Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-10-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/10/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Βαθιά αναπνοή πήραν τα διεθνή χρηματιστήρια. Ανοδο στη Σοφοκλέους.
- Φθηνότερο 15,5 δρχ το λίτρο θα πωλείται το πετρέλαιο θέρμανσης.
- Θα μιλάει όσο... θέλει ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.
- Συνεχίζονται τα προβλήματα στη δημόσια υγεία.
- Σεισμική δόνηση 5,7 Ρίχτερ σημειώθηκε στη Ζάκυνθο.
- Προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα πραγματοποίησε η Δαμανάκη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Βαθιά αναπνοή πήραν τα διεθνή χρηματιστήρια. Ανοδο στη Σοφοκλέους.

Σημαντική ανάκαμψη σημείωσαν οι διεθνείς χρηματαγορές, με τους δείκτες των μετοχών να κερδίζουν μέρος του χαμένου εδάφους των τελευταίων ημερών. Στη Σοφοκλέους ο δείκτης σημείωσε άνοδο 0,81% Στην Ουάσιγκτον οικονομικοί αξιωματούχοι από 182 χώρες μελετούν μέτρα για την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, από το Λαύριο, όπου επισκέφθηκε το νέο σταθμό της ΔΕΗ που λειτουργεί με φυσικό αέριο.

Φθηνότερο 15,5 δρχ το λίτρο θα πωλείται το πετρέλαιο θέρμανσης.

Φθηνότερο κατά 15,5 δρχ το λίτρο θα πωλείται, από 15 Οκτωβρίου μέχρι 30 Απριλίου, το πετρέλαιο θέρμανσης. Ετσι ο τόννος θα πωλείται 76.000 δρχ, έναντι 92.000 δρχ που είναι σήμερα. Η πτώση της τιμής οφείλεται στη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, στο πλαίσιο της αντιπληθωριστικής πολιτικής.

Θα μιλάει όσο... θέλει ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Την απόφασή του να συνεχίσει να μιλάει και να εκφράζει την άποψή του για όλα τα θέματα της κοινωνικής ζωής, διατύπωσε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, τονίζοντας ότι δεν είναι Παπαφλέσσας, αλλά αν χρειαστεί, θα υπάρξουν πολλοί Παπαφλέσσες. Η συνεδρίαση σκιάσθηκε από μικροεπεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί του εκλιπόντος Μητροπολίτη Θεολόγου, που ζητούν την απομάκρυνση του Μητροπολίτη Λάρισας Ιγνάτιου. Τα οικονομικά της εκκλησίας θα συζητηθούν στο τέλος των εργασιών της συνόδου.

Συνεχίζονται τα προβλήματα στη δημόσια υγεία.

Σε σκοπιμότητες μιας μικρής μειοψηφίας γιατρών, απέδωσε ο υπουργός Υγείας τις κινητοποιήσεις που συνεχίζονται στα δημόσια νοσοκομεία και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα πληρώσει τις πραγματικές και όχι τις πλασματικές εφημερίες. Στη Θεσσαλονίκη οι γιατροί συνεχίζουν την απεργία τους, ενώ στην Αθήνα υπολειτουργούν έξι μεγάλα νοσοκομεία.

Σεισμική δόνηση 5,7 Ρίχτερ σημειώθηκε στη Ζάκυνθο.

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,7 βαθμών Ρίχτερ σημειώθηκε στο θαλάσσιο χώρο νότια της Ζακύνθου. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στη Ζάκυνθο, την Κεφαλλονιά, τη δυτική Πελοπόννησο, αλλά δεν αναφέρθηκαν ζημιές. Το Πανεπιστήμιο Πατρών έδωσε μέγεθος του σεισμού 5,5 Ρίχτερ.

Προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα πραγματοποίησε η Δαμανάκη.

Την κεντρική προεκλογική της συγκέντρωση πραγματοποίησε η Μαρία Δαμανάκη, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του συνδυασμού της για το δήμο της Αθήνας. Ο προεκλογικός πυρετός κορυφώνεται καθώς απομένουν τέσσερις μέρες από τις εκλογές της Κυριακής και εντείνονται οι προσπάθειες των υποψηφίων για να πείσουν τους ψηφοφόρους. Για την εξυπηρέτηση των ψηφοφόρων το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ανακοίνωσε ότι επιστρέφονται οι πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας, εκτός από αυτές που είχαν αφαιρεθεί σε εφαρμογή του Πόϊντ Σύστεμ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την πρώτη ήττα στο 6ο Ομιλο του Κυπέλλου Σαπόρτα, γνώρισε η ομάδα μπάσκετ του Αρη, η οποία παρά το γεγονός ότι στο ημίχρονο προηγήθηκε με διαφορά 20 πόντων (45-25), τελικά ``κατάφερε`` να χάσει με 57-55 από τη Λιμόζ, σε αγώνα που έγινε στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης. Ετσι, ο Αρης, που σημείωσε μόλις ...δέκα πόντους σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο, έμεινε δεύτερος στον 6ο Ομιλο με 5 βαθμούς, έναν λιγότερο από την Λιμόζ, η οποία παρέμεινε αήττητη.

Αντίθετα η γυναικεία ομάδα μπάσκετ των Εσπερίδων, μπήκε με το ``δεξί`` στις ...ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις. Το συγκρότημα της Καλλιθέας, σε αγώνα για την πρώτη ημέρα του Κυπέλλου Λιλιάνα Ρονκέτι που έγινε στην έδρα του, επικράτησε με 63-60 της σλοβακικής Σεν Νικολάους, ενώ στο ημίχρονο προηγήθηκε με 24-16.

Ο Σεπτέμβριος ήταν ο μήνας του Ολυμπιακού. Ο πρωταθλητής μετά από πάρα πολλούς μήνες βρίσκεται στην κορυφή. Είναι η καλύτερη ελληνική ομάδα στην παγκόσμια κατάταξη του μήνα, σύμφωνα με τη διεθνή ομοσπονδία ιστορίας και στατιστικής του ποδοσφαίρου (IFFHS), και στις 50 καλύτερες ομάδες του κόσμου, κατέχοντας συγκεκριμένα την 44η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Παναθηναϊκός, από την 68η ανήλθε στην 52η θέση και ξεπέρασε την ΑΕΚ, που είναι στη 66η θέση.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 288,98 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176,37, γαλλικό φράγκο προς 52,61, λίρα Αγγλίας προς 486,08, ελβετικό φράγκο προς 214,44, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,84, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 217,69, τη λίρα Κύπρου προς 595,94 και την ECU προς 347,65 δραχμές.

Ανάκαμψη σημείωσαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου μετά την ισχυρή πίεση που δέχθηκαν κατά τις τέσσερις προηγούμενες συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων είχαν καταγράψει μεγάλες απώλειες 12,5%. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε πάνω απο το φράγμα των 1900 μονάδων, στις 1905,06 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,81%. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα και ανήλθε στα 28,3 δισ. δρχ. Με μικρή υποχώρηση 0,34% έκλεισε ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με συννεφιά και πιθανότητα βροχής. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στο Ιόνιο θυελλώδεις και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 13 με 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 16 με 30 και στα νησιά 18 με 29 βαθμούς Κελσίου. Αραιη συννεφιά, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 16 με 30 και 14 με 26 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 6 October 1998 - 20:00:09 UTC