Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-09-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 26/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εντονες επικρίσεις για την αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας, διετύπωσε xθές ο πρωθυπουργός.
- Ακυρα έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας, τα πτυχία που χορηγούν παραρτήματα ευρωπαϊκών πανεπιστημίων στη χώρα μας.
- Ιταλία και Γαλλία διαφωνούν στη διαδικασία ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε, πριν επιλυθεί το Κυπριακό.
- Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται εως τη Δευτέρα στα νοσοκομεία, λόγω της απεργίας των γιατρών.
- Δεν έχουν αλλάξει οι όροι συμμετοχής της δραχμής στο "Δεύτερο Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών", τονίζει ο Γιάννος Παπαντωνίου.
- Διήμερη περιοδεία στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, πραγματοποιεί απο το απόγευμα ο πρωθυπουργός.
- Παρουσία του Κώστα Καραμανλή, πραγματοποιείται σήμερα στη Θεσσαλονίκη εκδήλωση, για τα προβλήματα της πόλης.
- Να μην προχωρήσει στην υλοποίηση των εκλογικών εργασιών, απειλεί και πάλι η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
- Με οξύ εγκεφαλικό επεισόδιο νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ηρακλείου η συγγραφέας Λιλή Ζωγράφου.
- Ελλειψη καυσίμων παρατηρείται στη Βόρεια Ελλάδα, λόγω της απεργίας των ιδιοκτητών δημόσιας χρήσης βυτιοφόρων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Με τα παιχνίδια, Ολυμπιακός-Πανηλειακός και Παναθηναικός-Ιωνικός, συνεχίζεται σήμερα η 5η αγωνιστική στο ποδόσφαιρο.
- Αρχίζει σήμερα η 2η αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 στο μπάσκετ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εντονες επικρίσεις για την αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας, διετύπωσε xθές ο πρωθυπουργός.

Εντονες επικρίσεις για την αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας διατύπωσε χθές ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην επιχείρηση σύλληψης του Ρουμάνου κακοποιού στην Αχαρνών. Ο κ. Σημίτης ειπε, οτι ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε η αστυνομία την επιχείρηση, δημιούργησε έντονο αίσθημα ανασφάλειας στην ελληνική κοινωνία. Το ΚΥΣΕΑ επέλεξε ως νέο Αρχηγό της Ελληνικης Αστυνομίας τον αντιστράτηγο Ιωάννη Γεωργακόπουλο, μέχρι τώρα Α' υπαρχηγό του Σώματος. Στο μεταξύ σταθερή, αλλά ιδιαίτερα κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας της 25χρονης Αμαλίας Γκινάκη, που τραυματίστηκε βαριά απο χειροβομβίδα κατα την επιχείρηση σύλληψης του Ρουμάνου κακοποιού Σορίν Ματέι.

Ακυρα έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας, τα πτυχία που χορηγούν παραρτήματα ευρωπαϊκών πανεπιστημίων στη χώρα μας.

Οριστικό τέρμα στη λειτουργία παραρτημάτων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων στη χώρα μας, έθεσε η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με χθεσινή του απόφαση. Το Συμβούλιο εκρινε οτι είναι συνταγματική η μη αναγνώριση απο το ΔΙΚΑΤΣΑ των πτυχίων, που χορηγούν τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και τα οποία λειτουργούν κατά το ήμισυ των σπουδών στην Ελλάδα.

Ιταλία και Γαλλία διαφωνούν στη διαδικασία ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε, πριν επιλυθεί το Κυπριακό.

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει τη θέση της Ιταλίας και της Γαλλίας ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος, οτι δεν πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε, πριν επιλυθεί το Κυπριακό. Αυτή η στάση, πρόσθεσε ο κ. Πάγκαλος, δυναμιτίζει την ένταξη, την ίδια ώρα που Γ.Γ του ΟΗΕ αντιμετωπίζει θετικά την ανάληψη νέας ενδεχόμενης πρωτοβουλίας για το Κυπριακό. Ο πρόεδρος της Κύπρου, Γλαύκος Κληρίδης, μιλώντας στη γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κατήγγειλε την Τουρκία για αδιαλαξία στο πρόβλημα και κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας να προχωρήσει στην εφαρμογή των ψηφισμάτων του.

Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται εως τη Δευτέρα στα νοσοκομεία, λόγω της απεργίας των γιατρών.

Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται εως τη Δευτέρα στα νοσοκομεία της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, λόγω της απεργίας των γιατρών. Η ΕΙΝΑΠ ζητεί επείγουσα συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της αύξησης των κονδυλίων για τις εφημερίες.

Δεν έχουν αλλάξει οι όροι συμμετοχής της δραχμής στο "Δεύτερο Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών", τονίζει ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Ως ιδιαίτερα θετικό χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου, το κοινό ανακοινωθέν του άτυπου συμβουλίου των ομολόγων του της Ε.Ε, που θα εκδοθεί σήμερα στη Βιέννη και στο οποίο θα προβλέπεται η ένταξη της δραχμής στο "Δεύτερο Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών". Οπως δήλωσε ο κ. Παπαντωνίου απο την αυστριακή πρωτεύουσα μετά τη συνεδρίαση της ομάδας των 11 της αποκαλούμενης "Ζώνης ευρώ" στην οποία συμμετέχει για πρώτη φορά η Ελλάδα, οι όροι συμμετοχής της δραχμής στο μηχανισμό αυτό δεν αλλάζουν.

