Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-07-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 18/07/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο, 24 χρόνια μετά τον Αττίλα.
- Ζητήθηκε η άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Β.Γιοβανούδα.
- Νέες καθυστερήσεις από την Ολυμπιακή. Το αδιαχώρητο στα λιμάνια.
- Αύριο ο γάμος του Κώστα Καραμανλή στην Πρώτη Σερρών.
- Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο φωτιές σε Χίο και Χαλκιδική.
- Στη Λευκάδα περιοδεύει ο πρωθυπουργός.
- Θύμα βιασμού έπεσε 40χρονη Φιλανδέζα στην Αλεξανδρούπολη.
- Πέθανε η Φλέρυ Νταντωνάκη σε ηλικία 60 χρονων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο, 24 χρόνια μετά τον Αττίλα.

Νέες τουρκικές προκλήσεις σημειώνονται στην Κύπρο, ενώ πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση 24 χρόνων από τη βάρβαρη εισβολή του Αττίλα. Επτά τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν σήμερα στα κατεχόμενα, ενώ αναμένονται και πολεμικά πλοία. Τη Δευτέρα θα μεταβεί στα κατεχόμενα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ και στις 25 Ιουλίου ο πρόεδρος Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ. Δηλώσεις για βιώσιμη και δίκαιη λύση του Κυπριακού έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος.

Ζητήθηκε η άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Β.Γιοβανούδα.

Να αρθεί η ασυλία του βουλευτή Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας Βαρσάμη Γιοβανούβα, ζητεί με έγγραφο που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ξεκινήσει η προανάκριση για τη μήνυση που υπέβαλε εναντίον του η 25χρονη Μαρία Καταβάκη. Ο βουλευτής μιλώντας σήμερα σε ραδιοσταθμό της Αθήνας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα φτάσει προς συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής η αίτηση άρσης της βουλευτικής του ασυλίας.

Νέες καθυστερήσεις από την Ολυμπιακή. Το αδιαχώρητο στα λιμάνια.

Νέα ταλαιπωρία υπέστησαν σήμερα οι επιβάτες στο δυτικό αεροδρόμιο, καθώς σημειώθηκαν καθυστερήσεις κυρίως στις πτήσεις εξωτερικού που έφθασαν και τις τέσσερις ώρες. Στο μεταξύ, ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στα δρομολόγια των πλοίων προς τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, ενώ για την κάλυψη των αναγκών σήμερα και αύριο θα γίνουν τουλάχιστον εκατό δρομολόγια πλοίων.

Αύριο ο γάμος του Κώστα Καραμανλή στην Πρώτη Σερρών.

Εγκαταλείπει αύριο την εργένικη ζωή ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο οποίος παντρεύεται στην Πρώτη Σερρών, τη Νατάσα Παζαϊτη. Ο κ. Καραμανλής έφθασε το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην Πρώτη Σερρών αναμένεται αύριο το μεσημέρι. Αύριο το απόγευμα θα κατακλύσουν το χωριό χιλιάδες φίλοι, συγγενείς, βουλευτές και κομματικά στελέχη για να ευχηθούν στους νεόνυμψους.

Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο φωτιές σε Χίο και Χαλκιδική.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι μεγάλη φωτιά στους Βροντάδες Χίου. Στην κατάσβεσή της μετέχουν δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη και οχτώ οχήματα αλλά το έργο τους δυσχαιρένεται λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Νέα φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα και στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, όπου 55 άνδρες με 15 οχήματα προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Στη Λευκάδα περιοδεύει ο πρωθυπουργός.

Στη Λευκάδα περιοδεύει σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος συναντάται με εκπροσώπους τοπικών φορέων. Αύριο παρουσία του ίδιου και του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, θα πραγματοποιηθούν στο Αντίρριο τα εγκαίνια της έναρξης των εργασιών της ζεύξης Ρίου-Αντιρρίου. Το έργο που είχε οραματισθεί πριν από εκατό χρόνια ο Χαρίλαος Τρικούπης, αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της δυτικής Ελλάδας.

