Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-08-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ασύλληπτοι παραμένουν οι 22 κρατούμενοι.
- Απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο Τούρκοι στην Κάλυμνο.
- Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές στον Αυχένα Κατάρας και τον Ταϋγετο.
- Πολύνεκρη ήταν και αυτή η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου.
- Στην Αγκυρα βρίσκεται ο Τόμας Μίλερ για το Κυπριακό.
- Μήνυμα πρωθυπουργού για την 63η έκθεση Θεσσαλονίκης.
- Ανακοινώθηκαν οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών.
- Τελωνειακοί κατηγορούνται για απάτη σε βάρος του δημοσίου.
- Ακριβότερα από σήμερα τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ασύλληπτοι παραμένουν οι 22 κρατούμενοι.

Ασύλληπτοι παραμένουν παρά το ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας, 22 κρατούμενοι, οι οποίοι απέδρασαν το βράδι του Σαββάτου από τις φυλακές ανηλίκων του Αυλώνα. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 18 από αυτούς οι οποίοι οδηγήθηκαν στον ανακριτή. Ευθύνες στους φύλακες και τους σωφρωνιστικούς υπάλληλους, επέρριψε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ενώ δύο εισαγγελείς διεξάγουν κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Τον υπουργό Δικαιοσύνης θεωρεί ως υπεύθυνο για την απόδραση η ΝΔ.

Απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο Τούρκοι στην Κάλυμνο.

Δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης και προσβολής εθνικού αισθήματος, άσκησε ο εισαγγελέας της Κω εναντίον των δύο Τούρκων, οι οποίοι τα ξημερώματα ανήρτησαν την τουρκική σημαία σε στύλο της ΔΕΗ, στο λιμάνι της Καλύμνου. Μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους, ενώ η δίκη τους ορίσθηκε για τις 21 Μαρτίου. Το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά την υπόθεση, ενώ η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση για ανοχή που αποθρασύνει την Αγκυρα.

Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές στον Αυχένα Κατάρας και τον Ταϋγετο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Αγίας Γαλήνης στο Ρέθυμνο. Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στον Αυχένα Κατάρας, ενώ στον Ταϋγετο αναζωπυρώθηκαν δύο μέτωπα. Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στο Καλέντζι Ιωαννίνων. Με την κατηγορία για εμπρησμό από πρόθεση θα δικασθεί στο Αυτόφωρο Αιγίου ο Γιώργος Σταυρόπουλος, που έβαλε φωτιά σε μοναστήρι στο Αίγιο. Στο μεταξύ ήρθη η απαγόρευση της κυκλοφορίας τις νυκτερινές ώρες στις δασικές περιοχές της Αττικής.

Πολύνεκρη ήταν και αυτή η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου.

Πολύνεκρη ήταν και αυτή η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου. Τουλάχιστον 40 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 458 τραυματίστηκαν σε 302 δυστυχήματα, τα πιο πολλά σε επαρχιακούς δρόμους. Υπέκυψε στα τραύματά της η 20χρονη Στέλλα Τρεμκάζη, η οποία τραυματίσθηκε σοβαρά σε πολύνεκρο τροχαίο έξω από τη Νέα Καλλικράτεια και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Γεώργιος Παπανικολάου. Με εντολή του αρχηγού της ΕΛΑΣ αυξάνονται οι τροχονομικοί έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα.

Στην Αγκυρα βρίσκεται ο Τόμας Μίλερ για το Κυπριακό.

Πακέτο προτάσεων, προκειμένου να εκτονωθεί η κρίση που δημιουργήθηκε με την επικείμενη εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων Ες-300 στην Κύπρο, αναμένεται να παρουσιάσει ο αμερικανός συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τόμας Μίλερ, ο οποίος για το λόγο αυτό βρίσκεται στην Αγκυρα.

Μήνυμα πρωθυπουργού για την 63η έκθεση Θεσσαλονίκης.

Την αισιοδοξία του οτι η φετεινή διοργάνωση της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης θα αντικατοπτρίζει την επιτυχημένη πορεία της οικονομίας μας, εκφράζει ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του για την 63η έκθεση Θεσσαλονίκης. Τονίζει ωστόσο, οτι θα συνεχισθεί η διαρθρωτική πολιτική. Μήνυμα εξέδωσε και ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ ο εκπρόσωπος του κόμματος χαρακτηρίζει τον κ.Σημίτη πρωθυπουργό των χαμένων ευκαιριών. Για εμπαιγμό του λαού, κατηγορεί την κυβέρνηση το ΔΗΚΚΙ.

Ανακοινώθηκαν οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών.

Τα ονόματα με τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών, από περιοχή σε περιοχή, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στις νέες θέσεις τους, από τους προϊσταμένους των γραφείων εκπαίδευσης, ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Παιδείας, αποσπώνται 3.017 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, καθώς και 1.960 καθηγητές.

