Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-08-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σε εξέλιξη επτά πυρκαγιές στη χώρα.
- Κυβερνητικά μέτρα αναδάσωσης και αποζημίωσης πυροπλήκτων.
- Πεδίο αντιπαράθεσης κυβέρνησης - αντιπολίτευσης οι πυρκαγιές.
- Γαλλικά πυροσβεστικά στην Ελλάδα.
- Ψήφισμα ΑΧΕΠΑ για Κύπρο - Ελλάδα.
- Ερευνες για διαφθορά στην Αστυνομία.
- Υπο σύσταση υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης .

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Πανέτοιμη η εθνική μπάσκετ για τον αυριανό αγώνα με την Ισπανία.
- Η ΑΕΚ συνέτριψε σε φιλικό αγώνα την ουγγρική Ουιπεστ με 4-0.
- Ο Ιταλός διεθνής αμυντικός,Μίρκο Τάκολα,αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε εξέλιξη επτά πυρκαγιές στη χώρα.

Νέες πυρκαγιές ξέσπασαν το πρωί σε τέσσερα σημεία της Πεντέλης, ενώ υπό πλήρη έλεγχο είναι οι υπόλοιπες φωτιές στην Αττική. Συνεχίζονται οι φωτιές στην Αρχαία Ολυμπία Ηλείας, καθώς και στα ορεινά του Ψαθόπυργου και Δρέπανου Πάτρας. Σε εξέλιξη ακόμα οι πυρκαγιές στο Μελιγαλά και Ταϋγετο Μεσσηνίας, στο Σκούταρη Γύθειου, στα Μαυράτα Ζακύνθου και στη Σαλιάδα Θεσπρωτίας. Αγνωστοι πυροβόλησαν πλήρωμα πυροσβεστών στην προσπάθεια κατάσβεσης φωτιάς στην Αγία Μαρίνα Λαγονησίου. Στη Σαλαμίνα αναζητείται άτομο, που φέρεται οτι προκάλεσε πυρκαγιά στο Ναύσταθμο, που αντιμετωπίστηκε έγκαιρα.

Κυβερνητικά μέτρα αναδάσωσης και αποζημίωσης πυροπλήκτων.

Αναδασωτέες κηρύχθηκαν οι καμμένες περιοχές στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα, για τις οποίες θα ληφθούν αντιδιαβρωτικά μέτρα, ενω θα δοθούν αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους σύμφωνα με τα υπουργεία Εσωτερικών και Γεωργίας. Σε εμπρηστές απέδωσε πολλές απο τις πυρκαγιές ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και οτι υπάρχουν στοιχεία, που θα δοθούν στη δημοσιότητα εκφράζοντας ικανοποίηση για την αυτοθυσία των πυροσβεστών.

Πεδίο αντιπαράθεσης κυβέρνησης - αντιπολίτευσης οι πυρκαγιές.

Αντιπαράθεση σημειώθηκε μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Η ΝΔ εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του πρωθυπουργού χαρακτηρίζοντάς τον ηθικό αυτουργό. Ο γγ Ενημέρωσης, Γιάννης Νικολάου, επέκρινε τη ΝΔ για ένδεια προτάσεων και επιχειρημάτων, που γυρίζουν πίσω την πολιτική ζωή της χώρας. Το ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση για την απόρριψη της πρότασης του κόμματός του για έκτακτη σύγκληση της Βουλής ώστε να παρθούν άμεσα μέτρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματός του.

Γαλλικά πυροσβεστικά στην Ελλάδα.

Η Γαλλία στέλνει σήμερα στην Ελλάδα τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη Καναντέρ και ένα αεροπλάνο διοίκησης, ως βοήθεια στις πυρκαγιές που καταστρέφουν την χώρα από το Βορρά ως το Νότο, έγινε γνωστό χθες από τη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα.Μαζί με τα αεροπλάνα θα φθάσουν 12 πιλότοι, 15 αξιωματικοί της πυροσβεστικής και μονάδες επέμβασης της πολιτικής άμυνας, που θα αναλάβουν το συντονισμό των επιχειρήσεων.

Ψήφισμα ΑΧΕΠΑ για Κύπρο - Ελλάδα.

Το συνέδριο της ΑΧΕΠΑ, που συνεδρίασε στο Λάντο της Φλόριδας καλεί τον πρόεδρο Κλίντον να τιμήσει τις υποσχέσεις, που έδωσε προεκλογικά οτι θα αναλάβει πρωτοβουλίες προς επίλυση του Κυπριακού, αναγνωρίζοντας οτι πρόκειται για προβλημα εισβολής και κατοχής απο την Τουρκία. Επισημαίνεται στο ψήφισμα, επίσης, οτι οι ΗΠΑ πρέπει να αναγνωρίσουν και τα απαράγραπτα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας βάση διεθνών συνθηκών, ιδιαίτερα στο Αιγαίο και να αποκηρύξουν κάθε προκλητική ενέργεια τρίτων εναντίον της χώρας μας.

