Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-08-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 11/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σβήστηκε φωτιά στη Κερατέα, συνεχίζεται στο Μπέλλες.
- Κυβερνητικά μέτρα αποκατάστασης πληγέντων απο τις φωτιές.
- Συστάσεις του ΔΝΤ προς την Ελλάδα.
- Στις νομαρχίες αποτελέσματα διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.
- Φθηνότερα απο 5-10% πέντε είδη διατροφής.
- Σήμερα η συνάντηση Σημίτη - Ζοσπέν στη Σίφνο.
- Υλικές ζημιές απο έκρηξη στον Ιππόδρομο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αγωνίζονται σήμερα για τους προκριματικούς του ΟΥΕΦΑ.
- Αύριο Ολυμπιακός και Παναθηναικός αγωνίζονται για τους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ και του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σβήστηκε φωτιά στη Κερατέα, συνεχίζεται στο Μπέλλες.

Φωτιά ξέσπασε στις 5.30 το πρωί στη θέση Πέτα Κουβαρά της Κερατέας, η οποία σβήστηκε μετά απο άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής. Σε εξέλιξη είναι η φωτιά, που εκδηλώθηκε χθες σε δασώδη περιοχή στα Ανω Σούρμενα του όρους Μπέλλες, στο Κιλκίς. Σε ύφεση και υπο έλεγχο ηταν φωτιές στην Πύλη Τρικάλων, στην Καρίταινα Αρκαδίας, στον Παντοκράτορα Κέρκυρας, στον Αγιο Γεώργιο Μεσσολογγίου, στο Δερβενάκι Αιγαίου και στην Κατάρα Καλαμπάκας. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στα μέτωπα για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

Κυβερνητικά μέτρα αποκατάστασης πληγέντων απο τις φωτιές.

Πακέτο μέτρων ύψους 20 δις για την αποκατάσταση των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές, παρουσίασε χθες ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέκος Παπαδόπουλος. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται έκτακτο βοήθημα 200 χιλιάδων δρχ, αποζημίωση 2 εκατ. για τις οικοσυσκευές, καθώς και άτοκα στεγαστικά δάνεια, τα οποία όμως δεν πρόκειται να λάβουν όσοι είχαν κτίσει αυθαίρετα. Βοήθεια ύψους 300 εκατ. θα λάβουν και οι κτηνοτρόφοι, ενω εκπονούνται μελέτες αναδάσωσης και αντιπλημμυρικών έργων. Επικριτική ηταν η αντιπολίτευση στα κυβερνητικά μέτρα.

Συστάσεις του ΔΝΤ προς την Ελλάδα.

Αυστηρή εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας και βαθιές δομικές μεταρρυθμίσεις προτείνει στην Ελλάδα το ΔΝΤ, δίνοντάς της όμως και συγχαρητήρια για την υποτίμηση, με στόχο την είσοδό της στην ΟΝΕ από 1ης Ιανουαρίου του 2001. Στην ετήσια έκθεσή του το ΔΝΤ σημειώνει οτι στόχος της Ελλάδας για το 1998 είναι αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,2% και πληθωρισμός 5%, ενώ στο τέλος του 1999, ο πληθωρισμός πρέπει να φθάσει το 3,5%. Τονίζει ακόμη οτι οι ιδιωτικοποιήσεις μπορεί να ελαφρύνουν το χρέος της Ελλάδας.

Στις νομαρχίες αποτελέσματα διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Εκδόθηκαν χθες τα αποτελέσματα που αφορούν την πλήρωση θέσεων μονίμου προσωπικού με σειρά προτεραιότητας, των κατηγοριών ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ, διαφόρων κλάδων, για νοσοκομεία και κέντρα υγείας των νομαρχιών: Αργολίδας, Γρεβενών, Δράμας, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, σύμφωνα με την προκήρυξη του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού 1997. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΑΣΕΠ, οι σχετικοί πίνακες έχουν σταλεί για ανάρτηση στις οικείες νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις.

Φθηνότερα απο 5-10% πέντε είδη διατροφής.