Θύμα βιασμού έπεσε 40χρονη Φιλανδέζα στην Αλεξανδρούπολη.

Θύμα βιασμού έπεσε τα ξημερώματα 40χρονη Φιλανδέζα από τρεις νεαρούς στην περιοχή Απαλού Αλεξανδρούπολης. Δράστες είναι οι Μαρίνος Τσιπλάκης, 25 ετών και Μιχάλης Βάβαλος 20 ετών, από τον Εβρο, καθώς και ο Παναγιώτης Μουτσιλάκης, 18 ετών από την Αλεξανδρούπολη. Οι νεαροί επιβίβασαν με τη βία στο αυτοκίνητό τους την άτυχη γυναίκα και την οδήγησαν σε ερημική παραλία, όπου τη βίασαν και την εγκατέλειψαν. Οι δράστες, λίγο μετά συνελήφθησαν και ανακρινόμενοι παραδέχθηκαν την πράξη τους.

Πέθανε η Φλέρυ Νταντωνάκη σε ηλικία 60 χρονων.

Μία αληθινή τραγουδίστρια, η Φλέρυ Νταντωνάκη, πέθανε τα ξημερώματα μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 60 χρόνων. Η Φλέρυ, ήταν η αγαπημένη τραγουδίστρια του Μάνου Χατζιδακι. Ο ίδιος έλεγε για εκείνη ότι "είναι ανεπανάληπτη, δεν σκέφτεται το κοινό. Σκέφτεται τον απόλυτο έλεγχο της φωνής της και δίνεται ολόκληρη σε αυτό το κυνήγι της τελειότητας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο πρωταθλητής της σφυροβολίας, Χρήστος Πολυχρονίου, του Παναθηναϊκού, κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ανδρών - γυναικών, που γίνεται στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας, με 78 μέτρα 92 εκατοστά.Η προηγούμενη επίδοση ήταν δική του με 78.60μ και την είχε σημειώσει πριν απο οκτώ ημέρες, κατά τη διάρκεια ημερίδας στίβου στη Θεσσαλονίκη.

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ νίκησε χθες την αντίστοιχη της Πολωνίας με 91-60 σε αγώνα προετοιμασίας, ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που θα γίνει στην Αθήνα από 29 Ιουλίου ως 9 Αυγούστου. Πρώτος σκόρερ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αναδείχθηκε ο Ρεντζιάς με 13 πόντους, ενώ ακολούθησαν οι Σιγάλας και Παπανικολάου από 12 πόντους. Ωστόσο, ο τραυματισμός του Τσακαλίδη, προβλημάτισε τον προπονητή της εθνικής ομάδας.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ του προέδρου της ΔΟΕ, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ και του προέδρου της Διυπουργικής επιτροπής "Ολυμπιάδα 2004", Ευάγγελου Βενιζέλου. Παρόντες ήταν ακόμη, ο πρόεδρος της ΕΟΑ, Λάμπης Νικολάου και το μέλος της ΔΟΕ, Αλέξι Γκιλάντι (Ισραήλ). Στυη συνάντηση έγινε μια γενική επισκόπηση για την πορεία της προετοιμασίας του 2004, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ραδιοτηλεοπτική υποδομή της διοργάνωσης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 301,57 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,59, γαλλικό φράγκο προς 50,25, λίρα Αγγλίας προς 494,14, ελβετικό φράγκο προς 199,55, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,08, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 215,84, τη λίρα Κύπρου προς 574,99 και την ECU προς 333,38 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός αλλά το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά θα συννεφιάσει. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά μέτριοι, στα ανατολικά ισχυροί ως πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά από 18 έως 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 33 και στα νησιά του Αιγαίου από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική αύριο ο καιρός που θα είναι αίθριος με ανέμους βόρειους μέτριους έως πολύ ισχυρούς και θερμοκρασία που κυμανθεί στην Αθήνα από 21 έως 33 βαθμούς. Αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, αλλά το απόγευμα θα συννεφιάσει, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 18 July 1998 - 19:00:08 UTC