Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-09-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι νοσοκομειακοί γιατροί.
- Το απόγευμα η συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στη Καλλιθέα με ομιλία Σημίτη.
- Συνάντηση Σημίτη - Μητσοτάκη το μεσημέρι.
- Τα ελληνικά προμέτοχα παρουσίασε στο Λονδίνο ο υφυπουργός Οικονομικών.
- Κριτική στην κυβέρνηση απο τον πρόεδρο της ΝΔ.
- Συμπλοκή με θανάσιμο τραυματισμό στο Μενίδι.
- Αντιπροσωπεία του υπουργείου Εξωτερικών στα Σκόπια.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Πέθανε η Αμερικανίδα Φλόρενς Γκρίφιθ Τζόϊνερ παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 100 και 200 μέτρα.
- Ο Αρης σε αγώνα για την τέταρτη ημέρα του πρωταθλήματος της Α' εθνικής, νίκησε τον Πανιώνιο με 2-1.
- Την αισιοδοξία του ότι η ΑΕΚ μπορεί να προκρισθεί στον επόμενο γύρο του κυπέλλου UEFA, εξέφρασε ο Ντραγκοσλάβ Στεπάνοβιτς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Διάσταση θέσεων κράτους και νοσοκομειακών γιατρών μετά την περικοπή των πλασματικών εφημεριών. Οι γιατροί συναντήθηκαν χθες με τον υπουργό Υγείας, που τους διαβεβαίωσε ότι θα δοθεί κατά μέσο όρο αύξηση 8% στα κονδύλια, που αφορούν τις εφημερίες, ενω θα υπάρξει νέα συνάντηση αύριο. Οι γιατροί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις με καταλήψεις, αναβολή τακτικών χειρουργείων και εξιτήρια σε ασθενείς, που δεν αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν απο αύριο και οι ιδιώτες γιατροί.

Το απόγευμα η συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στη Καλλιθέα με ομιλία Σημίτη.

Μια συγκέντρωση απ' τα παλιά με αρκετές εκσυγχρονιστικές καινοτομίες διοργανώνει σήμερα το απόγευμα το ΠΑΣΟΚ στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα, με ομιλητή τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη. Η συγκέντρωση γίνεται δύο χρόνια μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1996 και δύο χρόνια πριν τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης και την ανανέωση της εμπιστοσύνης του λαού, την οποία θεωρεί δεδομένη η κυβέρνηση. Ο κ. Σημίτης θα παρουσιάσει το όραμά του για την Ελλάδα του 21ου αιώνα, για ισότιμη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ.

Συνάντηση Σημίτη - Μητσοτάκη το μεσημέρι.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, θα έχει σήμερα στη μία το μεσημέρι ο πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις συνομιλίες, που είχε προχθές το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Μεσούτ Γιλμάζ. Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε ήδη τηλεφωνικώς τον Κύπριο πρόεδρο, Γλαύκο Κληρίδη, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, καθώς και τον πρόεδρο της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή.

Τα ελληνικά προμέτοχα παρουσίασε στο Λονδίνο ο υφυπουργός Οικονομικών.

Την έκδοση των προμετόχων του ελληνικού δημοσίου, ύψους 340 δις δρχ, η οποία θα γίνει σε δύο τμήματα, παρουσίασε και εξήγησε χθες στο Λονδίνο σε 80 μεγάλους θεσμικούς επενδυτές στη Βρετανία ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Χριστοδουλάκης. Οι τίτλοι αυτοί του ελληνικού δημοσίου προσφέρουν στους επενδυτές συγκεκριμένα πλεονεκτήματα, όπως αφορολόγητη απόδοση, έκπτωση 5%, καθώς και προτεραιότητα στην αγορά μετοχών, πρόσθεσε ο υφυπουργός τονίζοντας οτι η έκδοση των προμετόχων συνδέεται με το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Κριτική στην κυβέρνηση απο τον πρόεδρο της ΝΔ.

Επίθεση στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση ενόψει και της σημερινής ομιλίας του κ. Σημίτη εξαπέλυσε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ο κ. Καραμανλής είπε ότι όλα τα χρόνια της κυβέρνησης Σημίτη πήγαν χαμένα τονίζοντας ότι η παράταση του βίου αυτής της κυβέρνησης ζημιώνει τον τόπο. Ο κ. Καραμανλής επεσήμανε ότι οι δημοτικές εκλογές θα έχουν πολιτικά μηνύματα και εκτίμησε οτι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή. Αύριο ο κ. Καραμανλής θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη Σύρο.

