Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-10-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 10/10/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ολα έτοιμα για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.
- Συγκίνηση για την κηδεία της Αμαλίας Γκινάκη.
- Ετοιμο για στρατιωτική δράση στο Κοσσυφοπέδιο το ΝΑΤΟ.
- Ποινή φυλάκισης επτά χρόνων στον πυροσβέστη-παιδεραστή.
- Με μεγαλοπρέπεια η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Δημητριάδος.
- Τρεις νεκροί από τροχαίο δυστύχημα.
- Περίεργη απόδραση γυναικών από το Μεταγωγών Αθήνας.
- Ηρωίνη είχε κρύψει στα γεννητικά της όργανα 39χρονη στην Ημαθία.
- Αρχίζει τη Δευτέρα η Διαβαλκανική Συνάντηση Κορυφής στην Αττάλεια.
- Επίσκεψη στην Πολωνία πραγματοποιεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ολα έτοιμα για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

Χωρίς προβλήματα αναμένεται να διεξαχθούν οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, σύμφωνα με διαβεβαίωση του υπουργείου Εσωτερικών. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα και τα πρώτα αποτελέσματα θα αρχίσουν να γίνονται γνωστά μετά τις 8.30 το βράδι ενώ σύμφωνα με απόφαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, απαγορεύεται η μετάδοση των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων με τη μέθοδο των Εξιτ Πολς, πριν το κλείσιμο της κάλπης.

Συγκίνηση για την κηδεία της Αμαλίας Γκινάκη.

Στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου αναπαύεται η 25χρονη Αμαλία Γκινάκη τραγικό θύμα του μακελειού της οδού Νιόβης, με πρωταγωνιστή τον Ματέι. Το τελευταίο αντίο είπαν στην αδικοχαμένη κοπέλλα η μητέρα, ο αδελφός και ο αρραβωνιαστικός της, καθώς και πλήθος κόσμου. Στεφάνια έστειλαν ο πρωθυπουργός, η μητέρα του Ματέι, ο πρώην διοικητής Ασφαλείας, η Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών Αστυνομίας και οι ένοικοι της πολυκατοικίας στην οποία διέμενε η εκλιπούσα.

Ετοιμο για στρατιωτική δράση στο Κοσσυφοπέδιο το ΝΑΤΟ.

Ετοιμο να επέμβει στο Κοσσυφοπέδιο είναι το ΝΑΤΟ, εξαπολύοντας πιθανότατα αεροπορικές επιθέσεις, υποστήριξε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας. Στο μεταξύ, ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ θα έχει νέες επαφές με τον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας,ίσως και τις τελευταίες. Προηγουμένως, ο Χόλμπρουκ είχε στην Πρίστινα συνάντηση με τον ηγέτη των Αλβανών του Κόσοβο. Πάντως, ΗΠΑ και Γερμανία κάλεσαν του πολίτες τους να εγκαταλείψουν τη Γιουγκοσλαβία.

Ποινή φυλάκισης επτά χρόνων στον πυροσβέστη-παιδεραστή.

Παρότι δήλωσε μετανοιωμένος για την πράξη του, αποδίδοντάς την στα παιδικά του βιώματα στο ορφανοτροφείο, η Δικαιοσύνη δεν φάνηκε να πείσθηκε από τα επιχειρήματά του. Ποινή φυλάκισης 7 ετών και με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου στον 39χρονο αρχιπυροσβέστη Μιχάλη Μεταξάκη, που συνελήφθη χθες τα ξημερώματα με την κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκων και της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Με μεγαλοπρέπεια η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Δημητριάδος.

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια στον Ιερό ναό της Αγίας Τριάδας στον Πειραιά η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνατίου, στενού συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Η ιεραρχία τον εξέλεξε χθες με συντριπτική πλειοψηφία καθώς από τους 75 παρόντες Μητροπολίτες τον ψήφισαν οι 65.

Τρεις νεκροί από τροχαίο δυστύχημα.

Τραγικό θάνατο βρήκαν χθες βράδι τρία άτομα, ενώ άλλα τρία τραυματίσθηκαν σε καραμπόλα δύο ΙΧ αυτοκινήτων και δύο φορτηγών, στο 377ο χλμ της εθνικής Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στο ύψος της κοινότητας Μακρυχωρίου Λάρισας. Νεκροί είναι οι Κωνσταντίνος Κιούσης, ο οποίος οδηγούσε το ένα ΙΧ ο συνεπιβάτης του Κωνσταντίνος, και ο οδηγός του ενός φορτηγού, Παναγιώτης Μαμαής.

Περίεργη απόδραση γυναικών από το Μεταγωγών Αθήνας.

