Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-07-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 08/07/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Μειώνεται η τιμή 70 φαρμάκων. Προσπάθειες για μείωση πληθωρισμού.
- "Εμφύλιος" στους κόλπους της αστυνομίας.
- Ευθύνες σε λαϊκούς επιρρίπτει το πόρισμα της εκκλησίας.
- Υπό πλήρη έλεγχο βρίσκονται τέσσερις πυρκαγιές.
- Με τον Κοέν συναντήθηκε στην Ουάσιγκτον ο Τσοχατζόπουλος.
- Μέχρι την Κατερίνη θα πηγαίνουν αύριο τα τρένα του ΟΣΕ.
- Ολα έτοιμα για τον αυριανό γάμο της Ντόρας Μπακογιάννη.
- Δύο ένοπλες ληστείες σήμερα στην Αθήνα και στην Αργολίδα.
- Οι εκδηλώσεις καταδίκης της εισβολής στην Κύπρο στον Καναδά.
- Στην Αδελαϊδα θα γίνει το 4ο Διεθνές Συνέδριο Ελλήνων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μειώνεται η τιμή 70 φαρμάκων. Προσπάθειες για μείωση πληθωρισμού.

Μειώνεται η τιμή 70 φαρμάκων προκειμένου να ενταχθούν στη λίστα. Σχετική απόφαση πήρε το υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο επίσης μελετά το ενδεχόμενο μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα υγρά καύσιμα, στο πλαίσιο της προσπάθειας για μείωση του πληθωρισμού, ο οποίος και τον Ιούνιο κυμάνθηκε πάνω από 5%. Ο Γιάννος Παπαντωνίου προήδρευσε σύσκεψης των οικονομικών υφυπουργών, στην οποία εξετάσθηκαν τα βασικά μεγέθη του νέου προϋπολογισμού για το 1999.

"Εμφύλιος" στους κόλπους της αστυνομίας.

Σε πόλεμο μεταξύ ομάδων στους κόλπους της αστυνομίας, αποδίδουν ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, τη νέα τροπή που πήρε η εισαγγελική έρευνα για τις παράνομες ελληνοποιήσεις αλλοδαπών, μετά το φάκελο που έστειλε άγνωστος στην εισαγγελία Αθηνών. Στο φάκελο περιέχονται στοιχεία για παράνομες ελληνοποιήσεις, τα ονόματα των αλλοδαπών, αλλά και των αξιωματικών που διεκπεραίωσαν τις υποθέσεις, καθώς και τα ονόματα αυτών που μεσολάβησαν.

Ευθύνες σε λαϊκούς επιρρίπτει το πόρισμα της εκκλησίας.

Συγκεκριμένες ευθύνες σε λαϊκούς για ατασθαλίες στα οικονομικά της εκκλησίας, επιρρίπτει το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου, που εξετάσθηκε από την Ιερά Σύνοδο. Στη συνεδρίαση αποφασίσθηκε να κληθούν ονομοστικά οι υπεύθυνοι να επιστρέψουν εντός 48 ωρών τα οφειλόμενα, ενώ ο σχετικός φάκελος θα διαβιβαστεί στην ανακρίτρια. Παράλληλα θα εξετασθεί αν προκύπτουν ευθύνες και σε κληρικούς.

Υπό πλήρη έλεγχο βρίσκονται τέσσερις πυρκαγιές.

Υπό πλήρη έλεγχο βρίσκονται οι τέσσερις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στο Δομοκό, τον Αγίο Γεώργιο Ευβοίας, την Αναβρυτή Λακωνίας και το Βαθύ Αυλίδος. Στις προσπάθειες κατάσβεσης παίρνουν μέρος και πυροσβεστικά αεροσκάφη. Στο μεταξύ άλλα δύο άτομα συνελήφθησαν για εμπρησμό. Πρόκειται για τον 34χρονο Κλεάνθη Κατσιανό από τη Μαγνησία και τον Γιώργο Καλόγηρο, 33 χρόνων από τη Μυτιλήνη.

Με τον Κοέν συναντήθηκε στην Ουάσιγκτον ο Τσοχατζόπουλος.

