Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-09-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 19/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ανατροπή λεωφορείου με δύο νεκρούς και 33 τραυματίες.
- Τον προσεχή Μάρτιο θα διεξαχθεί το 5ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.
- Ποινική δίωξη εναντίον τεσσάρων νεαρών για το ξυλοδαρμό 17χρονου.
- Εντείνεται η κόντρα μεταξύ νοσοκομειακών γιατρών-υπουργείου Υγείας.
- Με τον Γιλμάζ θα συναντηθεί αύριο ο Κ.Μητσοτάκης.
- Συναντήσεις με Κύπριους πολιτικούς είχε ο πρωθυπουργός.
- Ανέστειλαν την αποχή τους δημοτικοί και κοινοτικοί υπάλληλοι.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ανατροπή λεωφορείου με δύο νεκρούς και 33 τραυματίες.

Το ψιλόβροχο και η ολισθηρότητα του δρόμου είναι τα κύρια αίτια για την ανατροπή λεωφορείου των ΚΤΕΛ Χαλκίδας, το οποίο στο ύψους του Κρυονερίου έπεσε σε χαράδρα 10 μέτρων, με αποτέλεσμα δύο άτομα να σκοτωθούν και 33 να τραυματιστούν. Νεκροί είναι η Κωνσταντίνα Σκρίκα 69 ετών και ο Αριστείδης Παπαδόπουλος 27 ετών. Οι τραυματίες νοσηλέυονται σε τέσσερα νοσοκομεία και μόνο η κατάσταση της Παναγιώτας Εσώπου, που νοσηλεύεται στο ΚΑΤ χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Τον προσεχή Μάρτιο θα διεξαχθεί το 5ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Τον προσεχή Μάρτιο θα διεξαχθεί τελικά το 5ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, καθώς η Κεντρική Επιτροπή, με 81 ψήφους υπέρ, 31 κατά και 8 λευκά, υιοθέτησε την πρόταση του προέδρου και του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος. Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ η πλευρά των εκσυγχρονιστών εμφανίστηκε με ενιαία θέση, η λεγόμενη εσωκομματική αντιπολίτευση δεν κατέθεσε κοινή εναλλακτική πρόταση για το χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου. Ο Χρήστος Παπουτσής ζήτησε να γίνει μετά τις εκλογές του 2000 και ο Μανώλης Δασκαλάκης πριν τις εκλογές. Σε ότι αφορά τις τοποθετήσεις ο κ. Τσοχατζόπουλος πήρε μεν αποστάσεις από κάποιες επιλογές της κυβερνητικής πολιτικής, κυρίως στην οικονομία, αλλά δεν αμφισβήτησε την ηγεσία του κόμματος.

Ποινική δίωξη εναντίον τεσσάρων νεαρών για το ξυλοδαρμό 17χρονου.

Ποινική δίωξη για σύσταση συμμορίας, οπλοφορία, οπλοχρησία και πρόκληση σωματικών βλαβών, άσκησε ο εισαγγελέας εναντίον των τεσσάρων νεαρών που συνελήφθησαν για τον ξυλοδαρμό του 17χρονου Μιχάλη Δεμερτζή στο Κερατσίνι. Η αστυνομία αναζητά άλλους περίπου 10 νεαρούς που συμμετείχαν στο επεισόδιο. Υπενθυμίζεται ότι πρίν από δυόμιση μήνες συμμορία προσπάθησε να κάψει ζωντανό, με βόμβα μολότοφ το ίδιο παιδί, το οποίο νοσηλεύτηκε επί 75 μέρες στο νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε πλαστικές επεμβάσεις.

Εντείνεται η κόντρα μεταξύ νοσοκομειακών γιατρών-υπουργείου Υγείας.

Εντείνεται η κόντρα μεταξύ των νοσοκομειακών γιατρών και του υπουργείου Υγείας για το θέμα των εφημεριών. Οι γιατροί της Αττικής συνεχίζουν την απεργία τους μέχρι και την Τετάρτη, με αποτέλεσμα όλα τα δημόσια νοσοκομεία να υπολειτουργούν. Ηδη στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας σταμάτησαν οι τακτικές εισαγωγές ασθενών και ανεστάλησαν οι εργαστηριακές εξετάσεις. Στη Θεσσαλονίκη οι γιατροί απειλούν να συνεχίσουν τις καταλήψεις των εφημερευόντων νοσοκομείων.

Με τον Γιλμάζ θα συναντηθεί αύριο ο Κ.Μητσοτάκης.

