Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 12/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σε συστράτευση κάλεσε ο πρωθυπουργός όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενόψει των εκλογών και κατηγόρησε τη ΝΔ για σκοταδιστική πολιτική.
- Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, υποσχέθηκε φορολογικές ελαφρύσεις και επιχείρησε να αναδείξει τις διαφορές με το ΠΑΣΟΚ.
- Για ιδεολογική και πολιτική πενία και για ενσυνείδητη προσπάθεια παραπλάνησης του λαού, κατηγόρησε ο υπουργός τύπου τον κ.Καραμανλή.
- Συνομιλίες μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ, ανακοίνωσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.Αναμένεται να δοθεί έμφαση στη στρατιωτική συνεργασία.
- Επιχείρηση απαγωγών φιλοδοξούσαν να στήσουν στη Θεσσαλονίκη τρεις Αλβανοί, οι δύο από τους οποίους συνελήφθησαν και ένας καταζητείται, για την απαγωγή της 18χρονης Ελεονόρας Σανίδα.
- Μόνο τα επείγοντα περιστατικά εξυπηρετούνται μέχρι την Τρίτη στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας, λόγω της απεργίας των γιατρών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε συστράτευση κάλεσε ο πρωθυπουργός όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενόψει των εκλογών και κατηγόρησε τη ΝΔ για σκοταδιστική πολιτική.

Πρόσκληση για συστράτευση όλων των φίλων του ΠΑΣΟΚ, ενόψει των δημοτικών εκλογών, απήυθυνε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Ο κ.Σημίτης αναγνώρισε ότι οι εκλογές αυτές περιέχουν ένα πολιτικό μήνυμα το οποίο η κυβέρνηση θα αξιολογήσει, αλλά το έργο της θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας. Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την ηγεσία της ΝΔ ότι ακολουθεί την πιο σκοταδιστική παράδοση της δεξιάς με υβριστικούς χαρακτηρισμούς και σκανδαλολογία.

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, υποσχέθηκε φορολογικές ελαφρύσεις και επιχείρησε να αναδείξει τις διαφορές με το ΠΑΣΟΚ.

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από του βήματος της ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΝΔ και κατηγόρησε τον πρωθυπουργός ως υπεύθυνο για τη διατήρηση του σπάταλου κράτους, αύξηση των φόρων, ατολμία στις αποκρατικοποιήσεις, έλλειψη κοινωνικής αλληλεγγύης και αδυναμία να προστατεύσει τον πολίτη. Ο κ.Καραμανλής υποσχέθηκε φορολογικές ελαφρύνσεις, επιχείρησε να αναδείξει αναδείξει τις πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές με το ΠΑΣΟΚ και εξέφρασε τις αμφιβολίες του για ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ.

Για ιδεολογική και πολιτική πενία και για ενσυνείδητη προσπάθεια παραπλάνησης του λαού, κατηγόρησε ο υπουργός τύπου τον κ.Καραμανλή.

Για ιδεολογική και πολιτική πενία και για ενσυνείδητη προσπάθεια παραπλάνησης του λαού, κατηγόρησε ο υπουργός τύπου τον πρόεδρο της ΝΔ και του απέδωσε υποκειμενική αδυναμία να αναγνωρίσει την τεράστια βελτίωση της θέσης της χώρας μας και του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων. Παράλληλα του συνέστησε να κατανοήσει ότι οι σημερινές κρίσιμες συνθήκες επιβάλλουν υπευθυνότητα και να πολιτεύεται με θάρρος, ειλικρίνεια και ευθύνη χωρίς δημοκοπία και πολιτικό αμοραλισμό.

Συνομιλίες μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ, ανακοίνωσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.Αναμένεται να δοθεί έμφαση στη στρατιωτική συνεργασία.

Την Αθήνα θα επισκεφθεί το προσεχές δίμηνο ο υπουργός αμύνης του Ισραήλ κ. Μοντεχάϊ, ανακοίνωσε ο υπουργός εθνικής άμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, σημειώνοντας ότι αρχίζει διάλογος μεταξύ των δύο χωρών με ιδιαίτερη έμφαση στον αμυντικό και στρατιωτικό τομέα. Προ ημερών ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε εκφράσει την ανησυχία του για τη στρατιωτική συνεργασία Ισραήλ - Τουρκίας.

Επιχείρηση απαγωγών φιλοδοξούσαν να στήσουν στη Θεσσαλονίκη τρεις Αλβανοί, οι δύο από τους οποίους συνελήφθησαν και ένας καταζητείται, για την απαγωγή της 18χρονης Ελεονόρας Σανίδα.

