Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-10-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/10/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεδριάζει σήμερα η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.
- Ικανοποίηση στην αντιπολίτευση για τα αποτελέσματα των εκλογών.
- Αντίθετη η Ελλάδα στην κοινοτική χρηματοδότηση της Τουρκίας.
- Νέες παραβάσεις και παραβιάσεις απο τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο.
- Πρόθυμες να παγώσουν τα τιμολόγια οι ασφαλιστικές εταιρίες.
- Στην Ολομέλεια της Βουλής η άρση ασυλίας Καραμηνά-Γιοβανούδα.
- Ο Γιαννόπουλος υποβάλλει μήνυση κατά Κατριβάνου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Σήμερα οι αγώνες Ολυμπιακού - Αγιαξ και Παναθηναικού - Λάνς για το Τσάμπιονς Λίνγκ.
- Δύο στα δύο για τις ελληνικές ομάδες στο Κύπελλο Σαπόρτα.
- Αισιόδοξος για το μέλλον του στην ΑΕΚ, είναι ο Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεδριάζει σήμερα η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Σε αλλεπάλληλες συνεδριάσεις των κορυφαίων πολιτικών οργάνων του το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει το μήνυμα των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών.Χθές,επί 5 ώρες συνεδρίασε για το θέμα αυτό η Πολιτική Γραμματεία και η Κυβερνητική Επιτροπή υπο την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.Σήμερα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική του Ομάδα,όπου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των μελών της.

Ικανοποίηση στην αντιπολίτευση για τα αποτελέσματα των εκλογών.

Την ικανοποίησή του για τα αποτέλεσματα των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής προς τους Τομεάρχες και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του κόμματος. Με τα αποτελέσματα των εκλογών ασχολήθηκε και το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ.Σε ανακοίνωσή του αναφέρεται οτι το πιο σημαντικό στοιχείο της εκλογικής αναμέτρησης είναι οτι εκφράστηκε μια ευρύτερη αγωνιστική συσπείρωση γύρω απο προγράμματα και θέσεις που υπερασπίζονται τα λαϊκά συμφέροντα.Σήμερα συνεδριάζει η ΠΓ του ΔΗΚΚΙ.

Αντίθετη η Ελλάδα στην κοινοτική χρηματοδότηση της Τουρκίας.

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είναι αποφασισμένη η Ελλάδα να προσφύγει εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιμείνει στις νομικά αστήρικτες προτάσεις που υπέβαλε για την κοινοτική χρηματοδότηση της Τουρκίας.Αυτό τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος σε επιστολή προς τον Αυστριακό ομόλογό του και προεδρεύοντα του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ Βόλφγκανγκ Σιούσελ.Το θέμα της κοινοτικής χρηματοδότησης προς την Τουρκία αφορά ποσό ύψους 195 εκατομμυρίων ECU.Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί σήμερα.

Νέες παραβάσεις και παραβιάσεις απο τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο.

Σε νέες προκλητικές παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου προέβησαν χθές 26 τουρκικά μαχητικά στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Επίσης,τουρκικό μαχητικό πλησίασε σε απόσταση 2000 ποδιών ελληνικό C-130 που εκτελούσε το τακτικό δρομολόγιο Αθήνα-Πάφου.

Πρόθυμες να παγώσουν τα τιμολόγια οι ασφαλιστικές εταιρίες.

Πάγωμα των ασφαλίστρων για το 1999 είναι διατεθειμένες να αποδεχθούν οι ασφαλιστικές εταιρίες στο πλαίσιο της αντιπληθωριστικής πολιτικής, εφόσον γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις τους για τη λειτουργία του ασφαλιστικού κλάδου. Οι ασφαλιστικές εταιρίες προτείνουν αλλαγή του συστήματος πληρωμής των αποζημιώσεων, να αυξηθεί το αφορολόγητο για ασφάλειες ζωής και να επιταχυνθεί η σύνδεση των υπολογιστών του υπουργείου Μεταφορών με την Ενωση Ασφαλιστικών Εταιριών.

Στην Ολομέλεια της Βουλής η άρση ασυλίας Καραμηνά-Γιοβανούδα.

Συζητούνται σήμερα στην ολομέλεια της βουλής οι αιτήσεις της άρσης της ασυλίας των βουλευτών Κώστα Καραμηνά και Βαρσάμη Γιοβανούδα, που έχουν εκλεγεί με τη Νέα Δημοκρατία. Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι όλοι οι βουλευτές του κόμματος θα ψηφίσουν υπέρ της ασυλίας και ζήτησε από το γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να μεταφέρει τη θέση αυτή, ώστε να υπάρξει ενιαία στάση.