Συνάντηση με τον αμερικανό ομόλογό του Ουίλιαμ Κοέν είχε ο υπουργός Αμύνης, που βρίσκεται στην Ουάσιγκτον. Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό και η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο. Στη Μόσχα ο υπουργός Αμύνης της Κύπρου Γιαννάκης Ομήρου συναντήθηκε με τον Ρώσο ομολογό του. Ο κ. Ομήρου θα παρακολουθήσει αύριο και μεθάυριο δοκιμαστικές βολές των πυραύλων Ες-300 που θα προμηθευτεί η Κύπρος.

Μέχρι την Κατερίνη θα πηγαίνουν αύριο τα τρένα του ΟΣΕ.

Μετ'εμποδίων θα πραγματοποιηθούν αύριο τα δρομολόγια του ΟΣΕ στη βόρειο Ελλάδα, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ στη βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που επέρχονται με το πρόγραμμα εξυγίανσης του οργανισμού. Ετσι, τα τρένα του ΟΣΕ θα πηγαίνουν μόνο μέχρι την Κατερίνη.

Ολα έτοιμα για τον αυριανό γάμο της Ντόρας Μπακογιάννη.

Ολα είναι έτοιμα στην οικία της οικογένειας Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι Χανίων, για την αυριανή μεγάλη μέρα του γάμου της Ντόρας Μπακογιάννη με τον επιχειρηματία Ισίδωρο Κούβελο. Τη νύφη θα συνοδεύσουν στην εκκλησία ο πατέρας της και ο γιος της Κώστας, ενώ προσκεκλημένοι στην τελετή είναι συγγενείς και φίλοι των δύο οικογενειών, καθώς και βουλευτές Κρήτης της ΝΔ.

Δύο ένοπλες ληστείες σήμερα στην Αθήνα και στην Αργολίδα.

Δύο ένοπλες ληστείες με λεία επτά εκατομμύρια δρχ σημειώθηκαν σε Αθήνα και Αργολίδα. Η πρώτη στην Αγροτική Τράπεζα Κυψέλης, όπου οι δράστες πήραν 3 εκατομμύρια δρχ και η δεύτερη σε βάρος του ταχυδρομικού υπαλλήλου Σπύρου Κολιάτση 50 ετών, στην Προσύμη Αργολίδας. Οι δράστες πήραν 4 εκατομμύρια δρχ που προορίζονταν για πληρωμή συντάξεων.

Οι εκδηλώσεις καταδίκης της εισβολής στην Κύπρο στον Καναδά.

Στις 16 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις καταδίκης της εισβολής στην Κύπρο, που οργανώνονται από την Ελληνική Ομογένεια του Τορόντο και του Μόντρεαλ και θα διαρκέσουν πέντε ημέρες, ενώ σ'αυτές θα παραβρεθεί και ο υπουργός Εμπορίου και Τουρισμού της Κύπρου Νίκος Ρολάνδης. Στην επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες, κατά την εισβολή του Αττίλα, στο ναό τςη Θείας Μεταμορφώσεως στο Τορόντο,θα προϊσταται ο Μητροπολίτης Καναδά Σωτήριος, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στην ελληνοκρατούμενη λεωφόρο Ντάνφορθ.

Στην Αδελαϊδα θα γίνει το 4ο Διεθνές Συνέδριο Ελλήνων.

Το Ινστιτούτο Ελληνικών Μελετών Νοτίου Αυστραλίας οργανώνει το 4ο Διεθνές Συνέδριο Ελλήνων σε αγγλόφωνες χώρες. Το συνέδριο θα γίνει στην Αδελαϊδα από τις 13 Ιουλίου μέχρι τις 19 του ίδιου μήνα. Στο συνέδριο της Αδελαϊδας προβλέπεται να μη γίνει μόνο ανάλυση των στοιχείων του ελληνισμού (κουλτούρα, ταυτότητα, πολιτική κλπ) αλλά ταυτόχρονα να εξερευνηθεί η εξελικτική πορεία του ελληνισμού. Στο συνέδριο θα εξεταστεί ο σημαντικός ρόλος της νέας γενιάς των Ελλήνων, ακόμη Ελλήνων που κατέχουν θέσεις κλειδιά και μπορούν να επηρεάσουν, καθώς και ελληνοαυστραλιανών οργανισμών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με το ποσό ρεκόρ για Ελληνα ποδοσφαιριστή των 260 εκατομμυρίων δρχ θα αμοίβεται κάθε χρόνο για δύο χρόνια ο Ντέμης Νικολαϊδης, που συμφώνησε σήμερα με τη διοίκηση της ΑΕΚ. Ωστόσο, όρος στο συμβόλαιο του διεθνή ποδοσφαιριστή αναφέρει ότι αν φέρει ένα δις δρχ από ξένη ομάδα μένει ελεύθερος. Ετσι, για φέτος, έληξε το σήριαλ "μένει-φεύγει ο Νικολαϊδης", που τόσο αναστάτωσε τους φίλους της ομάδας, ειδικά μετά την φετινή αποδυνάμωση της ομάδας.

