Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-10-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 20/10/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Το ΠΑΣΟΚ αξιολογεί τα αποτελέσματα των εκλογών.
- Για ήττα κυβερνητικής πολιτικής κάνει λόγο η αντιπολίτευση.
- Ο προϋπολογισμός την Παρασκευή στην Κυβερνητική Επιτροπή.
- Συμμορίες νεαρών με θύματα ανήλικους.
- Συνεχίζεται η έρευνα για την αστυνομική επιχείρηση στην οδό Νιόβης.
- Απο σήμερα η στρατιωτική άσκηση "Νικηφόρος" στην Κύπρο.
- Αύριο στη Βουλή η αίτηση άρσης ασυλίας των Καραμηνά και Γιοβανούδα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Αύριο οι αγώνες Παναθηναϊκού-Λάντς και Ολυμπιακού-Αγιαξ στο πλαίσιο του τσάμπιονς λίνγκ.
- Μεγάλη διεθνής επιτυχία για την πρωταθλήτριά μας του τένις Χριστίνα Παπαδάκη, η οποία κατέκτησε το διεθνές τουρνουά της Βραζιλίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το ΠΑΣΟΚ αξιολογεί τα αποτελέσματα των εκλογών.

Προβληματισμός επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ για το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών. Σε δηλώσεις τους τόσο ο πρωθυπουργός όσο και άλλα στελέχη της κυβέρνησης και του Κινήματος τόνισαν οτι το αποτέλεσμα ηταν κατώτερο των προσδοκιών τους, ενω άφησαν αιχμές για ετερόκλητες συμμαχίες. Σήμερα υπο την προεδρία του συνεδριάζουν απο κοινού η Πολιτική Γραμματεία και η Κυβερνητική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Αύριο θα συνεδριάσει η ΚΟ και η Κεντρική Επιτροπή Δημοτικών - Νομαρχιακών Εκλογών.

Για ήττα κυβερνητικής πολιτικής κάνει λόγο η αντιπολίτευση.

Ικανοποίηση και αισιοδοξία επικρατεί στη ΝΔ, αλλά και στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης με τα αποτελέσματα των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών. Στελέχη της ΝΔ τονίζουν ότι σήμερα το κόμμα τους ειναι πλέον πρώτη δύναμη και καταδείχθηκε πως δεν ισχύουν πλέον οι διαχωριστικές γραμμές. Το ΚΚΕ, ο ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ ερμηνεύουν τα αποτελέσματα ως καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής. Η ΠΟΛΑΝ θεωρεί οτι έχει αναδιαταχθεί το πολιτικο σκηνικό της χώρας.

Ο προϋπολογισμός την Παρασκευή στην Κυβερνητική Επιτροπή.

Στην Κυβερνητική Επιτροπή, που θα συνεδριάσει την Παρασκευή υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, θα τεθούν για έγκριση ο προϋπολογισμός του επόμενου χρόνου, καθώς και οι προτάσεις για τη μείωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα ΙΧ αυτοκίνητα και στον ΦΠΑ. Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας οτι έχει πραγματοποιήσει τεράστιες προόδους, που έχουν αναγνωριστεί από όλους.

Συμμορίες νεαρών με θύματα ανήλικους.

Ανησυχία προκαλούν τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα των συμμοριών νεαρών, που ληστεύουν ή ξυλοκοπούν συνομήλικους τους. Την Πέμπτη θα απολογηθούν τελικά οι τέσσερις νεαροί, που συνελήφθησαν στον Πειραιά, γιατί λήστεψαν έναν 15χρονο, ενώ η αστυνομία συνέλαβε άλλους δύο νεαρούς για ανάλογο αδίκημα. Στη Θεσσαλονίκη, ένας 18χρονος λήστεψε έναν 20χρονο, από τον οποίο πήρε όχι μόνο τα χρήματα που είχε, αλλά και τα μποτάκια που φορούσε.

Συνεχίζεται η έρευνα για την αστυνομική επιχείρηση στην οδό Νιόβης.

