Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-07-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 15/07/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σεισμός 4,3 Ρίχτερ με επίκεντρο τον Αυλώνα.
- Το 1999 θα εφαρμοστεί η απόσυρση των παλαιών αυτοκινήτων.
- Μονιμοποιούνται 30.000 συμβασιούχοι στο Δημόσιο.
- Την πρότασή του για πώληση της ΟΑ,επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ.
- Συστάσεις στους δικαστικούς λειτουργούς έκανε ο Ε.Γιαννόπουλος.
- Οι διαρθρωτικές αλλαγές απασχολούν το ΠΑΣΟΚ.
- Με επιτυχία χειρουργήθηκε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης.
- Ζωή με το θανατό του έδωσε ένας 18χρονος από τη Λάρισα.
- Δριμύτατη επίθεση κατά του Γ.Ρωμαίου εξαπέλυσε ο Γ.Γιουκομάτος.
- Αύριο απολογείται στον ανακριτή ο εφοπλιστής Β.Βεντούρης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ με επίκεντρο τον Αυλώνα.

Στη συνηθισμένη δραστηριότητα του ρήγματος της περιοχής, εντάσσουν οι επιστήμονες τη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε με επίκεντρό την περιοχή του Αυλώνα. Η δόνηση έγινε αισθητή στην Αθήνα, την Εύβοια και τη Βοιωτία αλλά δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

Το 1999 θα εφαρμοστεί η απόσυρση των παλαιών αυτοκινήτων.

Το 1999 θα αρχίσει η εφαρμογή του μέτρου της απόσυρσης των παλαιών αυτοκινήτων, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών και τόνισε ότι δεν έχει ακόμη αποφασιστεί ποιο ποσό θα δίνεται στο δικαιούχο και με ποια μέθοδο για την απόσυρση του παλαιού αυτοκινήτου.

Μονιμοποιούνται 30.000 συμβασιούχοι στο Δημόσιο.

Τη μονιμοποίηση 30.000 συμβασιούχων αορίστου χρόνου στο δημόσιο ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέκος Παπαδόπουλος, εξαγγέλοντας παράλληλα τη θεσμοθέτηση συλλογικών διαπραγματεύσεων και στο δημόσιο τομέα. Οπως δήλωσε ο κ.Παπαδόπουλος το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη βουλή μέσα στο καλοκαίρι.

Την πρότασή του για πώληση της ΟΑ,επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Την προτασή του για πώληση της Ολυμπιακής, επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ, που επισκέφθηκε το αεροδρόμιο και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις καθυστερήσεις και τις ματαιώσεις πτήσεων. Ο κ.Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση πως ούτε θέλει ούτε μπορεί να βάλει τάξη στο δημόσιο τομέα. Η κατάσταση με τις ομαλοποιείται, ενώ αντίθετα προβλήματα θα δημιουργηθούν αύριο με τα δρομολόγια του ΟΣΕ, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων.

Συστάσεις στους δικαστικούς λειτουργούς έκανε ο Ε.Γιαννόπουλος.

Συστάσεις στους δικαστικούς λειτουργούς να αποφεύγουν δηλώσεις που μπορεί να παρανοηθούν, έκανε ο υπουργός δικαιοσύνης, με αφορμή της δήλωση του προέδρου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ο οποίος συνέδεσε τις βομβιστικές επιθέσεις στα δικαστήρια με τη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη διαφθορά στην αστυνομία.

Οι διαρθρωτικές αλλαγές απασχολούν το ΠΑΣΟΚ.

Την ανάγκη συλλογικής προσπάθειας για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, τόνισε ο Κώστας Σκανδαλίδης σε εκδήλωση συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ και χαρακτήρισε κρίσιμους του προσεχείς μήνες. Η αναδιάρθρωση προκαλεί τριβές, αμηχανία και ξεβόλεμα, δήλωσε η Βάσω Παπανδρέου τονίζοντας ότι αυτό που προέχει είναι το βόλεμα της χωρας. Ανάλογη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Θεσσαλονίκη, ενώ με τις διαρθρωτικές αλλαγές ασχολήθηκε και το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ.

Με επιτυχία χειρουργήθηκε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

Σε επιτυχή πολύωρη χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση ανευρύσματος κοιλιακής αορτής, υπεβλήθη στο θεραπευτήριο Υγεία ο γνωστός τραγουδιστής Γρηγόρης Μπιθικώτσης. Οπως δήλωσε ο γιατρός του όλα πήγαν καλά και ο ασθενής σε δέκα μέρες θα πάει στο σπίτι του. Ευχές για ταχεία ανάρρωση απηύθυναν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, φίλοι του από τον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και ανώνυμοι πολίτες.

Ζωή με το θανατό του έδωσε ένας 18χρονος από τη Λάρισα.

Ζωή με το θανατό του έδωσε ένας 18χρονος από τη Λάρισα, που σκοτώθηκε σε τροχαίο. Με τη συγκατάθεση των γονιών του, η καρδιά του άτυχου νέου μεταμοσχεύθηκε σε 60χρονη λήπτρια στη Θεσσαλονίκη, οι νεφροί μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης και το ήπαρ και οι πνεύμονες μεταφέρθηκαν στη Βιέννη και τη Βαρκελώνη.

