Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-11-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 02/11/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τους στόχους της κυβέρνησης περιέγραψε στη Βουλή ο πρωθυπουργός.
- Οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση απο την αντιπολίτευση.
- Συνεδριάζουν αυτή την εβδομάδα ΕΓ και ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.
- Θετικές εξελίξεις στον τομέα της οικονομίας.
- Νέα τουρκική πρόκληση αυτή τη φορά στο βόρειο Αιγαίο.
- Συνομιλίες Πάγκαλου - Κασουλίδη για ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.
- Ανοίγει η αυλαία αύριο των αγροτικών κινητοποίησεων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Αρη με 2-1 επι του Ηρακλή.
- Δεκαπέντε τραυματίες,αρκετές συλλήψεις και πολλές υλικές ζημιές είναι ο απολογισμός του ντέρμπι ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός,που διεκόπη.
- Ο Ολυμπιακός κέρδισε στο Ιβανώφειο, με 73-67 τον Ηρακλή.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τους στόχους της κυβέρνησης περιέγραψε στη Βουλή ο πρωθυπουργός.

Συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη μέρα και ολοκληρώνεται αύριο τα μεσάνυχτα με ονομαστική φανερή ψηφοφορία η συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, που άρχισε χθες με ομιλίες των πολιτικών αρχηγών. Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του αναφέρθηκε στους στόχους της κυβέρνησης, που είναι η ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ και η επίλυση των καθημερινών προβλημάτων, που απασχολούν τους πολίτες. Επίσης, επέκρινε τη ΝΔ για λαϊκισμό και έλλειψη θέσεων.

Οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση απο την αντιπολίτευση.

Οι ηγέτες της ΝΔ, του ΔΗΚΚΙ, του ΚΚΕ και του ΣΥΝ άσκησαν δριμύτατη κριτική. Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε σπασμωδική την κίνηση του πρωθυπουργού να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Οπως είπε και ο κ. Τσοβόλας, στόχο έχει να ξεκαθαρίσει τους εσωκομματικούς λογαριασμούς. Η κυρία Παπαρήγα υποστήριξε οτι στόχος της κίνησης του πρωθυπουργού είναι ο καθησυχασμός της πλουτοκρατίας, ότι δεν θα αλλάξει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική. Ο κ. Κωνσταντόπουλος ειπε οτι ζητά απο τους βουλευτές του να αγνοήσουν το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας.

Συνεδριάζουν αυτή την εβδομάδα ΕΓ και ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.

Υπο την προεδρία του πρωθυπουργού θα συνεδριάσει την Πέμπτη το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ εν όψει της συνόδου της Κεντρικής του Επιτροπής, την Παρασκευή. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, απο το Λονδίνο, που πραγματοποιεί επίσκεψη, δήλωσε οτι η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δεν επιλύει τα άλλα θέματα πολιτικού και ιδεολογικού προβληματισμού που απασχολούν το κυβερνών κόμμα.

Θετικές εξελίξεις στον τομέα της οικονομίας.

Αισιοδοξία επικρατεί στη χρηματιστηριακή αγορά απο τη μείωση των επιτοκίων, την επιτυχία που σημείωσε η τρίτη φάση μετοχοποίησης του ΟΤΕ και τις διεθνείς εξελίξεις. Η τιμή διάθεσης της μετοχής του ΟΤΕ ορίστηκε στις 6.100 δρχ και απο σήμερα διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Νέα τουρκική πρόκληση αυτή τη φορά στο βόρειο Αιγαίο.

Επεισόδιο σε βάρος ελληνικού αλιευτικού προκάλεσε χθές ταξημερώματα τουρκική ακταιωρός. Το αλιευτικό "Παναγία Λήμνος" ψάρευε στα διεθνή ύδατα, 11,5 μίλια από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όταν η τουρκική ακταιωρός πλησίασε τους Ελληνες ψαράδες και άρχισε να τους καταβρέχει με καυτό νερό, ενώ στη συνέχεια έριξε προειδοποιητικές βολές, όταν το ελληνικό αλιευτικό δεν άλλαξε πορεία.

Συνομιλίες Πάγκαλου - Κασουλίδη για ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

Με πρώτο σταθμό την Αθήνα, όπου χθες ειχε συνομιλίες με τον ομόλογό του, Θεόδωρο Πάγκαλο, ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης, επισκέπτεται τη Μαδρίτη και το Λονδίνο εν όψει των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Ο κ. Κασουλίδης θα παραστεί στις Βρυξέλλες στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Κύπρου - ΕΕ, την επόμενη Τρίτη.

