Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-07-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/07/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Διευκρινίσεις στο κόμμα τους έδωσαν οι... άτακτοι βουλευτές της ΝΔ.
- Πλασματικό είναι για την κυβέρνηση το νέο ρεκόρ ανεργίας.
- Στον εισαγγελέα υπόθεση κακοποίησης δύο ανηλίκων από αστυνομικούς.
- Φορολογικές δηλώσεις μέσω υπολογιστών μέχρι το τέλος του έτους.
- Τραγικό τροχαίο δυστύχημα στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις νέους.
- Πρωτότυπη κομπίνα από 55χρονη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Διευκρινίσεις στο κόμμα τους έδωσαν οι... άτακτοι βουλευτές της ΝΔ.

Διεκρινίσεις στο Συμβούλιο Δεοντολογίας της ΝΔ, έδωσαν οι βουλευτές της Γιακουμάτος και Γιοβανούδας. Ο πρώτος δήλωσε ειλικρινή μεταμέλεια και ζήτησε δημόσια συγνώμη για τις απειλές κατά του υπουργού δημόσιας τάξης και ανακοίνωσε ότι θα παραδώσει την άδεια οπλοφορίας. Το συμβούλιο αποφάσισε να απόσχει ο Γιακουμάτος από την ΟΚΕ έργασίας που συμμετέχει, μέχρι τέλους της θητείας του. Ο Γιοβανούδας ζήτησε από το κόμμα να προωθήσει την άρση της ασυλίας του στη βουλή και σε περίπτωση που δεν εγκριθεί θα παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα. Μέχρι τότε ο Γιοβανούδας θα απόσχει απ' όλα τα κομμαιτκά όργανα στα οποια συμμετέχει, ενώ ο φάκελος του θα παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο για περαιτέρω διερεύνηση.

Πλασματικό είναι για την κυβέρνηση το νέο ρεκόρ ανεργίας.

Στην καταγραφή όλων τα ανέργων από τον ΟΑΕΔ, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τα ευεργετήματα της νέας κυβερνητικής πολιτικής για την απασχόληση, απέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την αύξηση του ποσοστού που εμφανίζει η ανεργία, το οποίο όπως είπε είναι πλασματικό καθώς τα δύο τελευταία χρόνια παραμένει στο 10,3%. Για συνολική αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής κάνει λόγο η ΝΔ, για κόλαφο και απόδειξη του ανάλγητου προσώπου της κυβέρνησης μιλούν ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ.

Στον εισαγγελέα υπόθεση κακοποίησης δύο ανηλίκων από αστυνομικούς.

Στον εισαγγελέα Λαμίας ανατέθηκε η προκαταρκτική εξέταση για την κακοποίηση δύο ανηλίκων Αλβανών διαρρηκτών, μέσα στο αστυνομικό τμήμα της Στυλίδας. Για την υπόθεση αυτή ο αρχηγός της Αστυνομίας Αθανάσιος Βασιλόπουλος ενημέρωσε τον Αλβανό πρόξενο, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μη μείνει η παραμικρή σκιά γύρω από την υπόθεση.

Φορολογικές δηλώσεις μέσω υπολογιστών μέχρι το τέλος του έτους.

Μέχρι το τέλος του έτους, το 80% των Ελλήνων θα μπορούν να υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις από το σπίτι τους, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, στο πλαίσιο της επέκτασης του προγράμματος ΤΑΧΙΣ, ενώ παράλληλα θα μπορούν να ζητούν και να παίρνουν φορολογική ενημερότητα. Αυτό δήλωσε ο υπουργός εθνικής οικονομίας εγκαινιάζοντας το νέο Κέντρο Πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών που είναι πλήρως εξοπλισμένο και θα αποτελεί την "καρδιά" των ηλεκτρονικών συστημάτων διασταύρωσης.

Τραγικό τροχαίο δυστύχημα στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις νέους.

Η υπρβολική ταχύτητα έκοψε το νήμα της ζωής σε τέσσερις νέους ανθρώπους από την περιοχή Μαλάδες της Κρήτης. Μετά από διασκέδαση το αυτοκίνητο τους έπεσε σε γέφυρα. Από τα συντρίμια ανασύρθηκαν νεκροί ο 19χρονος Γεώργιος Ξυδάκης, οδηγός, Κωνσταντίνος Καλονάκης, 20 ετών, η αδερφή του Σοφία, 23 ετών και ο Ματθαίος Καραγιαννάκης, 21 ετών.

Πρωτότυπη κομπίνα από 55χρονη.

