Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-10-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 26/10/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αρνητικές διαπιστώσεις για την αστυνομία και από τον Δ.Ρέππα.
- Νέα υπόθεση σωματεμπορίας, στην οποία εμπλέκονται 9 αστυνομικοί.
- Στις καλένδες παραπέμπεται το μέτρο της απόσυρσης των ΙΧ.
- Νέο δυστύχημα σημειώθηκε σε αφύλακτη σιδηροδρομική διάβαση.
- Για βιασμό κατ'εξακολούθηση κατηγορείται 55χρονος προπονητής.
- Δύο ληστείες τραπεζών σημειώθηκαν σήμερα στην Αθήνα.
- Αρχισαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη.
- Στο Αγιο Ορος συναντήθηκαν Σημίτης-Βαρθολομαίος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αρνητικές διαπιστώσεις για την αστυνομία και από τον Δ.Ρέππα.

Σημεία χαλάρωσης της συνείδησης στην αστυνομία, διαπίστωσε ο κυβέρνητικός εκπρόσωπος, μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα διαφθοράς στους κόλπους της ΕΛΑΣ. Παραδέχθηκε επίσης ότι η αστυνομία δεν βρίσκεται στο επίπεδο που θα έπρεπε, αλλά ζήτησε να μην της πιστώνονται μόνο οι αποτυχίες. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Ρωμαίος, την αποπομπή του οποίου ζητεί η ΝΔ, δεν απάντησε σε ερωτήσεις για πληροφορίες που τον φέρουν να έχει υποβάλει τηλεφωνικώς την παραίτησή του στον πρωθυπουργό.

Νέα υπόθεση σωματεμπορίας, στην οποία εμπλέκονται 9 αστυνομικοί.

Νέα υπόθεση σωματεμπορίας, στην οποία εμπλέκονται εννέα αστυνομικοί, δύο γυναικολόγοι και ένας ιδιοκτήτης μπάρ, αποκαλύφθηκε στον Πύργο της Ηλείας. Τα μέλη του κυκλώματος, εναντίον των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη, εξωθούσαν στην πορνεία ανήλικες Ρουμάνες. Στη Θεσσαλονίκη απολογείται αύριο στον ανακριτή, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ο αστυφύλακας Κυριάκος Βαντούλης που σκότωσε έναν 18χρονο Σέρβο σπουδαστή, στη διάρκεια επιχείρησης για τη σύλληψη πορτοφολά.

Στις καλένδες παραπέμπεται το μέτρο της απόσυρσης των ΙΧ.

Στις καλένδες παραπέμπεται τελικά το μέτρο της απόσυρσης των ΙΧ τουλάχιστον για το 1999, καθώς το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι το μέτρο έχει μεγάλες τεχνικές δυσκολίες για να εφαρμοστεί και δεν θα συμβάλει σημαντικά στο στόχο για την πτώση του πληθωρισμού. Αντ'αυτού προτείνεται η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης κατά περίπου 20%, γεγονός που θα οδηγήσει στη μείωση των λιανικών τιμών των αυτοκινήτων γύρω στο 10%, για ΙΧ μέχρι 1.400 κυβικά, ενώ σε αυτοκίνητα με μεγαλύτερο κυβισμό το όφελος θα είναι μικρότερο.

Νέο δυστύχημα σημειώθηκε σε αφύλακτη σιδηροδρομική διάβαση.

Και νέο τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε σε ένα 24ωρο σε αφύλακτη σιδηροδρομική διάβαση στην περιοχή της Πιερίας. Κοντά στο χωριό Περίσταση της Πιερίας επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με αγροτικό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν πέντε άτομα. Από τα συντρίμια του αυτοκινήτου ανασύρθηκαν νεκροί ο Χαράλαμπος Κουγιουμτζίδης, 66 ετών και η 59χρονη Ταμάρα Νικοπολίδου, ενώ σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Κατερίνης ο 67χρονος Κωνσταντίνος Τσιτακίδης.

Για βιασμό κατ'εξακολούθηση κατηγορείται 55χρονος προπονητής.

Προθεσμία μέχρι την Πέμπτη για να προετοιμάσει την απολογία του πήρε από την ανακρίτρια, ο 55χρονος προπονητής της παιδικής ομάδας μπάσκετ του Ιωνικού Νικαίας Γεώργιος Χατζηαθανασίου, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατ'εξακολούθηση, απόπειρα βιασμού και αποπλάνηση παιδιών ηλικίας μικρότερης των 15 ετών. Ο Χατζηαθανασίου, σύμφωνα με την κατηγορία, παρέσυρε ανήλικα αγόρια στη βιοτεχνία του στην Αθήνα και ασελγούσε σε βάρος τους.

Δύο ληστείες τραπεζών σημειώθηκαν σήμερα στην Αθήνα.

