Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-08-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 12/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ποινική δίωξη για εμπρησμούς στην Ηλεία σε 30χρονο.
- Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στη Μεγαλόπολη.
- Ερημη πόλη η Αθήνα. Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια.
- Αύξηση παρουσίασαν τα έσοδα του δημοσίου τον Ιούλιο.
- Ικανοποίηση από τη συμφωνία υπουργείου Ανάπτυξης-σούπερ μάρκετ.
- Υπόθεση φοροδιαφυγής από παρκοεταιρία.
- Δωρεάν θα πάρουν οι φοιτητές ΑΕΙ-ΤΕΙ τα συγγραμματά τους.
- Ενα ηλικιωμένο ζευγάρι σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ποινική δίωξη για εμπρησμούς στην Ηλεία σε 30χρονο.

Ποινική δίωξη για εμπρησμούς από ιδιοτέλεια, άσκησε ο εισαγγελέας Πύργου εναντίον του 30χρονου Γεώργιου Αναστασόπουλου, ο οποίος συνελήφθη και στην διάρκεια της προανάκρισης ομολόγησε έξι από τους επτά εμπρησμούς στην Ηλεία. Ο Αναστασόπουλος, τον οποίο πληροφορίες φέρουν ως μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης, κατονόμασε ως συνεργούς του τρία άτομα εναντίον των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, δήλωσε οτι οι συλλήψεις δεν έχουν σχέση με τη επικήρυξη για τη σύλληψη εμπρηστών, αλλά μετά από έρευνες της αστυνομίας. Στη Θεσσαλονίκη, αθωώθηκε τελικά ο 25χρονος Αντώνης Σταματάκης, που είχε συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα κοντά σε σκουπιδότοπο στα Λαγινά Θεσσαλονίκης, όπου είχε ξεσπάσει φωτιά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στη Μεγαλόπολη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στη Μεγαλόπολη και απειλεί τις κοινότητες Καμάρας και Ποταμιάς, ενώ άλλες πυρκαγιές μαίνονται στον Ταϋγετο, στη Ζάκυνθο και στα Γιάννενα, στην περιοχή Γρεβενίτη. Εγκαιρα αντιμετωπίσθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί στον Αγιο Στέφανο. Υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στην Αμαλιάδα, στην Ορμύλια Χαλκιδικής και στο Μεσολόγγι.

Ερημη πόλη η Αθήνα. Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια.

Ερημη πόλη αρχίζει να μοιάζει η Αθήνα, λίγες μόλις ημέρες πριν από τον Δεκαπενταύγουστο, καθώς και οι τελευταίοι εκδρομείς ετοιμάζονται να αποδράσουν από τον κλείνον άστυ. Η κίνηση στα λιμάνια είναι ιδιαίτερα αυξημένη, κατά 15% σε σχέση με πέρυσι, όπως όμως διαβεβαιώνουν οι αρμόδιοι, δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα καθώς υπάρχει επάρκεια εισιτηρίων. Προειδοποιούν όμως οτι οι εκδρομείς πρέπει να μεριμνήσουν έγκαιρα για τα εισιτήρια επιστροφής.

Αύξηση παρουσίασαν τα έσοδα του δημοσίου τον Ιούλιο.

Αύξηση 12,45% παρουσίασαν τα έσοδα του δημοσίου το μήνα Ιούλιο, η οποία αποτελεί ρεκόρ αύξησης για τον συγκεκριμένο μήνα. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσίασε ο υφυπουργός Οικονομικών. Ο κ.Δρυς δήλωσε ακόμα οτι το υπουργείο Οικονομικών θα λάβει μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής που παρατηρείται στις μεγάλες συναυλίες που συμμετέχουν επώνυμοι καλλιτέχνες.

Ικανοποίηση από τη συμφωνία υπουργείου Ανάπτυξης-σούπερ μάρκετ.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένο εμφανίζεται το υπουργείο Ανάπτυξης από τη συμφωνία κυρίων που επετεύχθη με τους ιδιοκτήτες σούπερ-μάρκετ για τη μείωση των τιμών σε διάφορα είδη διατροφής, καθώς το μέτρο αυτό επεκτείνεται σιγά-σιγά σε όλα σχεδόν τα σούπερ-μάρκετ. Οι συζητήσεις για μειώσεις τιμών, θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες με τους εκπροσώπους της βιομηχανίας τροφίμων.

Υπόθεση φοροδιαφυγής από παρκοεταιρία.

Ευθύνες και στον Δήμο Αθηναίων αποδίδει το υπουργείο Οικονομικών για την υπόθεση φοροδιαφυγής της εταιρίας Κοκκινάκη, που διαχειρίζονταν τα παρκόμετρα στην Αθήνα. Οπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Δρυς, είναι αδύνατον να μην είδε ο Δήμος Αθηναίων, όταν εισέπραττε τα χρήματα από τα παρκόμετρα, ότι η εταιρία δεν είχε καταβάλει για τα ποσά αυτά ΦΠΑ. Τα πρόστιμα που θα κληθεί να καταβάλει η εταιρία για τις παραβάσεις φθάνουν τα 1,2 δισ.δρχ.

