Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-07-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 09/07/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ για τις ΔΕΚΟ
- Με γρήγορους ρυθμούς η εξυγίανση του ΟΑΣΑ
- Σήμερα οι δοκιμαστικές βολές των S-300 στη Μόσχα
- Συζήτηση εφόλης της ύλης ειχαν στην Ουάσιγκτον Τσοχατζόπουλος - Κόεν
- Μέτρα για περαιτέρω μείωση του πληθωρισμού μελετά η κυβέρνηση
- Τελεσίγραφο στους καταχραστές της εκκλησιαστικής περιουσίας
- Συνεχίζονται οι έρευνες του εισαγγελέα για παράνομες ελληνοποιήσεις

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Μουντιάλ-Η Γαλλία στον τελικό
- Ποδόσφαιρο-ΑΕΚ-Νικολαϊδης-Συμφωνία
- Μπάσκετ-Κύπελλο Ελλάδας-Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ για τις ΔΕΚΟ

Το πρόγραμμα των διαρθρωτικών αλλαγών στις ΔΕΚΟ θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη. Στόχος της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ είναι η γρήγορη υλοποίησή του και η εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής συναίνεσης των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος και κυρίως των συνδικαλιστών με βασικό μοχλό την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ.

Με γρήγορους ρυθμούς η εξυγίανση του ΟΑΣΑ

Το πρόγραμμα εξυγίανσης στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας θα έχει προωθηθεί μέχρι το τέλος του μηνός επανέλαβε και χθες ο κυβέρνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας. Ο κ. Ρέππας απέδωσε τα ελλείμματα του ΟΑΣΑ κυρίως σε λογιστικές εγγραφές, ανατοκισμούς παλαιών δανείων, αλλά και στη χαμηλή τιμή του εισιτηρίου στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση.

Σήμερα οι δοκιμαστικές βολές των S-300 στη Μόσχα

Δοκιμαστικές βολές των πυραύλων S-300 θα παρακολουθήσει σήμερα στη Μόσχα ο υπουργός Αμύνης της Κύπρου, Γιαννάκης Ομήρου. Το θέμα της εγκατάστασης των πυραύλων S-300 στην Κύπρο συζήτησαν χθες στην Ουάσιγκτον οι υπουργοί Αμυνας Ελλάδας και ΗΠΑ. Τα κατεχόμενα της Κύπρου θα επισκεφθεί αύριο ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Καρανταγί.

Συζήτηση εφόλης της ύλης ειχαν στην Ουάσιγκτον Τσοχατζόπουλος - Κόεν

Εφόλης της ύλης ηταν οι συνομιλίες, που είχαν χθες στην Ουάσιγκτον οι υπουργοί Αμυνας Ελλάδας και ΗΠΑ, κύριοι Τσοχατζόπουλος και Κόεν. Ανάμεσα στα θέματα, που συζητήθηκαν ηταν το Κοσσυφοπέδιο, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, αλλά και το εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Μέτρα για περαιτέρω μείωση του πληθωρισμού μελετά η κυβέρνηση

Το ενδεχόμενο μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα υγρά καύσιμα, στο πλαίσιο της προσπάθειας για περιορισμό του πληθωρισμού, ο οποίος και τον Ιούνιο κυμάνθηκε πάνω από 5% εξετάζει η κυβέρνηση.

Τελεσίγραφο στους καταχραστές της εκκλησιαστικής περιουσίας

Διορία 48 ωρών να επιστρέψουν τα χρήματα, που καταχράστηκαν έδωσε χθες η Ιερά Σύνοδος σε όσους επιρρίπτονται ευθύνες στο πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου, που διενεργήθηκε για ατασθαλίες στα οικονομικά της Εκκλησίας. Το πόρισμα θα διαβιβαστεί και στη δικαιοσύνη.

Συνεχίζονται οι έρευνες του εισαγγελέα για παράνομες ελληνοποιήσεις

Σε πόλεμο μεταξύ ομάδων στους κόλπους της αστυνομίας, αποδίδουν ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, τη νέα τροπή που πήρε η εισαγγελική έρευνα για τις παράνομες ελληνοποιήσεις αλλοδαπών, μετά το φάκελο που έστειλε άγνωστος στην εισαγγελία Αθηνών. Στο φάκελο περιέχονται στοιχεία για παράνομες ελληνοποιήσεις με τη βοήθεια αστυνομικών και μεσολαβητών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μουντιάλ-Η Γαλλία στον τελικό

Η Γαλλία προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου, όπου την Κυριακή 12 Ιουλίου θα αντιμετωπίσει την Βραζιλία. Στον ημιτελικό που έγινε στα στάδιο "Σταντ ντε Φράνς" οι "τρικολόρ" επικράτησαν 2-1 της Κροατίας, χάρη σε δύο τέρματα του Τιράμ. Οι Κροάτες είχαν προηγηθεί στο 46' με τον Νταβόρ Σούκερ.

Ποδόσφαιρο-ΑΕΚ-Νικολαϊδης-Συμφωνία

Για δύο ακόμη χρόνια θα συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ, ο διεθνής επιθετικός της ομάδας, Ντέμης Νικολαϊδης, αφού συμφώνησε σε όλα σε συνάντηση που είχε ο μάνατζέρ του με τον υπεύθυνο της ENIC, Πιέρ Χάντερ και τον πρόεδρο της ''Ενωσης'', Λάκη Νικολάου, με ετήσιες αποδοχές 260 εκατ. δραχμές.

Μπάσκετ-Κύπελλο Ελλάδας-Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Ασχημο παιχνίδι έπαιξε η κληρωτίδα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, αφού έφερε τις δύο ομάδες αντιμέτωπες στη Β' φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, στο μπάσκετ, με τους ''ερυθρόλευκους'' να έχουν το φαινομενικό προβάδισμα δεδομένου ότι αγωνίζονται στην έδρα τους.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 307,40 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 169,42, γαλλικό φράγκο προς 50,54, λίρα Αγγλίας προς 502,14, ελβετικό φράγκο προς 201,48, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,20, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 220,31, τη λίρα Κύπρου προς 579,44 και την ECU προς 335,23 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές νεφώσεις θα επικρατήσουν σήμερα, ενώ στα κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 18 με 28 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 21 με 31 και στο Αιγαίο 23 με 33 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 23 με 31 και 20 με 27 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν σήμερα Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Ι.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 9 July 1998 - 7:00:07 UTC