Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-08-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 11/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο Ντράφι. Σε ύφεση οι υπόλοιπες φωτιές.
- Αρχισε να υποχωρεί ο καύσωνας στην Κύπρο.
- Συγχαρητήρια στην Ελλάδα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
- Καταργείται ο φόρος 15% στις αποδόσεις των Ρέπος.
- Προκλητικός και πάλι ο στρατηγός Καρανταγί.
- Μπαράζ ληστειών σήμερα στην Αττική.
- Ανοίγει πάλι αύριο τις πόρτες του το ΜΙΝΙΟΝ.
- Επαγγελματικά μαθήματα διοργανώνει Ελληνοκαλαβρέζικος σύλλογος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο Ντράφι. Σε ύφεση οι υπόλοιπες φωτιές.

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρι στο Ντράφι. Αλλη μία φωτιά μαίνεται στην Ερμιόνη Αργολίδας, καθώς και στο Λεοντάρι Μεγαλόπολης, ενώ σε ύφεση βρίσκονται οι περισσότερα πυρκαγιές σε όλη τη χώρα. Υστερα από απόφαση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και του υπουργείου Οικονομικών, θα δίδεται αμοιβή από 5 έως 20 εκατ. σε όποιον δώσει στοιχεία για τη σύλληψη εμπρηστών. Για τα πρόσωπα που θα παράσχουν τις πληροφορίες θα εξασφαλισθεί ανωνυμία.

Αρχισε να υποχωρεί ο καύσωνας στην Κύπρο.

Αρχισε να υποχωρεί στην Κύπρο ο χειρότερος καύσωνας των τελευταίων τριάντα χρόνων, από τον οποίο έχασαν τη ζωή τους 52 υπερήλικες. Το επόμενο τριήμερο η θερμοκρασία θα πέσει στους 37 βαθμούς, από τους 43 που είχε φθάσει. Σύμφωνα με το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο για τους Ωκεανούς και την Ατμόσφαιρα, ο Ιούλιος του τρέχοντος έτους ήταν ο πιό ζεστός μήνας σε ολόκληρο τον πλανήτη αφότου εμφανίστηκαν, το 1880, οι πρώτες αξιόπιστες στατιστικές για την θερμοκρασία.

Συγχαρητήρια στην Ελλάδα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για την προσπάθειά που καταβάλλει να εισέλθει στην Οικονομική Νομισματική Ενωση, δίνει στην ετήσια έκθεση του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Παράλληλα, προτείνει αυστηρή εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας και βαθιές μεταρρυθμίσεις. Επισημαίνει ότι στόχος της Ελλάδας για το τρέχον έτος είναι ο πληθωρισμός να πέσει στο 5% και να φθάσει το 1999 στο 3,5% . Τονίζει όμως, ότι οι στόχοι αυτοί αν και είναι εφικτοί, δεν είναι σίγουροι.

Καταργείται ο φόρος 15% στις αποδόσεις των Ρέπος.

Σε αναθέρμανση της αγοράς των ομολόγων και πιθανόν στην αύξηση των κερδών των τραπεζών, αναμένεται να οδηγήσει η κατάργηση του φόρου 15% στις αποδόσεις των Ρέπος. Η ρύθμιση αυτή περιλαμβάνεται σε τροπολογία για την έκδοση των ομολόγων τύπου "Μπαλαντίρ", τα οποία θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο. Στο τέλος Αυγούστου, το υπ.Οικονομικών θα εκδόσει τα "λαϊκά ομόλογα" που είναι τίτλοι μικρής αξίας και θα απευθύνονται στους αποταμιευτές.

Προκλητικός και πάλι ο στρατηγός Καρανταγί.

Ιδιαίτερα προκλητικός εμφανίσθηκε ο απερχόμενος αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Χακί Καρανταγί, ο οποίος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Σαμπάχ δήλωσε οτι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν την υπεροχή στην Κύπρο και οτι αν είχαν πρόθεση για στρατιωτική επιχείρηση στο ελεύθερο τμήμα, θα το είχαν κάνει. Προληπτικούς τουρκικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη βάση της Πάφου, σε περίπτωση που εγκατασταθούν οι Ες-300, προβλέπει σε ανάλυσή της εφημερίδα του αμερικανικού Πενταγώνου.

Μπαράζ ληστειών σήμερα στην Αττική.

