Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-08-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 20/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνέχεια αντιδράσεων Γιαννόπουλου - ΜΜΕ.
- Στη Θεσσαλονίκη αύριο ο πρωθυπουργός.
- Σε έλεγχο ολες οι εστίες φωτιάς.
- Στην Αθήνα αναμένεται ο Τόμας Μίλερ.
- Διεργασίες για τον προϋπολογισμό 1999.
- Μειώνονται οι τιμές λιπαντικών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Δυο μετάλλια χάρισαν στην Ελλάδα η Κατερίνα Θάνου και ο Χάρης Παπαδιάς στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Στίβου.
- Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ο νεαρός πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού, Γιώργος Καλαϊτζής.
- Τη δεύτερη θέση πήρε η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού στο διεθνές τουρνουά που έγινε στην Ιταλία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνέχεια αντιδράσεων Γιαννόπουλου - ΜΜΕ.

Επιμένει στις θέσεις του ο υπουργός Δικαιοσύνης σχετικά με την επίμαχη διάταξη, που θα αφορά τα ΜΜΕ, υποστηρίζοντας οτι θα προστατεύσει τον ανυπεράσπιστο πολίτη. Ο κ. Γιαννόπουλος κατηγόρησε και τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ για αμέλεια, επειδή δεν απάντησε σε δυο επιστολές του για λήψη μέτρων προστασίας του πολίτη απο ανώνυμους επικριτές. Εντονα αντέδρασαν ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ και πολιτικά κόμματα. Ο υπουργός παραδέχθηκε παραλήψεις στα μέτρα ασφαλείας των φυλακών Αυλώνα, ρίχνοντας ευθύνες στους υπαλλήλους.

Στη Θεσσαλονίκη αύριο ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μεταβαίνει αύριο στη Θεσσαλονίκη, όπου θα υποδεχθεί τον καγκελάριο της Αυστρίας και προεδρεύοντα της ΕΕ το τρέχον εξάμηνο, Βίκτορ Κλίμα, που θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη. Την Κυριακή ο κ. Σημίτης θα συναντηθεί με τους υποψήφιους νομάρχες και δημάρχους των πρωτευουσών των νομών της Κεντρικής Μακεδονίας. Χθες σε σύσκεψη στο Μαξίμου αποφασίστηκε η σύγκληση του ΕΓ στις 27 Αυγούστου και κοινή συνεδρίαση ΚΕ και ΠΓ του ΠΑΣΟΚ στις 28 Αυγούστου.

Σε έλεγχο ολες οι εστίες φωτιάς.

Υπο πλήρη έλεγχο ηταν το πρωί ολες οι εστίες φωτιάς, που είχαν ανάψει χθες τόσο στην Αττική, όσο και στη Ζάκυνθο και στα Σαχτούρια του νομού Ρεθύμνης. Το ΥΠΕΧΩΔΕ σχεδιάζει τη συγκρότηση σώματος επιθεωρητών του περιβάλλοντος, το οποίο θα έχει τη μορφή ανώνυμης εταιρίας. Το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφασή του αναγνωρίζει την υποχρέωση του δημοσίου για αποζημίωση πυροπλήκτων σε περίπτωση, που δεν λαμβάνονται απο το κράτος τα αναγκαία μέτρα πυροπροστασίας.

Στην Αθήνα αναμένεται ο Τόμας Μίλερ.

Ο Αμερικανός συντονιστής για το Κυπριακό, Τόμας Μίλερ, αναμένεται στην Αθήνα, μετά την επίσκεψη, που πραγματοποίησε χθες στην Αγκυρα σε μία προσπάθεια να εκτονωθεί η ένταση, που έχει δημιουργηθεί με την επικείμενη εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων S-300 στην Κύπρο. Ο κ. Μίλερ λίγο πριν την αναχώρησή του απο την τουρκική πρωτεύουσα δήλωσε οτι δεν κόμισε στους Τούρκους υπευθύνους κανένα σχέδιο για μορατόριουμ πτήσεων πάνω απο την Κύπρο.

Διεργασίες για τον προϋπολογισμό 1999.

