Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-07-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 10/07/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Με ανάπτυξη πυραύλων στην κατεχόμενη Κύπρο απειλεί ο Γιλμάζ.
- Ενταση από πολύωρες καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο του Ελληνικού.
- Νέα αιφνιδιαστική επίσκεψη στην κρατική ασφάλεια έκανε εισαγγελέας.
- Τσάντα με εκρηκτικά βρέθηκε πίσω απ'το παλαιό δημαρχείο της Αθήνας.
- Την απόλυτη στήριξη των υποψηφίων της ΝΔ ζήτησε ο Κ.Καραμανλής.
- Επιστημονική φαντασία χαρακτηρίστηκε η απόσυρση της Δαμανάκης.
- Επιστρέφουν στους κόλπους της εκκλησίας ιερωνυμικοί μητροπολίτες.
- Πάνω από 23 εκατομμύρια δρχ ήταν η λεία δύο ενόπλων ληστών.
- Συνάντηση με τον Οικομενικό Πατριάρχη είχε στο Φανάρι ο Αναστάσιος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με ανάπτυξη πυραύλων στην κατεχόμενη Κύπρο απειλεί ο Γιλμάζ.

Με ανάπτυξη πυραύλων στην κατεχόμενη Κύπρο απειλεί τώρα ο Μεσούτ Γιλμάζ σε περίπτωση εγκατάστασης των Ες-300. Εντονη ήταν η αντίδραση της Αθήνας που έκανε λόγο για φιλοπόλεμη διάθεση της Τουρκίας και χαρακτήρισε τον Ντενκτάς μαριονέτα της Αγκυρας. Τη Δευτέρα θα γίνει στη Μόσχα συνάντηση του Μπόρις Γιέλτσιν με τον Γλαύκο Κληρίδη. Στο μεταξύ η αυστριακή προεδρία ανακοίνωσε ότι το Νοέμβριο θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ενταση από πολύωρες καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Μεγάλη ένταση προκλήθηκε στο δυτικό αεροδρόμιο του Ελληνικού, εξαιτίας των πολύωρων καθυστερήσεων που παρατηρήθηκαν στις αναχωρήσεις των πτήσεων εσωτερικού, τις οποίες οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου απέδωσαν στην ιδιαίτερα αυξημένη εναέρια κυκλοφορία. Δεκάδες αγανακτισμένοι επιβάτες διαμαρτυρήθηκαν έντονα στις αρχές του αεροδρομίου και προς στιγμήν απειλήθηκαν επεισόδια, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Νέα αιφνιδιαστική επίσκεψη στην κρατική ασφάλεια έκανε εισαγγελέας.

Νέα αιφνιδιαστική επίσκεψη στα γραφεία της κρατικής ασφάλειας, έκανε ο εισαγγελέας Γιώργος Γεράκης που ερευνά την υπόθεση με τα κυκλώματα διαφθοράς στην αστυνομία. Στα χέρια του κ. Γεράκη βρίσκεται κασέτα με μαγνητοφωνημένη συνομιλία, που αφορά την υπόθεση. Στο μεταξύ, με εισαγγελική εντολή θα πρέπει μέχρι τις 25 Αυγούστου όλοι οι αστυνομικοί να υποβάλουν δήλωση πόθεν έσχες.

Τσάντα με εκρηκτικά βρέθηκε πίσω απ'το παλαιό δημαρχείο της Αθήνας.

Στα εργαστήρια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας μεταφέρθηκε η τσάντα με εκρηκτικά που εντοπίστηκε τυχαία από τροχονόμο της Ομάδας Ζ, πίσω από το παλαιό δημαρχείο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό που αποτελείται από δύο μασούρια δυναμίτιδας, βραδύκαυστο φυτίλι και πυροκροτητή.

Την απόλυτη στήριξη των υποψηφίων της ΝΔ ζήτησε ο Κ.Καραμανλής.