Διήμερη περιοδεία στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, πραγματοποιεί απο το απόγευμα ο πρωθυπουργός.

Διήμερη περιοδεία στο νομό Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιεί απο το απόγευμα ο πρωθυπουργός. Ο κ.Σημίτης το βράδυ θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στη κεντρική πλατεία του Αγρινίου. Αύριο το πρωί θα μεταβεί στο Μεσσολόγγι, όπου θα επισκεφθεί τη Νομαρχία και θα συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων του νομού.

Παρουσία του Κώστα Καραμανλή, πραγματοποιείται σήμερα στη Θεσσαλονίκη εκδήλωση, για τα προβλήματα της πόλης.

Παρουσία του προέδρου της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη εκδήλωση, στην οποία θα παρουσιαστούν τα προβλήματα της πόλης. Στην εκδήλωση, που διοργανώνει ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Αντώνιος Τρακατέλης, θα μιλήσουν οι υποψήφιοι τους οποίους στηρίζει η ΝΔ για το Δήμο και τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και Χρήστος Κοσκινάς.

Να μην προχωρήσει στην υλοποίηση των εκλογικών εργασιών, απειλεί και πάλι η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Απειλεί και πάλι η ΠΟΕ-ΟΤΑ να μην προχωρήσει στην υλοποίηση των εκλογικών εργασιών, στις οποίες εμπλέκονται οι δημοτικοί υπάλληλοι, αν εως τη Δευτέρα το απόγευμα δεν υπάρξει συμφωνία για το τελικό ποσό αμοιβής των εργαζομένων μέσω της κατ' εξαίρεση υπερωριακής απασχόλησης. Χθες το προεδρείο τους συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ, Δημήτρη Αβραμόπουλο, για το θέμα αυτό.

Με οξύ εγκεφαλικό επεισόδιο νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ηρακλείου η συγγραφέας Λιλή Ζωγράφου.

Κρίσιμα θεωρούν οι γιατροί τα επόμενα 24ωρα για τη ζωή της συγγραφέας Λιλής Ζωγράφου, η οποία νοσηλεύεται με οξύ εγκεφαλικό επεισόδιο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ελλειψη καυσίμων παρατηρείται στη Βόρεια Ελλάδα, λόγω της απεργίας των ιδιοκτητών δημόσιας χρήσης βυτιοφόρων.

Ελλειψη καυσίμων έχει αρχίσει να παρατηρείται στη Βόρεια Ελλάδα, λόγω της απεργίας των ιδιοκτητών δημόσιας χρήσης βυτιοφόρων στη Μακεδονία και τη Θράκη. Οι μεγαλύτερες ελλείψεις παρατηρούνται στην αμόλυβδη βενζίνη. Οι ιδιοκτήτες των βυτιοφόρων ζητούν να μην απελευθερωθεί το επάγγελμά τους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τα παιχνίδια, Ολυμπιακός-Πανηλειακός και Παναθηναικός-Ιωνικός, συνεχίζεται σήμερα η 5η αγωνιστική στο ποδόσφαιρο.

Η ΑΕΚ επιβλήθηκε χθές στο Ηράκλειο με 1-0 επι του ΟΦΗ, στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 5ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο. Ο Πρωταθλητής Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σήμερα στις 5 το απόγευμα στον Πύργο την ομάδα του Πανηλειακού. Δύο ώρες αργότερα ο Παναθηναικός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον ισχυρό και φέτος Ιωνικό. Οι δύο αγώνες θα μεταδοθούν απευθείας απο το συνδρομητικό κανάλι "Σούπερ Σπόρ". Τα υπόλοιπα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής διεξάγονται αύριο.

Αρχίζει σήμερα η 2η αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 στο μπάσκετ.

Αρχίζει σήμερα η 2η αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 στο μπάσκετ. Ετσι στις 5 το απόγευμα το Ηράκλειο αγωνίζεται με την ΑΕΚ, ο Πανιώνιος με τον Ηρακλή, ο Αρης με τον Απόλλων Πατρών, ο Παναθηναϊκός με το Μαρούσι, ο Ολυμπιακός με τη Νήαρ Ηστ και ο Σπόρτιγκ με τον ΠΑΟΚ. Ο αγώνας Περιστέρι- Παπάγου θα γίνει αύριο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 294,06 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176,41, γαλλικό φράγκο προς 52,60, λίρα Αγγλίας προς 500,45, ελβετικό φράγκο προς 213,27, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,84, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,39, τη λίρα Κύπρου προς 595,33 και την ECU προς 346,49 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές νεφώσεις προβλέπονται σήμερα σ'όλη τη χώρα, με πιθανή βροχή τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Μακεδονία. Η ορατότητα το πρωί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 12 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 15 με 28 και στα νησιά 17 με 27 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος καιρός προβλέπεται για αύριο και μόνο στα δυτικά και βόρεια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Ιόνιο απο νότιες διευθύνσεις μέτριοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 26 September 1998 - 14:03:05 UTC