Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-08-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 08/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σβήστηκαν οι φωτιές στην Αττική.
- Συνελήφθησαν δύο εμπρηστές.
- Παρολίγο τραγωδία στο Θρακικό Πέλαγος.
- Θάνατος ηλικιωμένων απο καύσωνα.
- Προφυλάκιση τραπεζικών υπαλλήλων.
- Διακίνηση λαθραίου πετρελαίου.
- Βρέθηκε νεκρός ο 23χρονος ορειβάτης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η εθνική μας προκρίθηκε στους 4 του παγκοσμίου πρωταθλήματος μπάσκετ της Αθήνας.
- Με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Λάκης Νικολάου, δημοσιεύματα,ότι αποτελεί παρελθόν,από τη διοίκηση της ΠΑΕ.
- Στα ημιτελικά του διεθνούς τουρνουά τένις του Πόρτσμουθ της Βρετανίας, προκρίθηκε η Λένα Δανιηλίδου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σβήστηκαν οι φωτιές στην Αττική.

Σβήστηκαν όλες οι πυρκαγιές στην Αττική, ενω άρχισε η καταγραφή των ζημιών στις κοινότητες της Παλαιάς και Νέας Πεντέλης. Παράλληλα, η περιοχή εξακολουθεί να παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και απαγορεύεται η κυκλοφορία απο τις 10 το βράδυ εως τις 7 το πρωί. Στην υπόλοιπη Ελλάδα σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές στην Ηλεία, Αχαϊα, Καλάβρυτα, Βυτίνα, Μεγαλόπολη, Αργοστόλι, Σέρρες, Μεσσολόγγι και Κόνιτσα.

Συνελήφθησαν δύο εμπρηστές.

Συνελήφθη χθες στα Σύβοτα Θεσπρωτίας 49χρονος Γάλλος τουρίστας, ο οποίος επιχείρησε να βάλει φωτιά σε δασική έκταση.Επίσης, προφυλακίστηκε ο 18χρονος Αλβανός, ο οποίος συνελήφθη για απόπειρα εμπρησμού στο Αίγιο. Οι εκτάσεις, που κάηκαν θα κηρυχθούν αναδασωτέες μέσα σε δύο μήνες, ενω στην πρώτη φάση θα γίνουν τα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα και στη συνέχεια η τεχνητή και φυσική αναδάσωση.

Παρολίγο τραγωδία στο Θρακικό Πέλαγος.

Δώδεκα άτομα, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, κινδύνεψαν χθες στο Θρακικό πέλαγος, όταν απο άγνωστη αιτία ξέσπασε πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο θαλαμηγού ανοικτά της Μαρώνειας Ροδόπης. Οι επιβαίνοντες εγκατέλειψαν τη θαλαμηγό και παρελήφθησαν απο παραπλέοντα σκάφη. Η θαλαμηγός ανήκει στο γιατρό Ιωάννη Χαλβατζέλη, 70 χρονών, απο την Κομοτηνή.

Θάνατος ηλικιωμένων απο καύσωνα.

Οι παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες συνέβαλαν στο θάνατο άλλων 5 ακόμη ηλικιωμένων ανθρώπων στη Θεσσαλονίκη. Ετσι, το τελευταίο δεκαήμερο του καύσωνα στη Θεσσαλονίκη οι θάνατοι ηλικιωμένων έφτασαν τους εικοσιέναν. Επίσης, δύο ηλικιωμένες αδελφές, που βρέθηκαν χθες νεκρές στο διαμέρισμά τους στον Κορυδαλλό, στον Πειραιά, εικάζεται οτι πέθαναν απο ηλεκτροπληξία.

Προφυλάκιση τραπεζικών υπαλλήλων.