Την απόλυτη στήριξη των επιλογών του κόμματος για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Ο κ.Καραμανλής εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας την για ανεπαρκή και άτολμα μέτρα και για αδυναμία να ανταπεξέλθει στο έργο εκσυγχρονισμού της χώρας. Παράλληλα έκανε λόγο για όργιο σπατάλης του δημοσίου χρήματος και για πρακτικές αθλιότητας του ΠΑΣΟΚ.

Επιστημονική φαντασία χαρακτηρίστηκε η απόσυρση της Δαμανάκης.

Σενάρια επιστημονικής φαντασίας χαρακτηρίζουν οι νομαρχιακές οργανώσεις Αθηνών ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ τις φήμες περί απόσυρσης της υποψηφιότητας της Μαρίας Δαμανάκη. Η υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης στην υποψηφιότητα της Μαρίας Δαμανάκη, είναι περισσότερο ένθερμη από ποτέ, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επιστρέφουν στους κόλπους της εκκλησίας ιερωνυμικοί μητροπολίτες.

Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου αίρεται η ποινή του επιτιμίου της ακοινωνησίας που είχε επιβληθεί στους ιερωνυμικούς μητροπολίτες Αττικής Νικόδημο και Θεσσαλιώτιδας Κωνσταντίνο. Η απόφαση ελήφθη μετά από πρόταση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστόδουλου.

Πάνω από 23 εκατομμύρια δρχ ήταν η λεία δύο ενόπλων ληστών.

Πάνω από 23 εκατομμύρια δρχ ήταν η λεία δύο ενόπλων δραστών, που λήστεψαν την Κτηματική Τράπεζα στη Νίκαια και την Αγροτική στα Ζαρουχλεϊκα Αχαϊας. Από την πρώτη ο δράστης που κρατούσε κοντόκανη καραμπίνα πήρε από τα ταμεία 20 εκατομ. δρχ και διέφυγε πεζός. Από την Αγροτική ο δράστης πήρε 3,5 εκατομ. δρχ και εξαφανίστηκε με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού.

Συνάντηση με τον Οικομενικό Πατριάρχη είχε στο Φανάρι ο Αναστάσιος.

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και την αρμόδια Συνοδική Επιτροπή, είχε σήμερα συνομιλίες στο Φανάρι, ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, ο οποίος επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη. Ο Αναστάσιος θα μεταβεί το απόγευμα, μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Το αλβανικό κράτος δεν δέχεται να αποτελείται το σύνολο της ηγεσίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας από Ελληνες υπηκόους. Ετσι, δεν επέτρεψε μέχρι σήμερα τη συγκρότηση Συνόδου της Αυτοκέφαλου Εκκλησίας της Αλβανίας από τους ελληνικής υπηκοότητας επισκόπους που εξέλεξε το 1991 η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας θα αναχωρήσει από την Κωνσταντινούπολη, αύριο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εφτασε επιτέλους στην Αθήνα, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού Αμποάγκουε. Ο Γκανέζος επιθετικός στις πρώτες δηλώσεις του επί ελληνικού εδάφους, τόνισε: ``Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που έρχομαι στην Ελλάδα για να παίξω ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ελληνική ομάδα και έχει μεγάλες φιλοδοξίες στην Ευρώπη. Εχουμε μιλήσει αρκετές φορές με τον Οφορίκουε για την νέα μου ομάδα και ανυπομονώ να πάω στην Αυστρία και να γνωρίσω τους νέους συμπαίκτες μου``. Ο 24-χρονος επιθετικός αναχωρεί αύριο για το Σέεφλεντ, όπου προετοιμάζονται οι ``ερυθρόλευκοι``. Σε ότι αφορά στο θέμα του ξένου, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δήλωσε σήμερα ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον πρόεδρο του συλλόγου, Σωκράτη Κόκκαλη και ελπίζει πως στα επόμενα 24ωρα θα έχει λυθεί οριστικά το συγκεκριμένο θέμα.

