Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-08-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Νεκροί θεωρούνται οι δυο πιλότοι του F4 που έπεσε στην Ανδρο.
- Ευρωπαϊκά,Κυπριακό και ελληνοτουρκικά στις συνομιλίες Σημίτη- Κλίμα.
- Δηλώσεις Αρχιεπισκόπου.
- Τη Δευτέρα ανοίγονται οι προσφορές για την Ιονική.
- Δίωξη ναυτικών για εμπορία κοκαϊνης.
- Αρχιφύλακας πωλούσε χασίς

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Μπορεί η τέταρτη ημέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου να μην πρόσθεσε ένα ακόμη μετάλλιο στον απολογισμό της ελληνικής ομάδας, όμως σημειώθηκαν αρκετές επιτυχημένες εμφανίσεις.
- Η εθνική μας ομάδα χάντμπολ των νέων νίκησε με 23-21 την αντίστοιχη της Γαλλίας,σε αγώνα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νεκροί θεωρούνται οι δυο πιλότοι του F4 που έπεσε στην Ανδρο.

Σύμφωνα με στοιχεία, που βρέθηκαν στα κομμάτια του F4 που κατέπεσε ανοικτά της Ανδρου την Πέμπτη, νεκροί θεωρούνται, οπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, οι δύο χειριστές του αεροσκάφους. Σήμερα το πρωί θα γίνει η κηδεία του υποσμηναγού, Γιώργου Παπαθανασίου, στο Αγρίνιο και το απόγευμα η κηδεία του σμηναγού Πέτρου Πολυχρονάκη, στο χωριό Γρίβα Γουμένισας στο Κιλκίς. Ο υφυπουργός Αμυνας, Δημήτρης Αποστολάκης, δεν απέκλεισε το δυστύχημα να οφείλεται σε ανθρώπινο παράγοντα.

Ευρωπαϊκά,Κυπριακό και ελληνοτουρκικά στις συνομιλίες Σημίτη- Κλίμα.

Τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό και μεγάλα θέματα της ΕΕ βρίσκονται στο επίκεντρο των συνομιλιών, που έχουν στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, με τον καγκελάριο της Αυστρίας, Βίκτορ Κλίμα, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της Ενωσης. Ο κ. Κλίμα επανέλαβε την προσήλωση της χώρας του στις αποφάσεις του ευρωπαϊκού συμβουλίου στο Λουξεμβούργο τον περασμένο Δεκέμβριο, αναφορικά με τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας και οτι θα αρχίσουν το Νοέμβριο οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Κύπρο και τις άλλες υποψήφιες χώρες.

Δηλώσεις Αρχιεπισκόπου.

Απαντήσεις στους επικριτές της ηγετικής στάσης, που εξέφρασε στην πρόσφατη ομιλία του στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, επιχείρησε να δώσει χθες από την Κατερίνη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος. "Προκαλούμε τη μήνιν πολλών, διότι είχαν συνηθίσει να βλέπουν την εκκλησία περιφρονημένη και στο περιθώριο της κοινωνίας και του έθνους. Η εποχή αυτή πέρασε ανεπιστρεπτί και τώρα όλοι θέλουμε μια εκκλησία δυναμική, που να μιλά κατευθείαν στην ψυχή του λαού", ειπε ο ιεράρχης.

Τη Δευτέρα ανοίγονται οι προσφορές για την Ιονική.

Ανοίγονται το μεσημέρι της Δευτέρας στο Χρηματιστήριο της Αθήνας οι προσφορές για την εξαγορά της Ιονικής Τράπεζας του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της, που μέχρι σήμερα κατέχει η μητρική της Εμπορική Τράπεζα, η διοίκηση της οποίας και θα αποφασίσει για την τύχη των προσφορών αυτών. Πληροφορίες αναφέρουν την Alpha Τράπεζα Πίστεως και την Eurobank σε συνεργασία με την Τράπεζα Εργασίας να διεκδικούν την Ιονική, η ενδεχόμενη απόκτηση της οποίας θα αποτελέσει ιδιαίτερα σημαντικό πλεονέκτημα για το νέο ιδιοκτήτη.