Δριμύτατη επίθεση κατά του Γ.Ρωμαίου εξαπέλυσε ο Γ.Γιουκομάτος.

Δριμύτατη επίθεση κατά του υπουργού δημόσιας τάξης εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος, από το σπίτι του οποίου έκλεψαν άγνωστοι χρηματοκιβώτιο με χρήματα και χρυσαφικά. Ο κ. Γιακουμάτος δήλωσε πως σε περίπτωση που απειληθεί η οικογενειά του θα σκοτώσει με το πιστόλι του τον κ. Ρωμαίο στη βουλή, ή θα τον πλακώσει στο ξύλο. Το βράδυ, ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε εντολή στο γραμματέα του κόμματος να καλέσει για εξηγήσεις τον κ.Γιακουμάτο αύριο το πρωί.

Αύριο απολογείται στον ανακριτή ο εφοπλιστής Β.Βεντούρης.

Απολογείται αύριο στον ανακριτή ο εφοπλιστής Βαγγέλης Βεντούρης, 39 ετών, εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας απο πρόθεση σχετικά με την επίθεση εναντίον του Κώστα Αγαπητού. Ο κ. Βεντούρης υποστηρίζει ότι την ώρα της επίθεσης βρισκόταν με φίλους στο σπίτι του, στην Γλυφάδα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο Βελιγράδι βρίσκονται σήμερα παράγοντες της ΚΑΕ ΑΕΚ, προκειμένου να διαπραγματευθούν την μεταγραφή του Ντέγιαν Τομάσεβιτς, από την Παρτιζάν. Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του φόργουορντ της εθνικής Γιουγκοσλαβίας, οι συνομιλίες με την ΑΕΚ έχουν προχωρήσει και δεν αποκλείεται η μεταγραφή του στον ``Δικέφαλο`` να ``κλείσει`` μέσα στις επόμενες 24 ώρες. Ο Τομάσεβιτς πριν από λίγες ημέρες ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Παρτιζάν, κάτι που σημαίνει ότι για να τον αποκτήσει η ΑΕΚ θα πρέπει να καταβάλει στον σύλλογο του Βελιγραδίου 650.000 δολάρια (περίπου 200 εκατ. δραχμές) που αποτελούν τη ρήτρα αποδέσμευσής του παίκτη.

Στην Αθήνα βρίσκεται από το σήμερα το πρωί, ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ολεγκ Μπλαχίν. Ο Ουκρανός τεχνικός συζήτησε στα γραφεία της εταιρείας του κ. Μπατατούδη, με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, τον πρόεδρό της κ. Καλαφάτη και μετά από την πλήρη συμφωνία σε όλα τα επίπεδα υπεγράφη η συμφωνία για ετήσια συνεργασία. Αύριο ο Μπλαχίν θα ταξιδεύσει μαζί με την ομάδα του για το Σεν Γκάλεν της Ελβετίας, όπου εκεί θα προετοιμαστεί και θα δώσει τέσσερα φιλικά παιχνίδια σε διάστημα μιας εβδομάδας.

Τον Αριαν Κόμαζετς απέκτησε η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Η ``ερυθρόλευκη`` ΚΑΕ, με λιτή ανακοίνωσή της, κάνει γνωστό ότι ο Κροάτης μπασκετμπολίστας, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για 1+1 χρόνο, με δικαίωμα ανανέωσης εκ μέρους του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός δεν ανακοίνωσε τίποτα σχετικά με το οικονομικό μέρος της συμφωνίας του με τον παίκτη που είχε αγωνιστεί παλαιότερα και στον Παναθηναϊκό.

Στην τελετή έναρξης της Συνόδου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας που θα γίνει αύριο το απόγευμα στην Πνύκα θα παραβρεθεί και ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, ο οποίος θα έλθει από τη Μόσχα, όπου είχε μεταβεί για τους Α' παγκόσμιους αγώνες νεότητας. Η φετινή σύνοδος της ΔΟΑ είναι η 38η και θα πραγματοποιηθεί 16-30 Ιουλίου. Θα μετάσχουν 202 σύνεδροι από 97 χώρες.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 303,20 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,49, γαλλικό φράγκο προς 50,28, λίρα Αγγλίας προς 496,90, ελβετικό φράγκο προς 200,30, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,11, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 216,13, τη λίρα Κύπρου προς 575,81 και την ECU προς 332,85 δραχμές.

Ανεκαμψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου μετά τη χθεσινή σημαντική υποχώρηση. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2663,59 μονάδες ενισχυμένος σε ποσοστό 0,96%. Το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε μετοχές των Κατασκευών καθώς και σε μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 51,6 δισ. δρχ. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με άνοδο 1,25%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός με νεφώσεις, σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη, αλλά και στα κεντρικά Ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα ασθενείς μέχρι μέτριοι με τάση ενίσχυσης. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 22 με 30 βαθμούς, στα δυτικά 20 με 32 και στην υπόλοιπη χώρα 23 με 38 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 24 με 38 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα, οι άνεμοι θα είναι μέχρι πολύ ισχυροί και το θερμόμετρο θα δείξει 24 με 30 βαθμούς

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 15 July 1998 - 18:59:16 UTC