Ανοίγει η αυλαία αύριο των αγροτικών κινητοποίησεων.

Η "αυλαία" των αγροτικών κινητοποιήσεων για το φετινό χειμώνα "ανοίγει" αύριο στα Φάρσαλα, με αγροτική συγκέντρωση, που οργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας. Η συγκέντρωση της Τρίτης, στην οποία δεν αποκλείεται να κάνουν την εμφάνισή τους τα τρακτέρ, προβλέπεται να είναι η αρχή μιας σειράς κινητοποιήσεων των αγροτών σε έναν "θερμό" αγωνιστικό χειμώνα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Αρη με 2-1 επι του Ηρακλή.

Ο Αρης ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Το συγκρότημα του Γιώργου Φοιρού επικράτησε με 2-1 του Ηρακλή, επιστρέφοντας έτσι και πάλι στις επιτυχίες μετά από μια σειρά ατυχών αποτελεσμάτων. Στην κορυφή της βαθμολογίας παρέμεινε ο Παναθηναϊκός που επικράτησε με 2-1 στο ΟΑΚΑ του Πανιωνίου, ενώ η ΑΕΚ που ακολουθεί κέρδισε με 3-1, τον Εθνικό Αστέρα.Τα υπόλοιπα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Βέροια-ΟΦΗ 0-0, Καβάλα-Εθνικός 3-0, Πανελευσινιακός-Πανηλειακός 1-2, Απόλλων- Προοδευτική 2-2 και Ιωνικός-Ξάνθη 0-1.

Δεκαπέντε τραυματίες,αρκετές συλλήψεις και πολλές υλικές ζημιές είναι ο απολογισμός του ντέρμπι ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός,που διεκόπη.

Δεκαπέντε τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ο επόπτης Νίκος Φεσόπουλος, αρκετές συλλήψεις και πολλές υλικές ζημιές που ξεπερνούν τα 25 εκατομμύρια δραχμές, είναι ο απολογισμός του ντέρμπι ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός, που ως γνωστόν διεκόπη λόγω επεισοδίων και για την τύχη του θ' αποφασίσει ο αθλητικός δικαστής. Πάντως ο διαιτητής Γιάννης Παπαπέτρου ''καίει''τον ΠΑΟΚ, στο φύλλο αγώνα. Από την άλλη πλευρά, το ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που συνεδρίασε εκτάκτως χθές, ζητά αποκατάσταση της δικαιοσύνης για τα όσα συνέβησαν στον αγώνα της Τούμπας και παράλληλα ριζική αντιμετώπιση ενός χρόνιου προβλήματος που ταλαιπωρεί το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε στο Ιβανώφειο, με 73-67 τον Ηρακλή.

Δύσκολα "πέρασε" ο Ολυμπιακός από το Ιβανώφειο, όπου κέρδισε τελικά με 73- 67 τον Ηρακλή, όχι επειδή ήταν καλύτερος από τον ``γηραιό``, αλλά χάρη στην ψυχραιμία και την εμπειρία των παικτών του. Πράγματι, οι ``ερυθρόλευκοι`` με ηγέτη τον Κόμαζετς πήραν τη νίκη και ανέβηκαν στην τέταρτη θέση, δύο βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο και αήττητο Παναθηναϊκό και έναν από τους Αρη και ΠΑΟΚ, που ``μοιράζονται`` την δεύτερη θέση. Στους αγώνες του Σαββάτου είχαμε: Νήαρ Ηστ-ΑΕΚ 69-80, Απόλλων Πατρών-Παπάγου 75-67,Πανιώνιος- Περιστέρι 75-63,Παναθηναϊκός- Ηράκλειο 88-72, Αρης-Σπόρτιγκ 72-67 και Μαρούσι-ΠΑΟΚ 82-84.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 285,22 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 172,63, γαλλικό φράγκο προς 51,51, λίρα Αγγλίας προς 478,67, ελβετικό φράγκο προς 211,54, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,45, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 244,04, τη λίρα Κύπρου προς 582,71 και την ECU προς 339,45 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Στη δυτική ,κεντρική και βόρεια χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές κυρίως στα δυτικά.Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι και στα πελάγη τοπικά ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 9 με 18, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 10 με 23 και στα νησιά του Αιγαίου 15 με 24 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες θα έχει η Αττική.Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 16 με 22 βαθμούς.Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς και ηθερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη 9 με 17 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 2 November 1998 - 8:00:09 UTC