Εναν πρωτότυπο τρόπο είχε επινοήσει μια 55χρονη από την Πρέβεζα να βγάζει χρήματα χωρίς να δουλεύει. Πρόκειται για την Παρασκευή Νταλίπη, η οποία έκλεβε από γραμματοκιβώτια πολυκατοικιών επιταγές επιστροφής φόρου και στη συνέχεια με πλαστές εξουσιοδοτήσεις τις εξαργύρωνε στην τράπεζα. Τη δράση της διέκοψαν οι αστυνομικοί που την έπιασαν επ' αυτοφόρω και όπως αποδείχθηκε με τον τρόπο αυτό η Νταλίπη είχε εισπράξει πάνω από 1,5 εκατομμύρια δρχ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Τζο Αρλάουκας έχει δημιουργήσει αναταραχή στο ``στρατόπεδο`` της ΑΕΚ. Καθημερινά οι πληροφορίες θέλουν το συμβόλαιο που του έχει αποστείλει η αθηναϊκή ΚΑΕ να ``φτάνει`` υπογεγραμμένο στα γραφεία του ΟΑΚΑ. Ομως, ουτε φωνή ούτε ακρόαση από τον Αμερικανό σέντερ, γεγονός που αναμφίβολα έχει εκνευρίσει τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Οι πιο ψύχραιμοι λένε ότι αύριο θα είναι η μέρα που το φαξ θα ...χτυπήσει και θα ολοκληρωθεί -επιτέλους- η μεταγραφή του σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης. Υπάρχουν όμως κι άλλοι που υποστηρίζουν ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, καθώς έχει ήδη ``κλείσει`` η πόρτα της Παρτιζάν σχετικά με τον Τομάσεβιτς.

Αναχώρησε για την Ιταλία η αποστολή της ομάδας ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού, όπου θα πραγματοποποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Ο τεχνικός των ''πρασίνων'', Βασίλης Δανιήλ, θα προσπαθήσει να μοντάρει την ομάδα για τη νέα σεζόν, ενώ σε δηλώσεις του τόνισε: ''Χρειαζόμαστε ομοψυχία και ομαδικότητα. Ολοκληρώσαμε πλέον το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας μας και και ήδη βάζουμε καινούργια στοιχεία στην ομάδα''.

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από την πορεία αποθεραπείας του Ιάκωβου Τσακαλίδη. Ο διεθνής σέντερ θα δοκιμάσει την Πέμπτη αν και κατά πόσο μπορεί ν' ακολουθήσει τους κανονικούς ρυθμούς της προπόνησης, ωστόσο ο ίδιος δήλωσε ότι αισθάνεται καλύτερα: ''Σε δύο ημέρες υπολογίζω να μπω στον κανονικό ρυθμό προπόνησης. Το πόδι μου είναι ακόμη πρησμένο, αλλά αισιοδοξώ ότι θα προλάβω να αγωνισθώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα``, είπε ο σέντερ της ΑΕΚ.

Τελικά δεν θα αποκτηθεί από τον Παναθηναϊκό ο Κουβανός Αντρες Γκίμπερτ. Τα στοιχεία που προσκομίσθηκαν στην ΦΙΜΠΑ, προκειμένου ο παίκτης να ''περάσει'' ως κοινοτικός, ήταν ελλιπή. Ετσι ο Γκίμπερτ παραμένει ...Κουβανός, τη στιγμή που οι δύο θέσεις των ξένων του Παναθηναϊκού καλύπτουν οι Ράτζα, Μποντίρογκα. Ετσι, οι στόχοι των ''πρασίνων'' εστιάζονται πλέον στον Κώστα Μάγλο, ενώ στα ''υπ'όψιν'' υπάρχει και ο Ιρλανδός Πάτ Μπερκ (25, 2.08) της Ταουγκρές.

Χωρίς τον ''ερυθρόλευκο'' Φαμπρίτσιο Ομπέρτο, θα παραταχθεί πιθανότατα η εθνική ομάδα μπάσκετ της Αργεντινής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αθήνας (29 Ιουλίου-9 Αυγούστου). Ο Ομπέρτο υπέστη βαρύ διάστρεμμα στον αριστερό αστράγαλο κατά τη διάρκεια του αγώνα κόντρα στη Λιθουανία για τους Αγώνες Καλής Θέλησης, που διεξάγονται στη Νέα Υόρκη και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο φόργουορντ του Ολυμπιακού θα μείνει εκτός γηπέδων τουλάχιστον για 10 ημέρες.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 300,99 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,43, γαλλικό φράγκο προς 50,24, λίρα Αγγλίας προς 495,74, ελβετικό φράγκο προς 199,16, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,07, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 214,96, τη λίρα Κύπρου προς 574,87 και την ECU προς 332,61 δραχμές.

Σε κλίμα ευφορίας πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με τη χρηματιστηριακή αγορά να κινείται έντονα ανοδικά για πέμπτη συνεχή ημέρα και το γενικό δείκτη τιμών να ξεπερνά τις 2800 μονάδες, καταγράφοντας νέο ιστορικό ρεκόρ. Συγκεκριμένα έκλεισε στις 2825, 52 μονάδες ενισχυμένος κατά 1,97% ενώ η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 63,9 δισ. δρχ. Υψηλή ζήτηση, κυρίως απο ξένους επενδυτές υπήρξε για τη μετοχή της Εθνικής Τραπεζας η τιμή της οποίας έκλεισε στις 54.000 δρχ. σημειώνοντας άνοδο 8%. Ισχυρό για μια ακόμη συνεδρίαση ήταν και το ενδιαφέρον για μετοχές των Κατασκευών ο δείκτης των οποίων απεκόμισε τα μεγαλύτερα κέρδη κατά 6,58%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα με βόρειους ανέμους στα δυτικά μέτριους και στα ανατολικά ισχυρούς μέχρι πολύ ισχυρούς και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα δυτικά θα κυμανθεί 19 με 36 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 18 με 34 και στο Αιγαίο 22 με 32 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός στην Αθήνα με βοριάδες ισχυρούς έως πολύ ισχυρούς και τοπικά θυελλώδεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς. Αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη με ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 20 με 33 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 21 July 1998 - 19:00:09 UTC