Ασχημο παιχνίδι έπαιξε η κληρωτίδα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, αφού έφερε τις δύο ομάδες αντιμέτωπες στη Β' φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, στο μπάσκετ, με τους "ερυθρόλευκους" να έχουν το φαινομενικό προβάδισμα δεδομένου ότι αγωνίζονται στην έδρα τους. Η κληρωτίδα ανέδειξε αντιπάλους στη Β' φάση δύο ακόμη ζευγάρια με ομάδες της Α1. Ο Παναθηναϊκός θα παίξει με το Μαρούσι και η ΑΕΚ με το Περιστέρι.

Ο Σιούτης, ο μεγάλος άτυχος της εθνικής ομάδας, υπέστη εξάρθρωση δεξιάς ωμοπλάτης κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Νιγηρία και όπως είναι φυσικό δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την προσπάθεια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Μουντομπάσκετ της Αθήνας. Ο παίκτης του Αρη, εμφανώς στεναχωρημένος, ζήτησε από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Παναγιώτη Γιαννάκη, να επιστρέψει στην Αθήνα ώστε να μπορέσει να ηρεμήσει και να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού.

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των εφήβων σημείωσε την πέμπτη της νίκη στην πρώτη φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το οποίο διεξάγεται στη Βάρνα της Βουλγαρίας, αφού απικράτησε και της αντίστοιχης ρωσικής με 103-94 και κατέκτησε έτσι την πρώτη θέση στον όμιλό της. Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε 45-41 στο ημίχρονο.

Αρνητικά θ' απαντήσει ο Παναθηναϊκός στην πρόσκληση για συμμετοχή στο τουρνουά της αγγλικής Πόρτσμουθ, αλλά και σ'αυτή της αυστριακής Λασκ Λινζ, πρώην ομάδας του Μίκλαντ, που έγινε στο πλαίσιο των εορταστικών της εκδηλώσεων για τα 90 χρόνια από την ίδρυσή της. Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τη συμμετοχή παραγόντων της διοίκησης της πράσινης ΠΑΕ με την τεχνική ηγεσία που έγινε σήμερα στα γραφεία της στην Παιανία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 307,40 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 169,42, γαλλικό φράγκο προς 50,54, λίρα Αγγλίας προς 502,14, ελβετικό φράγκο προς 201,48, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,20, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 220,31, τη λίρα Κύπρου προς 579,44 και την ECU προς 335,23 δραχμές.

Σε ανοδική τροχιά για τρίτη συνεχή ημέρα κινήθηκε η αγορά του Χρηματιστηρίου, με μοχλό ανόδου για μια ακόμη συνεδρίαση τις τραπεζικές μετοχές. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2628,40 μονάδες με άνοδο 1, 20%, ενώ στη διάρκεια των συναλλαγών η άνοδος ξεπερνούσε το 2,70%. Σε υψηλά επίπεδα διατηρήθηκε ο όγκος των συναλλαγών η αξία των οποίων ανήλθε στα 80 δισ. δρχ. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς υποχώρησε κατά 0,86%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές νεφώσεις θα επικρατήσουν αύριο, ενώ στα κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 18 με 28 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 21 με 31 και στο Αιγαίο 23 με 33 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 23 με 31 και 20 με 27 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 8 July 1998 - 18:00:08 UTC