Μπαράζ ληστειών σήμερα στην Αττική. Συγκεκριμένα, άγνωστος άρπαξε περίπου 1, 5 εκατ.δρχ. από το υποκατάστημα της Τράπεζας Αθηνών στο Κουκάκι και εξαφανίστηκε. Δύο εκατ. δρχ ήταν η λεία δύο αγνώστων από την Αγροτική Τράπεζα στα Πετράλωνα, ενώ άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το ποσό που απέσπασαν, με την απειλή περιστρόφου οι δράστες της τρίτης ληστείας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στον Πειραιά.

Ανοίγει πάλι αύριο τις πόρτες του το ΜΙΝΙΟΝ.

Περιπέτεια τέλος για περίπου 350 εργαζόμενους στο ΜΙΝΙΟΝ, καθώς το ιστορικό κατάστημα ανοίγει πάλι αύριο τις πόρτες τους, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη για τη ρύθμιση των χρεών της επιχείρησης προς τους πιστωτές και τη ΔΕΗ.

Επαγγελματικά μαθήματα διοργανώνει Ελληνοκαλαβρέζικος σύλλογος.

Ο εκπολιτιστικός Ελληνοκαλαβρέζικος σύλλογος "Απόντια Αφάτσι" από τη Μπόβα Μαρίνα, που είναι το κεφαλοχώρι της Ελληνόφωνης Καλαβρίας διοργανώνει και για το σχολικό έτος 1998-'99, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Καλαβρίας, δύο επαγγελματικά τμήματα μαθημάτων. Το πρώτο μάθημα εκπαιδεύει τους ενδιαφερόμενους σε τουριστικούς οδηγούς στους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής και το δεύτερο μάθημα στην κατασκευή παραδοσιακών χειροποίητων πιττών της Καλαβρίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Ντούσαν Μπάγεβιτς, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα, δεν άνοιξε τα χαρτιά του σε ότι αφορά τους έντεκα που θα ξεκινήσουν τον αυριανό αγώνα με την Ανόρθωση, αλλά όπως είπε τερματοφύλακας θα είναι ο Ελευθερόπουλος. Ο Μπάγεβιτς είπε ακόμη ότι στόχος της ομάδας του στον αυριανό Α' αγώνα του Β' προκριματικού γύρου για το κύπελλο πρωταθλητριών είναι το σκορ ασφαλείας, που θα της εξασφαλίσει την πρόκριση σε όμιλο του τσάμπιονς λιγκ. Ετσι ο Ολυμπικαός θα παίξει με επιθετικό σχήμα, ενώ σε καμμία περίπτωση, όπως τόνισε, οι παίκτες του δεν πρέπει να υποτιμήσουν την Ανόρθωση, που είναι πολύ καλή ομάδα.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού βρίσκεται στο Βουκουρέστι, όπου αύριο θ' αντιμετωπίσει τη Στεάουα, στο πλαίσιο του 2ου προκριματικού γύρου για το κύπελλο πρωταθλητριών. Στις τάξεις των ''πρασίνων'' επικρατεί αισιοδοξία για τον αγώνα της Τετάρτης, καθώς δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα και θέλουν να κάνουν καλή αρχή με στόχο να βάλουν τα θεμέλια για την πρόκριση σε όμιλο του τσάμπιονς λιγκ. Ο Παναθηναϊκός θέλει να εκμεταλευτεί τις αδυναμίες των αντιπάλων στη άμυνα και να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει. Από τη ρουμανική ομάδα θ' απουσιάσουν ο τερματοφύλακας Ρίντλι και ο μέσος Μιλιτάρου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 300,62 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,10, γαλλικό φράγκο προς 50,15, λίρα Αγγλίας προς 490,42, ελβετικό φράγκο προς 201,00, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,04, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 203,95, τη λίρα Κύπρου προς 571,70 και την ECU προς 331,61 δραχμές.

Μεγάλες απώλειες κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, καθώς η αγορά επηρεάστηκε απο την αρνητική εικόνα που παρουσιάζουν τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ο γενικός δείκτης τιμών σημείωσε κάθετη υποχώρηση 3,09% και έκλεισε στις 2.611,30 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 37,5 δισ. δραχμές. Με απώλειες 1,85% έκλεισε ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός αρχικά σ'όλη τη χώρα, αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά μέτριοι, στα ανατολικά μέχρι πολύ ισχυροί και κατά τόπους στο Αιγαίο θυελλώδεις με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 19 με 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 21 με 34 και στα νησιά του Αιγαίου 23 με 31 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, μέτριους μέχρι ισχυρούς βοριάδες και θερμοκρασία 24 με 34 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός αναμένεται σχεδόν αίθριος και μόνο το απόγευμα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 22 με 32 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 11 August 1998 - 18:00:12 UTC