Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-10-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/10/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Πολύωρη συνεδρίαση ΚΟ ΠΑΣΟΚ για αποτελέσματα εκλογών.
- Συνεδριάζουν σήμερα οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΝΔ και ΔΗΚΚΙ.
- Εντονη αντίδραση της Ελλάδας για χρηματοδότηση Τουρκίας απο ΕΕ.
- Σε τροχιά ένταξης στο ευρώ η ελληνική οικονομία.
- Η Βουλή ψήφισε την άρση ασυλίας των Γιοβανούδα και Καραμηνά.
- Μειώθηκαν εκ νέου οι τιμές των υγρών καυσίμων.
- Ο υπουργός δικαιοσύνης υπέβαλε μήνυση κατά Κατριβάνου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Ολυμπιακού με 1-0 επί του Αγιαξ.
- Τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες ήταν ο απολογισμός των ελληνικών ομάδων στο Κύπελλο Κόρατς στις συναντήσεις της 3ης ημέρας.
- Αισιοδοξία για την έκβαση του σημερινού αγώνα με τον Πανιώνιο για το Β' γύρο του κυπέλλου κυπελλούχων, στον Απόλλωνα Λεμεσού.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Πολύωρη συνεδρίαση ΚΟ ΠΑΣΟΚ για αποτελέσματα εκλογών.

Επι 8 ώρες συνεδρίασε χθες η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αναλύοντας τα αίτια των αποτελεσμάτων των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του τόνισε οτι το μήνυμα απο τις εκλογές είναι σαφές, δεν χρειάζεται να γίνει ούτε ένα βήμα πίσω, γιατί δεν πρέπει να θυσιαστεί το συμφέρον της χώρας.Ο κ. Σημίτης τόνισε την ανάγκη επανασυσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ και άσκησε σκληρή κριτική στις ηγεσίες της ΝΔ και του ΚΚΕ. Αρκετοί απο τους 77 βουλευτές, που μίλησαν άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση και στην κατάσταση, που επικρατεί στο Κίνημα.

Συνεδριάζουν σήμερα οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΝΔ και ΔΗΚΚΙ.

Στις 11 το πρωί σε κλίμα ευφορίας για τα αποτελέσματα των εκλογών, συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν έχει λάβει το μήνυμα των εκλογών, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Ακόμη, σήμερα συνεδριάζει η ΚΟ του ΔΗΚΚΙ, όπου επίσης θα συζητηθούν τα αποτελέσματα των εκλογών.

Εντονη αντίδραση της Ελλάδας για χρηματοδότηση Τουρκίας απο ΕΕ.

Στο ευρωπαϊκό δικαστήριο θα παραπέμψει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η ελληνική κυβέρνηση για τη χθεσινή της απόφαση να χρηματοδοτήσει την Τουρκία. Η απόφαση αυτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ωστόσο πρέπει να εγκριθεί και απο το Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών. Ο πρωθυπουργός απέστειλε επιστολή στον προεδρεύοντα της ΕΕ Αυστριακό καγκελάριο, κ. Κλίμα, υπογραμμίζοντας την έντονη διαφωνία της Ελλάδας.

Σε τροχιά ένταξης στο ευρώ η ελληνική οικονομία.

Ιδιαίτερα θετικές για την ελληνική οικονομία είναι οι εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στην εξαμηνιαία έκθεσή της για την κατάσταση των ευρωπαϊκών οικονομιών, τονίζεται οτι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ένταξης στο ευρώ. Η έκθεση προβλέπει ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να επιτύχει τους στόχους σε ότι αφορά τον πληθωρισμό και το δημόσιο έλλειμμα, σε ποσοστό του ΑΕΠ και προβλέπει ότι η χώρα μας μαζί με το Λουξεμβούργο και την Ιρλανδία θα εμφανίσουν μέχρι το 2000 τους μεγαλύτερους αναπτυξιακούς ρυθμούς στην ΕΕ.

Η Βουλή ψήφισε την άρση ασυλίας των Γιοβανούδα και Καραμηνά.

Η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών τάχθηκε υπέρ της άρσης της ασυλίας των βουλευτών της ΝΔ,Βαρσάμη Γιοβανούδα και Κώστα Καραμηνά για την εμπλοκή τους σε υποθέσεις κακοποίησης και θανατηφόρου τροχαίου αντίστοιχα. Από τους 222 παρόντες βουλευτές, 181 ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Γιοβανούδα, 36 κατά, 1 δήλωσε παρών και 4 ψήφισαν λευκό. Υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Καραμηνά ψήφισαν 196 βουλευτές, 20 ψήφισαν κατά, 2 δήλωσαν παρών και 4 ψήφισαν λευκό.

