Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-08-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 02/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αποκλείει "άτακτη υποχώρηση" για τους S-300 o Aκης Τσοχατζόπουλος
- Νέα αμερικανική πρωτοβουλία για το Κυπριακό αναμένει ο Σπύρος Κυπριανού
- Ευθύνες στην Τουρκία επιρρίπτει ο Πρόεδρος Κλίντον για την αποτυχία της αμερικανικής διαμεσολάβησης για το Κυπριακό.
- Μνημόσυνο στην Κύπρο για τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο
- Μαίνεται η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο
- Απολογία δασοπυροσβέστη για εμπρησμό
- Μέχρι αύριο η αποκατάσταση της σιδηροδρομικής γραμμής στο Πολύκαστρο Κιλκίς
- Μαζική έξοδος για τις καλοκαιρινές διακοπές
- Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν τρεις αξιωματικοί της ΕΛΑΣ
- Επιφυλάξεις των εργαζομένων στην Τράπεζα Κεντρικής Ελλάδας για το αντίτιμο της ιδιωτικοποίησής της

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- "Πάθος και ενθουσιασμό" από τους διεθνείς ζητά ο Γιαννάκης
- Προβληματισμός στην ομάδα του Πουέρτο Ρίκο για το σημερινό ματς
- Με τη Μίλαν η "πρώτη" του Ασάνοβιτς
- Ο Γκολντγουάιρ πλέι-μέικερ στον Ολυμπιακό
- Στη Σλοβενία η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού
- Πανελλήνιο ρεκόρ η Τσιλιγκίρη στο επί κοντώ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αποκλείει "άτακτη υποχώρηση" για τους S-300 o Aκης Τσοχατζόπουλος

"Δεν υπάρχει κυβέρνηση στην Ελλάδα και στην Κύπρο που να μπορεί να αποδεχθεί θέσεις που ισοδυναμούν με άτακτη υποχώρηση στο θέμα των S-300", δηλώνει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος σε συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής.Ο κ. Τσοχατζόπουλος υπογραμίζει οτι μονάχα υπό τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η Λευκωσία είναι δυνατή η ματαίωση της εγκατάστασης των πυραύλων και επαναλαμβάνει "κατηγορηματικά τη θέση οτι μια τουρκική επίθεση εναντίον της ελεύθερης Κύπρου θα είναι αιτία πολέμου". Ο υπουργός Αμυνας δεν παραλείπει να κάνει λόγο "για έλλειμμα στους τομείς της ανάπτυξης και της κοινωνικής πολιτικής" και αναγνωρίζει οτι "η κυβερνητική πολιτική έχει προκαλέσει κρίση εμπιστοσύνης στην παραδοσιακή εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ".

Νέα αμερικανική πρωτοβουλία για το Κυπριακό αναμένει ο Σπύρος Κυπριανού

Νέα αμερικανική πρωτοβουλία για το Κυπριακό διαβλέπει ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Σπύρος Κυπριανού. Οπως δήλωσε ο ίδιος βάσει πληροφοριών του, ο Ριτσαρντ Χόλμπρουκ δεν θα εγκαταλείψει το χειρισμό του Κυπριακού αλλά αναμένεται να επαναδραστηριοποιηθεί. Η νέα πρωτοβουλία αναμένεται να υπάρξει κατά την επίσκεψη του προέδρου Γλαύκου Κληρίδη στη Νέα Υόρκη τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ευθύνες στην Τουρκία επιρρίπτει ο Πρόεδρος Κλίντον για την αποτυχία της αμερικανικής διαμεσολάβησης για το Κυπριακό.

Ευθύνη στην Τουρκία αναφορικά με την αποτυχία της προσπάθειας του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ και του Τόμας Μίλερ για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό, επιρρίπτει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπίλ Κλίντον στη διμηνιαία έκθεσή του προς το Κογκρέσο.Ο Μπίλ Κλίντον αναφέρει ότι οι προσπάθειες των δύο Αμερικανών διαμεσολαβητών απέτυχαν διότι η τουρκική πλευρά έθεσε προϋποθέσεις συμπεριλαμβανομένων της αναγνώρισης της "Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου", όπως χαρακτήρισε τα κατεχόμενα και της απόσυρσης της αίτησης ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Μνημόσυνο στην Κύπρο για τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο

Τελείται σήμερα στην Ιερά Μονή Κύκκου το επίσημο μνημόσυνο του αείμνηστου Εθνάρχη Μακαρίου.Του μνημοσύνου θα προστεί ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος απο τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.Θα παραστούν ο πρόεδρος Κληρίδης ,αρχηγοί ή εκπρόσωποι κομμάτων και άλλοι επίσημοι.

