Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-10-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/10/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Μητέρα πέταξε το παιδί της από το μπαλκόνι...
- Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο ανθυπαστυνόμος Κ.Βαντούλης.
- Ποινική διώξη κατά 9 αστυνομικών για υπόθεση ροζ μπαλλέτων.
- Ροζ... ψητοπωλείο λειτουργούσε στον Ασπρόπυργο.
- Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τη μείωση των επιτοκίων.
- Ποινική δίωξη για αποπλάνηση ανηλίκου σε 37χρονο παντοπώλη.
- Ολοκληρώνονται αύριο οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μητέρα πέταξε το παιδί της από το μπαλκόνι...

Με πολλαπλά τραύματα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Παίδων η τετράχρονη Νικολέτα Ροδίτη, από την Αρτάκη Χαλκίδας, την οποία η 30χρονη μητέρα της Σοφία, πέταξε από το μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου του σπιτιού της. Στη συνέχεια η 30χρονη απειλούσε να αυτοκτονήσει, αλλά μετά τη συντονισμένη επιχείρηση ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, την άρπαξαν πρίν προλάβει να πηδήσει στο κενό. Η 30χρονη είναι διαζευγμένη και αντιμετωπίζει ψυχολογικά και σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο ανθυπαστυνόμος Κ.Βαντούλης.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο ανθυπαστυνόμος Κυριάκος Βαντούλης, που κατηγορείται για το θάνατο του 17χρονου Σέρβου σπουδαστή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Κατά την προσαγωγή του στον ανακριτή, ομάδα αστυνομικών με πολιτικά είχε δημιουργήσει κλοιό, προκειμένου να εμποδιστεί το έργο των μέσων ενημέρωσης. Η σορός του άτυχου Σέρβου μεταφέρθηκε με στρατιωτικό αεροπλάνο στο Βελιγράδι, ενώ νωρίτερα ο πατέρας του τέλεσε τρισάγιο στον τόπο που έπεσε νεκρό το παιδί του.

Ποινική διώξη κατά 9 αστυνομικών για υπόθεση ροζ μπαλλέτων.

Ποινική δίωξη για διευκόλυνση επιχειρηματία νυχτερινού κέντρου, ο οποίος απασχολούσε αλλοδαπές, χωρίς άδεια εργασίας, άσκησε η εισαγγελία Αιγίου, εναντίον εννέα αστυνομικών. Σημειώνεται ότι για την υπόθεση είχε διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση προ διετίας. Η ποινική δίωξη αφορά παράβαση καθήκοντος, ψευδή βεβαίωση και ειδικά για τον ένα αστυνομικό ελευθέρωση κρατούμενου. Οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί έχουν απολογηθεί με υπομνήματα.

Ροζ... ψητοπωλείο λειτουργούσε στον Ασπρόπυργο.

Ρόζ...ψητοπωλείο λειτουργούσε στην περιοχή του Ασπροπύργου, όπου εκτός από τα εδέσματα το κατάστημα σερβίριζε στην εκλεκτή πελατεία του και νεαρές αλλοδαπές. Σε έφοδο της αστυνομίας συνελήφθησαν οκτώ γυναίκες, οι οποίες υποστήριξαν στους αστυνομικούς ότι ο ιδιοκτήτης του κέντρου τους είχε πάρει τα διαβατήρια και τις ανάγκαζε να παρέχουν εξτρά υπηρεσίες σε πελάτες, σε ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια, πίσω από το κέντρο.

Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τη μείωση των επιτοκίων.

Σαφείς ενδείξεις ότι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τη μείωση των επιτοκίων, διαφάνηκαν στη σημερινή δημοπρασία των ετήσιων εντόκων γραμματίων του δημοσίου. Το μέσο σταθμικό επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 11% από 11,6% της προηγούμενης δημοπρασίας πριν από ένα μήνα. Στο μεταξύ, έντονο ενδιαφέρον εκδηλώνουν Ελληνες και ξένοι θεσμικοί επενδυτές για την αγορά μετοχών του ΟΤΕ στο πλαίσιο της τρίτης φάσης μετοχοποίησης του οργανισμού.

Ποινική δίωξη για αποπλάνηση ανηλίκου σε 37χρονο παντοπώλη.