Μειώθηκαν εκ νέου οι τιμές των υγρών καυσίμων.

Νέες μειώσεις επέρχονται στις τιμές των υγρών καυσίμων λόγω μεταβολής των διεθνών τιμών. Ετσι, η βενζίνη πωλείται φθηνότερη κατά 50 λεπτά, το πετρέλαιο κίνησης κατά 1,10 δρχ το λίτρο και το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 1, 30 δρχ το λίτρο.

Ο υπουργός δικαιοσύνης υπέβαλε μήνυση κατά Κατριβάνου.

Χρηματική αποζημίωση 250 εκατομμυρίων δραχμών ζητεί απο το νεοεκλεγέντα υπερνομάρχη Αθηνών, κ. Κατριβάνο, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ευάγγελος Γιαννόπουλος, με μήνυση, που υπέβαλε εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο κ. Κατριβάνος αμφισβήτησε την αντιστασιακή δράση του κ. Γιαννόπουλου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Ολυμπιακού με 1-0 επί του Αγιαξ.

Μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση, ο Ολυμπιακός σημείωσε την δεύτερη νίκη του στο Τσάμπιονς Λίγκ, επικρατώντας με 1-0 του Αγιαξ στο ΟΑΚΑ παρουσία 65.000 θεατών και έμεινε μόνος και αήττητος στην κορυφή του Α' Ομίλου. Το τέρμα που έκρινε τη συνάντηση πέτυχε ο Αλεξανδρής στο 38ο λεπτό της συνάντησης. Αδικη ήττα γνώρισε ο Παναθηναϊκός με 1-0 από την πρωταθλήτρια Γαλλίας Λανς στο πλαίσιο της ίδιας διοργάνωσης. Οι "πράσινοι" διαμαρτύρονται έντονα για τη φάση του 88ου λεπτού, όταν ο γκολκίπερ της Λανς ανέτρεψε καθαρά τον Αλιόσα Ασάνοβιτς μέσα στην περιοχή των Γάλλων.

Τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες ήταν ο απολογισμός των ελληνικών ομάδων στο Κύπελλο Κόρατς στις συναντήσεις της 3ης ημέρας.

Τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες ήταν ο απολογισμός των ελληνικών ομάδων στο Κύπελλο Κόρατς στις συναντήσεις της 3ης ημέρας. Το Ηράκλειο νίκησε εκτός έδρας με 84-78 την Χεμοσβίτ και παρέμεινε πρώτο στον 16ο όμιλο, ο Απόλλων στην Πάτρα επικράτησε με 79-67 της Τσίτλουκ και έφτασε τις δύο νίκες στον 7ο όμιλο, όπως και ο Πανιώνιος που κέρδισε με 88-69 την Ζελέζνικ στη Νέα Σμύρνη.Αντίθετα ο Παπάγου έχασε στη Βόνη από την Τέλεκομ με 87- 76.

Αισιοδοξία για την έκβαση του σημερινού αγώνα με τον Πανιώνιο για το Β' γύρο του κυπέλλου κυπελλούχων, στον Απόλλωνα Λεμεσού.

Αισιόδοξοι για την έκβαση του πρώτου αγώνα με τον Πανιώνιο που θα γίνει σήμερα στη Νέα Σμύρνη για το Β' γύρο του κυπέλλου κυπελλούχων, εμφανίστηκαν κατά την αφιξή τους στην Αθήνα τεχνική ηγεσία και παίκτες του Απόλλωνα Λεμεσού. Ο Γιουγκοσλάβος προπονητής του Απόλωνα, Νέταν Στάροβλαχ,τόνισε ότι "οποια ομάδα και αν περάσει θα είναι ευχάριστο γεγονός για όλους, αφού θα είναι ελληνική".

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,96 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 173,80, γαλλικό φράγκο προς 51,84, λίρα Αγγλίας προς 485,10, ελβετικό φράγκο προς 211,91, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,57, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 246,09, τη λίρα Κύπρου προς 586,91 και την ECU προς 342,56 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που στα ηπειρωτικά κατά τόπους θα είναι αυξημένες και υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 12 με 20, στα δυτικά 13 με 26 και στην υπόλοιπη χώρα 15 με 25 βαθμούς. Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, βορειοανατολικοί μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 16 με 23 βαθμούς. Τοπικές νεφώσεις μεπιθανότητα ασθενούς βροχής θα έχει η Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 14 με 20 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 22 October 1998 - 7:00:09 UTC