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο

Με ένα πύρινο μέτωπο ανάμεσα στις κοινότητες Βολίμαις και Ορθονιαίς, συνεχίζεται η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο χωρίς να απειλούνται κατοικήσιμες περιοχές. Προσπάθειες για την κατάσβεση καταβάλλονται απο χερσαίες δυνάμεις καθώς και απο δύο αεροσκάφη. Φωτιά έχει ξεσπάσει από το πρωί και στο Σαντομέρη Αχαϊας, ενώ υπό έλεγχο τέθηκαν το πρωί οι πυρκαγιές στον Αγιο Νικόλαο Λεχαινών Ηλείας, στη θέση Πάπαρη Αρκαδίας και Μεταξάδα Πυλίας της Μεσσηνίας. Τέλος, πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθές το απόγευμα στη Μονή Παναγία Θεοσκέπαστη στην Κερατέα Αττικής, τέθηκε υπο έλεγχο μετά την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής,ενώ κάηκαν 20 στρέμματα θαμνώδους έκτασης.

Απολογία δασοπυροσβέστη για εμπρησμό

Αύριο απολογείται στην ανακρίτρια Πύργου Αγγελική Καρδαρά, ο 56χρονος δασοπυροσβέστης Δημήτρης Πατρινός, ο οποίος κατηγορείται για δύο εμπρησμούς από πρόθεση, στην κοινότητα Πευκών Ηλίας, τον προηγούμενο μήνα. Ο Πατρινός, πατέρας πέντε παιδιών, υπηρετεί 22 χρόνια στο δασαρχείο Κρεσταίνων ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

Μέχρι αύριο η αποκατάσταση της σιδηροδρομικής γραμμής στο Πολύκαστρο Κιλκίς

Μέχρι αύριο Δευτέρα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες επισκευής της σιδηροδρομικής γραμμής κοντά στο Πολύκαστρο Κιλκίς μετά τον εκτροχιασμό 12 βαγονιών εμπορικής αμαξοστοιχίας ,που μετέφερε μαζούτ απο τη Θεσσαλονίκη στα Σκόπια. Οι επιβάτες που ταξιδεύουν απο και προς την Ευρώπη με τον ΟΣΕ, διανύουν την απόσταση Θεσσαλονίκης - Ειδομένης με λεωφορεία του Οργανισμού και το υπόλοιπο της διαδρομής με την επιβατική αμαξοστοιχία.Τα αίτια που προκάλεσαν το ατύχημα παραμένουν αδιευκρίνιστα, ενώ εμπειρογνώμονες του ΟΣΕ εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

Μαζική έξοδος για τις καλοκαιρινές διακοπές

Συνεχίζεται και σήμερα η έξοδος των κατοίκων απο τα αστικά κέντρα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.Από τον Πειραιά διακινήθηκαν χθές περισσότερα απο 35.000 άτομα ,ενώ απο τα διόδια προς Πελοπόννησο και Κεντρική Ελλάδα είχαν περάσει στο διήμερο Παρασκευής -Σαββάτου 158.000 οχήματα.Χωρίς καθυστερήσεις πραγματοποιούνται οι πτήσεις εσωτερικού της Ολυμπιακής, αν και στα δρομόλογια εξωτερικού σημειώθηκαν καθυστερήσεις έως και δύο ωρών, λόγω της αυξημένης εναέριας κυκλοφορίας.Ωστόσο,μόνο χθές σύμφωνα με τη διεύθυνση Τροχαίας έχασαν τη ζωή τους 13 άτομα σε 10 τροχαία δυστυχήματα στο οδικό δίκτυο όλης της χώρας.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν τρεις αξιωματικοί της ΕΛΑΣ

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν τρεις ανώτεροι αξιωματικοί του Αστυνομικού Τμήματος πλατείας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης, μετά από καταγγελίες που έγιναν σε βάρος τους για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος. Οι αξιωματικοί κατηγορούνται ότι απελευθέρωσαν τέσσερις Ρωσίδες που εκδίδονταν σε οίκους ανοχής και σε μπαρ της περιοχής του Βαρδάρη. Ο εισαγγελέας Αχιλλέας Ζήσης που έχει αναλάβει την έρευνα έχει αρχίσει να εξετάζει τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Επιφυλάξεις των εργαζομένων στην Τράπεζα Κεντρικής Ελλάδας για το αντίτιμο της ιδιωτικοποίησής της

Επιφυλάξεις σχετικά με την τύχη της Τράπεζας Κεντρικής Ελλάδος εκφράζουν οι εργαζόμενοί της, τονίζοντας σε ανακοίνωση του συλλόγου τους, ότι το προσφερόμενο τίμημα σύμφωνα με το χθεσινό διαγωνισμό είναι πολύ πιο χαμηλό, σε σχέση με τη χρηματιστηριακή αξία της Τράπεζας, που ανέρχεται σε 80 δισεκατομμύρια δραχμές. Σημειώνεται ότι κατά το άνοιγμα των προσφορών για την πώληση του 51% της τράπεζας μέσω του χρηματιστηρίου, η Εγνατία έκανε τη μεγαλύτερη προσφορά με 17,3 δισεκατομμύρια δραχμές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Πάθος και ενθουσιασμό" από τους διεθνείς ζητά ο Γιαννάκης

