Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-09-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 10/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Νέο σύστημα μεταθέσεων στρατευσίμων.
- Επεκτείνεται ο αντικειμενικός προσδιορισμός αξίας ακινήτων.
- Δεν υπάρχει θέμα αντιπροέδρου για την κυβέρνηση.
- Συνομιλιές Οικομενικού Πατριαρχείου και Εκκλησία Ελλάδος.
- Αναβλήθηκε η δίκη των Παναγιώτη και Χριστίνας Γιαννακούδη.
- Αύριο το πρώτο κουδούνι για όλα τα σχολεία της χώρας.
- Συνάντηση Πάγκαλου με τον Αμερικανό απεσταλμένο Τόμας Μίλερ.
- Βυζαντινοί τάφοι ανακαλύφθηκαν στη Νεάπολη Καππαδοκίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νέο σύστημα μεταθέσεων στρατευσίμων.

Νέο σύστημα μεταθέσεων των στρατευσίμων θα ισχύσει για τους οπλίτες του στρατού ξηράς από την καινούργια ΕΣΣΟ. Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αμυνας, θα είναι πλέον υποχρεωτική η θητεία εννέα μηνών σε Εβρο και νησιά και στη συνέχεια μετάθεση σε μονάδα που απέχει το πολύ 300 χλμ από τον τόπο επιλογής του κάθε οπλίτη. Σε αντιστάθμισμα θα δίνονται πιο πολλές μέρες άδεια ανά δίμηνο και δωρεάν εισιτήρια σε όλα τα μέσα μεταφοράς.

Επεκτείνεται ο αντικειμενικός προσδιορισμός αξίας ακινήτων.

Επεκτείνεται και στις εκτάσεις γης, εντός ή εκτός σχεδίου πόλεως, το σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων. Το σύστημα θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου και θα λειτουργεί όπως ακριβώς στην περίπτωση των διαμερισμάτων, ενώ ο προσδιορισμός της αντικειμενικής αξίας θα γίνεται με βάση τις τιμές ζώνης που θα καθοριστούν μέχρι τέλος Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχει θέμα αντιπροέδρου για την κυβέρνηση.

Για την κυβέρνηση δεν υπάρχει θέμα θέσπισης θέσεως αντιπροέδρου, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας σχετική πρόταση του Θεόδωρου Πάγκαλου. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, χαρακτήρισε ευπρόσδεκτες όλες τις προτάσεις τονίζοντας ότι ενόψει του συνεδρίου, όλοι μπορούν να υποβάλουν προτάσεις και με σωστές διαδικασίες να ληφθούν ορθές αποφάσεις με δημοκρατικό τρόπο.

Συνομιλιές Οικομενικού Πατριαρχείου και Εκκλησία Ελλάδος.

Μετ' εμποδίων προχωρούν οι συνομιλίες μεταξύ αντιπροσωπειών του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ελλάδος για την ίδρυση γραφείων στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες αντίστοιχα. Στις συνομιλίες αποφασίστηκε η ίδρυση γραφείου της ελλαδικής εκκλησίας στις Βρυξέλλες με αυτόνομη λειτουργία, ενώ οι δύο πλευρές δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία για την ίδρυση και τον τρόπο λειτουργίας γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα.

Αναβλήθηκε η δίκη των Παναγιώτη και Χριστίνας Γιαννακούδη.

Για τις 23 Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε τελικά η δίκη του Παναγιώτη και της Χριστίνας Γιαννακούδη που φέρονται ότι κρατούσαν φυλακισμένα και κακοποιούσαν τα τρία ανήλικα παιδιά τους. Η δίκη αναβλήθηκε επειδή στη δικογραφία δεν έχει επισυναφθεί αντίγραφο του ιατρικού πιστοποιητικού από το νοσοκομείο Παίδων για την κατάσταση της υγείας των τριών παιδιών.

Αύριο το πρώτο κουδούνι για όλα τα σχολεία της χώρας.

Επιστροφή στα σχολεία από αύριο για τους μαθητές των δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων όλης της χώρας. Το υπουργείο Παιδείας δηλώνει πως όλα είναι έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά και ότι έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία για τις αλλαγές στο Λύκειο. Αντίθετα, οι καθηγητές εκτιμούν ότι τα λύκεια δεν είναι έτοιμα να εφαρμόσουν τα νέα μέτρα και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις από τις 29 του μηνός.