Τρεις αστυνομικοί θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα, ενώ σε βάρος τους διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση και κινήθηκε η διαδικασία για να τεθούν σε διαθεσιμότητα για την απόδραση τεσσάρων αλλοδαπών γυναικών, τα ξημερώματα από το τμήμα μεταγωγών Αθηνών. Οι δύο από τις γυναίκες τραυματίστηκαν κατά την προσπάθειά τους να αποδράσουν και συνελήφθησαν, ενώ οι άλλες δύο εξακολουθούν να διαφεύγουν.

Ηρωίνη είχε κρύψει στα γεννητικά της όργανα 39χρονη στην Ημαθία.

Είκοσι γραμμάρια ηρωίνης είχε κρύψει στα γεννητικά της όργανα 39χρονη, η οποία συνελήφθη στην Ημαθία μαζί με τον 49χρονο φίλο της, με τον οποίο κατηγορούνται ότι εκτός από χρήση έκαναν και εμπόριο ναρκωτικών. Πρόκειται για την Ελισάβετ Μουτίδου, άεργη και τον Δημήτρη Κυνηγό, οι οποίοι συζούσαν στο χωριό Ξεχασμένο του Νομού Ημαθίας.

Αρχίζει τη Δευτέρα η Διαβαλκανική Συνάντηση Κορυφής στην Αττάλεια.

Η ασφάλεια και η συνεργασία στην περιοχή θα είναι το αντικείμενο της Διαβαλκανικής Συνάντησης Κορυφής, οι εργασίες της οποίας αρχίζουν μεθαύριο Δευτέρα στην Αττάλεια της Τουρκίας. Στις εργασίες θα μετάσχει και ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναχωρεί από την Αθήνα αύριο το πρωί. Στο περιθώριο των εργασιών ο κ. Σημίτης αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ.

Επίσκεψη στην Πολωνία πραγματοποιεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Επίσημη επίσκεψη στην Ορθόδοξο Εκκλησία της Πολωνίας αρχίζει σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας θα παραστεί αύριο σε μεγαλοπρεπή λειτουργία στον καθεδρικό ναό της Βαρσοβίας, ενώ αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο, τον πρωθυπουργό, τον Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο Πολωνίας καρδινάλιο Κλέμπ, και άλλες προσωπικότητες της Εκκλησίας και της Παιδείας της Πολωνίας. Επίσης, θα επισκεφθεί το στρατόπεδο του Αουσβιτς, ενώ θα τιμηθεί από τη Θεολογική Ακαδημία της Κρακοβίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Αρχίζει νέα εποχή για την ΑΕΚ. Πάμε για πρωτάθλημα", ήταν τα πρώτα λόγια του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος ανέλαβε από σήμερα το μάνατζμεντ της ΠΑΕ για τρία χρόνια. Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ ανακοίνωσε επίσημα σήμερα τη συμφωνία του με την ΕΝΙΚ δίνοντας τέλος στο πολυσυζητημένο "σήριαλ" με τις σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Ικανοποιημένος έμεινε ο προπονητής της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου των ανδρών, Ανγκελ Ιορντανέσκου, όπως ο ίδιος είπε, απο την εμφάνισή της στον φιλικό αγώνα με τον Ατρόμητο, τον οποίο νίκησε 5-0, στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας. Ο Ιορντανέσκου έκανε αρκετές αλλαγές παικτών και δοκίμασε πολλά σχήματα στην εθνική μας, ενόψει του αγώνα της με την Γεωργία, για τα προκριματικά του ΕURO 2000, ο οποίος θα γίνει την Τετάρτη, στο Ολυμπιακό στάδιο. Σκόρερ ήταν οι Γρηγόρης Γεωργάτος (30' με πέναλτι), Θόδωρος Ζαγοράκης (61'), Αντώνης Σαπουντζής (68'), Στέλιος Γιαννακόπουλος (83') και Τάκης Φύσσας (89').

Σε αγώνες για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Αρης-Παπάγου 95-69, Παναθηναϊκός-Ηρακλής 81-69, Νήαρ Ηστ-Απόλλων Π. 79-78 και Σπόρτιγκ-Ηράκλειο 89-86 μετά από δύο παρατάσεις. Οι αγώνες Περιστέρι - ΑΕΚ και Πανιώνιος-ΠΑΟΚ θα γίνουν τη Δευτέρα, ενώ ο αγώνας Μαρούσι - Ολυμπιακός την Τρίτη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 286,71 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175,61, γαλλικό φράγκο προς 52,37, λίρα Αγγλίας προς 489,12, ελβετικό φράγκο προς 216,59, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,75, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 242,93, τη λίρα Κύπρου προς 597,83 και την ECU προς 348,39 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Για αύριο σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές στα στα δυτικά, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία, ενώ στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν καταιγίδες.Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί, νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Για την Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα βροχής.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 10 October 1998 - 18:00:11 UTC