Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-10-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 13/10/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δεν θα αλλάξει η οικονομική πολιτική, δήλωσε ο Παπαντωνίου.
- Δικαστικός αντιπρόσωπος ταλαιπωρεί 27χρονη έγκυο.
- Συνελήφθη βαρώνος κοκαϊνης από την Ασφάλεια Αττικής.
- Νέες φωτιές άναψε πόρισμα για τα οικονομικά της εκκλησίας.
- Σε αγώνα δρόμου οι υποψήφιοι για το δεύτερο γύρο των εκλογών.
- Δύο νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα.
- Στην τελική ευθειά η διαδικασία πώλησης πακέτου μετοχών του ΟΤΕ.
- Σημαντικές ζημιές προκάλεσε καταρρακτώδης βροχή στη Δράμα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δεν θα αλλάξει η οικονομική πολιτική, δήλωσε ο Παπαντωνίου.

Δεν πρόκειται να αλλάξει η οικονομική πολιτική γιατί οποιαδήποτε χαλάρωση θα είχε άμεσο αντίκτυπο στην οικονομία, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, επαναλαμβάνοντας ότι οι αυξήσεις στα εισοδήματα των εργαζομένων, που θα είναι λίγο μεγαλύτερες από την προσδοκόμενη άνοδο του πληθωρισμού. Ο κ.Παπαντωνίου χαρακτήρισε ως τον πιο δύσκολο στόχο την πτώση του πληθωρισμού στο τέλος του 1999 στο 2% και επανέλαβε πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα μέσα που διαθέτει, καλώντας τους επιχειρηματίες να ρίξουν τις τιμές.

Δικαστικός αντιπρόσωπος ταλαιπωρεί 27χρονη έγκυο.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η άρνηση ενός δικαστικού αντιπροσώπου να απαλλάξει μια 27χρονη έγκυο, η οποία ήταν σε εφορευτική επιτροπή εκλογικού κέντρου στην Ξάνθη, με αποτέλεσμα να αποβάλει από την πολύωρη παραμονής της στο κέντρο. Το θέμα θα απασχολήσει και τον Ιατρικό Σύλλογο, καθώς ο δικαστικός αντιπρόσωπος δεν δέχθηκε την γνωμάτευση ιδιώτη γιατρού που προσκόμισε η 27χρονη.

Συνελήφθη βαρώνος κοκαϊνης από την Ασφάλεια Αττικής.

Εναν από τους βαρώνους της κοκαϊνης, ο οποίος διακινούσε μεγάλες ποσότητες στην Ελλάδα συνέλαβε η Ασφάλεια Αττικής, ύστερα από συστηματική παρακολούθηση, σε σπίτι που είχε νοικιάσει στη Βούλα. Πρόκειται για τον Αιγύπτιο Μικαέλ Αντόνιο, ο οποίος στην Ελλάδα εμφανιζόταν με πλαστά έγγραφα ως Αντώνιος Μιχαήλ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ασφάλειας, ο Αιγύπτιος τα τελευταία χρόνια πρέπει να είχε διακινήσει πάνω από ένα τόννο κοκαϊνης.

Νέες φωτιές άναψε πόρισμα για τα οικονομικά της εκκλησίας.

Νέες φωτιές άναψε στην Ιεραρχία το συμπληρωματικό πόρισμα του ελέγχου για τα οικονομικά της εκκλησίας, το οποίο επιρρίπτει ευθύνες σε πέντε μητροπολίτες για τη διαχείρηση των 4 δισ δρχ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Ο μητροπολίτης Θηβών Ιερώνυμος, στον οποίο επιρρίπτονται ευθύνες, αρνήθηκε τις κατηγορίες και έκανε λόγο για παραμύθια. Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ζήτησε πλήρη διαφάνεια και προσέγγιση του ζητήματος με νηφαλιότητα και επίγνωση των περιστάσεων.

Σε αγώνα δρόμου οι υποψήφιοι για το δεύτερο γύρο των εκλογών.

Σε αγώνα δρόμου για την εξασφάλιση συμμαχιών, ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών, έχουν επιδοθεί κόμματα και υποψήφιοι. Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να ανασυντάξει τις δυνάμεις του, ενώ η ΝΔ ανακοίνωσε ότι οι υποψηφιοί της θα επιδιώξουν συμμαχίες σε τοπικό επίπεδο. ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους, ενώ στον Πειραιά, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Αντώνης Ντεντιδάκης, ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Χρήστου Φωτίου.

Δύο νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα.

Σε παγίδα θανάτου μεταβλήθηκε η εθνική οδός Αθηνών Καβάλας, όπου σημειώθηκε πολύνεκρο δυστύχημα, στο 60-ο χιλιόμετρο, όταν νταλίκα ξέφυγε από την πορεία της, ανατράπηκε και συγκρούστηκε με μικρό φορτηγάκι, που εκινείτο στο αντίθετο ρεύμα. Στη συνέχεια ένα ΙΧ έπεσε πάνω στο φορτηγάκι, από το οποίο ανασύρθηκαν νεκροί οι οικοδόμοι Γιάννης Τσαβδαρίδης, 42 ετών και οι 25χρονοι Γιώργος Παπαδόπουλος και Αντρέα Μίλα. Στο δυστύχημα τραυματίσθηκαν άλλα τρία άτομα.

