Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-10-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 08/10/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ ανοικτά της Ζακύνθου.
- Ομιλία Παπαντωνίου στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
- Δηλώσεις Τσοχατζόπουλου για το Κόσοβο.
- Επίσχεση εργασίας γιατρών σε 10 νοσοκομεία της Αττικής.
- Μείωση τιμών στα υγρά καύσιμα.
- Το μεσημέρι η συνάντηση Σημίτη - Τσοχατζόπουλου.
- Ομιλία Σημίτη χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του ΠΑΟΚ με 76-68 επι της Ολύμπια Λιουμπιάνας.
- Τέσσερα στα τέσσερα για τους εκπροσώπους της χώρας μας στο κύπελλο Κόρατς.
- Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και άλλες τέσσερις ομάδες της Α' Εθνικής τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό της έδρας τους.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ ανοικτά της Ζακύνθου.

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο δυτικά της Ζακύνθου σημειώθηκε στις 7 το πρωί. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

Ομιλία Παπαντωνίου στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Περιορισμένες είναι οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία της πρόσφατης διεθνούς κρίσης, υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, μιλώντας χθες στη σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ο κ. Παπαντωνίου ζήτησε την ενδυνάμωση των μηχανισμών πρόληψης και αντιμετώπισης τέτοιων κρίσεων. Οι εργασίες της συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας ολοκληρώνονται σήμερα με τη λήψη, όπως αναμένεται, συγκεκριμένων μέτρων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Δηλώσεις Τσοχατζόπουλου για το Κόσοβο.

Την ιδιαιτερότητα της Ελλάδας ως βαλκανική χώρα ζήτησε να ληφθεί υπόψιν στους σχεδιασμούς για το Κόσοβο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος. Ο κ. Τσοχατζόπουλος υπογράμμισε ότι "δεν υπάρχει στρατιωτική λύση", στο πρόβλημα του Κοσοβου και ότι χρειάζεται η "τάχιστη εξεύρεση πολιτικής λύσης". Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας των ΗΠΑ δήλωσε οτι θα χρησιμοποιηθούν πύραυλοι "Κρουζ" κατά των σερβικών στόχων, ενω στις επιχειρήσεις θα συμμετάσχουν 430 μαχητικά αεροσκάφη.

Επίσχεση εργασίας γιατρών σε 10 νοσοκομεία της Αττικής.

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία 10 νοσοκομείων της Αττικής έχει προκαλέσει η επίσχεση εργασίας των ιατρών τους, που διαφωνούν με την απόφαση της Ενωσης τους, την ΕΙΝΑΠ, να αναστείλει τις απεργιακές κινητοποιήσεις για το θέμα των εφημεριών. Πρόκειται για τα νοσοκομεία: Κρατικό Νίκαιας, Δαφνί, Δυτικής Αττικής (πρώην Λοιμωδών), Σισμανόγλειο, Πατησίων, Σωτηρία, Πολυκλινική, Ελπίς, Θριάσιο, Αγία Ολγα και Κέντρο Υγείας Ελευσίνας. Από τις 12 Οκτβωρίου θα ξεκινήσει επίσχεση εργασίας και στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

Μείωση τιμών στα υγρά καύσιμα.

Ομόφωνα ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία, με την οποία μειώνεται από 42.000 σε 20.000 δρχ τον τόννο ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο ντίζελ θέρμανσης, από 15 Οκτωβρίου μέχρι 30 Απριλίου, στο πλαίσιο της αντιπληθωριστικής πολιτικής. Στο μεταξύ, νέα μείωση ανακοινώθηκε στις τιμές των υγρών καυσίμων. Η βενζίνη θα πωλείται φθηνότερη κατά μία δραχμή και περίπου δύο δραχμές το πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης.

