Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-10-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 25/10/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δίωξη αστυνομικού για φόνο 17χρονου.
- Μνημόνιο Σημίτη για κοινωνική Ευρώπη.
- Εκδηλώσεις στο Αγιο Ορος.
- Σύγκρουση τρένου - ΙΧ με μια νεκρή.
- Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.
- Συνέντευξη Καραμανλή στη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.
- Ληστείες σε βενζινάδικα στην Αθήνα.
- Αλλαξε η ώρα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Αρης νίκησε την ΑΕΚ με 86-73, για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1.
- Ο Εθνικός παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον Αρη,σε αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 7ης ημέρας στο πρωτάθλημα της Α εθνικής.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δίωξη αστυνομικού για φόνο 17χρονου.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία απο πρόθεση άσκησε ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης εναντίον του ανθυπαστυνόμου Κυριάκου Βαντούλη, ο οποίος σκότωσε τον 17χρονο Σέρβο μαθητή στο κέντρο της πόλης. Ο κατηγορούμενος θα απολογηθεί την Τρίτη στον ανακριτή. Ο άτυχος μαθητής βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη σε εκδρομή με το σχολείο του. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, επέρριψε στον πρωθυπουργό πολιτικές ευθύνες για την κατάσταση, που επικρατεί στη δημόσια τάξη και ζήτησε την απομάκρυνση του υπουργού.

Μνημόνιο Σημίτη για κοινωνική Ευρώπη.

Μνημόνιο με τις ελληνικές θέσεις για την Ευρώπη του 2000 κατέθεσε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στην άτυπη σύνοδο κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώνονται το απόγευμα στο Πέρτσαχ της Αυστρίας. Στο μνημόνιο για το παρόν και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης περιγράφεται σε επτά άξονες η αναγκαιότητα στροφής της Ενωσης προς τον πολίτη και την ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου της.

Εκδηλώσεις στο Αγιο Ορος.

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια πραγματοποιούνται στο Αγιο Ορος οι εκδηλώσεις για τα 1000 χρόνια απο την ίδρυση της Μονής Ξενοφώντος. Στην Αθωνική πολιτεία βρίσκεται απο χθες ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Σήμερα στο Αγιο Ορος μεταβαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής. Αύριο αναμένεται να μεταβεί και ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο οποίος βρίσκεται στην Αυστρία.

Σύγκρουση τρένου - ΙΧ με μια νεκρή.

Θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε χθες το βράδυ στην Λεπτοκαριά Πιερίας, όταν επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε σε αφύλακτη διάβαση με ΙΧ αυτοκίνητο. Απο τα συντρίμμια ανασύρθηκε νεκρή η 73χρονη Αριέτα Γκαρσέα και τραυματίες ο Γαβριήλ Γκαρσέας, η σύζυγός του Μαργαρίτα, ο Θεοφύλακτος Καρυπίδης, 50 ετών και τα παιδιά Ηλίας Καρυπίδης, 9 ετών και Αριέτα Καρυπίδη 3 ετών, όλοι κάτοικοι Θεσσαλονίκης. Ο οδηγός του ΙΧ επιχείρησε να περάσει τη διάβαση χωρίς να ελέγξει αν διέρχεται αμαξοστοιχία.

Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.

Συνεχίστηκαν και χθες οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. Τουρκικά μαχητικά προσπάθησαν να παρεμποδίσουν πτήσεις ελληνικών πολεμικών αεροσκαφών, που κατευθυνόταν στην Κύπρο για την άσκηση "Νικηφόρος - Τοξότης". Τα τουρκικά αναχαιτίστηκαν απο ελληνικά μαχητικά, ενω σε πολλές περιπτώσεις σημειώθηκαν εμπλοκές. Η άσκηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και σήμερα θα γίνει μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Λευκωσία πάνω απο την οποία έχει προγραμματιστεί να πετάξουν τέσσερα ελληνικά F-16.

Συνέντευξη Καραμανλή στη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, σε εφ'όλης της ύλης συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει οτι ο αντιπολιτευτικός έλεγχος του κόμματός του θα είναι σταθερά προσανατολισμένος στην επίτευξη του στόχου της ΟΝΕ. Ο κ. Καραμανλής εμφανίζεται αποφασισμένος να καθοδηγεί - όπως τονίζει - αλλά και να μαστιγώνει την κυβέρνηση, προκειμένου να μην παρεκλίνει της ευρωπαϊκής πορείας, ενω προς χάρη της επίτευξης του εθνικού στόχου δεν πρόκειται να αξιώσει επι του παρόντος την επίσπευση των εκλογών.

Ληστείες σε βενζινάδικα στην Αθήνα.

Δυο ληστείες έγιναν τις πρωινές ώρες σε πρατήρια καυσίμων στην Αθήνα. Η πρώτη έγινε στην λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο Ελληνικό και δύο άγνωστοι με την απειλή καραμπίνας απέσπασαν απο τον υπάλληλο του πρατηρίου μεγάλο χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν. Η άλλη ληστεία έγινε στο Βύρωνα, όπου άγνωστος πυροβόλησε για εκφοβισμό στον αέρα, απέσπασε απο τον υπάλληλο 900.000 δρχ και διέφυγε.

Αλλαξε η ώρα.

Αλλαξε η ώρα απο σήμερα τα ξημερώματα. Ετσι, οι δείκτες των ρολογιών στις 4 μετακινήθηκαν μια ώρα πίσω και έδειξαν 3.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Αρης νίκησε την ΑΕΚ με 86-73, για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1.

Για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας ο Αρης νίκησε την ΑΕΚ στο Αλεξάνδρειο με 86-73. Στους άλλους αγώνες σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Περιστέρι - Σπόρτιγκ 91-71, Νήαρ Ιστ - Παπάγου 81-76, Μαρούσι Ηρακλής 82-64 και Πανιώνιος - Ηράκλειο 77-68. Σήμερα θα γίνουν τα παιχνίδια Παναθηναϊκού - ΠΑΟΚ και Απόλλωνος Πάτρας - Ολυμπιακού.

Ο Εθνικός παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον Αρη,σε αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 7ης ημέρας στο πρωτάθλημα της Α εθνικής.

Ο Εθνικός παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον Αρη στο Στάδιο Καραϊσκάκη, σε αγώνα με τον οποίο άνοιξε χθες η αυλαία της 7ης ημέρας στο πρωτάθλημα της Α εθνικής κατηγορίας. Σήμερα θα γίνουν τα εξής παιχνίδια: Εθνικός Αστέρας - Ολυμπιακός, Ηρακλής - Ιονικός, ΟΦΗ - Πανελευσινιακός, Πανηλειακός - Απόλλων, Προοδευτική - ΑΕΚ και Ξάνθη - ΠΑΟΚ. Αύριο θα γίνουν τα παιχνίδια Παναθηναϊκού - Καβάλας και Πανιωνίου - Βέροιας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 284,53 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 173,39, το γαλλικό φράγκο προς 51,72, τη λίρα Αγγλίας προς 482,22, το ελβετικό φράγκο προς 212,09, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,53, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 239,83, τη λίρα Κύπρου προς 585,51 και την Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα (ECU0 προς 341,30 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται στη βορειοανατολική Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται βροχές, κυρίως στα δυτικά και νότια όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγιδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέχρι μέτριοι και τοπικά στα νότια πελάγη ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 8 με 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 10 με 24 και στα νησιά 14 με 25 βαθμούς.Στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα βροχής το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 15 με 22 και στη Θεσσαλονίκη 12 με 20 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 25 October 1998 - 8:00:10 UTC