Δωρεάν θα πάρουν οι φοιτητές ΑΕΙ-ΤΕΙ τα συγγραμματά τους.

Δωρεάν θα πάρουν για μια ακόμη χρονιά όλοι οι φοιτητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ τα πανεπιστημιακά τους συγγράμματα. Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, αναστέλλεται για το ακαδημαϊκό έτος 1998-99, η εφαρμογή των διατάξεων που προέβλεπαν την κατάργηση της δωρεάν χορήγησης πανεπιστημιακών συγγραμμάτων.

Ενα ηλικιωμένο ζευγάρι σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα.

Ενα ηλικιωμένο ζευγάρι βρήκε το πρωί το θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στη λεωφόρο Λαυρίου-Αναβύσσου, όταν το ΙΧ που επέβαιναν έπεσε πάνω σε σταθμευμένο φορτηγό. Νεκροί είναι ο 72χρονος οδηγός Αθανάσιος Γκόγκος και η σύζυγός του Μαρία 62 ετών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρά την απελπιστική εμφανισή της, η ΑΕΚ διατηρεί τις ελπίδες της για πρόκριση στον επόμενο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, καθώς τα δύο τέρματα στο τέλος της εφιαλτικής συνάντησης που πέτυχαν Ντέμης Νικολαϊδης και Σέμπουε, έδωσαν το φιλί της ζωής στην ομάδα του Στεπάνοβιτς. Ο προπονητής της Ενωσης, που έχει κι αυτός μεγάλες ευθύνες για το στήσιμο της ομάδας, πιστεύει ότι η ομάδα του μπορεί να προκριθεί αν βελτιωθεί η αμυντική της γραμμή και τροφοδοτηθεί καλύτερα ο Νικολαϊδης. Πάντως, πιθανή αποτυχία της ΑΕΚ στο κύπελλο της ΟΥΕΦΑ θα σημάνει ραγδαίες εξελίξεις στα διοικητικά της, ενώ ο Στεπάνοβιτς θα πρέπει να θεωρείται υπ'ατμόν.

Πιο δύσκολη αποστολή θα έχει ο ΠΑΟΚ προκειμένου να προκριθεί στον Α' γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Ο ``Δικέφαλος του Βορρά`` έχασε με 2-0 από την Ρέιντζερς στη Γλασκώβη και θα διεκδικήσει την πρόκριση στη ρεβάνς της Τούμπας, που θα διεξαχθεί στις 25 Αυγούστου.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο νεαρός πρωταθλητής μας της πάλης, Νίκος Λοϊζίδης στην κατηγορία των 70 κιλών του παγκοσμίου πρωταθλήματος ελευθέρας εφήβων, που διεξήχθη στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ.

Με τη συμμετοχή 91 ιστιοπλόων από 28 χώρες θα διεξαχθεί στον όρμο του Φαλήρου 17 με 23 Αυγούστου το παγκόσμιο πρωτάθλημα με σκάφη τύπου ΦΙΝΝ. Η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από τους Αιμίλιο Παπαθανασίου, Χρήστο Χιονά, Γιώργο Κοντογούρη, Λεωνίδα Πελεκανάκη και Αλέξανδρο Δραγάτσο. Ο πρωταθλητής μας, Αιμίλιος Παπαθανασίου, δήλωσε ότι στόχος του είναι καταταγεί στην πρώτη οκτάδα ώστε να πάρει την πρόκριση για στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 299,42 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,99, γαλλικό φράγκο προς 50,41, λίρα Αγγλίας προς 488,29, ελβετικό φράγκο προς 149,88, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,12, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 206,57, τη λίρα Κύπρου προς 574,49 και την ECU προς 332,79 δραχμές.

Εικόνα σταθεροποίησης παρουσίασε η αγορά του Χρηματιστηρίου στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, μετά τη μεγάλη χθεσινή υποχώρηση. Η σταθεροποίηση στις αγορές της Ασίας καθώς και το ανοδικό άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων "βοήθησαν" τη Σοφοκλέους να ισορροπήσει. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2.614,90 μονάδες, με οριακή άνοδο 0,14%. Η αξία των συναλλαγών παρουσιάστηκε σημαντικά αυξημένη, φθάνοντας τα 45,3 δισ. δραχμές. Ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς σημείωσε οριακή άνοδο 0, 07%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θ'αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά μέχρι ισχυροί και κατά τόπους στο Αιγαίο πολύ ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 19 με 33 βαθμούς, στα δυτικά 23 με 36, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 22 με 34 και στα νησιά του Αιγαίου 24 με 31 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός στην Αττική, με μέτριους ως ισχυρούς και τοπικά στα ανατολικά πολύ ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 24 με 34 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 22 με 33 βαθμούς.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 12 August 1998 - 18:00:09 UTC