Στην τελική ευθειά η διαδικασία πώλησης πακέτου μετοχών του ΟΤΕ.

Στην τελική ευθεία φαίνεται να εισέρχεται η διαδικασία πώλησης του τρίτου πακέτου μετοχών του ΟΤΕ. Ηδη υλοποιείται η τεχνοκρατική διαδικασία ενημέρωσης των εγχώριων και ξένων θεσμικών επενδυτών, ενώ απομένει η τελική κυβερνητική έγκριση. Συνολικά θα διατεθούν περίπου 50 εκατ.μετοχές, από τις οποίες η κυβέρνηση προσδοκά να εισπράξει 300 δις δρχ. Το 30% των μετοχών θα δοθεί σε εγχώριους επενδυτές και το υπόλοιπο 70% μέσω των χρηματιστηρίων της Ευρώπης και της Νέας Υόρκης.

Σημαντικές ζημιές προκάλεσε καταρρακτώδης βροχή στη Δράμα.

Σημαντικές ζημιές προκάλεσε στην Ανατολική Μακεδονία, η καταρρακτώδης βροχή, που κράτησε για περίπου τέσσερις ώρες. Στη Δράμα πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα, αποθήκες και υπόγεια, ενώ τα νερά γέμισαν το υπόγειο του νοσοκομείου, δύο νηπιαγωγεία και υποσταθμούς της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα σημειωθούν διακοπές ρεύματος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την πρώτη της νίκη στον Β` προκριματικό όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πέτυχε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ελπίδων. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, σε αγώνα που έγινε στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, επικράτησε με 3-2 της αντίστοιχης της Γεωργίας, παρά το γεγονός ότι από το 27` αγωνίστηκε με 10 παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μοσχογιάννη. Τα τέρματα της ελληνικής ομάδα πέτυχαν οι Λιολίδης (28`), Κωνσταντινίδης (39`) και Κουλακιώτης (90`), ενώ για τη Γεωργία που έμεινε από το 60` με 10 παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Κιπιάνι, σκόραραν οι Ρεβασισβίλι (31`) και Μουτζίρι (45`).

Προβληματισμός επικρατεί στο ``στρατόπεδο`` της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου των ανδρών, λόγω της απουσίας του Ντέμη Νικολαϊδη από τον κρίσιμο αγώνα που θα δώσει αύριο η ομάδα μας με την αντίστοιχη της Γεωργίας στο ΟΑΚΑ, για τα προκριματικά του EURO 2000. Ο άσος της ΑΕΚ δεν ξεπέρασε τελικά τη θλάση στον τετρακέφαλο και έτσι παρτενέρ του Νίκου Μαχλά στην επίθεση της εθνικής μας θα είναι, εκτός απροόπτου, ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Στο μεταξύ, στη θέση του Νικολαϊδη κλήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου του ΟΦΗ.

Η ΕΠΟ ζήτησε σήμερα απο την ΕΠΑΕ την αναβολή της 10ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της πρώτης εθνικής κατηγορίας, που έχει οριστεί για τις 15 Νοεμβρίου, λόγω του αγώνα της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου των ανδρών με την αντίστοιχη της Αλβανίας, για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2000.

Την παραδειγματική τιμωρία των διαιτητών Βορεάδη και Χατζή για τα χθεσινά τους σφυρίγματα στον αγώνα Αμαρουσίου-Ολυμπιακού, ζητά η διοίκηση των ``ερυθρολεύκων``. Σε ανακοίνωσή της η πειραϊκή ΚΑΕ αναφέρει πως το δίδυμο των ρέφερι δεν ``είδε`` εξόφθαλμες παραβάσεις κανονισμών, ενώ από τους 72 πόντους που είχε το Μαρούσι, οι 32 προήλθαν από ελεύθερες βολές.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 287,43 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175,03, γαλλικό φράγκο προς 52,21, λίρα Αγγλίας προς 489,02, ελβετικό φράγκο προς 215,83, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,68, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 240,55, τη λίρα Κύπρου προς 595,80 και την ECU προς 345,67 δραχμές.

Ισχυρή ανάκαμψη παρουσίασαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση, μετά την έντονη πίεση που δεχθηκαν στις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις, στην διάρκεια των οποίων είχαν καταγράψει απώλειες 10%. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1782,49 μονάδες με άνοδο 2,46%. Ο όγκος των συναλλαγών, παρά την άνοδο των τιμών των μετοχών κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα και η αξία τους έφθασε τα 29,3 δισ. δρχ. Με άνοδο 0,71% έκλεισε ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι και αύριο ο καιρός με νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Αργότερα θα σημειωθεί βελτίωση από τα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα είναι νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι μέχρι πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 11 με 18 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 14 με 21 και στο Αιγαίο 17 με 24 βαθμούς Κελσίου. Αστατο καιρό με συννεφιά, βροχή ή καταιγίδα και διαστήματα με ήλιο θα έχει η Αθήνα.Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 15 με 20 βαθμούς. Βροχή κατά διαστήματα, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 13 με 17 βαθμούς θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 13 October 1998 - 19:00:09 UTC