Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-08-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 07/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αγωνία για το φόβο αναζωπύρωσης πυρκαγιών στην Αττική.
- Σε εξέλιξη οι φωτιές στη Πελλοπόνησο και άλλες πέντε περιοχές.
- Εργο εμπρηστών οι πυρκαγιές λέει η κυβέρνηση.
- Οικονομικές ενισχύσεις στους πυρόπληκτους.
- Αντιπαράθεση για νομοσχέδιο αποχαρακτηρισμού δασικών εκτάσεων.
- Επαφές Κρανιδιώτη με κυπριακή ηγεσία.
- Ζημιές απο έκρηξη στο ραδιοσταθμό ΡΥΘΜΟΣ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Παναθηναϊκός στις ομάδες, που θα συμμετέχουν στην σούπερ λίγκα.
- Την αισιοδοξία του,οτι η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών θα τα καταφέρει στον σημερινό αγώνα με την Ισπανία,εξέφρασε ο Γιαννάκης.
- Ο Αμερικανός φόργουορντ, Ρούμπεν Ναθάνιελ Πάτερσον είναι ο δεύτερος ξένος της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αγωνία για το φόβο αναζωπύρωσης πυρκαγιών στην Αττική.

Υπο έλεγχο οι φωτιές στην Αττική, ενω νύχτα αγωνίας πέρασαν οι κάτοικοι της Παλαιάς και Νέας Πεντέλης, καθώς και οι πυροσβεστικές δυνάμεις για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της χθεσινής φωτιάς. Μικτές ομάδες απο πυροσβέστες, στρατιώτες και αστυνομικούς πραγματοποιούν περιπολίες σε περιοχές της ανατολικής Αττικής, η οποία κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με πληροφορίες απο περίπολο συνελήφθησαν δύο άτομα στα Γλυκά Νερά, διότι στο αυτοκίνητό τους βρέθηκαν γκαζάκια και θεωρήθηκαν ύποπτοι ως εμπρηστές.

Σε εξέλιξη οι φωτιές στη Πελλοπόνησο και άλλες πέντε περιοχές.

Συνεχίζονται οι πυρκαγιές στο Νεοχώρι Ηλείας και στα Καλάβρυτα και Ομπλό Αχαϊας, ενω οι νομοί κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σε εξέλιξη η φωτιά στο Σκούταρι Γυθείου, στο Δερβένι Μεγαλόπολης, στα Τροϊανάτα Κεφαλληνίας, στο Ασπροκλήσι Ηγουμενίτσας, στη Παλαιοχώρα Θεσπρωτίας, στο Μαλιμάδι Καστοριάς και στην Πέρδικα της Πάργας.

Εργο εμπρηστών οι πυρκαγιές λέει η κυβέρνηση.

Οι πυρκαγιές οφείλονται σε εμπρηστικές ενέργειες, δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αποκαλύπτοντας οτι συνελήφθησαν 6 άτομα ως εμπρηστές, ενω βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί σε 20 περιπτώσεις. Στη διάθεση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης τέθηκαν απο το υπουργείο Μεταφορών οχήματα και ανθρώπινο δυναμικό του ΟΤΕ και αεροσκάφος και ανθρώπινο δυναμικό της Πολιτικής Αεροπορίας για επιτήρηση των ευαίσθητων περιοχών, που επλήγησαν απο πυρκαγιές.

Οικονομικές ενισχύσεις στους πυρόπληκτους.

Απο το υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε οτι άρχισε ήδη η χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης μέχρι 200.000 για τα έξοδα πρώτης ανάγκης στους πυρόπληκτους, ενω θα γίνει επιχορήγηση μέχρι και 2 εκατομμύρια δραχμές για την αντικατάσταση της οικοσκευής. Σε άμεση εφαρμογή τίθεται και το πρόγραμμα αναδάσωσης των καμμένων περιοχών, ενω δεν θα υπάρξει αλλαγή στη χρήση γης.

Αντιπαράθεση για νομοσχέδιο αποχαρακτηρισμού δασικών εκτάσεων.

