Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-08-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 30/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στη δημοσιότητα αύριο οι βάσεις για την εισαγωγή των υποψηφίων σε ΑΕΙ- ΤΕΙ.
- Στο Αυτόφωρο Θεσσαλονίκης οι 12 νεαροί για τα επεισόδια στο ποδοσφαιρικό ντέρμπι ΠΑΟΚ-Αρη.
- Αλλοι τέσσερις οδηγοί ταξί συνελήφθησαν για παραποίηση του ταξίμετρου.
- Στην Αθήνα αύριο ο γάλλος πρωθυπουργός.
- Στη Σάμο για το συνέδριο κοσμολογίας, βρίσκεται ο Νομπελίστας αστροφυσικός, Στήβεν Χόκιν.
- Πάγκαλος για συνοριακή ζώνη στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στη δημοσιότητα αύριο οι βάσεις για την εισαγωγή των υποψηφίων σε ΑΕΙ- ΤΕΙ.

Αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις των σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και στη συνέχεια θα αναρτηθούν στα λύκεια όλης της χώρας, οι πίνακες με τα ονόματα των επιτυχόντων. Αύριο οι αναπληρωτές καθηγητές πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας, με αφορμή τη ανακοίνωση των ονομάτων των περίπου 9.500 εκπαιδευτικών που διορίζονται.

Στο Αυτόφωρο Θεσσαλονίκης οι 12 νεαροί για τα επεισόδια στο ποδοσφαιρικό ντέρμπι ΠΑΟΚ-Αρη.

Στο Αυτόφωρο Θεσσαλονίκης δικάζονται αύριο οι 12 νεαροί που συνελήφθησαν στα θλιβερά επεισόδια κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Αρη. Στα επεισόδια τραυματίσθηκαν ένας φίλαθλος και οκτώ αστυνομικοί, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε δεκάδες βιτρίνες καταστημάτων, πολυκατοικιών και σε αυτοκίνητα. Δύο από τους αστυνομικούς παρέμειναν για νοσηλεία στο νοσοκομείο.

Αλλοι τέσσερις οδηγοί ταξί συνελήφθησαν για παραποίηση του ταξίμετρου.

Αλλοι τέσσερις οδηγοί ταξί συνελήφθησαν από άνδρες της Τροχαίας, με την κατηγορία ότι εισέπραξαν 2.000 δραχμές απο Ιταλούς τουρίστες για να τους μεταφέρουν στην Ακρόπολη απο ξενοδοχείο που βρίσκεται κοντά στην αμερικανική πρεσβεία. Οι συλληφθέντες απαίτησαν από τους πελάτες τριπλάσια αμοιβή απ'αυτή που έγραφε το ταξίμετρο. Και οι τέσσερις παραπέμφθηκαν σε δίκη.

Στην Αθήνα αύριο ο γάλλος πρωθυπουργός.

Στην Αθήνα φθάνει αύριο ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Λιονέλ Ζοσπέν, για να πάρει μέρος σε εκδήλωση για το μέλλον της Αριστεράς στην Ευρώπη. Ομιλητής στην εκδήλωση αυτή θα είναι και ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Οι δύο άνδρες θα έχουν ιδιαίτερη συνάντηση, όπου αναμένεται να συζητήσουν εκτός των άλλων και για την πρόσφατη διεθνή οικονομική κρίση και τους τρόπους αντίδρασης της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στη Σάμο για το συνέδριο κοσμολογίας, βρίσκεται ο Νομπελίστας αστροφυσικός, Στήβεν Χόκιν.

Στη Σάμο, προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο κοσμολογίας, βρίσκεται από το μεσημέρι ο Νομπελίστας αστροφυσικός Στήβεν Χόκιν, ο οποίος θεωρείται για πολλούς ως ο σύγχρονος Αίνστάϊν. Παρά τα προβλήματα κινητικότητας και ομιλίας που έχει, ο Χόκιν έχει γράψει πολλά βιβλία για το σύμπαν και τη φυσική και θεωρείται αυθεντία στο είδος του.

Πάγκαλος για συνοριακή ζώνη στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Μέσα στο 1999 αναμένεται να τεθεί σε ισχύ η συνοριακή ζώνη στα ελληνοαλβανικά σύνορα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, εγκαινιάζοντας το μεσημέρι το ελληνικό προξενείο στην Κορυτσά. Οπως εξήγησε ο κ.Πάγκαλος, με τον τρόπο αυτό, ο πολίτης της συνοριακής αυτής ζώνης θα μπορεί να ζει στην Αλβανία και να εργάζεται στην Ελλάδα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στους αγώνες της 2ης ημέρας γιά το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α' Εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ιωνικός-Πανιώνιος 4-3 , ΑΕΚ- Απόλλων 3-1 , Ολυμπιακός-Πανελευσινιακός 1-1 , Εθνικός Αστέρας-Καβάλα 3- 2 Προοδευτική-Παναθηναϊκός 1-2 , Πανηλειακός-Εθνικός 2-0. Ο αγώνας Ξάνθη-Βέροια άρχισε στις 19.30, ενώ ο αγώνας Ηρακλής-ΟΦΗ αρχίζει στις 20.30. Χθές: ΠΑΟΚ-Αρης 1-4

Στους αγώνες της πρεμιέρας γιά το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Β' Εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Καλλιθέα-Παναιτωλικός 5-1 , Εδεσσαϊκός-Παναχαϊκή 0-0 Λύκοι-Καλαμάτα 0-0 , Νίκη Βόλου-Δόξα Βύρωνα 4-1 , Αθηναϊκός-Λάρισα 1-1 Ιάλυσος-Καλαμαριά 0-2 , Καρδίτσα-Γιάννινα 2-1 , Αγιος Νικόλαος-Πανσερραϊκός 1-0 και χθές Πιερικός-Τρίκαλα 2-0

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 315,86 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176, 50, γαλλικό φράγκο 52,65, λίρα Αγγλίας 522,42, ελβετικό φράγκο προς 213,32, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,85, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 220,07, τη λίρα Κύπρου προς 601,89 και την ECU προς 348,48 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, εκτός από τα κεντρικά και βόρεια, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι και στα νότια πελάγη ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 14 με 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 17 με 31 και στα νησιά 20 με 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, με ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 21 με 31 βαθμούς. Σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις το απόγευμα θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 18 μέχρι 27 βαθμούς Κελσίου.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 30 August 1998 - 17:00:08 UTC