Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-08-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 13/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Πτώση αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας. Σκοτώθηκε ο πιλότος.
- Συνεχίζονται οι ανακρίσεις στον Πύργο για τους εμπρησμούς.
- Αρχισε η μαζική έξοδος των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου.
- Στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
- Νέες τιμές εισιτηρίων στα μασικά μέσα μεταφοράς στην Αθήνα.
- Στα ίχνη κυκλώματος διακίνησης κοκαϊνης η αστυνομία.
- Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ πιάστηκαν 16 βενζινάδικα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Πτώση αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας. Σκοτώθηκε ο πιλότος.

Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους της Πολεμικής μας Αεροπορίας, τύπου "Α-7 Κορσέρ", το οποίο κατέπεσε το πρωί στη θαλάσσια περιοχή στα ανοικτά του μεσσηνιακού κόλπου, κοντά στο πεδίο βολής Σχίζα, παρασέρνοντας στο θάνατο τον χειριστή του, υποσμηναγό Μιχαήλ Ζωντό. Το Κορσέρ είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Σούδας για εκπαιδευτική βολή και ο άτυχος υποσμηναγός είχε προλάβει να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα. Ευθύνες στην κυβέρνηση, επιρρίπτει το ΚΚΕ.

Συνεχίζονται οι ανακρίσεις στον Πύργο για τους εμπρησμούς.

Στον ανακριτή Πύργου οδηγούνται οι τρεις συγκατηγορούμενοι του Γεώργιου Αναστασόπουλου για τους εμπρησμούς στην Ηλεία. Μετά την αρχική του κατάθεση, ο Αναστασόπουλος ανακάλεσε λέγοντας οτι ευθύνεται μόνο για έναν εμπρησμό, αντί για έξι που είχε ομολογήσει αρχικά. Σε εξέλιξη βρίσκονται φωτιές στον Ταϋγετο, έξω από την Πάτρα και τη Ζάκυνθο. Υπό έλεγχο έχουν τεθεί στο Ανω Σούλι Αττικής στο Γύθειο και στο Αγρίνιο, ενώ σε ύφεση είναι η φωτιά στη Μεγαλόπολη.

Αρχισε η μαζική έξοδος των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου.

Αρχισε η μαζική έξοδος των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου. Αυξημένη κίνηση παρατηρείται τόσο στα λιμάνια, όσο και στα αεροδρόμια, και η Τροχαία βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση. Από αύριο θα παραχωρηθεί μια επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου στο αντίθετο ρεύμα, ενώ στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας θα γίνουν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις.

Στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στην ιερά μονή της Παναγίας Σουμελά θα μεταβούν για το Δεκαπενταύγουστο τόσο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος όσο και ο αρχηγός της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής για να παραστούν στον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Νέες τιμές εισιτηρίων στα μασικά μέσα μεταφοράς στην Αθήνα.

Αλλάζουν από την ερχόμενη Δευτέρα όλες οι τιμές των εισιτηρίων, και της μηνιαίας κάρτας απεριόριστων διαδρομών όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας. Συγκεκριμένα, μειώνεται από 6.000 δρχ σε 5.000 δρχ. η τιμή της κάρτας για τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, ενώ παραμένει στις 8.000 η κάρτα για λεωφορεία, τρόλεϊ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Αντίθετα, αυξάνονται από 100 σε 120 δρχ τα εισιτήρια των λεωφορείων και τρόλεϊ, από 50 δρχ σε 60 δρχ τα μειωμένα.

Στα ίχνη κυκλώματος διακίνησης κοκαϊνης η αστυνομία.

Στα ίχνη κυκλώματος διακίνησης κοκαϊνης, που έχει την "έδρα" του στην Αθήνα, βρίσκονται οι διωκτικές αρχές, μετά τη σύλληψη τριών ατόμων στη Θεσσαλονίκη και την Καστοριά. Το κύκλωμα αποκάλυψε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Οπλων του ΣΔΟΕ, άνδρες του οποίου συνέλαβαν τον Νικόλαο Βλαβιανό, 41 χρόνων ναυτικό, την 23χρονη αισθητικό Ανδρονίκη Τσαρβένα, και τον 27χρονο Αλβανό Εντουαρντ Ισαράϊ, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν ποσότητες του ναρκωτικού.

Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ πιάστηκαν 16 βενζινάδικα.

Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ πιάστηκαν 16 πρατήρια καυσίμων κατά τους ελέγχους που έκανε τον Ιούλιο. Τα πρατήρια αυτά δεν εξέδιδαν αποδείξεις λιανικών πωλήσεων για ποσότητα περίπου 250.000 λίτρων πετρελαίου θέρμανσης. Αλλες 24 επιχειρήσεις, κυρίως ξενοδοχεία, χρησιμοποιούσαν πετρέλαιο θέρμανσης για κίνηση. Τέλος, για λόγους φοροδιαφυγής το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε το κλείσιμο 34 επιχειρήσεων από όλη τη χώρα, από πέντε μέρες μέχρι ένα μήνα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγκαλιά με την πρόκριση σε όμιλο του τσάμπιονς λιγκ βρίσκεται ο Παναθηναϊκός μετά την ισοπαλία με 2-2 στο Βουκουρέστι με τη Στεάουα. Πάντως, αυτός που κέρδισε τις καρδιές όλων των φίλων του τριφυλιού ήταν ο σούπερ Ασάνοβιτς, ο οποίος έκανε τη διαφορά για την πράσινη ομάδα. Πάντως, ο Δανιήλ διατηρεί χαμηλούς τους τόνους, ενώ επέστησε την προσοχή στους παίχτες του ότι όλα θα παιχθούν στον επαναληπτικό αγωνα, στο ΟΑΚΑ.

Αντιθέτως, στις τάξεις του Ολυμπιακού επικρατεί προβληματισμός, καθώς η ομάδα του Πειραιά δεν έπεισε με την αποδοσή της κόντρα στην Ανόρθωση, ενώ το 2-1 περιορίζει τις ελπίδες για ένα εύκολο βράδυ στον επαναληπτικό αγώνα που θα γίνει στην Κύπρο. Ενα ακόμα, άσχημο μαντάτο για τον Ολυμπιακό, ήταν ο τραυματισμός του Πασαλή, ο οποίος θα λείψει για 40 μέρες, μετά τον τραυματισμό του στο χθεσινό παιχνίδι.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 303,48 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,21, γαλλικό φράγκο προς 50,78, λίρα Αγγλίας προς 493,29, ελβετικό φράγκο προς 204,21, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,25, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 208,77, τη λίρα Κύπρου προς 578,59 και την ECU προς 335,40 δραχμές.

Η νέα αναταρραχή στα Διεθνή Χρηματιστήρια που προκλήθηκε απο την κρίση στο Χρηματιστήριο της Ρωσίας επηρρέασε αρνητικά και τη Σοφοκλέους με αποτέλεσμα οι τιμές των μετοχών να καταγράψουν μεγάλες απώλειες. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2.513,25 μονάδες, με κάθετη υποχώρηση 3,89%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 50,3 δισ. δραχμές. Ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με πτώση 4,79%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αρχικά αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα, με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά, που το απόγευμα θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεινα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 18 με 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 22 με 35 και στα νησιά του Αιγαίου 21 με 29 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός στην Αττική και μόνο κατά περιόδους θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι και πρόσκαιρα στα ανατολικά ισχυροί, ενώ το θερμόμετρο στην Αθήνα θα δείξει 24 με 34 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, μέχρι μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 22 με 32 βαθμούς θα έχει αύριο η Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 13 August 1998 - 18:00:08 UTC