Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-08-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 29/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κρίσιμη η προσεχής εβδομάδα για τις ευρωπαϊκές και την ελληνική οικονομία, παρά την τάση ανάκαμψης που παρατηρήθηκε στα διεθνή χρηματιστήρια.
- Τα μάτια όλων στραμμένα στη Ρωσία τη Δευτέρα όπου η Δούμα αναμένεται να παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση. Την Τρίτη στη Μόσχα ο Μπιλ Κλίντον.
- Το ενδεχόμενο αποκρατικοποίησης των καταστημάτων αφορολογήτων ειδών, της Ιονικής και διάθεση νέου πακέτου μετοχών του ΟΤΕ, μελετά η κυβέρνηση.
- Σε οκτώ χρόνια φυλάκιση για φορολογικές απάτες έχει καταδικαστεί στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ``ΤΑ ΝΕΑ``, ο πλειοδότης για την αγορά της Ιονικής.
- Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση οι δηλώσεις Χριστόδουλου. Νέες αιχμές Γιαννόπουλου κατά του Αρχιεπισκόπου.
- Μέχρι τη Δευτέρα τα αποτελέσματα των υποψηφίων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.
- Υπό έλεγχο η φωτιά σε δύσβατη περιοχή της Πάρνηθας.
- Νέα επεισόδια στο Πολυτεχνείο Κρήτης.Ενας φοιτητής τραυματίσθηκε.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κρίσιμη η προσεχής εβδομάδα για τις ευρωπαϊκές και την ελληνική οικονομία, παρά την τάση ανάκαμψης που παρατηρήθηκε στα διεθνή χρηματιστήρια.

Κρίσιμη χαρατηρίζεται η προσεχής εβδομάδα, τόσο για τις Ευρωπαϊκές όσο και για την ελληνική οικονομία, καθώς παραμένει θολό το τοπίο σχετικά με την οικονομική κρίση στη Ρωσία. Οι τάσεις ανάκαμψης που επικράτησαν στα διεθνή χρηματιστήρια έδωσαν μια ανάσα και στη Σοφοκλέους, αν και ο δείκτης στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις σημείωσε πτώση 13%. Η δραχμή δεν δέχθηκε πιέσεις και ανατιμήθηκε έναντι των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων, ενώ κυβέρνηση και τράπεζα της Ελλάδος βρίσκονται σε επιφυλακή.

Τα μάτια όλων στραμμένα στη Ρωσία τη Δευτέρα όπου η Δούμα αναμένεται να παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση. Την Τρίτη στη Μόσχα ο Μπιλ Κλίντον.

Τη Δευτέρα πραγματοποιείται στη Ρωσική Δούμα η κρίσιμη ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση Τσερνομίρντιν. Την Τρίτη μεταβαίνει στη Μόσχα ο Μπιλ Κλίντον, ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ άρχισεεπαφές με τους ηγέτες των επτά πλουσιοτέρων χωρών του κόσμου, προκειμένου να βοηθηθεί η Ρωσία να ξεπεράσει την οικονομική κρίση. Ο Τσερνομίρντιν τόνισε ότι η Ρωσία αποτελεί μέρος της παγκόσμιας οικονομίας και απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο επιστροφής στο σοβιετικό παρελθόν.

Το ενδεχόμενο αποκρατικοποίησης των καταστημάτων αφορολογήτων ειδών, της Ιονικής και διάθεση νέου πακέτου μετοχών του ΟΤΕ, μελετά η κυβέρνηση.

Στην Αθήνα η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο επίσπευσης των διαδικασιών αποκρατικοποίησης των καταστημάτων αφορολογήτων ειδών, της Ιονικής Τράπεζας, καθώς και της διάθεσης του νέου πακέτου μετοχών του ΟΤΕ. Στους βασικούς άξονες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης αναμένεται να αναφερθεί ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της καθιερωμένης ομιλίας του, στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης της Θεσσαλονίκης στο τέλος της προσεχούς εβδομάδος.

Σε οκτώ χρόνια φυλάκιση για φορολογικές απάτες έχει καταδικαστεί στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ``ΤΑ ΝΕΑ``, ο πλειοδότης για την αγορά της Ιονικής.

