Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-08-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 05/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αναζωπύρωση των πυρκαγιών στη Σταμάτα, Διόνυσο και Αγία Μαρίνα.
- Μέτρα υπέρ των πληγέντων και αναδασώσεις αποφάσισε η κυβέρνηση.
- Δεν κατέληξε η χώρα στην επιλογή των οπλικών συστημάτων.
- Λύση του Κυπριακού μέσω του Συμβουλίου Ασφαλείας δήλωσε η Ρωσία.
- Εγκλημα μετά τη ληστεία στα ΕΛΤΑ Τρίπολης τον Μάρτιο.
- Γεώτρηση για πετρέλαιο δυτικά της Θάσου.
- Πορτογάλος μετέφερε 3,5 κιλά ηρωίνη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Την τρίτη θέση στον Ε' όμιλο του μουντομπάσκετ πήρε η εθνική μας ομάδα μετά την ήττα απο τη Γιουγκοσλαβία με 70-56.
- Τη φανέλα με το νούμερο 9 της ΑΕΚ θα φοράει τη νέα περίοδο ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, Πάρης Ζουμπούλης.
- Στις 23 Αυγούστου θα αρχίσει οριστικά το πρωτάθλημα της Α'εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αναζωπύρωση των πυρκαγιών στη Σταμάτα, Διόνυσο και Αγία Μαρίνα.

Σε εξέλιξη μετά απο αναζωπύρωση ήταν το πρωί φωτιές στη Σταμάτα και στο Διόνυσο και στην Αγία Μαρίνα Νέας Μάκρης. Σε ύφεση οι φωτιές στον Αγιο Ιωάννη Πεντέλης, Ντράφι, Παλλήνη, Κερατέα και Βαρυμπόμπη. Σε εξέλιξη ακόμα οι πυρκαγιές στη Νεμούτα Ηλείας, στα Κάτω Τυχαινά και Ζωοδόχου Πηγή Πάτρας, στον Μελιγαλά και Ταϋγετο Μεσσηνίας, στους Χράνους Αρκαδίας, στην Αγία Κυριακή Ναυπάκτου, στα Κρανιά Ολύμπου, στην Ανατολή Λάρισας, στο Μαλιμάδι Καστοριάς, στο Ασπροκλήσιο Ηγουμενίτσας, στο Τεμπλόνιο Κέρκυρας και στην Ξυλοσύρτη Ικαριάς.

Μέτρα υπέρ των πληγέντων και αναδασώσεις αποφάσισε η κυβέρνηση.

Αναδασωτέες κηρύσσονται οι περιοχές, που επλήγησαν απο τις πυρκαγιές,θα γίνει χαρτογράφηση και αεροφωτογράφιση,δεν θα επιτραπεί αλλαγή χρήσης γής, θα αυξηθούν οι περιπολίες και θα ληφθούν μέτρα πρόνοιας για τους πληγέντες. Αυτό έγινε γνωστό μετά τη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη του Διυπουργικού Συντονιστικού Οργάνου υπο τον πρωθυπουργό, που επέστρεψε εσπευσμένα απο τις διακοπές του. Αυστηρή κριτική ασκήθηκε στην κυβέρνηση απο την αντιπολίτευση για το θέμα αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

Δεν κατέληξε η χώρα στην επιλογή των οπλικών συστημάτων.

Το Σεπτέμβριο θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την επιλογή των οπλικών συστημάτων που ταιριάζουν καλύτερα στις αμυντικές ικανότητες της Ελλάδας, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος απαντώντας σε ερώτηση για το αν η χώρα μας θα προμηθευθεί το αμερικανικό πυραυλικό σύστημα "Πάτριοτ" ή το ρωσικό S-300. Σε ό,τι αφορά το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Κύπρου, ο κ. Τσοχατζόπουλος επεσήμανε ότι "η Κυπριακή Δημοκρατία έχει αποφασίσει να αυξήσει την αμυντική της ικανότητα. Αυτό είναι δική της απόφαση".

Λύση του Κυπριακού μέσω του Συμβουλίου Ασφαλείας δήλωσε η Ρωσία.

Μόνη διέξοδος για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό είναι το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών,τόνισε ο απεσταλμένος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Βλαντιμίρ Τζιζόφ, που επισκέφθηκε χθές τη Λευκωσία. Η Ρωσία, είπε ο κ. Τζιζόφ, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, όχι μόνο έχει δικαίωμα αλλά και χρέος να ασχοληθεί ενεργά με τη επίλυση του Κυπριακού. Ο Ρώσος απεσταλμένος επεσήμανε την αδιάλλακτη στάση του Ντενκτάς, την οποία αντιμετώπισε κατά τη χθεσινή τους συνάντηση και είπε πως φεύγει το ίδιο ανήσυχος όπως ήρθε.

Εγκλημα μετά τη ληστεία στα ΕΛΤΑ Τρίπολης τον Μάρτιο.