Σε ισχύ είναι η συμφωνία μεταξύ του υπουργείου Ανάπτυξης και των ιδιοκτητών σούπερ μάρκετ, η οποία προβλέπει την μείωση από 5 έως 10% στις τιμές πέντε βασικών κατηγοριών ειδών διατροφής, όπως τα αλλαντικά, τα ζυμαρικά, τα όσπρια, το ρύζι και τα χαρτικά, με στόχο να συγκρατηθεί ο πληθωρισμός. Εντός των επόμενων ημερών θα αρχίσουν να ισχύουν και οι μειώσεις κατά 15% στις τιμές των ανταλλακτικών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Σήμερα η συνάντηση Σημίτη - Ζοσπέν στη Σίφνο.

Στη Σίφνο θα συναντηθούν τελικά σήμερα ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, με το Γάλλο ομόλογό του, Λιονέλ Ζοσπέν, που παραθερίζει στις Κυκλάδες. Απο κυβερνητική πηγή έγινε γνωστό ότι οι δύο πρωθυπουργοί θα έχουν πολιτικές διαβουλεύσεις κατά την άφιξη του κ. Ζοσπέν στην Αθήνα, στις 31 Αυγούστου, όπου θα συμμετάσχουν σε ημερίδα με θέμα "Οι δυνάμεις της Αριστεράς μπροστά στις προκλήσεις του 2000".

Υλικές ζημιές απο έκρηξη στον Ιππόδρομο.

Σοβαρές υλικές ζημιές προκάλεσε η χθεσινή έκρηξη, που σημειώθηκε στο εστιατόριο του Ιππόδρομου. Την ώρα που εξερράγη ο ωρολογιακός μηχανισμός, στον χώρο βρίσκονταν οι τρεις φύλακες, καθώς και όλοι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι από καθαρή τύχη δεν έπαθαν τίποτα. Αξιωματικοί της Ασφάλειας και πυροτεχνουργοί,που έσπευσαν επι τόπου περισυνέλεξαν τα υπολείμματα του μηχανισμού,προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αγωνίζονται σήμερα για τους προκριματικούς του ΟΥΕΦΑ.

"Τραγική" χαρακτήρισε την ομάδα του ο τεχνικός της Φερεντσβάρος Τίμπορ Νίλαζι, μιλώντας για τον σημερινό αγώνα εναντίον της ΑΕΚ, στο πλαίσιο του Β' προκριματικού γύρου του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής της ΑΕΚ, Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς, ξέρει ότι η ομάδα του είναι καλύτερη,όμως συνιστά προσοχή. Γνώστης του τρόπου παιχνιδιού της Ρέϊντζερς δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ,Ολεγκ Μπλαχίν λίγο μετά την άφιξη της αποστολής στην Γλασκώβη,όπου σήμερα θα αντιμετωπίση την Ρέιντζερς,στο πλαίσιο του Β' προκριματικού γύρου του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Αύριο Ολυμπιακός και Παναθηναικός αγωνίζονται για τους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ και του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Μπορεί ο Ντούσαν Μπάγεβιτς να μην έχει ανοίξει ακόμα τα ''χαρτιά'' του σχετικά με την 11άδα που θα παρατάξει στο αυριανό ματς με την Ανόρθωση για τους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως σημαντική θα είναι και η βοήθεια του κόσμου, καθώς περισσότεροι από 30.000 φίλοι του Ολυμπιακού αναμένεται να βρεθούν στο ΟΑΚΑ.Στο μεταξύ στο Βουκουρέστι βρίσκεται η αποστολή του Παναθηναϊκού,όπου αύριο Τετάρτη θ' αντιμετωπίσει τη Στεάουα, στο πλαίσιο του 2ου προκριματικού γύρου για το κύπελλο πρωταθλητριών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 299,88 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,31, γαλλικό φράγκο προς 50,20, λίρα Αγγλίας προς 488,54, ελβετικό φράγκο προς 200,19, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,06, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 204,65, τη λίρα Κύπρου προς 572,46 και την ECU προς 331,82 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 20 με 33, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 22 με 35 και στο Αιγαίο 24 με 31 βαθμούς. Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική, με μέτριους μέχρι ισχυρούς και τοπικά πολύ ισχυρούς βοριάδες και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 24 με 34 βαθμούς. Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί 22 με 32 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 11 August 1998 - 7:00:08 UTC