Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-10-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 11/10/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ανοιξαν στις 7 οι κάλπες,για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.
- Κοσσυφοπέδιο : Διαβουλεύσεις Χόλμπρουκ-Μιλόσεβιτς.
- Εισαγγελέας για απόδραση γυναικών.
- Ηράκλειο-Φυλάκιση για παιδεραστία.
- Χειροτονία νέων Μητροπολιτών.
- Αττάλεια-Διαβαλκανική Συνάντηση Κορυφής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η ΑΕΚ έχασε από το Περιστέρι,στην 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ.
- Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ανέλαβε το μάνατζμεντ της ΠΑΕ ΑΕΚ για τρία χρόνια.
- Ικανοποιημένος ο Ανγκελ Ιορντανέσκου, απο την εμφάνιση της Εθνικής στον φιλικό αγώνα με τον Ατρόμητο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ανοιξαν στις 7 οι κάλπες,για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

Ανοιξαν στις 7 το πρωί οι κάλπες για την ψηφοφορία, η οποία θα αναδείξει τους 54 νομάρχες και τους 900 δημάρχους σε όλη τη χώρα. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα θα αρχίσουν να μεταδίδονται απο τις 8.30 το βράδυ. Πάντως, οι τάσεις του εκλογικού αποτελέσματος στους τρείς μεγάλους δήμους και τις νομαρχίες θα γίνουν γνωστές αμέσως μόλις κλείσουν οι κάλπες με τη μέθοδο των έξιτ-πόλς. Τα Πρωτοδικεία θα παραμείνουν και σήμερα ανοιχτά, για τη συμπλήρωση φύλλων στα εκλογικά βιβλιάρια.

Κοσσυφοπέδιο : Διαβουλεύσεις Χόλμπρουκ-Μιλόσεβιτς.

Συνεχίζονται στο Βελιγράδι οι διαβουλεύσεις του Αμερικανού απεσταλμένου Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, με τον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, σε μία προσπάθεια να αποτραπεί η στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο. Ο κ. Χόλμπρουκ χαρακτήρισε την κατάσταση σοβαρή, ενώ πρόσθεσε ότι αύριο το ΝΑΤΟ πρόκειται να δώσει την εντολή "ενεργοποίησης" της τεράστιας πολεμικής μηχανής. Νωρίτερα το ΤΑΝΓΙΟΥΓΚ μετέδωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία και υπάρχει εξομάλυνση της κατάστασης.

Εισαγγελέας για απόδραση γυναικών.

Στον Εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι τρεις αστυνομικοί του τμήματος Μεταγωγών Αθηνών, εναντίον των οποίων διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση και κινήθηκε η διαδικασία για να τεθούν σε διαθεσιμότητα για την απόδραση των τεσσάρων αλλοδαπών γυναικών. Οι δύο απ'αυτές τις γυναίκες, που επρόκειτο να απελαθούν σήμερα, τραυματίστηκαν κατά την προσπάθειά τους να αποδράσουν και συνελήφθησαν.

Ηράκλειο-Φυλάκιση για παιδεραστία.

Ποινή φυλάκισης 7 ετών επέβαλε το Δικαστήριο Ηρακλείου στον 39χρονο αρχιπυροσβέστη, Μιχάλη Μεταξάκη, ο οποίος συνελήφθη χθες με την κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκων και της προσβολής της γεννετήσιας αξιοπρέπειας. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος εμφανίστηκε μετανιωμένος, απέδωσε την πράξη του στα παιδικά του βιώματα στο ορφανοτροφείο.

Χειροτονία νέων Μητροπολιτών.

Στο Μητροπολιτικό Ναό της Αθήνας θα γίνει το πρωί με Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Κοζάνης Αμβροσίου Γιακαλή. Χθες, στον Πειραιά, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, έγινε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, Ιγνατίου Γεωργακόπουλου.

Αττάλεια-Διαβαλκανική Συνάντηση Κορυφής.

Συνέρχεται αύριο στην Αττάλεια της Τουρκίας η Διαβαλκανική Συνάντηση Κορυφής με αντικείμενο τις διμερείς σχέσεις και θέματα που αφορούν την ασφάλεια και τη συνεργασία στην περιοχή. Στις εργασίες της συνάντησης αυτής θα μετάσχει και ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο οποίος αναχωρεί αύριο το πρωί. Στο περιθώριο των εργασιών ο κ. Σημίτης αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΑΕΚ έχασε από το Περιστέρι,στην 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ.

Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να ξορκίσει την παράδοση και έχασε, ταυτόχρονα και το νικηφόρο σερί, πάλι στην έδρα του Περιστερίου από την τοπική ομάδα με 92-83, στην 4η αγωνιστική της Α1 του πρωταθλήματος μπάσκετ. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και ο Αρης διατήρησαν το 4Χ4, αφού νίκησαν τον Ηρακλή, τον Πανιώνιο και τον Παπάγου αντίστοιχα.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ανέλαβε το μάνατζμεντ της ΠΑΕ ΑΕΚ για τρία χρόνια.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ανέλαβε το μάνατζμεντ της ΠΑΕ ΑΕΚ για τρία χρόνια. Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε επίσημα τη συμφωνία του με την ENIC και έτσι έληξε το πολυσυζητημένο ``σίριαλ`` με τις σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Ετσι τη Δευτέρα πρόκειται να συγκροτηθεί η νέα διοίκηση της αθηναϊκής ΠΑΕ, πρόεδρος της οποίας θα είναι,σύμφωνα με πληροφορίες,ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, Κώστας Γενεράκης.

Ικανοποιημένος ο Ανγκελ Ιορντανέσκου, απο την εμφάνιση της Εθνικής στον φιλικό αγώνα με τον Ατρόμητο.

Ικανοποιημένος έμεινε ο προπονητής της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου των ανδρών, Ανγκελ Ιορντανέσκου, όπως ο ίδιος είπε, απο την εμφάνισή της στον φιλικό αγώνα με τον Ατρόμητο, τον οποίο νίκησε 5-0, στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας. Ο Ιορντανέσκου έκανε αρκετές αλλαγές παικτών και δοκίμασε πολλά σχήματα στην εθνική μας, ενόψει του αγώνα της Τετάρτης με την Γεωργία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 286,71 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175,61, γαλλικό φράγκο προς 52,37, λίρα Αγγλίας προς 489,12, ελβετικό φράγκο προς 216,59, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,75, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 242,93, τη λίρα Κύπρου προς 597,83 και την ECU προς 348,39 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αυξημένη υγρασία και υψηλές θερμοκρασίες προβλέπονται για σήμερα. Στα δυτικά, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία θα σημειωθούν ασθενείς βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 13 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Για την Αττική σήμερα προβλέπονται αραιές νεφώσεις και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 18 με 3ο βαθμούς.Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα βροχής, η θερμοκρασία θα κυμανθεί 16 με 26 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 11 October 1998 - 7:00:09 UTC