Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-09-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 04/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των επιβατών του αεροσκάφους της Swissair.
- Ανήσυχη η κυβέρνηση για τη διεθνή οικονομική κρίση.
- Στις 8 το βράδυ τα εγκαίνια απο τον πρωθυπουργό της 63ης ΔΕΘ.
- Απο την Τρίτη θα επισκεφθούν τη ΔΕΘ και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί.
- Απειλές Γιλμάζ για επίσπευση ενσωμάτωσης των κατεχομένων.
- Αισιόδοξος ο πρωθυπουργός για το αποτέλεσμα των Δημοτικών εκλογών.
- Μειώνονται απο τη Δευτέρα οι τιμές των λιπαντικών ΙΧ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Με πρόστιμο 5 εκατομμυρίων δραχμών και αυστηρά επίπληξη τιμωρήθηκε η ΑΕΚ από την πειθαρχική επιτροπή της UEFA.
- Σημαντικές μεταβολές είχαμε στη βαθμολογία των ελληνικών ομάδων, στην παγκόσμια κατάταξη ποδοσφαίρου.
- Νέα δεδομένα αναμένεται να δημιουργήσει στο ποδόσφαιρο, η απόφαση της ιατρικής επιτροπής της FIFA.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των επιβατών του αεροσκάφους της Swissair.

Νωρίς το πρωί η Swissair έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των 229 ατόμων, που επέβαιναν στο μοιραίο αεροσκάφος, που κατέπεσε χθές τα ξημερώματα στον Ατλαντικό Ωκεανό ανοιχτά του Καναδά. Εκπρόσωποι της Swissair είχαν δηλώσει χθες οτι στο αεροσκάφος ηταν και οκτώ άτομα ελληνικής καταγωγής, απο τα οποία όμως μόνο τα δύο είχαν ελληνικό διαβατήριο. Στο μεταξύ, παρότι θεωρείται βέβαιο πως δεν υπάρχουν επιζώντες, τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες. Μέχρι αυτή την ώρα έχουν ανασυρθεί από τη θάλασσα 44 πτώματα.

Ανήσυχη η κυβέρνηση για τη διεθνή οικονομική κρίση.

Η κυβέρνηση εκτιμά οτι ο κύκλος της διεθνούς οικονομικής κρίσης δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, ωστόσο, όμως, ελέγχεται, δήλωσε ο υπουργός Τύπου, Δημήτρης Ρέππας. Στις διεθνείς χρηματαγορές συνεχίζονται οι αναταράξεις. Χθές ο δείκτης Ντάου Τζόουνς του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης έκλεισε με απώλειες 100,15 μονάδων, του Λονδίνου με 117,10 μονάδες, της Φρανκφούρτης με 158,32, της Ζυρίχης με 133,65, στο Παρίσι με 83,21 μονάδες, ενώ στη Σοφοκλέους η πτώση ηταν της τάξεως του 3,79%.

Στις 8 το βράδυ τα εγκαίνια απο τον πρωθυπουργό της 63ης ΔΕΘ.

Το στίγμα της οικονομικής πολιτικής, που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση τους επόμενους 12 μήνες θα δώσει ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στην αυριανή ομιλία στην 63η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, την οποία θα εγκαινιάσει σήμερα στις 8 το βράδυ. Η σημερινή ομιλία του κ. Σημίτη θα επικεντρωθεί σε θέματα, που αφορούν τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρειο Ελλάδα. Τη σημασία και το ρόλο της ΔΕΘ για την οικονομική ζωή όχι μόνο της χώρας αλλά και της Βαλκανικής υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, σε μήνυμά του.

Απο την Τρίτη θα επισκεφθούν τη ΔΕΘ και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί.

Την 63η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης θα επισκεφθούν την επόμενη εβδομάδα και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί. Την Τρίτη η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος και το επόμενο Σαββατοκύριακο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Καραμανλής. Το απόγευμα της Κυριακής 13 του μηνός τη ΔΕΘ θα επισκεφθεί και ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας.

Απειλές Γιλμάζ για επίσπευση ενσωμάτωσης των κατεχομένων.

Απαισιόδοξος για την εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μεσούτ Γιλμάζ, ενω παράλληλα τόνισε οτι η Αγκυρα και το καθεστώς Ντενκτάς προτίθενται να επισπεύσουν τις "διαδικασίες ενσωμάτωσης" των κατεχομένων στην Τουρκία. Χθές, οι ΗΠΑ απέρριψαν εμμέσως την πρόταση Ντενκτάς για συνομοσπονδιακή λύση στο Κυπριακό, εμμένοντας στη θέση τους για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, με βάση τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου του 1977 και 1979. Την πρόταση απέρριψε και η Ρωσία.

Αισιόδοξος ο πρωθυπουργός για το αποτέλεσμα των Δημοτικών εκλογών.

