Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-08-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 14/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Προφυλακιστέα κρίθηκαν δυο άτομα στην Ηλεία για εμπρησμό.
- Υφεση παρουσίαζαν οι πυρκαγιές σε Ταϋγετο και Μεγαλόπολη.
- Μαζική έξοδος λόγω του Δεκαπενταύγουστου.
- Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία στη γιορτή της Παναγίας Σουμελά.
- Ζεύγος Αλβανών προσπάθησε να πουλήσει βρέφος.
- Αλλαγές στα εισιτήρια μαζικής μεταφοράς στη πρωτεύουσα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Αγκαλιά με την πρόκριση σε ομιλο του τσάμπιονς λίνγκ βρίσκεται ο Παναθηναϊκός.
- Η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των εφήβων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Προφυλακιστέα κρίθηκαν δυο άτομα στην Ηλεία για εμπρησμό.

Κρίθηκαν προφυλακιστέοι αργά το βράδυ, μετά την απολογία τους στον ανακριτή Πύργου, ο 30χρονος Γιώργος Αναστασόπουλος, με την κατηγορία για εμπρησμούς απο ιδιοτέλεια στην Ηλεία και ο θείος του, Γιώργιος Μαυροειδής, για συνέργια στους εμπρησμούς, ενω ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και απαγόρευση εξόδου απο τη χώρα, αφέθηκαν ο υπάλληλος του δασαρχείου Ζαχάρως, Αλέξιος Κρανίτης και ο κοινοτάρχης Καλιδόνας, Φώτης Αλεξόπουλος.

Υφεση παρουσίαζαν οι πυρκαγιές σε Ταϋγετο και Μεγαλόπολη.

Με συνεχείς ρίψεις νερού απο 4 αεροσκάφη και ισχυρές χερσαίες δυνάμεις της Πυροσβεστικής γίνονται προσπάθειες να τεθεί υπο έλεγχο η πυρκαγιά, που ξέσπασε χθες κοντά στη κοινότητα Κερί της Ζακύνθου. Υφεση παρουσίαζαν οι πυρκαγιές στον Ταϋγετο και στη Μεγαλόπολη, αν και σημειώνονται αναζωπυρώσεις, ενω υπο έλεγχο είχε τεθεί η πυρκαγιά στην Ανδραβίτσα Αχαϊας. Σε ετοιμότητα παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

Μαζική έξοδος λόγω του Δεκαπενταύγουστου.

Ολοκληρώνεται η μαζική έξοδος των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου. Αυξημένη κίνηση αναμένεται να σημειωθεί στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας και ήδη έχουν προγραμματιστεί έκτακτα δρομολόγια για Πάρο και Τήνο. Κίνηση παρατηρείται απο χθες και στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, όπου σύμφωνα με την Ολυμπιακή έχουν εξαντληθεί ολα τα εισιτήρια. Η Τροχαία βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση και από το μεσημέρι θα λάβει έκτακτα μέτρα για την ομαλή έξοδο των εκδρομέων.

Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία στη γιορτή της Παναγίας Σουμελά.

Χιλιάδες προσκυνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συρρέουν στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στο Βερμιο για την αυριανή γιορτή. Θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Χριστόδουλος. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, κ. Πασχαλίδης, ενώ θα παραστούν οι πρόεδροι της ΝΔ, της ΠΟΛΑΝ και άλλοι. Μηνύματα για το Δεκαπενταύγουστο και την ημερα Ενόπλων Δυνάμεων εξέδωσαν κυβέρνηση και κόμματα.

Ζεύγος Αλβανών προσπάθησε να πουλήσει βρέφος.

Στα ίχνη κυκλώματος που ασχολείται με την αγοραπωλησία βρεφών από την Αλβανία, βρίσκεται η Ασφάλεια Γιαννιτσών, μετά τη σύλληψη ενός ζευγαριού Αλβανών, που προσπάθησαν να πουλήσουν βρέφος σε γιατρό των Γιαννιτσών, ο οποίος και στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για παρόμοια υπόθεση. Συνελήφθησαν η Μινρίχ Λέκκα, 29 χρόνων, από τα Τίρανα, μαζί με τον σύζυγό της Ασίς Ινσκούρτι, 37 χρόνων, ενώ ο γυναιολόγος Φώτης Νήρας, κατάφερε να διαφύγει.

Αλλαγές στα εισιτήρια μαζικής μεταφοράς στη πρωτεύουσα.

Αλλάζουν από τη Δευτέρα όλες οι τιμές των εισιτηρίων, και της μηνιαίας κάρτας απεριόριστων διαδρομών όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας. Συγκεκριμένα, μειώνεται από 6.000 δρχ σε 5.000 δρχ. η τιμή της κάρτας για τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, ενώ παραμένει στις 8.000 η κάρτα για λεωφορεία, τρόλεϊ και ηλεκτρικό. Αντίθετα, αυξάνονται από 100 σε 120 δρχ τα εισιτήρια των λεωφορείων και τρόλεϊ και από 50 δρχ σε 60 δρχ τα μειωμένα.

AΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγκαλιά με την πρόκριση σε ομιλο του τσάμπιονς λίνγκ βρίσκεται ο Παναθηναϊκός.

Αγκαλιά με την πρόκριση σε όμιλο του τσάμπιονς λιγκ βρίσκεται ο Παναθηναϊκός μετά την ισοπαλία 2-2 που απέσπασε στο Βουκουρέστι με τη Στεάουα, στον πρώτο αγώνα για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του κυπέλλου πρωταθλητριών. Πάντως παρά το γεγονός ότι οι ''πράσινοι'' έχουν το πρώτο λόγο στον επαναληπτικό, ο Βασίλης Δανιήλ διατηρεί χαμηλούς τόνους και εφιστά την προσοχή των παικτών του για το δεύτερο παιχνίδι. Στο μεταξύ, μετά την νίκη του Ολυμπιακου με 2-1 επί της Ανόρθωσης Αμμοχώστου,η πρόκριση σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ θα κριθεί στη ρεβάνς της 26ης Αυγούστου, στη Λάρνακα.

Η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των εφήβων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα.

Η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των εφήβων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα, που διεξήχθη στην Ορεστιάδα, αφού στον τελικό της διοργάνωσης, επικράτησε της Γιουγκοσλαβίας με 3-2. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η ομάδα της Ρουμανίας, που στον ``μικρό τελικό`` νίκησε με το ίδιο σκορ την Βουλγαρία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 303,48 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,21, γαλλικό φράγκο προς 50,78, λίρα Αγγλίας προς 493,29, ελβετικό φράγκο προς 204,21, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,25, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 208,77, τη λίρα Κύπρου προς 578,59 και την ECU προς 335,40 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αρχικά ο καιρός σ'όλη τη χώρα, με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά, που το απόγευμα θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα στο Αιγαίο πολύ ισχυροί με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 18 με 33, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 22 με 36 και στο Αιγαίο 21 με 29 βαθμούς. Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική και μόνο κατά περιόδους θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι και πρόσκαιρα στα ανατολικά ισχυροί, ενώ το θερμόμετρο στην Αθήνα θα δείξει 24 με 34 βαθμούς. Αίθριο καιρό με λίγες τοπικές νεφώσεις, μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 22 με 32 βαθμούς θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 14 August 1998 - 7:00:07 UTC