Συμπλοκή με θανάσιμο τραυματισμό στο Μενίδι.

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ στη διασταύρωση των οδών Λιοσίων και Δημητρέσα, στο Μενίδι. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, δράστης είναι ο Κώστας Νικολούλιας, 54 ετών, ο οποίος πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και τραυμάτισε τον 35χρονο, Γιώργο Τσακιρίδη. Ο δράστης συνελήφθη και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Μενιδίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο άνδρες είχαν οικονομικές διαφορές.

Αντιπροσωπεία του υπουργείου Εξωτερικών στα Σκόπια.

Στα Σκόπια φθάνει σήμερα πολυμελής αντιπροσωπεία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, με επικεφαλής τον υπηρεσιακό γενικό γραμματέα, Παύλο Αποστολίδη. Κατά τις συνομιλίες θα εξετασθούν διμερή θέματα - κυρίως προξενικά ζητήματα και οι οικονομικές σχέσεις - καθώς και οι πρόσφατες εξελίξεις στα Βαλκάνια. Η επίσκεψη γίνεται σε ανταπόδοση αντίστοιχων επισκέψεων, που πραγματοποίησαν στην Αθήνα, αρχικά ο υφυπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Ογκεν Μάλεφσκι, τον περασμένο Μάρτιο και αργότερα τον Ιούνιο, ο υπουργός Εξωτερικών, Μπλάγκογια Χατζίνσκι.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέθανε η Αμερικανίδα Φλόρενς Γκρίφιθ Τζόϊνερ παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 100 και 200 μέτρα.

Σαν ''κεραυνός'' έπεσε στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα ο αιφνίδιος θάνατος της αμερικανίδας κατόχου των παγκοσμίων ρεκόρ στα 100 (10.49) και τα 200 μέτρα (21.34) Φλόρενς Γκρίφιθ-Τζόινερ. Ο θάνατος της 39χρονης πρωταθλήτριας οφείλεται σε εγκεφαλικό επεισόδιο, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία στίβου των ΗΠΑ. Η Γκρίφιθ-Τζόινερ είχε εγκαταλείψει την ενεργό δράση μετά τον θρίαμβο της στους Ολυμπιακούς της Σεούλ (1988), όπου είχε επικρατήσει στα 100 και τα 200μ.

Ο Αρης σε αγώνα για την τέταρτη ημέρα του πρωταθλήματος της Α' εθνικής, νίκησε τον Πανιώνιο με 2-1.

Ο Αρης σε αγώνα για την τέταρτη ημέρα του πρωταθλήματος της Α' εθνικής, που έγινε στο γήπεδο Χαριλάου, παρουσία 8.000 περίπου θεατών, νίκησε τον Πανιώνιο με 2-1. Οι ''κυανέρυθροι'' προηγήθηκαν αλλά η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε να ανατρέψει το σκορ. Με την νίκη του αυτή, ο Αρης βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας με δέκα βαθμούς, όσους έχουν ακόμη ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο Ιωνικός.

Την αισιοδοξία του ότι η ΑΕΚ μπορεί να προκρισθεί στον επόμενο γύρο του κυπέλλου UEFA, εξέφρασε ο Ντραγκοσλάβ Στεπάνοβιτς.

Την αισιοδοξία του ότι η ΑΕΚ μπορεί να επαναλάβει την επιτυχία της, όπως και με τη Φερεντσβάρος και να προκρισθεί στον επόμενο γύρο του κυπέλλου UEFA, εξέφρασε ο Ντραγκοσλάβ Στεπάνοβιτς. Ακόμη τόνισε ότι η ομάδα του αυτή την περίοδο βρίσκεται κοντά στην καλύτερη φόρμα της, αλλά τον ανησυχεί το γεγονός ότι δέχεται εύκολα γκολ. Εξάλλου για το Γιώργο Δώνη, είπε ότι μπορεί να τον χρησιμοποιήσει μελλοντικά αν βρει και πάλι τον καλό του εαυτό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 293,81 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175,12, γαλλικό φράγκο προς 52,29, λίρα Αγγλίας προς 496,03, ελβετικό φράγκο προς 213,33, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,73, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 221,17, τη λίρα Κύπρου προς 588,70 και την ECU προς 343,60 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα, με συννεφιά, βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί μέτριοι και τοπικά στα δυτικά και νότια ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 10 με 21, στα δυτικά 13 με 27 και στην υπόλοιπη χώρα 16 με 26 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 15 με 26 και 14 με 21 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 22 September 1998 - 7:00:08 UTC