Με καταθέσεις των αξιωματικών της ΕΛΑΣ, που ηταν επικεφαλείς της επιχείρησης σύλληψης του κακοποιού, Σορίν Ματέϊ, στην οδό Νιόβης, συνεχίζεται η ένορκη διοικητική εξέταση, που διενεργείται για τυχόν ευθύνες αστυνομικών στην αποτυχημένη επιχείρηση. Χθες κατέθεσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Γιάννης Παπαδογιαννάκης.

Απο σήμερα η στρατιωτική άσκηση "Νικηφόρος" στην Κύπρο.

Αναβαθμισμένη σε σύγκριση με πέρσυ αναμένεται να ειναι η άσκηση της Εθνικής Φρουράς "Νικηφόρος", η οποία αρχίζει σήμερα και θα διαρκέσει 6 ημέρες. Εντονη αναμένεται και να ειναι και φέτος η παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού και της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, μαχητικά της οποίας θα προσγειωθούν στην βάση "Ανδρέας Παπανδρέου", στην Πάφο.

Αύριο στη Βουλή η αίτηση άρσης ασυλίας των Καραμηνά και Γιοβανούδα.

Στην ολομέλεια της Βουλής συζητείται αύριο το απόγευμα η αίτηση άρσης ασυλιών του βουλευτή της ΝΔ, Γ. Καραμηνά και του διαγραφέντος Β. Γιοβανούδα. Ο κ. Καραμηνάς κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και άρνηση να κάνει το αλκοτέστ και ο κ. Γιοβανούδας για απλές σωματικές βλάβες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αύριο οι αγώνες Παναθηναϊκού-Λάντς και Ολυμπιακού-Αγιαξ στο πλαίσιο του τσάμπιονς λίνγκ.

Απίθανη είναι η συμμετοχή του Ερικ Μίκλαντ στον αυριανό αγώνα με τη Λανς για την τρίτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.Τη θέση του θα πάρει κατά πάσα πιθανότητα ο Μπλένταρ Κόλα. Ακόμη, στις προθέσεις του Βασίλη Δανιήλ είναι να χρησιμοποιήσει τον Βραζιλιάνο Μάουρο Ντα Σίλβα αντί του τραυματία Κριστόφ Βαζέχα στην επιθετική γραμμή.Οι σημαντικές απουσίες που θα έχει ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό για το Τσάμπιονς Λιγκ, ανησυχούν τον προπονητή του Αγιαξ Μόρτεν Ολσεν, όπως επεσήμανε με δηλώσεις του κατά την άφιξή της ολλανδικής αποστολής στην Αθήνα. Ο Δανός τεχνικός πρόσθεσε ότι από το αποτέλεσμα του αγώνα θα κριθεί η πρώτη θέση του ομίλου.

Μεγάλη διεθνής επιτυχία για την πρωταθλήτριά μας του τένις Χριστίνα Παπαδάκη, η οποία κατέκτησε το διεθνές τουρνουά της Βραζιλίας.

Μεγάλη διεθνής επιτυχία γιά την πρωταθλήτριά μας του τένις Χριστίνα Παπαδάκη, η οποία κατέκτησε το διεθνές τουρνουά 25.000 δολλαρίων που έγινε στο Σάο Πάουλο της Βραζιλίας, κερδίζοντας στον τελικό την Ιταλίδα Σκαβολίνι με 2-1. Η πρωταθλήτρια μας πήρε τον τίτλο και στο διπλό, όπου αγωνίστηκε με παρτενέρ την Ολλανδέζα Σέντα Νουρλάντε, αφού νίκησαν στον τελικό τις ιταλίδες Ζανέτι και Κανέπα με 2-1.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 283,07 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 174,66, γαλλικό φράγκο προς 52,09, λίρα Αγγλίας προς 482,42, ελβετικό φράγκο προς 214,92, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,54, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 246,80, τη λίρα Κύπρου προς 591,05 και την ECU προς 344,30 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Στη δυτική και βόρεια Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν και το απόγευμα είναι πιθανόν να βρέξει στο βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο.Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στα δυτικά μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά μέχρι μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 11 με 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 14 με 26 και στα νησιά 17 με 25 βαθμούς. Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται για την Αττική.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 15 με 26 βαθμούς.Λίγες νεφώσεις προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί 15 με 23 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 20 October 1998 - 7:00:08 UTC