Τελωνειακοί κατηγορούνται για απάτη σε βάρος του δημοσίου.

Με το ερώτημα της δυνητικής αργίας, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε λαθρεμπόριο υγρών καυσίμων και απάτη σε βάρος του δημοσίου, παραπέμπονται 22 τελωνειακοί υπάλληλοι στο Γ'Πενταμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Οικονομικών. Η απάτη, όπως υποστηρίζει το υπουργείο, έγινε με τη μέθοδο των εικονικών εφοδιασμών σε θαλαμηγούς και πλοία.

Ακριβότερα από σήμερα τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών.

Ακριβότερα από σήμερα τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, τα οποία θα πωλούνται προς 120 δραχμές, ενώ του ηλεκτρικού θα κοστίζουν 180 δραχμές. Επίσης μειώνεται κατά χίλιες δραχμές η κάρτα απεριορίστων διαδρομών και θα κοστίζει 5.000 δραχμές. Τα παλαιά εισιτήρια θα ισχύουν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χωρίς τρία από τα βασικά της στελέχη θα αγωνιστεί η εθνική μας ομάδα στίβου, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, που αρχίζει αύριο. Απόντες από το "μεγάλο ραντεβού", θα είναι οι Γκατσιούδης, Βασδέκης και Ξάνθου. Οι δύο πρώτοι ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς, ενώ η πρωταθλήτρια στο μήκος δήλωσε ανέτοιμη.

Για την τρίτη θέση του τουρνουά της ισπανικής πόλης Χουέλβα αγωνίζεται απόψε ο Ολυμπιακός με αντίπαλο την Μπέτις. Οι ερυθρόλευκοι στον πρώτο αγώνα ηττήθηκαν από τη Σοσιεδάδ με 3-1, καθώς παρουσίασαν πάλι μεγάλα κενά στην άμυνα και κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, όπου δέχθηκαν και τα τρία τέρματα.

Μεγάλη ζήτηση παρουσίαζουν τα εισιτήρια του αγώνα ρεβάνς με τη Στεάουα, από τους φίλους του Παναθηναϊκού. Ηδη, μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί 10.000 εισιτήρια του αγώνα, που θα διεξαχθεί στις 26 Αυγούστου και δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση της πράσινης ΠΑΕ.

Επέστρεψε σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο Ιταλός του ΠΑΟΚ Μίρκο Τάκολα και θα τεθεί στη διάθεση του προπονητή του Ολεγκ Μπλαχίν. Την Τετάρτη θα αρχίσει στη συμπρωτεύουσα η διάθεση των 31.200 εισιτηρίων του επαναληπτικού αγώνα με τη Ρέιντζερς. Εξάλλου, χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία της ΑΕΚ ενόψει του πρωταθλήματος, αλλά και του αγώνα με τη Φερεντσβάρος. Ο Στεπάνοβιτς προσπαθεί να βελτιώσει το κέντρο και την άμυνα της ομάδας του, δηλαδή τις δύο γραμμές που παρουσίασαν μεγάλα προβλήματα στη Βουδαπέστη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 304,07 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,05, γαλλικό φράγκο προς 50,75, λίρα Αγγλίας προς 494,50, ελβετικό φράγκο προς 204,11, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,24, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 209,94, τη λίρα Κύπρου προς 578,55 και την ECU προς 335,09 δραχμές.

Σε καθοδική τροχιά κινήθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να επηρεάζεται για μία ακόμη συνεδρίαση απο την πτώση στα Διεθνή Χρηματιστήρια, που προκάλεσε η νομισματική κρίση στην Ρωσία. Πάντως, η συμπεριφορά της αγοράς ήταν σήμερα καλύτερη απ'αυτή της προηγούμενης εβδομάδος, καθώς αν και αρχικά η πτώση του δείκτη έφθανε το 2,80% στη συνέχεια περιορίστηκαν οι απώλειες και ο δείκτης έκλεισε στις 2.539,35 μονάδες, μειωμένος σε ποσοστό 1,63%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 35,5 δισ. δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Οι τοπικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και οι βορειάδες στο Αιγαίο, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού καιρού. Ειδικότερα η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει λίγες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια, που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και πιθανόν να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 17 έως 30, στο Ιόνιο 20 έως 35 και στα νησιά του Αιγαίου 22 με 29 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, βόρειους μέτριους έως ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 22 με 32 βαθμούς Κελσίου θα έχει αύριο, η Αθήνα. Λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν το απόγευμα και πιθανόν να εκδηλωθεί καταιγίδα, ανέμους βόρειους ασθενείς και θερμοκρασία 20 με 30 βαθμούς, θα έχει αύριο η Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 17 August 1998 - 18:00:09 UTC