Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-10-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 14/10/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ελληνική ικανοποίηση για τη συμφωνία στο Κόσοβο.
- Αποφάσεις των κομμάτων για τη στάση τους στο β' γύρο των εκλογών.
- Δηλώσεις Παπαντωνίου για την οικονομική πολιτική.
- Ευθύνες σε 5 Μητροπολίτες επιρρίπτει το πόρισμα της Εκκλησίας.
- Θετική η συνάντηση Σημίτη - Γιλμάζ στην Αττάλεια.
- Ανέστειλαν την απεργία τους οι νοσοκομειακοί γιατροί Θεσσαλονίκης.
- Προχωρεί η μετοχοποίηση του ΟΤΕ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη της ΑΕΚ με 79-62 επι της ΚΚ Ζάγκρεμπ.
- Την πρώτη της νίκη στον Β` προκριματικό όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πέτυχε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ελπίδων.
- Σήμερα ο αγώνας της εθνικής ανδρών με την αντίστοιχη της Γεωργίας για τον β' προκριματικό όμιλο του EURO 2000.
- Θέμα ημερών είναι η απομάκρυνση του Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ελληνική ικανοποίηση για τη συμφωνία στο Κόσοβο.

Η Ελλάδα χαιρέτησε την συμφωνία για την επίλυση της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο και θα καταβάλει, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κάθε προσπάθεια για την επιτυχία της. Θεωρεί δε πανηγυρική δικαίωση της βαλκανικής πολιτικής της και καλεί τους φίλους και εταίρους της στην Ευρώπη και ιδίως στον άμεσο περίγυρό της να συμπράξουν για την επιτυχία της. Η Γιουγκοσλαβία αναγνώρισε την αυτονομία του Κοσσυφοπεδίου, στους κόλπους της Σερβίας και δέχθηκε την αποστολή του ΟΑΣΕ στη σερβική αυτή επαρχία.

Αποφάσεις των κομμάτων για τη στάση τους στο β' γύρο των εκλογών.

Ευρεία σύσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ το πρωί υπο την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών. Το ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους οπαδούς του να καταψηφίσουν τους υποψηφίους δημάρχους της ΝΔ. Η ΝΔ καλεί τους ψηφοφόρους της να καταψηφίσουν τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΝ καλεί τους οπαδούς του να ψηφίσουν με πολιτικά και αυτοδιοικητικά κριτήρια και το ΔΗΚΚΙ κατά συνείδηση με κριτήριο την προοδευτικότητα των προγραμμάτων των υποψηφίων και την αντίθεσή τους στη νεοφιλελεύθερη πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Δηλώσεις Παπαντωνίου για την οικονομική πολιτική.

Δεν πρόκειται να αλλάξει η οικονομική πολιτική, γιατί οποιαδήποτε χαλάρωση θα είχε άμεσο αντίκτυπο στην οικονομία, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, επαναλαμβάνοντας ότι οι αυξήσεις στα εισοδήματα των εργαζομένων, θα είναι λίγο μεγαλύτερες από την προσδοκόμενη άνοδο του πληθωρισμού. Ο κ. Παπαντωνίου χαρακτήρισε ως τον πιο δύσκολο στόχο την πτώση του πληθωρισμού στο τέλος του 1999 στο 2% και επανέλαβε πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα μέσα που διαθέτει.

Ευθύνες σε 5 Μητροπολίτες επιρρίπτει το πόρισμα της Εκκλησίας.

Αναταράξεις προκαλεί στο εσωτερικό της Εκκλησίας το συμπληρωματικό πόρισμα του ελέγχου για τα οικονομικά, το οποίο επιρρίπτει ευθύνες σε 5 Μητροπολίτες για τη διαχείρηση των 4 δισ δρχ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Ο Μητροπολίτης Θηβών Ιερώνυμος, στον οποίο επιρρίπτονται ευθύνες, αρνήθηκε τις κατηγορίες και έκανε λόγο για παραμύθια. Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ζήτησε πλήρη διαφάνεια και προσέγγιση του ζητήματος με νηφαλιότητα και επίγνωση των περιστάσεων.

Θετική η συνάντηση Σημίτη - Γιλμάζ στην Αττάλεια.

Ελληνικές και τουρκικές πηγές χαρακτηρίζουν θετική την συνάντηση των πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας, Κώστα Σημίτη και Μεσούτ Γιλμάζ, στην Αττάλεια.Αν και οι δύο πρωθυπουργοί επανέλαβαν τις γνωστές πάγιες θέσεις των χωρών τους για την επίλυση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων,αυτό δεν εμπόδισε στη δημιουργία φιλικού κλίματος στις επαφές των δύο αντιπροσωπειών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Γιλμάζ διέψευσε δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου ότι έθεσε στον κ. Σημίτη θέμα δήθεν συνεργασίας της Ελλάδας με το PKK.