Συνάντηση Πάγκαλου με τον Αμερικανό απεσταλμένο Τόμας Μίλερ.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και η αμερικανική πρωτοβουλία για επίλυση του προβλήματος συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος και ο Αμερικανός απεσταλμένος Τόμας Μίλερ. Το ίδιο θέμα συζήτησε και ο πρωθυπουργός σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Βάσο Λυσσαρίδη, ο οποίος πρότεινε επαναθεώρηση του Κυπριακού με βάση τη συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου.

Βυζαντινοί τάφοι ανακαλύφθηκαν στη Νεάπολη Καππαδοκίας.

Βυζαντινοί τάφοι ανακαλύφθηκαν στην περιοχή Ατζίγκιολ της Νεάπολης Καππαδοκίας, κατά τη διάρκεια εργασιών για τη διάνοιξη δρόμου. Ο διευθυντής του μουσείου της Νεάπολης, πού άρχισε ανασκαφές και εργασίες συντήρησης των ευρημάτων, είπε πώς πρόκειται για 43 απλούς τάφους λαϊκού τύπου οι οποίοι χρονολογούνται στις αρχές της βυζαντινής περιόδου. Τέσσερα γυάλινα και τρία μπρούντζινα βραχιόλια που βρέθηκαν στους τάφους, θα τοποθετηθούν στο μουσείο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Να διατηρήσουν οι παίχτες του την αυτοσυγκεντρωσή τους ζήτησε ο προπονητής του Παναθηναϊκού ενόψει του αγώνα με τον Εθνικό Αστέρα. Ο Δανιήλ τόνισε πως γνωρίζει πολύ καλά ότι οι περισσότεροι ασχολούνται μόνο με τη Ντιναμό Κιέβου, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί μεγάλο σφάλμα αν οι παίχτες δεν δείξουν τη δέουσα προσοχή το Σάββατο κόντρα στην ομάδα της Καισαριανής.

Ο Σταματιάδης αναλαμβάνει καθήκοντα ``κατασκόπου`` για την προσεχή αντίπαλο της ΑΕΚ στο κύπελλο κυπελλούχων, αφού θα μεταβεί το ερχόμενο Σάββατο στο Αρνεμ, προκειμένου να παρακολουθήσει την Βίτεσε στο εντός έδρας παιχνίδι της για το ολλανδικό πρωτάθλημα με την ``νεοφώτιστη``, Καμπούρ.

Με νίκες προχώρασαν σχεδόν όλοι οι αντίπαλοι των ομάδων μας στα κύπελλα Ευρώπης. Με δύο γκολ του Μαχλά, η αντίπαλος της ΑΕΚ Βίτεσε νίκησε με 2-0 εκτός έδρας τη Φορτούνα Σιτάρντ για το ολλανδικό πρωτάθλημα. Ο Αγιαξ, αντίπαλος του Ολυμπιακού, συνέτριψε με 5-1 την Αλκμααρ, ενώ η Πόρτο κατέκτησε το πορτογαλικό Σούπερ Κάπ. Η Αρσεναλ, αντίπαλος του Παναθηναϊκού απέσπασε 0-0 από την Τσέλσι. Η μόνη ομάδα που έχασε ήταν η αντίπαλος του Πανιωνίου Χάκα, η οποία έχασε με 1-0 για το πρωτάθλημα Φινλαδνίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 296,89 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 174,07, γαλλικό φράγκο προς 51,92, λίρα Αγγλίας προς 459,98, ελβετικό φράγκο προς 211,99, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,62, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,70, τη λίρα Κύπρου προς 586,89 και την ECU προς 342,14 δραχμές.

Εικόνα σταθεροποίησης παρουσίασε η αγορά του Χρηματιστηρίου στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, αν και στη διάρκεια των συναλλαγών οι τιμές των μετοχών παρουσίασαν σημαντικές διακυμάνσεις. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2.210,36 μονάδες σημειώνοντας οριακή υποχώρηση 0,17%. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα και έφθασε τα 36,5 δισ. δρχ. Με σημαντική άνοδο 1,89% έκλεισε ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά μέτριοι και στα ανατολικά μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 13 με 27 βαθμούς, στα δυτικά 15 με 31 και στην υπόλοιπη χώρα 20 με 29 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, με λίγες νεφώσεις, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 22 με 29 και 18 με 27 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 10 September 1998 - 18:00:09 UTC