Αντισυνταγματικό χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο του υπουργείου Γεωργίας, που αποχαρακτηρίζει δασικές εκτάσεις, εκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Από την πλευρά του, ο κ. Τζουμάκας κατηγόρησε για υπερβάλλοντα ζήλο το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Αρης Σπηλιωτόπουλος με ανακοίνωσή του ζητά να επιστρέψει ο πρωθυπουργός στην Αθήνα και να απαλλάξει τον τόπο από τον ανεκδιήγητο υπουργό Γεωργίας.

Επαφές Κρανιδιώτη με κυπριακή ηγεσία.

Συνομιλίες με τον πρόεδρο Κληρίδη θα έχει στη Λευκωσία ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιάννος Κρανιδιώτης, που πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη και διέψευσε τις πληροφορίες οτι μεταφέρει σχέδιο των ΗΠΑ για προώθηση λύσης του Κυπριακού. Κατά τις επαφές του ο κ. Κρανιδιώτης θα ακούσει τις απόψεις της κυπριακής ηγεσίας, ώστε Ελλάδα και Κύπρος να χαράξουν περαιτέρω πορεία συμπόρευσης αναφορικά με τη διαδικασία προώθησης δίκαιης λύσης του Κυπριακού.

Ζημιές απο έκρηξη στο ραδιοσταθμό ΡΥΘΜΟΣ.

Εκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού έγινε στις 01.45 έξω απο την είσοδο των γραφείων του ραδιοσταθμού "Ρυθμός FM" στον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Βουλιαγμένης και Καλλιρόης. Απο την έκρηξη σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές στα γραφεία του σταθμού χωρίς να υπάρξει τραυματισμός. Ερευνες γίνονται απο την αστυνομία, τόσο για να διαπιστωθούν τα κίνητρα της πράξης, όσο και για τον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Παναθηναϊκός στις ομάδες, που θα συμμετέχουν στην σούπερ λίγκα.

Ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις ομάδες που θα συμπεριληφθούν μόνιμα στην υπό δημιουργία ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα, η οποία πρόκειται να ξεκινήσει το έτος 2000 με την συμμετοχή 32 ομάδων και έπαθλο γιά το νικητή ύψους 57.3 εκατομμυρίων λιρών (περίπου 17,2 δισεκατομμύρια δραχμές), σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής αθλητικής εφημερίδας "Tuttosport".

Την αισιοδοξία του,οτι η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών θα τα καταφέρει στον σημερινό αγώνα με την Ισπανία,εξέφρασε ο Γιαννάκης.

Την αισιοδοξία του, οτι η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών μπορεί να τα καταφέρει στον σημερινό αγώνα της με την Ισπανία, για την προημιτελική φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος, εξέφρασε ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Παναγιώτης Γιαννάκης.Ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την έκβαση του σημερινού αγώνα με την εθνική μας, εμφανίζονται όμως παίκτες και τεχνική ηγεσία της Ισπανίας, παρά τις δυσκολίες που αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν.

Ο Αμερικανός φόργουορντ, Ρούμπεν Ναθάνιελ Πάτερσον είναι ο δεύτερος ξένος της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ.

Ο Ρούμπεν Ναθάνιελ Πάτερσον είναι ο δεύτερος ξένος της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ. Ο Αμερικανός φόργουορντ είναι 23 ετών και έχει ύψος 2.04. Ο Πάτερσον, που υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους ''κιτρινόμαυρους'', αναμένεται την προσεχή Δευτέρα να εσωματωθεί στην αποστολή της ''Ενωσης'', η οποία από αύριο θα ''μετακομίσει'' στο Τσιόκο της Ιταλίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 298,43 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,53, γαλλικό φράγκο προς 50,27, λίρα Αγγλίας προς 487,40, ελβετικό φράγκο προς 200,04, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,08, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 206,14, τη λίρα Κύπρου προς 570,63 και την ECU προς 332,17 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός, εκτός από το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα να βρέξει στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 20 με 35 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 23 με 37 και στο Αιγαίο 26 με 32 βαθμούς.Σχεδόν αίθριο καιρό,μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 27 με 37 βαθμούς θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη, το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι μέτριοι και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 22 με 35 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 7 August 1998 - 7:00:09 UTC