Ανέστειλαν την απεργία τους οι νοσοκομειακοί γιατροί Θεσσαλονίκης.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης ανέστειλαν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις μέχρι τις 22 του μηνός. Την Πέμπτη, 22 του μηνός, θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία και απο την επόμενη μέρα επίσχεση εργασίας για την αποδοχή των αιτημάτων τους σχετικά με τις εφημερίες.

Προχωρεί η μετοχοποίηση του ΟΤΕ.

Τις επόμενες μέρες, ίσως και σήμερα σε κυβερνητική σύσκεψη, αναμένεται να δοθεί επίσημα το "πράσινο φως" για την τρίτη φάση μετοχοποίησης του ΟΤΕ. Κατά πάσα πιθανότητα, θα αφορά ένα επιπλέον 10% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ, που θα ανεβάσει έτσι σε 35% το συνολικό ποσοστό του Οργανισμού, που θα έχει περάσει σε ιδιώτες μετόχους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη της ΑΕΚ με 79-62 επι της ΚΚ Ζάγκρεμπ.

Η εντυπωσιακή πορεία της ΑΕΚ στο κύπελλο Σαπόρτα συνεχίζεται. Ο ``Δικέφαλος`` με ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο, νίκησε εκτός έδρας την ΚΚ Ζάγκρεμπ με 79-62 σε αγώνα για την 4η ημέρα της διοργάνωσης και παρέμεινε στην πρώτη θέση του 4ου ομίλου. Νίκη όμως και για τον Αρη στη Γερμανία κόντρα στην Τριέρ.Το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου, επικράτησε με 85-65 και παρέμεινε στη δεύτερη θέση του έκτου ομίλου μετά και τη νίκη της Αντβερπ επί της Λιμόζ.

Την πρώτη της νίκη στον Β` προκριματικό όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πέτυχε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ελπίδων.

Την πρώτη της νίκη στον Β` προκριματικό όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πέτυχε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ελπίδων. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, σε αγώνα που έγινε στο γήπεδο της Ν. Φιλαδέλφειας, επικράτησε με 3-2 της αντίστοιχης της Γεωργίας, παρά το γεγονός ότι από το 27` αγωνίστηκε με 10 παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μοσχογιάννη.

Σήμερα ο αγώνας της εθνικής ανδρών με την αντίστοιχη της Γεωργίας για τον β' προκριματικό όμιλο του EURO 2000.

Χωρίς το μεγάλο της αστέρι, τον Σότα Αρβελάτζε, θα αγωνισθεί κατά πάσα πιθανότητα η Γεωργία σήμερα εναντίον της εθνικής μας στο ματς για τον β' προκριματικό όμιλο του EURO 2000. Ο επιθετικός του Αγιαξ ένοιωσε ενοχλήσεις στην μέση κατά την απογευματινή προπόνηση στο ΟΑΚΑ και η συμμετοχή του είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Ο Σότα,δεν έπαιξε ούτε το Σάββατο στην Ρίγα,όπου η Γεωργία έχασε από την Λετονία με 1-0.

Θέμα ημερών είναι η απομάκρυνση του Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ.

Θέμα ημερών είναι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η απομάκρυσνη του Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Ο Σέρβος προπονητής είχε χθες συνάντηση με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, στον οποίο και εξέθεσε τα παράπονά του από την μέχρι τώρα συνεργασία με την ``Ενωση``,τα οποία όμως δεν φαίνεται να συγκίνησαν το νέο διευθύνοντα σύμβουλο της, ο οποίος φαίνεται αποφασισμένος να τον τελειώσει το αργότερα μετά το ματς με την Προοδευτική.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 287,43 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175,03, γαλλικό φράγκο προς 52,21, λίρα Αγγλίας προς 489,02, ελβετικό φράγκο προς 215,83, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,68, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 240,55, τη λίρα Κύπρου προς 595,80 και την ECU προς 345,67 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε ολόκληρη τη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.Γρήγορα όμως στο βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο ο καιρός θα βελτιωθεί.Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά νότιοι μέχρι ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι μέχρι πολύ ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 11 με 20, στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 14 με 23 και στο Αιγαίο 17 με 26 βαθμούς. Αστατος καιρός νεφελώδης με βροχή ή καταιγίδα,αλλά και με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας προβλέπεται για την Αττική.Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 17 με 23 βαθμούς. Νεφώσεις με πιθανή βροχή κατά διαστήματα προβλέπεται για τη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 12 με 20 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 14 October 1998 - 7:00:09 UTC