Η ``αυλαία` του πρώτου σταδίου της προετοιμασίας της ΑΕΚ, ενόψει της νέας σεζόν ``πέφτει`` αύριο, με το φιλικό αγώνα που θα δώσει κόντρα στη Δόξα Βύρωνα, στο ``Νίκος Γκούμας``. Η είσοδος για τους φιλάθλους θα είναι ελευθερη. Ενας αγώνας, απο τον οποίο θα μπορέσει να βγάλει τα πρώτα χρήσιμα συμπεράσματά του ο προπονητής της ομάδας, Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς. Η αποστολή της ΑΕΚ πρόκειται ν' αναχωρήσει τη Δευτέρα για τη Γερμανία, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της μέχρι τις 27 Ιουλίου.

Οι διεργασίες που έγιναν και σήμερα στη Θεσσαλονίκη και τη Νάουσα, όπου βρίσκεται η αποστολή του ΠΑΟΚ, δεν άλλαξαν το μέχρι στιγμής δεδομένο. Την απόφαση δηλαδή του προπονητή Αγγελου Αναστασιάδη, να παραιτηθεί από το πόστο του. Οι τελικές αποφάσεις θα γίνουν γνωστές μέσα στο Σαββατοκύριακο καθώς ο τεχνικός της ομάδας μπορεί να δείχνει αμετάπειστος στην απόφασή του, όμως οι πιέσεις που ασκούνται στο πρόσωπό του ν` ανακαλέσει, κύρια από τους φιλάθλους είναι μεγάλες.

Δεν χρειάστηκε να ... ιδρώσει η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των εφήβων, αφού σε ρυθμούς ρελαντί πήρε το ``εισιτήριο`` για τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, συντρίβοντας με 106-74 (ημ. 53-36) την αντίστοιχη της Βουλγαρίας. Η ελληνική ομάδα από το πρώτο μέχρι το τέλος λεπτό ήταν η κυρίαρχος του παιχνιδιού και γι` αυτό το λόγο, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Αποστολίδης είχε την πολυτέλεια να δοκιμάσει όλους τους παίκτες.

Επιτέλους και ευχάριστα μηνύματα για τον Παναγιώτη Γιαννάκη, αφού ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν θ` αναγκαστεί να αντικαταστήσει τον Γιώργο Καλαϊτζή. Ο διεθνής πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού, επισκέφθηκε ειδικό διαγνωστικό κέντρο της Βρέμης και υποβλήθηκε σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν ο τραυματισμός του στον αγώνα με τη Λιθουανία, του είχε προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά από το προφανές αιμάτωμα και την θλάση στους περονιαίους μυς του δεξιού του ποδιού. Οι εξετάσεις δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό και έτσι από αύριο ο πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού αναμένεται να τεθεί στη διάθεση του προπονητή του και ίσως τον χρησιμοποπιήσει στο τουρνουά της Βρέμης στον αγώνα κατά της Γαλλίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 307,24 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,54, γαλλικό φράγκο προς 50,30, λίρα Αγγλίας προς 500,37, ελβετικό φράγκο προς 199,67, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,12, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 217,70, τη λίρα Κύπρου προς 576,01 και την ECU προς 333,45 δραχμές.

Μικρή διορθωτικη υποχώρηση 0,27% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών στη σημερινή συνεδρίαση κλείνοντας στις 2.667,10 μονάδες, μετά την έντονη ανοδική κίνηση των τεσσάρων προηγούμενων συνεδριάσεων. Σε εβδομαδιαία βάση ο γενικός δείκτης τιμών απεκόμισε υψηλά κέρδη 6,38% ενώ κατακόρυφη άνοδο την εβδομάδα αυτή σημείωσε και η μέση αξία των συναλλαγών φθάνοντας τα 103, 9 δισ. απο 77,9 δισ. της προηγούμενης εβδομάδος. Σήμερα η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 80,6 δισ. δρχ. Με πτώση 1,33% έκλεισε ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 15 με 30 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 17 με 32 και στο Αιγαίο 19 με 29 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό με ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 18 με 32 και 16 με 29 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 10 July 1998 - 19:00:08 UTC