Προφυλακίστηκαν μετά τις απολογίες τους οι δύο ανώτεροι υπάλληλοι τραπεζών, που κατηγορούνται σε υπόθεση απάτης πολλών εκατομμυρίων. Πρόκειται για τον υποδιευθυντή της Ιονικής Τράπεζας στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, Πρόδρομο Μπόρα και την υπάλληλο της Τραπέζης της Ελλάδος, Ελένη Αποστόλου. Για την ίδια υπόθεση είχε προφυλακιστεί προ ημερών και ο εμφανιζόμενος ως επιχειρηματίας, Γεράσιμος Θεοτοκάτος, ο οποίος εμφανιζόταν να διατηρεί καταθέσεις ύψους περίπου 70 δισεκατομμυρίων δραχμών.

Διακίνηση λαθραίου πετρελαίου.

Μια νέα υπόθεση διακίνησης λαθραίου πετρελαίου αποκάλυψε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Ανδρες του ΣΔΟΕ συνέλαβαν επ' αυτοφόρω τον οδηγό βυτιοφόρου, Χρήστο Καραγιάννη, να μεταγγίζει απο το όχημά του πετρέλαιο, που προοριζόταν για τον εφοδιασμό πλοίων σε άλλο βυτιοφόρο νταλίκα, το οποίο αποτελούσε αποθηκευτικό χώρο.

Βρέθηκε νεκρός ο 23χρονος ορειβάτης.

Νεκρός σε χαράδρα βάθους 220 μέτρων του Ολύμπου βρέθηκε χθες ο 23χρονος φοιτητής, Αλέξης Αγοραστός, ο οποίος είχε εξαφανιστεί απο τις 4 του μηνός, όταν ξεκίνησε μόνος του να ανεβεί στην κορυφή Μύτικας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η εθνική μας προκρίθηκε στους 4 του παγκοσμίου πρωταθλήματος μπάσκετ της Αθήνας.

Η εθνική μας προκρίθηκε στους ''4'' του παγκοσμίου πρωταθλήματος μπάσκετ της Αθήνας,αφού στον προημιτελικό,νίκησε την Ισπανία με 69-62. Ετσι τώρα θα διεκδικήσει σήμερα την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης με αντίπαλο την Γιουγκοσλαβία,ενώ στον άλλο ημιτελικό οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν την Ρωσία.

Με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Λάκης Νικολάου, δημοσιεύματα,ότι αποτελεί παρελθόν,από τη διοίκηση της ΠΑΕ.

Με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Λάκης Νικολάου, δημοσιεύματα,σύμφωνα με τα οποία αποτελεί πλέον παρελθόν, από τη διοίκηση της ΠΑΕ,μετά από απόφαση της ENIC. "Παραμένω στη θέση μου. Θα ολοκληρώσουμε τό έργο που έχουμε αρχίσει στην ΑΕΚ", δήλωσε ο Λάκης Νικολάου.

Στα ημιτελικά του διεθνούς τουρνουά τένις του Πόρτσμουθ της Βρετανίας, προκρίθηκε η Λένα Δανιηλίδου.

Στα ημιτελικά του διεθνούς τουρνουά τένις του Πόρτσμουθ της Βρετανίας, προκρίθηκε η Λένα Δανιηλίδου. Η πρωταθλήτριά μας επικράτησε στα προημιτελικά με 2-0 της Ιταλίδας, Ελενας Πιόπο και έτσι στα ημιτελικά θ' αντιμετωπίσει τη Ρωσίδα, Λούτροβα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 298,51 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,35, γαλλικό φράγκο προς 50,21, λίρα Αγγλίας προς 487,44, ελβετικό φράγκο προς 199,75, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,05, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 204,67, τη λίρα Κύπρου προς 569,41 και την ECU προς 331,89 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός σ' όλη τη χώρα και μόνο στα ηπειρωτικά θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά 22 με 37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 20 με 35 και στα νησιά του Αιγαίου 24 με 32 βαθμούς.Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική,με μέτριους έως ισχυρούς βοριάδες.Το θερμόμετρο στην Αθήνα θα δείξει 24 με 34 βαθμούς. Ιδιος καιρός θα επικρατήσει και στη Θεσσαλονίκη, όπου οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί 22 με 33 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 8 August 1998 - 7:00:08 UTC