Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-09-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 09/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Με επέκταση των συνόρων του ψευδοκράτους απείλησε ο Ντεκτάς.
- Επτά νεκροί και 12 τραυματίες από δύο τροχαία δυστυχήματα.
- Με προβλήματα αρχίζει η νέα σχολική χρονιά.
- Η αντιμετώπιση της ανεργίας πρωτεραιότητα για την κυβέρνηση.
- Τριήμερη απεργία από τη Δευτέρα αρχίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.
- Ισως και αύριο η τροποποιητική απόφαση για την κυνηγετική περίοδο.
- Στο αυτόφωρο αύριο οι γονείς της φρίκης.
- Πιθανές πρόωρες εκλογές, βλέπει η Παπαρήγα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με επέκταση των συνόρων του ψευδοκράτους απείλησε ο Ντεκτάς.

Με επέκταση των συνόρων του ψευδοκράτους του, απείλησε ο Ραούφ Ντενκτάς, σε περίπτωση που, όπως είπε, οι Ελληνοκύπριοι αποτολμήσουν κάποια παραφροσύνη. Η Αγκυρα αρνείται ότι υπήρξαν παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο, κάνοντας λόγο για επιχειρήσεις ρουτίνας στο διεθνή εναέριο χώρο. Την ανησυχία του για το χαρακτήρα της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, διατυπώνει ο Ακης Τσοχατζόπουλος σε συνεντευξή του σε γερμανική εφημερίδα.

Επτά νεκροί και 12 τραυματίες από δύο τροχαία δυστυχήματα.

Επτά νεκροί και 12 τραυματίες, ορισμένοι από τους οποίους σοβαρά, είναι ο απολογισμός των θυμάτων, δύο τροχαίων δυστυχημάτων. Το πρώτο σημειώθηκε κοντά στα Τέμπη, όταν λεωφορείο συγκρούσθηκε με ΙΧ και στη συνέχεια, φορτηγό παρέσυρε τους επιβάτες του λεωφορείου που είχαν βγεί στο δρόμο. Στο δυστύχημα αυτό έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα και 10 τραυματίστηκαν. Το δεύτερο τροχαίο έγινε στην εθνική οδό Καβάλας- Θεσσαλονίκης, όταν ΙΧ και φορτηγό συγκρούσθηκαν μετωπικά, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 4 άτομα και δύο να τραυματιστούν σοβαρά.

Με προβλήματα αρχίζει η νέα σχολική χρονιά.

Διαφορετικές εκτιμήσεις για την πορεία της νέας σχολικής χρονιάς διατυπώνουν υπουργείο Παιδείας και καθηγητές. Είναι όλα έτοιμα για να αρχίσει ομαλά η νέα χρονιά και έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία για τη σωστή λειτουργία των νέων θεσμών, δηλώνει το υπουργείο παιδείας. Τα λύκεια δεν είναι έτοιμα για να εφαρμοστούν τα νέα μέτρα, καθώς δεν υπάρχουν οι απαραίτητες αίθουσες και ο εξοπλισμός, ενώ ενδέχεται να καθυστερήσει η διανομή των βιβλίων, υποστηρίζει η ΟΛΜΕ.

Η αντιμετώπιση της ανεργίας πρωτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Η αντιμετώπιση της ανεργίας είναι για την κυβέρνηση θέμα πρώτης προτεραιότητας και θα αποτελέσει τον κεντρικό άξονα δραστηριότητάς της τα επόμενα χρόνια, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό. Πρόσθεσε επίσης ότι το ζήτημα της ανεργίας δεν είναι θέμα μόνο του υπουργείου Εργασίας, αλλά απαιτείται η δράση και ο καλύτερος συντονισμός όλων των συναρμόδιων υπουργείων για να υπάρξουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Τριήμερη απεργία από τη Δευτέρα αρχίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Τριήμερη απεργία από τη Δευτέρα εξήγγειλαν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά ζητώντας να αυξηθεί κατά 60% η αποζημίωση των εφημεριών τους, αυξήσεις 10% στους μισθούς και επίδομα 135.000 δρχ. Το υπουργείο Οικονομικών χαρακτηρίζει παράλογες τις απαιτήσεις αυτές, υποστηρίζοντας ότι οι κινητοποιήσεις έχουν στόχο να συνεχιστεί το ίδιο ανορθολογικό και σπάταλο καθεστώς των πλασματικών εφημεριών.

Ισως και αύριο η τροποποιητική απόφαση για την κυνηγετική περίοδο.

Τη διαβεβαίωση ότι ίσως και αύριο θα υπάρξει τροποιοιητική απόφαση για την κυνηγετική περίοδο, έδωσε ο υπουργός Γεωργίας Στέφανος Τζουμάκας μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να αναστείλει μέχρι το Δεκέμβριο το κυνήγι, μέχρι να εκδικαστεί η κύρια προσφυγή που έχουν καταθέσει περιβαλλοντικές οργανώσεις. Η Ορνιθολογική Εταιρεία ζητά από το υπουργείο Γεωργίας η νέα ρυθμιστική απόφαση να ορίζει σαφώς τη λήξη του κυνηγιού στις 31 Ιανουαρίου.