Ερευνες για διαφθορά στην Αστυνομία.

Ολοκληρώνεται μέσα στην εβδομάδα η εισαγγελική έρευνα για καταγγελίες, που αφορούν τη συγκάλυψη κυκλωμάτων μαστροπών από αστυνομικούς. Η καταγγελία έγινε από υπαξιωματικό του Αστυνομικού Τμήματος πλατείας Δημοκρατίας, της Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατέθεσε, στους προϊσταμένους του και στον εισαγγελέα ότι ο διοικητής του Τμήματος και δύο υπαστυνόμοι άφησαν παράνομα ελεύθερους πέντε συλληφθέντες για υπόθεση μαστροπείας και έσβησαν με "μπλάνκο" το περιστατικό, που είχε καταγράψει στο βιβλίο συμβάντων.

Υπο σύσταση υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης.

Στο Συμβούλιο Επικρατείας βρίσκονται δύο σχέδια προεδρικών διαταγμάτων, που αφορούν τη σύσταση υπηρεσιών συνοριακής φύλαξης κατά των λαθρομεταναστών, που θα στελεχωθεί απο 300 άνδρες και γυναίκες. Απο την ερχόμενη Δευτέρα θα τεθεί σε ισχύ το πρωτόκολλο συνεργασίας Ελλάδας - Αλβανίας σχετικά με την εκτέλεση κοινών περιπολιών από την Αστυνομία Συνόρων και το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα για την αποτελεσματικότερη αστυνόμευση της θαλάσσιας μεθορίου των δύο χωρών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πανέτοιμη η εθνική μπάσκετ για τον αυριανό αγώνα με την Ισπανία.

Ως την ευχάριστη έκπληξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος μπάσκετ της Αθήνας, χαρακτήρισε ο ομοσπονδιακός προπονητής Παναγιώτης Γιαννάκης, την ομάδα της Ισπανίας. Ο ``Δράκος``, σε δηλώσεις του τόνισε ότι ''Θα προσπαθήσουμε να μην μας επηρεάσουν οι δύο ήττες από Ρωσία και Γιουγκοσλαβία. Πιστεύω ότι πολλά θα ξεκινήσουν από την άμυνα, τομέα στον οποίο μέχρι τώρα η ελληνική ομάδα τα πάει πολύ καλά''.Στο άλλο ``στρατόπεδο`` τώρα, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας, Λόλο Σάϊνθ, είναι ανήσυχος, ενόψει του αυριανού προημιτελικού αγώνα.Ο Σάινθ, σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι η ελληνική ομάδα πολύ δύσκολα θα χάσει και τρίτο συνεχόμενο ματς.

Η ΑΕΚ συνέτριψε σε φιλικό αγώνα την ουγγρική Ουιπεστ με 4-0.

Εντυπωσιακή κατά διαστήματα η ΑΕΚ συνέτριψε σε φιλικό αγώνα που έγινε στο ``Νίκος Γκούμας`` την ουγγρική Ουιπεστ με 4-0. Το παιχνίδι αποτέλεσε την ``πρόβα τζενεράλε`` ενόψει του πρώτου αγώνα για τον Α` γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με την Φερεντσβάρος. Επίσης, στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-2 τον Ιωνικό.

Ο Ιταλός διεθνής αμυντικός,Μίρκο Τάκολα,αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ.

Ο Ιταλός διεθνής αμυντικός,Μίρκο Τάκολα,αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ. Ο 27χρονος ασος είχε κερδίσει με την εθνική ελπίδων της χώρας του το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1991, ενώ έχει αγωνιστεί στην Νάπολι, στην Λέτσε, στην Ιντερ και στην Πεσκάρα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 298,56 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,65, γαλλικό φράγκο προς 50,30, λίρα Αγγλίας προς 489,10, ελβετικό φράγκο προς 200,35, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,09, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 207,77, τη λίρα Κύπρου προς 571,58 και την ECU προς 332,45 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί με τάση ενίσχυσης στα κεντρικά και βόρεια.Η θεμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 22 με 37,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 23 με 39, στο Ιόνιο, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα 26 με 38 και στις Κυκλάδες και την Κρήτη 26 με 35 βαθμούς.Αίθριο καιρό, μέτριους και τοπικά ισχυρούς βοριάδες και θερμοκρασία 29 με 39 βαθμούς θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη, το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι μέτριοι και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 24 με 37 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 6 August 1998 - 7:00:08 UTC