Η ``συνταγή της επιτυχίας`` για το σημερινό αγώνα της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ των ανδρών με το Πουέρτο Ρίκο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, πρέπει να περιλαμβάνει οπωσδήποτε πάθος και ενθουσιασμό, σύμφωνα με δηλώσεις του ομοσπονδιακού προπονητή Παναγιώτη Γιαννάκη. Ο προπονητής της εθνικής μας χαρακτήρισε δύσκολο το σημερινό παιχνίδι με το Πουέρτο Ρίκο (22:00), ενώ αναφερόμενος στους αγώνες της ελληνικής ομάδας με Καναδά και Ιταλία, επεσήμανε: ``Ηταν και οι δύο πολύ δύσκολοι, αλλά εμείς παίξαμε μ' ενθουσιασμό και έτσι καταφέραμε να νικήσουμε``.

Προβληματισμός στην ομάδα του Πουέρτο Ρίκο για το σημερινό ματς

``Ολοι οι παίκτες της Ελλάδας χρειάζονται προσοχή``, τόνισαν σε δηλώσεις τους στο ΑΠΕ, ο προπονητής του Πουέρτο Ρίκο, Κάρλος Μοράλες και οι δύο βετεράνοι της ομάδας, Χοσέ Πικουλίν Ορτίθ και Τζερομ Μίνσι, ενόψει του αποψινού αγώνα με την εθνική μας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ. ``Είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας για μας αυτός κόντρα στην εθνική Ελλάδας``, είπε ακόμη ο Κάρλος Μοράλες. ``Ξέρουμε ότι η Ελλάδα είναι πολύ δυνατή και το σημαντικό για μας είναι να μην χάσουμε την αυσυγκέντρωσή μας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς``.

Με τη Μίλαν η "πρώτη" του Ασάνοβιτς

Το μεγάλο αστέρι του Παναθηναϊκού, ο Αλιόσα Ασάνοβιτς, θα πραγματοποιήσει την πρώτη εμφάνισή του με τους ``πράσινους`` στο φιλικό αγώνα τους με τη Μίλαν, που θα γίνει στη Μόντσα, στις 21.45. ανακοίνωσε ο Βασίλης Δανιήλ.

Ο Γκολντγουάιρ πλέι-μέικερ στον Ολυμπιακό

Ενας Αμερικανός πλέϊ-μέϊκερ αποτελεί το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού. Πρόκειται για τον Αντουάν Γκολντγουάϊρ, την απόκτηση του οποίου ανακοίνωσε η ``ερυθρόλευκη`` ΚΑΕ. Ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για 1+1 χρόνο, ενώ αναμένεται στην Αθήνα το πρωί της Τρίτης.

Στη Σλοβενία η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Χωρίς τους Ράτζα, Μποντίρογκα, Αλβέρτη, Οικονόμου και Καλαϊτζή, μεταβαίνει στη Ρόγκλα της Σλοβενίας, η αποστολή της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, όπου θα πραγματοποιήσει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της. Ο Κροάτης σέντερ, αναμένεται να μπει στο πρόγραμμα προετοιμασίας των ''πρασίνων'' στις 5 Αυγούστου, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις αμέσως μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ που διεξάγεται στη χώρα μας.

Πανελλήνιο ρεκόρ η Τσιλιγκίρη στο επί κοντώ

Πανελλήνιο ρεκόρ σημείωσε η πρωταθλήτριά μας του επι κοντώ Γεωργία Τσιλιγκίρη, στα Τοφάλεια '98 που διεξήχθησαν στην Πάτρα. Η Τσιλιγκίρη υπερέβη τα 4.01μ και κατέρριψε το ρεκόρ της Θάλειας Ιακωβίδου που ήταν 3.95μ (30/5/1998-Ρέθυμνο). Ακόμη η Ελένη Τσενταμεϊδου ισοφάρισε το δικό της ρεκόρ στη σφαιροβολία με 18.53, ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος νίκησε στα 100μ με 10.19 (Β' καλύτερη φετινή επίδοση και η Κατερίνα Κόφφα στα 200μ με 23.15. Η Κόφφα νίκησε και στα 100μ με 11.47.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 300,79 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,81, γαλλικό φράγκο προς 50,35, λίρα Αγγλίας προς 492,15, ελβετικό φράγκο προς 200,20, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,13, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 208,26, τη λίρα Κύπρου προς 574,49 και την ECU προς 332,91 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος καιρός προβλέπεται για σήμερα σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 20 έως 37 βαθμούς, στο Ιόνια και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 38 και στα νησιά του Αιγαίου από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι μέτριοι και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία αναμένεται να φθάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος καιρός με βόρειους ασθενείς μέχρι μέτρους ανέμους και θερμοκρασία μέχρι 36 βαθμούς προβλέπονται και για τη Θεσσαλονίκη.

(Α.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 2 August 1998 - 9:00:08 UTC