Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-10-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 13/10/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δηλώσεις Σημίτη για την κρίση στο Κόσοβο.
- Συνάντηση χθες στην Αττάλεια πρωθυπουργών Ελλάδας - Τουρκίας.
- Συνεδριάζουν τα επιτελεία των κομμάτων εν όψει του δεύτερου γύρου.
- Επαναληπτικές εκλογές την Κυριακή σε 567 ΟΤΑ και 35 νομαρχίες.
- Συναντήσεις του υφ.Οικονομικών κ.Χριστοδουλάκη με ξένους επενδυτές.
- Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος για τα οικονομικά της Εκκλησίας.
- Οι τεχνικοί της Ολυμπιακής εξήγγειλαν στάσεις εργασίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ηττα του Ολυμπιακού απο το Μαρούσι με σκορ 69-72.
- Προβληματισμός στον Ανγκελ Ιορντανέσκου αναφορικά με την σύνθεση της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου στον αυριανό αγώνα με την Γεωργία.
- Καθοριστική για το μέλλον του Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς στην ΑΕΚ θα είναι η συνάντηση που θα έχει σήμερα με το Δημήτρη Μελισσανίδη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δηλώσεις Σημίτη για την κρίση στο Κόσοβο.

Τη θέση της χώρας μας για διπλωματική λύση στην κρίση του Κόσοβο επανέλαβε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στη σύνοδο των ηγετών της ΝΑ Ευρώπης στην Αττάλεια. Ο κ. Σημίτης υπογράμμισε οτι οι χώρες της ΝΑ Ευρώπης πλήττονται περισσότερο από την κρίση και από μέτρα τιμωρίας της διεθνούς κοινότητας. Ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, συμφώνησε να αποσύρει τις δυνάμεις του απο το Κόσοβο και να επιτρέψει την ανάπτυξη 2000 παρατηρητών του ΟΑΣΕ. Το ΝΑΤΟ έδωσε προθεσμία 96 ωρών για την εξεύρεση λύσης διαφορετικά θα αναλάβει στρατιωτική δράση.

Συνάντηση χθες στην Αττάλεια πρωθυπουργών Ελλάδας - Τουρκίας.

Χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα υπήρξε η συνάντηση των πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας χθες στην Αττάλεια. Ο κ. Σημίτης επανέλαβε την πρόταση για παραπομπή των προβλημάτων στο δικαστήριο της Χάγης, ενώ ο κ. Γιλμάζ επέμενε στην πρόταση για εφόλης της ύλης διάλογο μεταξύ των δύο χωρών. Οι δύο πρωθυπουργοί χαρακτήρισαν φιλική και χρήσιμη τη συνάντηση και διαπίστωσαν ότι οι διμερείς σχέσεις δεν είναι σε ιδιαίτερο καλό σημείο, αναφέρθηκαν στη διαδικασία, που συνεχίζεται στο ΝΑΤΟ για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Συνεδριάζουν τα επιτελεία των κομμάτων εν όψει του δεύτερου γύρου.

Οι επιτελείς των κομμάτων και των υποψηφίων, που αναμετρούνται την Κυριακή στο δεύτερο γύρο επεξεργάζονται την στρατηγική, που θα ακολουθήσουν. Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, θεωρεί οτι το αρνητικό για το ΠΑΣΟΚ εκλογικό αποτέλεσμα στα μεγάλα αστικά κέντρα οφείλεται σε βαθύτερα αίτια και όχι στην εικόνα που εμφανίζει η κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ επανέλαβε οτι στο δεύτερο γύρο δεν θα υποστηρίξει κανένα συντηρητικό υποψήφιο. Σήμερα συνεδριάζουν η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΝ, η επιτροπή εκλογικού αγώνα του ΔΗΚΚΙ και η ΕΕ της ΠΟΛΑΝ.

Επαναληπτικές εκλογές την Κυριακή σε 567 ΟΤΑ και 35 νομαρχίες.

Σε 567 δήμους και κοινότητες και 35 νομαρχίες θα διεξαχθούν την Κυριακή επαναληπτικές εκλογές. Στον Πειραιά θα αναμετρηθούν ο κ. Αγραπίδης, που έλαβε 43,1% και ο κ. Φωτίου 27,5%. Στη Θεσσαλονίκη ο κ. Παπαγεωργόπουλος με 44,5% και ο κ. Λαζαρίδης με 31,3%. Για την υπερνομαρχία Αττικής ο κ. Κατριβάνος που έλαβε 41,7% και ο κ. Κουλουμπής 34,5% και για τη νομαρχία Θεσσαλονίκης ο κ. Παπαδόπουλος με 42,5% και ο κ. Κοσκινάς με 41, 5%.

Συναντήσεις του υφ.Οικονομικών κ.Χριστοδουλάκη με ξένους επενδυτές.

Το πρόγραμμα μετοχοποιήσεων των επιχειρήσεων του Δημοσίου και την πορεία της ελληνικής οικονομίας, παρουσιάζει στο Λονδίνο σε εκπροσώπους ξένων τραπεζών και χρηματο-οικονομικών οίκων, ο υφυπουργός Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης. Η παρουσίαση εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών για αποτελεσματικότερη προβολή στο εξωτερικό της πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων, που προωθεί η κυβέρνηση. Στο μεταξύ, έγινε ήδη το πρώτο βήμα για την ιδιωτικοποίηση της Ανώνυμης Εταιρίας Διώρυγας της Κορίνθου.

Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος για τα οικονομικά της Εκκλησίας.

Το ακανθώδες θέμα, που αφορά τα οικονομικά της Εκκλησίας θα συζητήσει σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Χθες η ιεραρχία αποφάσισε οτι οι ιερείς θα ψάλλουν το "Νίκας τοις βασιλεύσι" μέσα στους ναούς, ενώ σε δημόσιους χώρους, εγκαίνια, αγιασμούς και άλλα θα ψάλλεται το "Νίκας τοις ευσεβεύσι". Η ιεραρχία της εκκλησίας αφήνει επίσης στη διακριτική ευχέρεια των κατά τόπους μητροπολιτών εάν θα ψάλλεται νεκρώσιμος ακολουθία σε κηδείες ατόμων, που είχαν τελέσει πολιτικό γάμο.

Οι τεχνικοί της Ολυμπιακής εξήγγειλαν στάσεις εργασίας.

Απο τις 6 εως τις 9 το πρωί και απο τις 5 εως τις 8 το βράδυ τα μέλη της Ενωσης Πτυχιούχων Τεχνικών Αεροσκαφών Ολυμπιακής Αεροπορίας έχουν εξαγγείλει για σήμερα και την Πέμπτη στάσεις εργασίας με αίτημα την πρόσληψη 182 τεχνικών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ηττα του Ολυμπιακού απο το Μαρούσι με σκορ 69-72.

Ενα ακόμη απογοητευτικό αποτέλεσμα γιά την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, η οποία όχι μόνο δεν κατάφερε να ανακάμψει από την εντός έδρας ήττα που γνώρισε την περασμένη εβδομάδα στο ΣΕΦ από την Ούλκερ σε αγώνα γιά την Ευρωλίγκα, αλλά έχασε γιά δεύτερη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα και μάλιστα από το Μαρούσι με 72-69, σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 4η ημέρα της Α1.Ετσι,οι "ερυθρόλευκοι" βρέθηκαν ήδη δύο βαθμούς πίσω από τους αήττητους Παναθηναϊκό, Αρη και ΠΑΟΚ.

Προβληματισμός στον Ανγκελ Ιορντανέσκου αναφορικά με την σύνθεση της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου στον αυριανό αγώνα με την Γεωργία.

Μία θέση προβληματίζει τον Ανγκελ Ιορντανέσκου αναφορικά με την σύνθεση της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου στον αγώνα με την Γεωργία, που θα γίνει αύριο στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, γιά τα προκριματικά του EURO 2000. Ο ``Αγγελος`` δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποιος θα καλύψει το δεξιό άκρο της άμυνας, αφού προβληματίζεται μεταξύ των Ζαγοράκη και Μαυρογεννίδη, με επικρατέστερο τον άσο της Λέστερ. Στο μεταξύ, μετά τον αποκλεισμό του Ντέμη Νικολαϊδη, ο Ιορντανέσκου κάλεσε στην εθνική ομάδα τον Γιάννη Αναστασίου, αλλά την θέση του ``Ντεμίνιο`` στην ενδεκάδα της εθνικής μας θα πάρει ο Νίκος Λυμπερόπουλος.

Καθοριστική για το μέλλον του Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς στην ΑΕΚ θα είναι η συνάντηση που θα έχει σήμερα με το Δημήτρη Μελισσανίδη.

Καθοριστική για το μέλλον του Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς στην ΑΕΚ θα είναι η συνάντηση που πρόκειται να έχει σήμερα με το Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος ανέλαβε απο το Σάββατο, όπως είναι γνωστό, το μάνατζμεντ της ΠΑΕ. Βέβαια, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ δεν πιστεύει, ότι ο Στεπάνοβιτς είναι η πιο κατάλληλη λύση για την ομάδα, αλλά αν απολυθεί ο Σέρβος προπονητής θα πρέπει η νέα διοίκηση να τον αποζημιώσει μ' ένα πολύ μεγάλο ποσό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 288,68 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 174,98, γαλλικό φράγκο προς 52,18, λίρα Αγγλίας προς 487,40, ελβετικό φράγκο προς 216,10, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,68, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 244,65, τη λίρα Κύπρου προς 597,49 και την ECU προς 346,58 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές ή καταιγίδες προβλέπεται σε όλη σχεδόν τη χώρα.Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα βελτίωσης κυρίως μετά το μεσημέρι.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 12 με 20,στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά 16 με 24 και στα νησιά του Αιγαίου 18 με 26 βαθμούς. Παροδικές νεφώσεις με βροχή ή καταιγίδα προβλέπονται για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.Θα υπάρξουν όμως και διαστήματα βελτίωσης κυρίως μετά το μεσημέρι.Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί που βαθμιαία απο το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 16 με 24 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 15 με 20 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 13 October 1998 - 7:00:09 UTC