Αυστηρός, αλλά χωρίς νέους φόρους ούτε φοροαπαλλαγές θα είναι ο προϋπολογισμός του 1999, με τη σύνταξη του οποίου θα ασχοληθεί απο Δευτέρα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Ο κ. Παπαντωνίου αναφερόμενος στην υπόθεση της Ιονικής Τράπεζας, δήλωσε ότι είναι επιφυλακτικός, καθώς η άλλη πλευρά δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός. Εκτακτες γενικές συνελεύσεις σήμερα των μετόχων Κτηματικής και Εθνικής για την συγχώνευση της πρώτης απο τη δεύτερη.

Μειώνονται οι τιμές λιπαντικών.

Φθηνότερα κατά 10% θα πωλούνται από τις 7 Σεπτεμβρίου τα λιπαντικά, που πωλούνται στα πρατήρια καυσίμων και τα συνεργεία αυτοκινήτων, ύστερα από τη συμφωνία κυρίων που επετεύχθη μεταξύ του υπουργείου Ανάπτυξης και τους εκπροσώπους των εταιριών πετρελαιοειδών. Στόχος της κυβέρνησης είναι η πτώση του πληθωρισμού και στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός κ. Χρυσοχοϊδης θα έχει τις επόμενες ημέρες συνάντηση με εκπροσώπους των βιομηχανιών ειδών διατροφής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δυο μετάλλια χάρισαν στην Ελλάδα η Κατερίνα Θάνου και ο Χάρης Παπαδιάς στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Στίβου.

Εντυπωσιακές ελληνικές επιτυχίες σημειώθηκαν χθες δεύτερη ημέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου, που διεξάγεται στη Βουδαπέστη. Ο Χάρης Παπαδιάς και η Κατερίνα Θάνου κατέκτησαν χάλκινα μετάλλια στα 100μ. Η Θάνου πήρε την τρίτη θέση με 10.87, που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ και ο Παπαδιάς τερμάτισε επίσης τρίτος με 10.17. Τριπλή ελληνική παρουσία θα έχουμε στον τελικό της δισκοβολίας γυναικών, όπου προκρίθηκαν η Κατερίνα Βόγγολη με βολή 62.33μ, η Αναστασία Κελεσίδου με 61.55μ και η Στέλα Τσικούνα με 61.46μ. Στον τελικό του ύψους πέρασε ο Δημήτρης Κοκότης με 2.24μ, ενώ στο Τριπλούν γυναικών οι Ολγα Βασδέκη και Παρασκευή Τσιαμήτα, προκρίθηκαν στον τελικό.

Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ο νεαρός πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού, Γιώργος Καλαϊτζής.

Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ο νεαρός πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού, Γιώργος Καλαϊτζής, ο οποίος είχε υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού στο δεξί γόνατο. Ο νεαρός μπασκετμπολίστας θα βγει από το νοσοκομείο την Παρασκευή και ο πιθανός χρόνος επιστροφής του στην ενεργό δράση προσδιορίζεται σε τρεις μήνες. Προβλημα τραυματισμού υπάρχει όμως και στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού. Οριστικά ο Αγγελος Μπασινάς θα απουσιάσει από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος στον αγώνα εναντίον του Πανηλειακού, που θα γίνει το Σάββατο στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Τη δεύτερη θέση πήρε η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού στο διεθνές τουρνουά που έγινε στην Ιταλία.

Τη δεύτερη θέση πήρε η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού στο διεθνές τουρνουά που έγινε στην πόλη Γκορίτσα της Ιταλίας, αφού στον τελικό έχασε από την Ολύμπια Λιουμπλιάνας με 79-78.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 306,45 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,35, γαλλικό φράγκο προς 50,79, λίρα Αγγλίας προς 496,60, ελβετικό φράγκο προς 203,26, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,27, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 212,30, τη λίρα Κύπρου προς 580,98 και την ECU προς 335,95 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Οι σποραδικές καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του σημερινού καιρού. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός, αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, στην Ηπειρο και στη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και τοπικά στο Αιγαίο μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 18 με 31, στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 20 με 34 και στο Αιγαίο 23 με 29 βαθμούς. Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική με νεφώσεις το απόγευμα,βόρειους μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 22 με 33 βαθμούς. Σχεδόν αίθριο καιρό θα έχει και στη Θεσσαλονίκη, αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανόν να σημειωθεί καταιγίδα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη 20 με 30 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 20 August 1998 - 7:00:08 UTC