Ο Γιαννόπουλος υποβάλλει μήνυση κατά Κατριβάνου.

Σήμερα υποβάλει ο υπουργός Δικαιοσύνης Ευάγγελος Γιαννόπουλος τη μήνυση κατά του νεοεκλεγέντα υπερνομάρχη Θεόδωρου Κατριβάνου για συκοφαντική δυσφήμηση.Ο κ. Γιαννόπουλος υποστηρίζει οτι όσα εκτοξεύτηκαν εναντίον του απο τον κ. Κατριβάνο είναι ψευδή και συκοφαντικά.Ο κ. Κατριβάνος δεσμεύτηκε χθές να δώσει συνέντευξη στην οποία θα αποδείξει οτι ο κ. Γιαννόπουλος δεν υπήρξε αντιστασιακός.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σήμερα οι αγώνες Ολυμπιακού - Αγιαξ και Παναθηναικού - Λάνς για το Τσάμπιονς Λίνγκ.

Βήματα πρόκρισης θα κάνουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αν καταφέρουν στα σημερινά παιχνίδια της αγωνιστικής του τσάμπιονς λιγκ να πανηγυρίσουν τους βαθμούς της νίκης. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός υποδέχεται στο Ολυμπιακό στάδιο τον Αγιαξ και ο Παναθηναϊκός θα δοκιμαστεί στο "Φελίξ Μπολέρ" την έδρα της Λανς.Και οι δύο εκπρόσωποι μας έχουν τις δυνατότητες να πάρουν τη νίκη και να θέσουν τις βάσεις για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Δύο στα δύο για τις ελληνικές ομάδες στο Κύπελλο Σαπόρτα.

Δύο στα δύο για τις ελληνικές ομάδες στο Κύπελλο Σαπόρτα. Η ΑΕΚ, σε αγώνα για την 5η ημέρα που έγινε στο ΟΑΚΑ επικράτησε με 87-72 της σλοβενικής Πιβοβάρνα Λάσκο, σημειώνοντας την πέμπτη νίκη του σε ισάριθμους αγώνες και φυσικά προηγείται στον τέταρτο όμιλο της διοργάνωσης. Στην πρώτη θέση του έκτου ομίλου βρίσκεται και ο Αρης. Οι ``κίτρινοι`` σε αγώνα που έγινε στο Αλεξάνδρειο επικράτησαν με 82-62 της βελγική Αντβέρπ, η οποία ήταν μέχρι τώρα αήττητη.

Αισιόδοξος για το μέλλον του στην ΑΕΚ, είναι ο Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς.

Αισιόδοξος για το μέλλον του στην ΑΕΚ, φαίνεται, ότι είναι ο Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς, αν κρίνουμε από τις χθεσινές δηλώσεις του στις οποίες κράτησε, πάντως, χαμηλούς τόνους. Ο τεχνικός της ΑΕΚ μίλησε και για τη ``συνταγή`` της επιτυχημένης πορείας που θα πρέπει να έχει η ΑΕΚ. Μάλιστα τόνισε ότι" στους αγώνες μας με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, θα δείξουμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε πραγματικά".

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,76 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 174,43, γαλλικό φράγκο προς 52,02, λίρα Αγγλίας προς 486,18, ελβετικό φράγκο προς 213,83, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,63, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 243,38, τη λίρα Κύπρου προς 591,42 και την ECU προς 343,87 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών προβλέπονται στο βόρειο Iόνιο, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις. Το πρωί κατά τόπους θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι αλλά σταδιακά από βορρά προς νότο θα γίνουν βόρειοι μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 13 με 20, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 15 με 25 και στα νησιά 17 με 26 βαθμούς.Σχεδόν αίθριο καιρό θα έχει στην Αττική με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς και από το απόγευμα βόρειοι μέτριοι, ενώ το θερμόμετρο στην Αθήνα θα δείξει 15 με 25 βαθμούς. Συννεφιά με μικρή πιθανότητα βροχής θα έχει στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι αρχικά θα είναι ασθενείς αλλά γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους μέτριους και πρόσκαιρα ισχυρούς, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί 13 με 20 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 21 October 1998 - 8:00:08 UTC