Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 12/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ομιλία Σημίτη σήμερα στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.
- Σήμερα η ομιλία Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη.
- Συνεχίζεται η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών.
- Εληξαν σε βαρύ κλίμα οι συνομιλίες Πατριαρχείου-ΕλληνικήςΕκκλησίας.
- Αύξηση κρουσμάτων Εητζ στην Ελλάδα.
- Με αντεγκλίσεις υπουργείου-εκπαιδευτικών άρχισε η σχολική χρονιά.
- Δηλώσεις Μπερνς για το Κυπριακό

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Θριαμβευτική εμφάνιση πραγματοποίησε η πρωταθλήτρια μας του τριπλούν Ολγα Βασδέκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο στίβου.
- Η εθνική μας ομάδα Βόλεϊ των εφήβων, γνώρισε την τρίτη ήττα της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ομιλία Σημίτη σήμερα στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Πρόσκληση για συστράτευση θα απευθύνει σήμερα ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, με την ομιλία του σήμερα στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, στο κλειστό γυμναστήριο Περιστερίου. Ο πρωθυπουργός θα δώσει έκβαση στην κυβερνητική σταθερότητα και θα καλέσει τα δυόμισι χιλιάδες στελέχη της Αυτοδιοίκησης που θα παρίστανται στη Σύνοδο να εκμεταλλευθούν το θεσμικό πλαίσιο και την αποκέντρωση. Την Τετάρτη θα συνεδριάσει το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ και την ερχόμενη Παρασκευή και το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή με θέμα τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές.

Σήμερα η ομιλία Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Απο τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται για τη Διεθνή Εκθεση την κατηγόρησε για ανικανότητα, αμέλεια και υστεροβουλία. Σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και το βράδυ θα μιλήσει στο γεύμα που διοργανώνει προς τιμή του η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος. Αύριο το πρωί θα επισκεφθεί τους εκθεσιακούς χώρους της ΔΕΘ και το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη εφ'όλης της ύλης στο ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλλάς".

Συνεχίζεται η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών.

Μόνο τα επείγοντα περιστατικά εξυπηρετούνται στα νοσοκομεία λόγω της 5νθήμερης απεργίας που πραγματοποιούν απο χθες οι νοσοκομειακοί γιατροί. Στην Αθήνα οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συνεχίσουν την απεργία τους μέχρι και την Τετάρτη.

Εληξαν σε βαρύ κλίμα οι συνομιλίες Πατριαρχείου-ΕλληνικήςΕκκλησίας.

Σε βαρύ κλίμα ολοκληρώθηκαν χθες οι συνομιλίες των εκπροσώπων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Μονή Πετράκη. Για την επίτευξη συμφωνίας στα δύο βασικά θέματα της συνάντησης, τημ ίδρυση γραφείου της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες και του Φαναρίου στην Αθήνα, απαιτήθηκαν αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο Ελλάδος.

Αύξηση κρουσμάτων Εητζ στην Ελλάδα.

Αυξήθηκαν οι ασθενείς με Εητζ στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα η χώρα μας απο την 13η θέση που κατείχε στην Ευρώπη σε αριθμούς νέων κρουσμάτων να βρίσκεται σήμερα στην 9η θέση. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας έχουν καταγραφεί 1.740 άτομα εκ των οποίων 25 παιδιά,ενώ έχουν δηλωθεί και 1.024 θάνατοι.

Με αντεγκλίσεις υπουργείου-εκπαιδευτικών άρχισε η σχολική χρονιά.

Απο 16 Σεπτεμβρίου μέχρι και 2 Οκτωβρίου θα γίνουν οι εγγραφές στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ, καθώς και στο δεύτερο εξάμηνο στην ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ. Χθες η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με αντεγκλίσεις. Ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης, τόνισε ότι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση έχει βάθος χρόνου και δεν μπορεί να ολοκληρωθεί σε μια περίοδο. Ο κ. Αρσένης πρόσθεσε ότι την επόμενη εβδομάδα οι μαθητές του λυκείου θα ενημερωθούν λεπτομερώς για το νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. Οι καθηγητές πάντως απειλούν με απεργίες από τις 29 του μηνός.

Δηλώσεις Μπερνς για το Κυπριακό

Τις ενέργειες του Ισραηλινού πρώην πρωθυπουργού, Σιμόν Πέρες καθώς και του Νοτιοαφρικανού Ντε Κλέρκ προέτρεψε τις ηγεσίες της Ελλάδας και της Τουρκίας να μιμηθούν ο Αμερικανός πρέσβης, Νίκολας Μπέρνς, για την επίλυση του Κυπριακού και των προβλημάτων στις σχέσεις τους. Μιλώντας χθες στο Διεθνές Συνέδριο "Συνάντηση των Αθηνών", ο πρέσβης των ΗΠΑ τόνισε ότι κανένα πρόβλημα δεν είναι άλυτο και πως η ειρήνη στην Κύπρο θα έλθει γρήγορα ενώ Ελλάδα και Τουρκία θα βρούν λύσεις στα προβλήματά τους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θριαμβευτική εμφάνιση πραγματοποίησε η πρωταθλήτρια μας του τριπλούν Ολγα Βασδέκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο στίβου.

Θριαμβευτική εμφάνιση πραγματοποίησε η πρωταθλήτρια μας του τριπλούν Ολγα Βασδέκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο στίβου, που διεξάγεται στο Γιοχάνεσμπουργκ με την συμμετοχή αντιπροσωπευτικών ομάδων από τις πέντε ηπείρους και ακόμη τις εθνικές ομάδες της Γερμανίας, της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Βασδέκη, που αγωνίστηκε με την μικτή Ευρώπης, πήρε την πρώτη θέση, καταρρίπτοντας παράλληλα το Πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα 14 μέτρων 64 εκατοστών.Στους ίδιους αγώνες ο Χάρης Παπαδιάς κατετάγη έκτος στα 100 μέτρα με επίδοση 10 δεύτερα και 15 εκατοστά, σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ και παράλληλα ``πλησίασε`` κατά τέσσερα εκατοστά του δευτερολέπτου το Πανελλήνιο ρεκόρ του Αγγελου Παυλακάκη.

Η εθνική μας ομάδα Βόλεϊ των εφήβων, γνώρισε την τρίτη ήττα της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η εθνική μας ομάδα Βόλεϊ των εφήβων, γνώρισε την τρίτη ήττα της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που γίνεται στην Τσεχία.Το εθνικό μας συγκρότημα σε αγώνα της ημιτελικής φάσης, που έγινε στο Μπρνο, έχασε 3-0 από το αντίστοιχο της Γιουγκοσλαβίας. Ετσι τώρα θα παίξει με τη Γερμανία, για την 7η θέση της τελικής κατάταξης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 296,46 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175,39, γαλλικό φράγκο προς 52,30, λίρα Αγγλίας προς 498,97, ελβετικό φράγκο προς 213,76, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,76, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 226,59, τη λίρα Κύπρου προς 591,52 και την ECU προς 344,77 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αρχικά ο καιρός σ'όλη τη χώρα, αλλά μετά το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια θ'αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και πιθανόν καταιγίδες.Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι. Η θεμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 14 με 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 16 με 32 και στα νησιά 19 με 30 βαθμούς. Σχεδόν αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στην Αττική, με μέτριους και θερμοκρασία 21 με 31 βαθμούς. Αρχικά σχεδόν αίθριο καιρό θα έχει στη Θεσσαλονίκη αλλά το απόγευμα θ'αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, ενώ το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 18 με 29 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 12 September 1998 - 6:00:10 UTC