Στο αυτόφωρο αύριο οι γονείς της φρίκης.

Στο αυτόφωρο οδηγείται αύριο το ζεύγος Παναγιώτης και Χριστίνας Γιαννακούδη που φέρεται ότι κλείδωναν και κακοποιούσαν για ένα χρόνο στο σπίτι τους στην Πετρούπολη τα τρία ανήλικα παιδιά τους. Στο μεταξύ, η εισαγγελέας ανηλίκων μελετά το ενδεχόμενο να υποβάλει στο Πρωτοδικείο αίτηση ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να αφαιρεθεί η γονική μέριμνα των παιδιών από τους γονείς τους και να φιλοξενηθούν σε ίδρυμα μετά την έξοδό τους από το νοσοκομείο Παίδων.

Πιθανές πρόωρες εκλογές, βλέπει η Παπαρήγα.

Πιθανό θεωρεί η Αλέκα Παπαρήγα το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών σε περίπτωση ήττας του ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές. Σε συνέντευξη της στη Θεσσαλονίκη, η γραμματέας του ΚΚΕ εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση κατά του πρωθυπουργού, τον οποίο αποκάλεσε υποστηρικτή του άγριου και βάρβαρου καπιταλισμού, υπογράμμισε τον πολιτικό χαρακτήρα των δημοτικών εκλογών και επετέθη εναντίον του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, τον οποίο κατηγόρησε για μεγαλοϊδεατισμό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απολογητικός αλλά ...σταθερός στις επιλογές του εμφανίστηκε ο Ανγκελ Ιορντανέσκου, αναφερόμενος στον αγώνα της εθνικής μας ομάδας με την Σλοβενία. Ο Ρουμάνος προπονητής παραδέχθηκε ότι φέρει ακέραια την ευθύνη γιά τους χαμένους βαθμούς, που θα πρέπει οπωσδήποτε να καλυφθούν σε κάποιο από τα επόμενα εκτός έδρας παιχνίδια, πρόσθεσε όμως ότι η εθνική μας ομάδα δεν απέδωσε σύμφωνα με τις δυνατότητες της και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο.

Με τον Μπάγεβιτς στον πάγκο θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός την Βέροια, στο εκτός έδρας παιχνίδι του Σαββάτου για το πρωτάθλημα, αφού η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ ακύρωσε την ποινή που επέβαλε χθές ο αθλητικός δικαστής στον Μπάγιεβιτς για δηλώσεις που είχε κάνει πρόσφατα κατά της ΕΠΑΕ. Οπως είναι γνσωτό, ο αθλητικός δικαστής είχε επιβάλει στον Μπάγεβιτς αποκλεισμό εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 15 ημέρες και πρόστιμο 300.000 δραχμών.

Ο Μπασινάς αποτελεί το μοναδικό πρόβλημα για τον Δανιήλ ενόψει του Σαββατιάτικου αγώνα με τον Εθνικό Αστέρα, αλλά και με την Δυναμό Κιέβου την προσεχή Τετάρτη. Ο μεσοαμυντικός των ''πρασίνων'' είχε ενοχλήσεις στην πρωϊνή προπόνηση και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, όπως και το βράδυ. Ετσι αποκλείεται να αγωνισθεί και την θέση του εκτός απροόπτου θα πάρει ο Κιάσσος.

Η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των εφήβων δεν κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην Τσεχία, αφού στο πιό κρίσιμο παιχνίδι της, έχασε με 3-1 από την αντίστοιχη της Ρωσίας. Ετσι, τώρα, το ελληνικό συγκρότημα θα διεκδικήσει μία από τις θέσεις 5-8 της τελικής κατάταξης με πρώτο αντίπαλο την Γιουγκοσλαβία. Στους ημιτελικούς θα παίξουν Τσεχία-Ρωσία και Πολωνία-Γαλλία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 302,36 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 173,94, γαλλικό φράγκο προς 51,88, λίρα Αγγλίας προς 500,13, ελβετικό φράγκο προς 211,69, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,63, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 220,11, τη λίρα Κύπρου προς 588,53 και την ECU προς 342,26 δραχμές.

Ανοδικές τάσεις επεκράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να κλείσει στις 2.214,23 μονάδες ενισχυμένος σε ποσοστό 1,55%. Η άνοδος του δείκτη στην αρχή των συναλλαγών έφθασε μέχρι και 3,40% για να εκδηλωθούν, όμως, στη συνέχεια ρευστοποιήσεις και στο κλείσιμο να περιοριστούν τα αρχικά υψηλά κέρδη του δείκτη. Η αξία των συναλλαγών παρουσίασε αισθητή βελτίωση σε σχέση με χθες και έφθασε τα 47,2 δισ. δρχ. Με άνοδο 2,37% έκλεισε ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι και αύριο ο καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και νότια, ενώ στο ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Από το βράδυ όμως θ'αρχίσει βελτίωση από τα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά μέτριοι και στα ανατολικά μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 16 με 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 18 με 28 και στα νησιά 20 με 27 βαθμούς Κελσίου. Παροδικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 20 με 27 και 18 με 25 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 9 September 1998 - 18:00:22 UTC