Με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ θα συναντηθεί αύριο στην Κωνσταντινούπολη ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κων. Μητσοτάκης. Επειδή στη συνάντηση, που γίνεται με πρωτοβουλία του κ. Γιλμάζ, αναμένεται να συζητηθούν θέματα που αφορούν τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό, ο κ.Μητσοτάκης πριν την αναχώρησή του είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους κυρίους Σημίτη και Κληρίδη.

Συναντήσεις με Κύπριους πολιτικούς είχε ο πρωθυπουργός.

Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο Κυπριακού κόμματος Δημοκρατικός Συναγερμός Νίκο Αναστασιάδη και τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια, είχε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Και στις δύο συναντήσεις συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο εθνικό θέμα, ενώ μετά το πέρας τους δεν έγιναν δηλώσεις.

Ανέστειλαν την αποχή τους δημοτικοί και κοινοτικοί υπάλληλοι.

Την αναστολή της αποχής τους από τις εκλογικές διαδικασίες αποφάσισαν οι δημοτικοί και κοινοτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι και επιστρέφουν στην εργασία τους. Την απόφαση πήρε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ύστερα από την ικανοποιητική λύση που έδωσε στο αίτημα του κλάδου ο υπουργός Εσωτερικών Αλέκος Παπαδόπουλος. Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ αντί του εκλογικού επιδόματος που ζητούσαν, θα πάρουν τελικά υπερωρίες για την απασχόλησή τους μετά τη λήξη του κανονικού τους ωραρίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια του πρώτου σούπερ ντέρμπι του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 κατηγορίας, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, τον οποίο νίκησε με 73-70. Το παιχνίδι, που έγινε στο ΟΑΚΑ, ήταν συγκλονιστικό, καθώς οι ερυθρόλευκοι είχαν προηγηθεί και με 13 πόντους στα μέσα του β'ημιχρόνου. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: ΠΑΟΚ-Ηράκλειο 71-64, Παπάγου-Σπόρτιγκ 87-83, Ηρακλής- Περιστέρι 66-45, Απόλλων Πατρών-Πανιώνιος 89-70 και Μαρούσι-Αρης 58-64. Ο αγώνας Νήαρ Ηστ -Παναθηναϊκός θα γίνει αύριο.

Τα Τρίκαλα, σε αγώνα της 4ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της δεύτερης εθνικής κατηγορίας, που έγινε στο γήπεδό τους, νίκησαν 2-1 τον Αγιο Νικόλαο. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της ομάδας της Κρήτης στο πρωτάθλημα. Ετσι τώρα, τα Τρίκαλα είναι στην τρίτη θέση, μαζί με τα Γιάννινα (έχουν ένα αγώνα λιγότερο) με 6 βαθμούς, ο Αγιος Νικόλαος βρίσκεται στην δεύτερη με 7, ενώ προηγείται η Καλλιθέα (έχει ένα αγώνα λιγότερο) με 9.

Πολύ μεγάλη, νίκη μετά από συναρπαστικό αγώνα, πήρε η εθνική μας ομάδα ανδρών του βόλεϊ στην Ουκρανία επί του τοπικού συγκροτήματος με 3-2 σετ σε αγώνα γιά τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 1999 και εξασφάλισε σε μεγάλο ποσοστό την πρόκρισή της στα τελικά της διοργάνωσης, που θα διεξαχθούν του χρόνου στην Αυστρία, αφού γιά να "σφραγίσει το εισιτήριο" της πρέπει τώρα να σημειώσει μία νίκη στα δύο επόμενα παιχνίδια της, με την Πολωνία εκτός και την Γαλλία εντός έδρας. Τα σέτ (πρώτη η Ουκρανία): 13-15, 15-6, 15-10, 9-15, 11-15.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 295,50 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 174,21, γαλλικό φράγκο προς 51,95, λίρα Αγγλίας προς 496,03, ελβετικό φράγκο προς 211,98, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,62, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 223,31, τη λίρα Κύπρου προς 588,70 και την ECU προς 342,15 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι και αύριο ο καιρός με νεφώσεις βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι στα κεντρικά και βόρεια θα είναι βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά δυτικοί σθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 12 με 22 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 14 με 27 και στο Αιγαίο 18 με 26 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 17 με 26 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να σημειωθεί βροχή μικρής διάρκειας, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία 15 με 21 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 19 September 1998 - 19:00:10 UTC