Σε οχτώ χρόνια φυλάκιση για φορολογικές απάτες έχει καταδικαστεί στις ΗΠΑ ο πλειοδότης στο διαγωνισμό της Ιονικής Τράπεζας, Λέο Γουάντα, ο οποίος σύμφωνα με τα ΝΕΑ εμπλέκεται και σε υποθέσεις κατασκοπείας και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στην Ελβετία. Στην Αθήνα ο νομικός του σύμβουλος υποστήριξε ότι ο πελάτης του είναι πάμπλουτος επιχειρηματίας και η προσφορά των 337 δις δρχ ήταν νόμιμη και έπρεπε να γίνει αποδεκτή.

Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση οι δηλώσεις Χριστόδουλου. Νέες αιχμές Γιαννόπουλου κατά του Αρχιεπισκόπου.

Τους φόβους του ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών με τις δηλώσεις του, υπάρχει κίνδυνος να επιφέρει το διχασμό μεταξύ λαού και Εκκλησίας, επανέλαβε, από τη Φλώρινα, υπουργός Δικαιοσύνης. Το θέμα των δηλώσεων του κ.Χριστόδουλου, απασχόλησε και τα κυβερνητικά όργανα, όπου αποφασίσθηκε ότι απαντήσεις στον προκαθήμενο της εκκλησίας θα δίνει ο αρμόδιος υπουργός παιδείας Γερ. Αρσένης.

Μέχρι τη Δευτέρα τα αποτελέσματα των υποψηφίων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Μέχρι τη Δευτέρα παρατείνεται η αγωνία των χιλιάδων υποψηφίων για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, καθώς το αργότερο μέχρι την Τρίτη θα ανακοινωθούν οι βάσεις των σχολών και οι πίνακες των επιτυχόντων. Την προσεχή εβδομάδα θα δοθούν στη δημοσιότητα και οι κατάλογοι με τα ονόματα των περίπου 9.500 εκπαιδευτικών που διορίζονται, ενώ την Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου, αρχίζει η νέα σχολική χρονιά.

Υπό έλεγχο η φωτιά σε δύσβατη περιοχή της Πάρνηθας.

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στη θέση Αγία Τριάδα στην Πάρνηθα. Στις προσπάθειες κατάσβεσης πήραν μέρος τέσσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Νέα επεισόδια στο Πολυτεχνείο Κρήτης.Ενας φοιτητής τραυματίσθηκε.

Σε πεδίο αντιπαράθεσης μετατράπηκε για άλλη μία φορά το Πολυτεχνείο Κρήτης, το κύρος του οποίου έχει τραυματιστεί σοβαρότατα από τα αλλεπάλληλα επεισόδια. Ενας φοιτητής τραυματίστηκε σε νέα επεισόδια λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις φοιτητικές εκλογές, που είχαν αναβληθεί την 1η Απριλίου, εξαιτίας της πολύμηνης κατάληψης του Πολυτεχνείου από φοιτητές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με το ντέρμπυ της Θεσσαλονίκης μεταξύ ΠΑΟΚ και Αρη ανοίγει στις 8 το βράδυ η αυλαία της δεύτερης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' Εθνικης κατηγορίας. Αύριο θα γίνουν τα παιχνίδια: Ολυμπιακός- Πανελευσινιακός, Προοδευτική-Παναθηναϊκός, ΑΕΚ-Απόλλων Πανηλειακός-Εθνικός, Εθνικός Αστέρας-Καβάλα,Ιωνικός-Πανιώνιος, ΣΚΟΝΤΑ Ξάνθης-Βέροιας και Ηρακλής- ΟΦΗ.

Η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού αντιμετωπίζει απόψε στο Βελιγράδι την Αλμπα Βερολίνου στον τελικό του τουρνουά που διεξάγεται στη γιουγκοσλαβική πρωτεύουσα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 315,86 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176, 50, γαλλικό φράγκο 52,65, λίρα Αγγλίας 522,42, ελβετικό φράγκο προς 213,32, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,85, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 220,07, τη λίρα Κύπρου προς 601,89 και την ECU προς 348,48 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις και βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι και πρόσκαιρα στα πελάγη ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στα βόρεια θα κυμανθεί 16 με 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 18 με 32 και στα νησιά 21 με 29 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αθήνα με μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 22 με 32 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, μέτριοι άνεμοι και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει από 20 μέχρι 28 βαθμούς Κελσίου.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 29 August 1998 - 18:00:15 UTC