Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-09-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα,Ελλάδα,28/09/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ιατροδικαστές διέγνωσαν τα αίτια του θανάτου του Ματέϊ
- Καθοριστική για την πορεία της οικονομίας η εβδομάδα αυτή
- Σοβαρά προβλήματα στη Βόρειο Ελλάδα απο την έλλειψη καυσίμων
- Απεργούν και σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη
- Ικανοποιημένος ο πρωθυπουργός για την περιοδεία στην Αιτωλοακαρνανία
- Επίθεση Καραμανλή κατά της κυβέρνησης μιλώντας στο Φεστιβάλ ΟΝΝΕΔ
- Κλειστή η πόρτα της ΕΕ για την Τουρκία

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Εκπλήξεις έκρυβε η 5η αγωνιστική στο ποδόσφαιρο
- Ανετη επικράτηση των "μεγάλων"

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ιατροδικαστές διέγνωσαν τα αίτια του θανάτου του Ματέϊ

Σε πνιγμό λόγω αναρρόφησης και σε συνδυασμό με την παρατεταμένη καταστολή και την ύπτια θέση στην οποία ήταν καθηλωμένος οφείλεται ο θάνατος του Σορίν Ματέϊ, διέγνωσαν οι ιατροδικαστές .Ο Ματέι έφερε επίσης κακώσεις στο σώμα του,που προκλήθηκαν μετά την έκρηξη της χειροβομβίδας.Η οικογένεια του Ματέι υποστηρίζει οτι υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα για το θάνατο του Σορίν.Σταθερή αλλα κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της 25χρονης Αμαλίας Γκινάκη,που νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό.

Καθοριστική για την πορεία της οικονομίας η εβδομάδα αυτή

Η περαιτέρω μείωση του πληθωρισμού και η αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ,στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής αυτή την εβδομάδα. Σήμερα υπογράφεται το επιχειρησιακό συμβόλαιο διαχείρησης στον ΟΣΕ και αυριο στις αστικές συγκοινωνίες. Την Τετάρτη θα ανοίξουν οι προσφορές για την πώληση του 67% των καταστημάτων αφορολογήτων ειδών. Επίσης η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μειώσεις ειδικού φόρου και στο πετρέλαιο,στα αυτοκίνητα, ποτά και τσιγάρα, ενω μειώσεις αναμένονται και σε είδη σούπερ μάρκετ.

Σοβαρά προβλήματα στη Βόρειο Ελλάδα απο την έλλειψη καυσίμων

Αποφασισμένοι να συνεχίζουν επ'αόριστον την απεργία τους είναι οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης Μακεδονίας -Θράκης.Ηδη, η έλλειψη υγρών καυσίμων είναι αισθητή.Στα λιγοστά βενζινάδικα που έχουν ακόμη καύσιμα σχηματίζονται τεράστιες ουρές αυτοκινήτων.

Απεργούν και σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν και σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής και Θεσσαλονίκης, λόγω της απεργίας των γιατρών, που αντιδρούν στη ρύθμιση για τις εφημερίες. Η ΕΙΝΑΠ έχει συγκαλέσει για σήμερα γενική συνέλευση, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων του κλάδου, ο οποίος ζητεί αύξηση των κονδυλίων για τις εφημερίες.

Ικανοποιημένος ο πρωθυπουργός για την περιοδεία στην Αιτωλοακαρνανία

Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διήμερη περιοδεία που πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε οτι η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ έχουν τη συμπαράσταση του κόσμου. Αναφερόμενος στα έργα που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή αλλά και σε όλη την Ελλάδα τόνισε οτι παντού υπάρχει έργο και σιγά - σιγά διαμορφώνεται μια διαφορετική Ελλάδα, μια ισχυρή Ελλάδα.

Επίθεση Καραμανλή κατά της κυβέρνησης μιλώντας στο Φεστιβάλ ΟΝΝΕΔ

Σφοδρή επίθεση εφόλης της ύλης εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής μιλώντας χθές στο Φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ στο ΣΕΦ.Ο Πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για ατολμία και επισήμανε οτι υπάρχει οπισθοδρόμηση σε όλους τους τομείς. Αναφερόμενος στην υπόθεση Ματέι τόνισε οτι η κυβέρνηση έδειξε οτι βρίσκεται σε διάλυση και οτι οι Ελληνες ευάλωτοι και απομονωμένοι.Ο Υπουργός Τύπου Δημήτρης Ρέππας, δήλωσε οτι με την ομιλία του ο κ. Καραμανλής δικαίωσε τη φήμη του "ως πολιτικός των λόγων".

Κλειστή η πόρτα της ΕΕ για την Τουρκία

Η Τουρκία δεν πρόκειται να εισέλθη στην Ευρωπαική Ενωση,ούτε σύντομα ούτε αργότερα,τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου,Βρετανός Τομ Σπένσερ.Και αυτό,όπως διευκρίνησε, δεν οφείλεται στη στάση της Ελλάδας αλλά σε άλλους σημαντικότερους λόγους.Γιά την Κύπρο,ο κ.Σπένσερ εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα εισέλθη στην ΕΕ, ανεξάρτητα από την πρόοδο του Κυπριακού και αυτό,γιατί,όπως τόνισε,δε βλέπει να λύνεται το θεμα αυτό στο προσεχές μέλλον.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκπλήξεις έκρυβε η 5η αγωνιστική στο ποδόσφαιρο

Η ήττα εκτός έδρας του Ολυμπιακού απο τον Παναιτωλικό με 2-1, η εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 που απέσπασε ο "νεοφώτιστος" Εθνικός Αστέρας στο Καυτατζόγλειο από τον Ηρακλή και η σπουδαία εκτός έδρας νίκη της Ξάνθης επί της Προοδευτικής με 2-1, ήταν τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν από τους αγώνες της πέμπτης ημέρας στην Α` εθνική. Αίσθηση ακόμη, προκάλεσε η βαριά ήττα που γνώρισε ο Αρης απο την Καβάλα με 3-1.Η ΑΕΚ βρίσκεται πλέον μόνη πρώτη στην βαθμολογία με 13 βαθμούς, ακολουθούμενη από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Ανετη επικράτηση των "μεγάλων"

Η ομάδα μπάσκετ του Περιστερίου, μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι στην έδρα της κέρδισε την ομάδα του Παπάγου με 63-61.Στους υπόλοιπους αγώνες σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ηράκλειο-ΑΕΚ 71-80 Πανιώνιος-Ηρακλής 56- 48 Αρης-Απόλλων Πατρών 68-58 Παναθηναϊκός-Μαρούσι 91-76 Ολυμπιακός-Νήαρ Ηστ 62-44 Σπόρτιγκ-ΠΑΟΚ 62-82. Στην βαθμολογία προηγούνται ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Αρης και ΠΑΟΚ με 4 βαθμούς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 294,06 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176,41, γαλλικό φράγκο προς 52,60, λίρα Αγγλίας προς 500,45, ελβετικό φράγκο προς 213,27, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,84, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,39, τη λίρα Κύπρου προς 595,33 και την ECU προς 346,49 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία, αλλά με υψηλές θερμοκρασίες θα έχει όλη η χώρα. Από τα δυτικά αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, κατά τόπους έντονες. Τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι μέτριοι και στα πελάγη ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 14 με 26 βαθμούς, στο υπόλοιπα ηπειρωτικά 16 με 30 και στα νησιά 17 με 28 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές νεφώσεις θα έχει η Αθήνα, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 18 με 30 βαθμούς. Συννεφιά με πιθανή βροχή, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 16 με 26 βαθμούς θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Γ.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 28 September 1998 - 12:06:14 UTC