Το μεσημέρι η συνάντηση Σημίτη - Τσοχατζόπουλου.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα συναντηθεί διαδοχικά το μεσημέρι με τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών, Ακη Τσοχατζόπουλο και Θεώδορο Πάγκαλο, στο Μέγαρο Μαξίμου.Στις συναντήσεις αναμένεται να συζητηθούν η πορεία υλοποίησης του εξοπλιστικού προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και οι γενικότερες πολιτικές εξελίξεις.

Ομιλία Σημίτη χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Η αναμέτρηση της Κυριακής, όπου θα διεξαχθούν οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, δεν είναι σε σχέση με το κυβερνητικό έργο, το οποίο θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας το 2000, οπότε ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει αν θέλει να συνεχισθεί η ίδια πορεία, που ακολουθούμε ως τώρα. Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μιλώντας χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του ΠΑΟΚ με 76-68 επι της Ολύμπια Λιουμπιάνας.

Ο ΠΑΟΚ διατήρησε το ''αήττητο'' της έδρας του στην Ευρωλίγκα, αφού σε αγώνα γιά την 3η ημέρα της διοργάνωσης, επικράτησε στο Αλεξάνδρειο της σλοβενικής Ολύμπια Λιουμπλιάνας με 76-68. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, που σημείωσε την δεύτερη νίκη της και έφτασε τους πέντε βαθμούς, αναδείχθηκε ο Μπέρι που σημείωσε 19 πόντους. Γιά την Ευρωλίγκα των γυναικών, εντός έδρας ήττα γνώρισε ο Παναθηναϊκός από την γιουγκοσλαβική Χεμοφάρμ με 69-81.

Τέσσερα στα τέσσερα για τους εκπροσώπους της χώρας μας στο κύπελλο Κόρατς.

Τέσσερα στα τέσσερα για τους εκπροσώπους της χώρας μας στο κύπελλο Κόρατς. Ο Παπάγου, για τον 11-ο όμιλο, επικράτησε της κροατικής Ζρίνιεβατς με 78-73 στο κλειστό του Χολαργού. Η έκπληξη παρά λίγο να γίνει στη Νέα Σμύρνη, όμως ο Πανιώνιος κατάφερε να νικήσει την ελβετική Φρίμπουργκ με 69-68, στο πλαίσιο του 4-ου ομίλου. Πολύ πιο άνετα, ο Απόλλωνας Πατρών πέρασε σα ``σίφουνας`` από την Πράγα νικώντας την Σπάρτα με 85-62 και πέτυχε την πρώτη του νίκη στον 7-ο όμιλο.Τέλος, στην Γιουγκοσλαβία το Ηράκλειο επικράτησε της Μπεομπάνκα με 103-100 στην παράταση.

Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και άλλες τέσσερις ομάδες της Α' Εθνικής τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό της έδρας τους.

Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και άλλες τέσσερις ομάδες της Α' Εθνικής τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό της έδρας τους γιά δύο αγωνιστικές από το νέο αθλητικό δικαστή Δημοσθένη Πρίντζη, γιά αντεθνικά συνθήματα και ρίψη αντικειμένων από τους οπαδούς τους. Αποκλεισμός δύο αγωνιστικών επεβλήθη ακόμη στις έδρες του Πανιωνίου, του Αρη, της Προοδευτικής και της Βέροιας και με μία η ΑΕΚ, ο Ιωνικός και ο Πανελευσινιακός, καθώς και οι Λάρισα,Καρδίτσα,Τρίκαλα και Παναχαϊκή από τη Β' Εθνική.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,50 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176,67, γαλλικό φράγκο προς 52,69, λίρα Αγγλίας προς 481,71, ελβετικό φράγκο προς 215,21, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,87, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 228,37, τη λίρα Κύπρου προς 594,79 και την ECU προς 347,47 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 14 με 27, στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα 16 με 30 και στα νησιά 18 με 29 βαθμούς. Αίθριος καιρός προβλέπεται για την Αττική και μόνο κατά περιόδους θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 18 με 30 βαθμούς. Πρόσκαιρες νεφώσεις προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη,με βορειοανατολικούςμέτριους ανέμους.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 15 με 26 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 8 October 1998 - 7:00:10 UTC