Ποινική δίωξη για αποπλάνηση ανηλίκου κατ'εξακολούθηση ασκήθηκε κατά του 37χρονου παντοπώλη Λευτέρη Θεοδωρίδη, ο οποίος συνελήφθη στο χωριό Χρυσοχώραφα Σερρών, μετά από καταγγελία 11χρονου αγοριού με ειδικές ανάγκες ότι ασέλγησε εις βάρος του. Ο Θεοδωρίδης πήρε 48ωρη προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του.

Ολοκληρώνονται αύριο οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη.

Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας, ολοκληρώνονται αύριο στη Θεσσαλονίκη οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ. Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση. Μηνύματα ενότητας, εθνικής υπερηφάνειας και παραδειγματισμού από το έπος του '40, απηύθυνε η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στεπάνοβιτς τέλος! Ηδη, άνθρωποι της ΑΕΚ αναζητούν προπονητή, καθώς το μόνο που μένει είναι η επίσημη ανακοίνωση της απόλυσης του Στεπάνοβιτς. Το μόνο θέμα που βρίσκεται σε εκκρεμότητα όσον αφορά το Σέρβο προπονητή είναι η αποζημίωσή του. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, "υπηρεσιακός" προπονητής θα αναλάβει ο Μίλτος Παπαστόλου, μέχρι την πρόσληψη του νέου προπονητή.

Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 ανέβηκε ο Αρης που σήμερα νίκησε μέσα στο Λίντο το Ηράκλειο με 63-51 (ημ. 30-27). Με τον αγώνα αυτόν άνοιξε η αυλαία της 7ης ημέρας και οι Θεσσαλονικείς έφτασαν τους 13 βαθμούς, έναντι 12 του Παναθηναϊκού που, ωστόσο, έχει κι ένα παιχνίδι λιγότερο. Η 7η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο με τις συναντήσεις: ΠΑΟΚ-Νήαρ Ηστ Παπάγου-Μαρούσι Ηρακλής-Απόλλων Ολυμπιακός-Περιστέρι ΑΕΚ- Παναθηναϊκός Σπόρτιγκ-Πανιώνιος

Πέντε χιλιάδες εισίτηρια ζήτησε ο Ολυμπιακός από τον ΠΑΟΚ, προκειμένου να τα διαθέσει στους οπαδούς του για τον αγώνα πρωταθλήματος που θα γίνει το Σάββατο στην Τούμπα. Την απόφαση αυτή πήρε η διοίκηση των ερυθρολεύκων, μετά την περσινή κάθοδο στην Αθήνα οπαδών του ΠΑΟΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 286,36 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 172,77, γαλλικό φράγκο προς 51,51, λίρα Αγγλίας προς 477,61, ελβετικό φράγκο προς 210,96, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,44, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 239,06, τη λίρα Κύπρου προς 585,61 και την ECU προς 339,37 δραχμές.

Ισχυρές ανοδικές τάσεις επεκράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται κυρίως σε μετοχές των Τραπεζών αλλα και σε ισχυρά χαρτιά της Βιομηχανίς. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2.140,39 μονάδες ενισχυμένος σε ποσοστό 1,71%. Η χρηματιστηριακή αγορά αναμένει και νέα μείωση κατά 0,25%, του επιτοκίου παρέμβασης της Τραπέζης της Ελλάδος, στα πλαίσια ενός κλίματος μείωσης των επιτοκίων που υπάρχει στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Η άνοδος των τιμών των μετοχών συνοδεύτηκε και απο σημαντική αύξηση του όγκου των συναλλαγών λόγω κυρίως της αύξησης θέσεων απο ξένους επενδυτές. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 46, 2 δισ. δρχ. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς ενισχύθηκε κατά 1,24%. Η τιμή της μετοχής του ΟΤΕ έκλεισε με άνοδο 70 δρχ. στις 6,420 διακινώντας 270.000 τεμάχια.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός στο Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλάδα αλλά στην υπόλοιπη χώρα αρχικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες, σταδιακά όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις, με εξασθένηση από τη νύχτα. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 3 με 14 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 18 και στο Αιγαίο 12 με 20 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, με λίγες τοπικές νεφώσεις, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 12 με 18 και 8 με 14 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 27 October 1998 - 19:00:11 UTC