Η Εθνική τράπεζα στην Κυψέλη και η Εμπορική στον Ταύρο, ήταν ο στόχος ενόπλων ληστών, που πήραν συνολικά 7 εκατομ. δρχ. Η ΟΤΟΕ υποστηρίζει ότι φέτος τριπλασιάστηκαν οι ληστείες σε τράπεζες, επικρίνει το υπουργείο δημόσιας τάξης και έχει κηρύξει για αύριο δίωρη στάση εργασίας. Στο μεταξύ, συνελήφθησαν οι δράστες της ληστείας σε βάρος ιδιωτικού υπαλλήλου στο Μαρούσι, από τον οποίο πήραν τσάντα με 13 εκατ. δρχ. Πρόκεται για τους αδελφούς Ανδρέα και Χρήστο Λούτζη και το συνεργό τους Δημήτρη Λάμαρη.

Αρχισαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη.

Παρουσία της πολιτειακής, πολιτικής, στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας, άρχισαν στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις για την τριπλή γιορτή του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό το 1912 και της επετείου του ΟΧΙ. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Τετάρτη, με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας.

Στο Αγιο Ορος συναντήθηκαν Σημίτης-Βαρθολομαίος.

Σε ιδιαίτερη θερμή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Αγιον Ορος, με την αφορμή των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση χιλίων ετών ζωής της Ιεράς Μονή Ξενοφώντος. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ιστορική τη συνάντησή του με τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας και διαβεβαίωσε για τα αισθήματα της Πολιτείας αλλά και της κυβέρνησης προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τη μεγάλη αποστολή που επιτελεί.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας πέρασε ο Παναθηναϊκός, αφού σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας, συνέτριψε στο ΟΑΚΑ την Καβάλα με 6-2. Τα τέρματα των ''πρασίνων'' που έφτασαν τους 18 βαθμούς, πέτυχαν οι Λυμπερόπουλος (18', 47'), Ασάνοβιτς (27'), Μιλόγεβιτς (60' πέναλτι, 80' πέναλτι) και Ντα Σίλβα (85'), ενώ για την Καβάλα σκόραραν οι Καβακάς (74') και Νασιόπουλος (77'). Σε άλλο παιχνίδι για το πρωτάθλημα της Α'εθνικής ο Πανιώνιος με τη Βέροια έμειναν στο 0-0. Να σημειωθεί ότι ο Σαπουντζής έχασε πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο.

Μετά το 2000 θα πιάσουν δουλειά οι ... μπουλντόζες για τα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Αυτό τόνισαν ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ''Αθήνα 2004'' Στρατής Στρατήγης και ο διευθύνων σύμβουλος Κώστας Μπακούρης, οι οποίοι διευκρίνισαν ότι το κόστος των Ολυμπιακών έργων ανέρχεται σε 173 δισεκατομμύρια δραχμές.

Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, έγινε ο πρώτος μπασκετμπολίστας που αναδεικνύεται για δεύτερη φορά στο εφετινό πρωτάθλημα της Α1 πολυτιμότερος παίκτης (MVP) της αγωνιστικής. Ο Σέρβος άσος συγκέντρωσε 58 βαθμούς στη σχετική ψηφοφορία για την 6η ημέρα, ενώ από 33 βαθμούς πήραν ο Ντράγκαν Τάρλατς του Ολυμπιακού και ο Ντέρικ Ντάιαλ του Περιστερίου. Ο Μποντίρογκα είχε ανακηρυχθεί MVP και στην 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των παίδων προκρίθηκε αήττητη στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος '99, αφού πήρε την πρώτη θέση στον όμιλο της, οι αγώνες του οποίου διεξήχθησαν στην πόλη Σααλφέλντεν της Αυστρίας. Η ελληνική ομάδα, στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι της, αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την αντίστοιχη της διοργανώτριας, με την οποία ισοβάθμησε στην κορυφή, αλλά πήρε την πρώτη θέση λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 283,77 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 171,62, γαλλικό φράγκο προς 51,19, λίρα Αγγλίας προς 475,52, ελβετικό φράγκο προς 210,31, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,34, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 238,37, τη λίρα Κύπρου προς 576,68 και την ECU προς 338,09 δραχμές.

Το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές το οποίο εντάθηκε τα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης οδήγησε την αγορά του Χρηματιστηρίου σε σημαντική άνοδο και πάνω απο τα επίπεδα των 2.100 μονάδων. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2.104,40 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,33%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 37,6 δισ. δρχ. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με άνοδο 1,11%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν αύριο σε όλη τη χώρα, ενώ χιόνια θα πέσουν στα βουνά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θεμροκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 6 με 15 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 12 με 20 και στο Αιγαίο 14 με 23 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με βροχή και καταιγίδα, μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 14 με 20 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να βρέξει το πρωί, οι άνεμοι θα είναι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 10 με 15 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 26 October 1998 - 20:00:10 UTC