Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-10-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 18/10/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ανοιξαν το πρωί οι κάλπες, για το δεύτερο γύρο των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.
- Ενοπλη ληστεία απο δύο άγνωστους, σημειώθηκε το βράδυ σε βάρος χρηματαποστολής στην Καβάλα.
- Αφαντος ο δράστης της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Δρακάκη στα Νέα Λιόσια.
- Προφυλακίστηκε χθες ο 29χρονος, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή, την ώρα που προσπαθούσε να πουλήσει ηρωίνη σε 16χρονο.
- Συνελήφθη στο Κιλκίς, η μία απο τις αλλοδαπές, που είχε αποδράσει από το τμήμα Μεταγωγών Αθήνας.
- Τέσσερις δουλέμποροι συνελήφθησαν χθές σε περιοχή της Ροδόπης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ανοιξαν το πρωί οι κάλπες, για το δεύτερο γύρο των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

Ανοιξαν το πρωί οι κάλπες, για το δεύτερο γύρο των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Οι ψηφοφόροι καλούνται να αναδείξουν 35 νομάρχες και 567 δημάρχους και προέδρους κοινοτήτων. Η ψηφοφορία που αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 7 το βράδυ είναι υποχρεωτική και δεν χρειάζεται σταυρός προτίμησης στο ψηφοδέλτιο. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην υπερνομαρχία Αττικής, τη νομαρχία Θεσσαλονίκης καθώς και στους δήμους Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

Ενοπλη ληστεία απο δύο άγνωστους, σημειώθηκε το βράδυ σε βάρος χρηματαποστολής στην Καβάλα.

Ενοπλη ληστεία απο δύο άγνωστους, σημειώθηκε το βράδυ σε βάρος χρηματαποστολής, των καταστημάτων "Μασούτη", στην Καβάλα. Οι δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, πυροβόλησαν στο πόδι τον υπάλληλο της "Σεκιούριτι" Βύρωνα Καρύδα και αφού του απέσπασαν σάκο με 12 εκατ. δρχ. κατάφεραν να διαφύγουν. Ο Καρύδας τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καβάλας όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Αφαντος ο δράστης της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Δρακάκη στα Νέα Λιόσια.

Ακαρπες παραμένουν μέχρι στιγμής οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του δράστη, που το βράδυ της Παρασκευής πυροβόλησε και σκότωσε τον ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ, Κωνσταντίνο Δρακάκη 49 ετών, έξω απο το σπίτι του, στα Νέα Λιόσια. Μια πρώτη εκτίμηση της αστυνομίας αποδίδει τη δολοφονία σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών ή σε αντεκδίκηση, καθώς το θύμα είχε τραυματίσει θανάσιμα πριν 8 χρόνια σε τροχαίο, έναν νεαρό και είχε καταδικαστεί.

Προφυλακίστηκε χθες ο 29χρονος, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή, την ώρα που προσπαθούσε να πουλήσει ηρωίνη σε 16χρονο.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, προφυλακίστηκε χθες, ο 29χρονος Απόστολος Βαμβακίδης, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή, την ώρα που προσπαθούσε να πουλήσει ηρωίνη σε 16χρονο μαθήτη στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθη στο Κιλκίς, η μία απο τις αλλοδαπές, που είχε αποδράσει από το τμήμα Μεταγωγών Αθήνας.

Συνελήφθη χθες στο Κιλκίς η Αντζελα Μποκτάνοβα, 24 ετών από τη Λιθουανία, η οποία είχε αποδράσει στις 10 Οκτωβρίου μαζί με άλλη μία γυναίκα κάτω από περίεργες συνθήκες, από το τμήμα Μεταγωγών Αθήνας. Μαζί με τη Μποκτάνοβα, συνελήφθησαν η Βαλέρια Σολτάν 20 ετών από τη Μολδαβία και η Ρουμάνα Ιλεάνα Καπλέσκου, 21 ετών. Σημειώνεται οτι για την υπόθεση της απόδρασης είχαν επιρριφθεί ευθύνες σε δύο αρχιφύλακες και τον αξιωματικό υπηρεσίας του τμήματος Μεταγωγών, οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Τέσσερις δουλέμποροι συνελήφθησαν χθές σε περιοχή της Ροδόπης.

Τέσσερις δουλέμποροι συνελήφθησαν σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, τη στιγμή που ετοιμάζονταν να παραλάβουν 3 Ιρακινούς λαθρομετανάστες, τους οποίους θα μετέφεραν στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τους Ετέν Χουσεϊνογλου 43 ετών, Ισεϊν Ρίντα 34 ετών, Ορχάν Σουλεϊμάν 23 ετών και Σελήμ Τεφίκογλου 27 ετών. Οι τρεις Ιρακινοί λαθρομετανάστες δήλωσαν στις αστυνομικές αρχές, οτι πέρασαν στη χώρα μας, με τη βοήθεια ενός Τούρκου δουλέμπορου, στον οποίο πλήρωσαν συνολικά 5.000 δολάρια. Δουλέμποροι και λαθρομετανάστες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ροδόπης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 78-54 του Αρη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης για την 5η ημέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών. Στους άλλους αγώνες της ημέρας, επικράτησαν τα φαβορί. Ο Παναθηναϊκός νίκησε 90- 75 εκτός έδρας τον Παπάγου, η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ 82-75 τον Πανιώνιο, ο Ηρακλής στο Ιβανώφειο 68-52 τη Νήαρ Ηστ, Ο Απόλλωνας στην Πάτρα δύσκολα με 61-60 το Μαρούσι, ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ 87-59 το Σπόρτιγκ, ενώ στο Ηράκλειο η τοπική ομάδα σημείωσε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, αφού επικράτησε 68-58 του Περιστερίου.

Ο "χρυσός" Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοϊας Νίκος Κακλαμανάκης κατέλαβε την τέταρτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοσανίδων Μιστράλ, που διεξήχθη στην Μπρέστ της Γαλλίας και παράλληλα εξασφάλισε και τυπικά την πρόκριση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Νεοζηλανδός κάτοχος του τίτλου Ααρον Μάκιντος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 281,94 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 174,58, γαλλικό φράγκο προς 52,06, λίρα Αγγλίας προς 479,62, ελβετικό φράγκο προς 215,34, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,64, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 246,15, τη λίρα Κύπρου προς 590,18 και την ECU προς 344,02 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Η μικρή άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη σχεδόν τη χώρα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του σημερινού καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τοπικά στο Αιγαίο βόρειοι έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 8 με 23 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 10 με 26 και στο Αιγαίο 16 με 24 βαθμούς Κελσίου. Για αύριο προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός, αλλά στα δυτικά και βόρεια θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις, που βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι πιθανόν να βρέξει στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι και απο το βράδυ στο Ιόνιο ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 18 October 1998 - 6:00:10 UTC