Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-07-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 08/07/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Απαράδεκτες και ανιστόριτες αξιώσεις της Αγκυρας
- Αύριο οι δοκιμαστικές βολές των S-300
- Ιδιαίτερα θετικό το κλίμα στη συνάντηση Σημίτη - Γκουντέρες
- Καθορίστηκε το χρονοδιάγραμμα πώλησης Ιονικής και Κεντρικής Ελλάδος
- Ρυθμίσεις για την εξυγίανση του ΟΑΣΑ
- Αποφασισμένη η κυβέρνηση για τις διαρθρωτικές αλλαγές

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Μουντιάλ-Στον τελικό η Βραζιλία
- Μπάσκετ-Παγκόσμιο-Η ομάδα των ΗΠΑ
- Μπάσκετ-Λευκωσία-Νίκη της εθνικής

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Απαράδεκτες και ανιστόριτες αξιώσεις της Αγκυρας

Εντονα αντέδρασε η Αθήνα στη ρηματική διακοίνωση της Τουρκίας για αφοπλισμό των νησιών του Αιγαίου χαρακτηρίζοντάς την απαράδεκτη και ανυπόστατη. Η κυβέρνηση απέδωσε την τουρκική ενέργεια σε λόγους εσωτερικής κατάστασης της γειτονικής χώρας. Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο Αιγαίο και το Κυπριακό θα ειναι στο επίκεντρο των συνομιλιών, σήμερα στην Ουάσιγκτον μεταξύ των υπουργών Αμυνας Ελλάδας - ΗΠΑ κυρίων Τσοχατζόπουλου και Κόεν.

Αύριο οι δοκιμαστικές βολές των S-300

Δοκιμαστικές βολές των ρωσικών πυραύλων S-300, τους οποίους θα προμηθευτεί το φθινόπωρο η κυπριακή κυβέρνηση θα πραγματοποιηθούν αύριο και μεθαύριο παρουσία του υπουργού Αμύνης της Κύπρου, Γιαννάκη Ομήρου και Κυπρίων αξιωματικών νότια της Μόσχας. Το θέμα των S-300 ενδέχεται να τεθεί και στη σημερινή συνάντηση, που θα έχει ο κ. Τσοχατζόπουλος με τον Αμερικανό ομόλογό του.

Ιδιαίτερα θετικό το κλίμα στη συνάντηση Σημίτη - Γκουντέρες

Ταυτότητα θέσεων στα ευρωπαϊκά, περιφερειακά και εθνικά θέματα της Ελλάδας διαπιστώθηκε στη χθεσινή συνάντηση, που είχαν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, Κώστας Σημίτης και της Πορτογαλίας, Αντόνιο Γκουντέρες, στη Λισαβόνα. Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ.

Καθορίστηκε το χρονοδιάγραμμα πώλησης Ιονικής και Κεντρικής Ελλάδος

Μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί η υποβολή των προσφορών για την πώληση της Ιονικής. Χθες οριστικοποιήθηκε το χρονοδιάγραμμα πώλησης της Ιονικής και της Τράπεζας Κεντρικής Ελλάδος σε σύσκεψη του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και των προέδρων της Εμπορικής και του Χρηματιστηρίου.

Ρυθμίσεις για την εξυγίανση του ΟΑΣΑ

Διαγράφονται τα χρέη του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), που πλησιάζουν το ενα τρισ. δρχ. Αυτό αποφασίστηκε σε χθεσινή σύσκεψη υπο την προεδρία του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Γιάννου Παπαντωνίου. Μέχρι το τέλος του μηνός θα ανακοινωθεί επίσης το πακέτο των ρυθμίσεων για την εξυγίανση του ΟΑΣΑ.

Αποφασισμένη η κυβέρνηση για τις διαρθρωτικές αλλαγές

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να υλοποιήσει, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και των γενικότερων διαρθρωτικών αλλαγών, υπογράμισε ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Χριστοδουλάκης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μουντιάλ-Στον τελικό η Βραζιλία

Η Βραζιλία μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, τουλάχιστον ως προς την εξέλιξη του, προκρίθηκε στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου, αφού στον ημιτελικό, που έγινε στο ''Βελοντρόμ'' της Μασαλίας, νίκησε στα πέναλτι την Ολλανδία με 4-2. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι, καθώς στον κανονικό αγώνα αλλά και στην ημίωρη παράταση αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Ετσι, η Βραζιλία θα παίξει στον τελικό της 12-ης Ιουλίου με τον νικητή του αγώνα Γαλλία-Κροατία.

Μπάσκετ-Παγκόσμιο-Η ομάδα των ΗΠΑ

Με τα ''δεύτερα'' θα έλθει τελικά στην χώρα μας η εθνική ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ, για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα γίνει στην Αθήνα από τις 29 Ιουλίου μέχρι τις 9 Αυγούστου. Η αμερικανική ομοσπονδία έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των 30 παικτών από τους οποίους θα επιλεγούν οι 12 για το Μουντομπάσκετ.

Μπάσκετ-Λευκωσία-Νίκη της εθνικής

Με ''όπλο'' για μια ακόμη φορά την εντυπωσιακή της άμυνα, η εθνική μας ομάδα μπάσκετ επικράτησε της Νιγηρίας με 70-50 και πέτυχε την δεύτερη νίκη της στο τουρνουά της Λευκωσίας. Το γεγονός που ''επισκίασε'' τον αγώνα ήταν ο τραυματισμός του Γιάννη Σιούτη, ο οποίος υπέστη εξάρθρωση ωμοπλάτης και όπως όλα δείχνουν, θα μείνει εκτός αποστολής για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αθήνας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 307,63 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 169,70, γαλλικό φράγκο προς 50,64, λίρα Αγγλίας προς 502,97, ελβετικό φράγκο προς 202,15, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,22, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 221,20, τη λίρα Κύπρου προς 578,55 και την ECU προς 335,48 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός εκτός από τα βόρεια όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 17 με 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 19 με 36 και στα νησιά 22 με 33 βαθμούς. Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αθήνα με ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 21 με 36 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να βρέξει το απόγευμα, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 19 με 33 βαθμούς

(Ι.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 8 July 1998 - 7:00:08 UTC