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση της υπεξαίρεσης των 34 εκατ. δρχ. από τα ΕΛΤΑ, που είχε γίνει στις 3 Μαρτίου 1998 στην Τρίπολη απο 4 δράστες. Συνελήφθησαν οι φερόμενοι ως δράστες, Σπύρος Δημητρίου, 32 ετών αστυφύλακας, ο αδελφός του Νικόλαος, 24 και ο Πέτρος Μπουλούγαρης 24 οδηγός των ΕΛΤΑ. Ο τέταρτος απο τους δράστες ο Βορειοηπειρώτης Αριστείδης Φώτου, 24 ετών, δολοφονήθηκε απο τους δύο συνεργούς και το πτώμα του βρέθηκε στην Ακράτα στις 3 Αυγούστου.Ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία και για υπεξαίρεση.

Γεώτρηση για πετρέλαιο δυτικά της Θάσου.

Αρχισε η πρώτη υποθαλάσσια γεώτρηση για εντοπισμό πετρελαίου, δυτικά της Θάσου και σε απόσταση 3 ναυτικών μιλίων από το κοίτασμα του "Πρίνου". Η έρευνα πραγματοποιείται με το γεωτρύπανο THORNTON, αμερικανικών συμφερόντων, η γεώτρηση θα ολοκληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ το κόστος της προϋπολογίστηκε σε 7.000.000 δολάρια.

Πορτογάλος μετέφερε 3,5 κιλά ηρωίνη.

Συνελήφθη στον Εβρο ο Πορτογάλος, Φερνάντο Ντός Σάντος Κόστα, 28 χρόνων, γιατί μετέφερε σε τσάντα 3.300 γραμμάρια ηρωίνης και ηταν επιβάτης λεωφορείου του ΟΣΕ, που έκανε το δρομολόγιο Κωσταντινούπολης - Αθήνας. Τα ναρκωτικά ήταν τοποθετημένα στα διπλά τοιχώματα της τσάντας και μέσα στα εξώφυλλα δερμάτινου σημειωματαρίου που είχε ο Πορτογάλος. Η ηρωϊνη κατασχέθηκε, ενώ ο Πορτογάλος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την τρίτη θέση στον Ε' όμιλο του μουντομπάσκετ πήρε η εθνική μας ομάδα μετά την ήττα απο τη Γιουγκοσλαβία με 70-56.

Την τρίτη θέση στον Ε' Ομιλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος, πήρε την εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών. Το συγκρότημα του Παναγιώτη Γιαννάκη, που στην επόμενη φάση θ' αντιμετωπίσει το αντίστοιχο της Ισπανίας, σε αγώνα για την τρίτη ημέρα του β' γύρου της διοργάνωσης που έγινε στο ΟΑΚΑ, ηττήθηκε με 70-56 από τη Γιουγκοσλαβία.Οι αγώνες της προημιτελικής φάσης θα διεξαχθούν την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ και θα ξεκινήσουν στις 11.00 το πρωϊ, ενώ το παιχνίδι της εθνικής μας θα αρχίσει στις 22.00 το βράδυ.

Τη φανέλα με το νούμερο 9 της ΑΕΚ θα φοράει τη νέα περίοδο ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, Πάρης Ζουμπούλης.

Τη φανέλα με το νούμερο 9 της ΑΕΚ θα φοράει τη νέα περίοδο ο Πάρης Ζουμπούλης. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, μετά τη συμφωνία των δύο συλλόγων για ένα χρόνο δανεισμό, συμφώνησε και αυτός στα 20 εκατ. ως ετήσια αποζημίωση.

Στις 23 Αυγούστου θα αρχίσει οριστικά το πρωτάθλημα της Α'εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου.

Στις 23 Αυγούστου θα αρχίσει οριστικά το πρωτάθλημα της Α'εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου, σύμφωνα με σχετική απόφαση της ΕΠΟ, που απέρριψε πρόταση του Κώστα Αλαμάνου, ο οποίος είχε ζητήσει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 30 του μηνός. Επίσης η ΕΠΟ δέχθηκε την πρόταση του προέδρου της επιτροπής διαιτησίας, Βασίλη Βουράκη, για να μετέχουν μέλη της ΕΔ στην ΕΟΔ της ΕΠΑΕ, η οποία θα κάνει τον ορισμό των διαιτητών στους αγώνες.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 300,44 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,64, γαλλικό φράγκο προς 50,31, λίρα Αγγλίας προς 489,85, ελβετικό φράγκο προς 200,27, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,09, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 207,72, τη λίρα Κύπρου προς 572,46 και την ECU προς 332,29 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Η διατήρηση της θερμοκρασίας σε υψηλά επίπεδα και των ισχυρών βορείων ανέμων στα ανατολικά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού που θα είναι αίθριος σ'όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά 22 με 40 και στο Αιγαίο 24 με 35 βαθμούς. Αίθριο καιρό, μέτριους μέχρι ισχυρούς βοριάδες και θερμοκρασία 28 με 39 βαθμούς θα έχει η Αθήνα. Ιδιος καιρός θα επικρατήσει και στη Θεσσαλονίκη, όπου οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 24 με 38 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 5 August 1998 - 7:00:08 UTC