Επιχείρηση απαγωγών φιλοδοξούσαν να στήσουν στη Θεσσαλονίκη τρεις Αλβανοί, οι δύο από τους οποίους συνελήφθησαν και ένας καταζητείται, για την απαγωγή της 18χρονης Ελεονόρας Σανίδα, από την περιοχή Γαλήνη Ωραιοκάστρου. Οπως ομολόγησαν η 18χρονη κοπέλα ήταν το πρώτο τους θύμα, δεν είχαν προσχεδιάσει την απαγωγή, αλλά είχαν στήσει παγίδα στη συγκεκριμένη περιοχή και ήταν αποφασισμένοι να κάνουν οπωσδήποτε κάποια απαγωγή.

Μόνο τα επείγοντα περιστατικά εξυπηρετούνται μέχρι την Τρίτη στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας, λόγω της απεργίας των γιατρών.

Μόνο τα επείγοντα περιστατικά εξυπηρετούνται μέχρι την Τρίτη στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας, λόγω της απεργίας των γιατρών που διεκδικούν μεγαλύτερα κονδύλια για τις εφημερίες. Στην Αθήνα και τον Πειραιά οι νοσοκομειακοί γιατροί θα κάνουν απεργία από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός σημείωσε την πρώτη του νίκη μετά από τέσσερα χρόνια στην Βέροια, αφού σε αγώνα γιά την 3η ημέρα του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής κατηγορίας, επικράτησε με 3-0 της ομάδας της Ημαθίας, ενώ, αντίθετα, η ΑΕΚ έχασε τους δύο πρώτους βαθμούς της στο πρωτάθλημα, αφού υποχρεώθηκε σε ``λευκή`` ισοπαλία στην Ελευσίνα από τον τοπικό Πανελευσινιακό, ο οποίος απέσπασε και δεύτερο θετικό αποτέλεσμα στην ''μεγάλη'' κατηγορία, μετά το 2- 2 στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό.

Την 7η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βόλεϊ εφήβων, κατέκτησε η εθνική μας ομάδα, καθώς στο σημερινό τελευταίο αγώνα της νίκησε την αντίστοιχη της Γερμανίας με 3-1. Καθοριστικό σημείο του αγώνα, που κράτησε περισσότερο από δύο ώρες, ήταν η κατάκτηση του 3ου σετ, στο οποίο η εθνική μας βρέθηκε να χάνει με 3-11 και 10-14. Τα σετ: 15-7, 10-15, 17-15, 15-6.

Την 6η θέση στο διπλό δίκωπο με πηδαλιούχο, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας που διεξάγεται και ολοκληρώνεται αύριο στην Κολονία της Γερμανίας, κατέκτησε η χώρα μας, με τους Γιώργο Φώτου, Κώστα Καριώτη και πηδαλιούχο τον Λάμπρο Ρίζο. Αύριο τελευταία ημέρα των αγώνων ρίχνεται στη μάχη του τελικού του 4πλού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών, το πλήρωμα με τις Γκρέμου, Κοκκίνου, Μπισκιτζή και Ζόρα.

Δέκα χρυσά μετάλλια κατέκτησε η Ελλάδα στους Βαλκανικούς Αγώνες Ιστιοπλοϊας που έγιναν στην Βουλιαγμένη. Τα πήραν ο Παπαθανασίου στα Φινν, ο Χειμώνας στα Λέιζερ Ράντιαλ, ο Λογοθέτης στα Λέιζερ Στάνταρντ, ο Γεωργάς στα Λέιζερ Ράντιαλ νέων, οι Φασιανός/ Χατζόγλου στα 470 ανδρών, οι Ταγαρόπουλος/Παπαδόπουλος στα 470 νέων, η Γιανναδάκη στα Γιούροπ και στις Ιστιοσανίδες Μιστράλ ο Χρυσοχού στους άνδρες, ο Χειλαδάκης στους νέους και η Σκαρλάτου στις γυναίκες.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 296,46 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175,39, γαλλικό φράγκο προς 52,30, λίρα Αγγλίας προς 498,97, ελβετικό φράγκο προς 213,76, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,76, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 226,59, τη λίρα Κύπρου προς 591,52 και την ECU προς 344,77 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη σχεδόν τη χώρα, με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 16 με 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 18 με 32 και στα νησιά 20 με 31 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 20 με 32 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη θα βρέξει και πιθανόν να σημειωθεί καταιγίδα, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 19 μέχρι 28 βαθμούς.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 12 September 1998 - 18:00:17 UTC