Ο στόχος για μετασχηματισμό της κοινωνίας, που εχει θέσει το ΠΑΣΟΚ απο την ίδρυσή του το 1974 παραμένει και σήμερα επίκαιρος, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, επισκεπτόμενος χθες τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Β3 του ΠΑΣΟΚ στην Αγία Παρασκευή, με τη συμπλήρωση 24 χρόνων απο την ίδρυση του Κινήματος. Ωστόσο, υπογράμμισε οτι θα πρέπει να γίνει κατανοητό οτι απο το '74 εως σήμερα υπήρξαν κοσμογονικές αλλαγές. Επίσης, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

Μειώνονται απο τη Δευτέρα οι τιμές των λιπαντικών ΙΧ.

Κατά 10% φθηνότερα θα πωλούνται απο τη Δευτέρα τα λιπαντικά, που χρησιμοποιούν τα βενζινοκίνητα ΙΧ. Το υπουργείο Ανάπτυξης προχωρά σε εκτεταμένους έλεγχους στην αγορά, για να διαπιστωθεί εάν οι προμηθευτικές επιχειρήσεις εφαρμόζουν τις τελευταίες αποφάσεις και αγορανομικές διατάξεις, που εξέδωσε το υπουργείο για τη διαφάνεια των συναλλαγών και τη μείωση των τιμών καταναλωτή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με πρόστιμο 5 εκατομμυρίων δραχμών και αυστηρά επίπληξη τιμωρήθηκε η ΑΕΚ από την πειθαρχική επιτροπή της UEFA.

Με πρόστιμο 5 εκατομμυρίων δραχμών και αυστηρά επίπληξη τιμωρήθηκε η ΑΕΚ από την πειθαρχική επιτροπή της UEFA, για το αντικείμενο που εκτόξευσε οπαδός της εναντίον του ποδοσφαιριστή της Φερεντσβάρος Σούτς. Η πειθαρχική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας προειδοποίησε παράλληλα την "Ενωση" ότι σε περίπτωση επανάληψης παρόμοιου περιστατικού,θα τιμωρηθεί αυστηρότερα, υπονοώντας ακόμη και αποκλεισμό της έδρας της. Στο μεταξύ, ανακοινώθηκαν οι διαιτητές των αγώνων με την Βίτεσε. Στο πρώτο ματς που θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου, θα "σφυρίξει" ο Πορτογάλος Λουσίλιο Καρντόζο Κορτέζ Μπατίστα. Τον επαναληπτικό του "Νίκος Γκούμας" θα διευθύνει ο Ιταλός Λίβιο Ματζόλι.

Σημαντικές μεταβολές είχαμε στη βαθμολογία των ελληνικών ομάδων, στην παγκόσμια κατάταξη ποδοσφαίρου.

Σημαντικές μεταβολές είχαμε στη βαθμολογία των ελληνικών ομάδων, σύμφωνα με τα στοιχεία της διεθνούς ομοσπονδίας ιστορίας και στατιστικής του ποδοσφαίρου, τον περασμένο μήνα. Ετσι ο ΠΑΟΚ υποχώρησε 33 θέσεις και βρίσκεται πλέον στην 76η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Αντίθετα η ΑΕΚ είναι στην 54η θέση, ενώ δύο θέσεις πιο κάτω είναι ο πρωταθλητής Ολυμπιακός και ακολουθεί ο Παναθηναϊκός, που βρίσκεται στην 67η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Νέα δεδομένα αναμένεται να δημιουργήσει στο ποδόσφαιρο, η απόφαση της ιατρικής επιτροπής της FIFA.

Νέα δεδομένα αναμένεται να δημιουργήσει στο ποδόσφαιρο, η απόφαση της ιατρικής επιτροπής της FIFA, η οποία ενέκρινε ομόφωνα πρόταση, σύμφωνα με την οποία, οι προπονητές θα έχουν δικαίωμα δύο επιπλέον αλλαγών, από τις τρεις που ισχύουν σήμερα, εφόσον ένας αγώνας οδηγείται στην παράταση. Την απόφαση της διεθνούς ομοσπονδίας, ανακοίνωσε ο Βέλγος πρόεδρος της επιτροπής, Μισέλ Ντου, ο οποίος πρόσθεσε ότι με το θέμα θα ασχοληθεί και η εκτελεστική επιτροπή της FIFA στις 24 ή 25 Σεπτεμβρίου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 302,03 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 174, 43, γαλλικό φράγκο 52,09, λίρα Αγγλίας 508,06, ελβετικό φράγκο προς 211,93, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,69, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 222,68, τη λίρα Κύπρου προς 589,61 και την ECU προς 343,83 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ' όλη τη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός, όμως βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές ή καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 14 με 31 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 17 με 33 και στα νησιά 20 με 30 βαθμούς. Για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός. Το απόγευμα όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 19 με 33 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 16 με 30 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 4 September 1998 - 7:00:09 UTC