Δίωξη ναυτικών για εμπορία κοκαϊνης.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για αγορά, μεταφορά, εισαγωγή και εμπορία ναρκωτικών κατ' επάγγελμα, άσκησε η εισαγγελέας Χαλκίδας εναντίον του Πλοιάρχου, των τεσσάρων αξιωματικών και του πληρώματος του κυπριακού φορτηγού, ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΣ ΟΦ ΡΟΔΟΣ, στο οποίο βρέθηκαν 248 κιλά κολομβιανής κοκαϊνης. Οι συληφθέντες αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενω με εντολή του εισαγγελέα διατάχθηκε η κατάσχεση του πλοίου.

Αρχιφύλακας πωλούσε χασίς

Συνελήφθη επ' αυτοφώρω να πουλά 40 κιλά χασίς ο αρχιφύλακας Νικόλαος Λευκαδίτης, 43 ετών, που υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα Αμπελοκήπων.Οι διωκτικές αρχές οδηγήθηκαν στη σύλληψη του αρχιφύλακα μετά απο στοιχεία, που έδωσε ο οικοδόμος Ηλίας Πομώνης, 32 ετών, ο οποίος είχε συλληφθεί στη Σαλαμίνα για κατοχή ναρκωτικών. Μαζί με τον Λευκαδίτη συνελήφθη και ο έμπορος Αγγελος Φλωράτος,43 ετών.Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπορεί η τέταρτη ημέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου να μην πρόσθεσε ένα ακόμη μετάλλιο στον απολογισμό της ελληνικής ομάδας, όμως σημειώθηκαν αρκετές επιτυχημένες εμφανίσεις.

Μπορεί η τέταρτη ημέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου να μην πρόσθεσε ένα ακόμη μετάλλιο στον απολογισμό της ελληνικής ομάδας, όμως σημειώθηκαν αρκετές επιτυχημένες εμφανίσεις. Ετσι,ο πρωταθλητής μας του ύψους Δημήτρης Κοκκότης κατετάγη πέμπτος, καθώς πέρασε τα 2.30μ με την πρώτη προσπάθεια, αλλά απέτυχε στα 2.32μ.Η πρωταθλήτρια μας της Δισκοβολίας Κατερίνα Βόγγολη πήρε την πέμπτη θέση με βολή 63.56μ. Στον τελικό έλαβαν μέρος άλλες δύο ελληνίδες αθλήτριες και η Αναστασία Κελεσίδου ήταν 7η με 62.95μ, ενώ η Στέλλα Τσικούνα έμεινε 12η με 57.07μ.

Η εθνική μας ομάδα χάντμπολ των νέων νίκησε με 23-21 την αντίστοιχη της Γαλλίας,σε αγώνα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων.

Η εθνική μας ομάδα χάντμπολ των νέων νίκησε με 23-21 την αντίστοιχη της Γαλλίας,σε αγώνα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων, που διεξάγεται στην Αυστρία.Η ελληνική ομάδα βρέθηκε πίσω στο ημίχρονο με 12-9, όμως παίζοντας εκπληκτική άμυνα στην επανάληψη κατάφερε να ``γυρίσει`` το ματς και να πάρει την πολύτιμη νίκη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 305,93 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,59, γαλλικό φράγκο προς 50,88, λίρα Αγγλίας προς 497,80, ελβετικό φράγκο προς 203,46, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,29, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 214,47, τη λίρα Κύπρου προς 579,80 και την ECU προς 336,48 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Επικράτηση βορειοδυτικών ανέμων και μικρή πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει για σήμερα η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ειδικότερα στα κεντρικά και βόρεια προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και πιθανόν καταιγίδες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί μέτριοι και τοπικά στα πελάγη ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 16 με 29, στα ηπειρωτικά 18 με 33 και στα νησιά 22 με 30 βαθμούς. Αίθριο καιρό, ανέμους βορειοδυτικούς μέτριους και θερμοκρασία 22 με 33 βαθμούς θα έχει η Αθήνα. Η Θεσσαλονίκη θα έχει λίγες νεφώσεις, βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 19 με 28 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 22 August 1998 - 11:34:06 UTC