Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-07-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/07/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Το θέμα της βουλευτικής ασυλίας κυριαρχεί στην επικαιρότητα.
- Εξετάσθηκαν οι βασικοί άξονες του Γ'Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.
- Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο Β.Ζαχόπουλος.
- Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια.
- Ρύθμιση για τη διαγραφή των ποινικών διώξεων κατά των αγροτών.
- Αιχμές κατά της νομοθετικής εξουσίας άφησε ο Χριστόδουλος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το θέμα της βουλευτικής ασυλίας κυριαρχεί στην επικαιρότητα.

Το θέμα της βουλευτικής ασυλίας κυριαρχεί στην πολιτική επικαιρότητα, μετά τα τελευταία καμώματα των βουλευτών της ΝΔ Γιακουμάτου και Γιοβανούδα. Υπέρ της τροποποίησης του κανονισμού της βουλής, ώστε οι ψηφοφορίες σε αιτήσεις ασυλίας να μην είναι μυστικές, τάχθηκε ο πρόεδρος της Βουλής, μετά τη συναντησή του με τον πρόεδρο του ΣΥΝ. Ο Κωνσ. Μητσοτάκης προανήγγειλε πρωτοβουλία του για την υποβολή πρότασης, ώστε να αλλάξει το άρθρο 36 του συντάγματος για τη Βουλευτική ασυλία. Η κυβέρνηση πάντως φαίνεται να απορρίπτει μια τέτοια πρόταση, εκτιμώντας ή άρση της ασυλίας θα αποτελούσε επιστροφή σε ένα Μεσαίωνα ψευδομηνύσεων κατά βουλευτών.

Εξετάσθηκαν οι βασικοί άξονες του Γ'Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Οι βασικοί άξονες του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (ΚΠΣ) που θα ισχύσει την περίοδο 2000-2006 εξετάσθηκαν στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Μέχρι τα μέσα Αυγούστου θα έχει ετοιμασθεί ένα συνοπτικό σχέδιο το οποίο θα συζητηθεί από τους κοινωνικούς εταίρους και μέχρι το Μάρτιο του 1999 θα έχει ετοιμασθεί το οριστικό σχέδιο, το οποίο θα αφορά ένα μεγάλο πρόγραμμα, κυρίως δημοσίων, επενδύσεων που θα καλύψει όλες τις υποδομές της χώρας.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο Β.Ζαχόπουλος.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 57χρονος Βασίλης Ζαχόπουλος, ο οποίος επιχείρησε να τινάξει στον αέρα το σπίτι της οικογένειας Λύτρα στο Μπραχάμι, για ερωτικές διαφορές, με την κόρη της οικογένειας Θεοδώρα 35 ρχόνων. Υστερα από έντονη λογομαχία ο δράστης έριξε δύο χειροβομβίδες στο σπίτι με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά η 57χρονη Ευγενία Λύτρα και ο γιος της Ευθύμιος, 29 ετών.

Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια.

Ιδιαίτερα είναι αυξημένη κίνηση στα δρομολόγια των πλοίων προς τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη και όπως έγινε γνωστό έχουν εξαντληθεί οι θέσεις στις καμπίνες και για τα ΙΧ. Για την κάλυψη της αυξημένης κίνησης, το Σαββατοκύριακο θα γίνουν τουλάχιστον 100 δρομολόγια πλοίων. Την ίδια ώρα συνεχίζονται τα προβλήματα με τις καθυστερήσεις στις πτήσεις της Ολυμπιακής, ενώ η κυβέρνηση φέρεται ενοχλημένη από την πορεία της εταιρίας και κάλεσε του εργαζόμενους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους για να επανακτήσει η Ολυμπιακή τη θέση που της ανήκει.

Ρύθμιση για τη διαγραφή των ποινικών διώξεων κατά των αγροτών.

Επιβεβαίωσε ο υπουργός Τύπου τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση προωθεί νομοθετική ρύθμιση για τη διαγραφή των ποινικών διώξεων κατά αγροτών που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις της τελευταίας διετίας. Οπως δήλωσε ο κ.Ρέππας θα είναι μια δίκαιη ρύθμιση, χωρίς όμως να διασαλεύεται το πνεύμα της ευρυθμίας και ευνομίας.

Αιχμές κατά της νομοθετικής εξουσίας άφησε ο Χριστόδουλος.

Αιχμές κατά της νομοθετικής εξουσίας άφησε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλος. Σε ομιλία του ο προκαθήμενος της εκκλησίας ανέφερε ότι οι νομοθετούντες νομοθετούν σε βάρος των διδαγμάτων του χριστιανισμού και έρχονται σε αντίθεση με ότι διδάσκει το Ευαγγέλιο, υπονοώντας νομοθετήματα όπως εκείνο για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με ανακούφιση έγινε γνωστό στην Ελλάδα η είδηση ότι η ΑΕΚ θα μετάσχει κανονικά στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ της ερχόμενης περιόδου, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες από το Λονδίνο, το αθλητικό δικαστήριο της Λωζάνης έκανε δεκτό το αίτημα της ΕΝΙΚ. Το δικαστήριο έχει καταλήξει στην αποφασή του και αναμένεται να την ανακοινώσει σήμερα. Η ΕΝΙΚ είχε προσφύγει στο δικαστήριο και ζητούσε να αναβληθεί για ένα χρόνο η απόφαση της ΟΥΕΦΑ, που απαγορεύει στις ομάδες με τον ίδιο ιδιοκτήτη να παίζουν στο ίδιο ευρωπαϊκό κύπελλο.

``Δεν θέλουμε να είμαστε αγωνιστικά έτοιμοι τώρα, αλλά με την έναρξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος``, επεσήμανε σε δηλώσεις του ο τεχνικός της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ, Παναγιώτης Γιαννάκης, με την ευκαιρία διεξαγωγής του διεθνούς τουρνουά ''Ακρόπολις'', που αρχίζει την Κυριακή.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 301,57 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,59, γαλλικό φράγκο προς 50,25, λίρα Αγγλίας προς 494,14, ελβετικό φράγκο προς 199,55, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,08, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 215,84, τη λίρα Κύπρου προς 574,99 και την ECU προς 333,38 δραχμές.

Ανοδικές τάσεις επεκράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου και ο γενικός δείκτης τιμών σημείωσε νέο ιστορικό ρεκόρ. Εκλεισε στις 2738,68 μονάδες ενισχυμένος σε ποσοστό 0,96% , ενώ σε εβδομαδιαία βάση σημείωσε άνοδο 2,68%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 61,2 δισ. δρχ. Με άνοδο 0,49% έκλεισε ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 17 με 34 βαθμούς και στα νησιά 20 με 30 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, με μέτριους έως ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 21 με 34 και 20 με 31 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 17 July 1998 - 18:00:08 UTC