Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-11-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/11/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Προσκλητήριο για ενότητα απηύθυνε ο Κ.Σημίτης στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.
- Στο 4,7% έπεσε ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο.
- Θρήνος στο γυμνάσιο Μενεμένης από αιφνίδιο θάνατο μαθήτριας.
- Εντονες αντιδράσεις για τη φυλάκιση 14χρονης στον Κορυδαλλό.
- Οκτώ τρις δρχ από το Γ'ΚΠΣ για την παιδεία.
- Ληστεία σημειώθηκε στην Τράπεζα Αττικής στη Μεταμόρφωση.
- Ενα 12χρονο Αλβανόπουλο παράδειγμα για όλους μας.
- Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται η έκθεση "Ερμής 99".

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Προσκλητήριο για ενότητα απηύθυνε ο Κ.Σημίτης στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.

Προσκλητήριο για ενότητα, ανασυγκρότηση και επανασυσπείρωση του ΠΑΣΟΚ με ταυτόχρονο άνοιγμα στην κοινωνία, απηύθυνε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή. Ο κ.Σημίτης χαρακτήρισε καθοριστικό σταθμό για το κόμμα το προσεχές συνέδριο, ενώ προανήγγειλε σημαντικές αλλαγές στη δομή και λειτουργία του κινήματος. Ο ίδιος, παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη, κυρίως στην επιλογή προσώπων, στις δημοτικές εκλογές, το μήνυμα των οποίων, όπως είπε, είναι να επιταχύνει η κυβέρνηση το έργο της, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων του πολίτη. Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη ΝΔ για προχειρότητα και έλλειψη θέσεων, έκανε λόγο για ευκαιριακή σύμπλευση της υπόλοιπης αντιπολίτευσης με τη ΝΔ.

Στο 4,7% έπεσε ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο.

Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη σημείωσε τον Οκτώβριο ο πληθωρισμός, ο οποίος έκλεισε στο 4,7% από 5,2% το Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, η καθοδική πορεία του πληθωρισμού θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, ενώ στο τέλος του έτους αναμένεται να κλείσει στο 4,5%, ή και στο 4,3% εάν περάσουν αμέσως στην αγορά οι μειώσεις των τιμών στα ΙΧ κατά 5% μέσο όρο.

Θρήνος στο γυμνάσιο Μενεμένης από αιφνίδιο θάνατο μαθήτριας.

Θρήνος στο γυμνάσιο της Μενεμένης Θεσσαλονίκης, από τον αιφνίδιο θάνατο της μαθήτριας Ελένης Μητσιοπούλου, η οποία κατά την ώρα της γυμναστικής λιποθύμισε και ξεψύχησε λίγο αργότερα στο ασθενοφόρο που τη μετέφερε στο νοσοκομείο. Ο θανατός της αποδίδεται σε ανακοπή της καρδιάς, αλλά τα ακριβή αίτια θα διαπιστωθούν από τη νεκροψία. Σύμφωνα με πληροφορίες το κορίτσι είχε προβλήματα με την καρδιά του, γεγονός που αγνοούσαν οι καθηγητές της.

Εντονες αντιδράσεις για τη φυλάκιση 14χρονης στον Κορυδαλλό.

Εντονες αντιδράσεις, αλλά και αλγεινή αίσθηση έχει προκαλέσει η περιπέτεια μιας 14χρονης από τη Θεσσαλονίκη, που οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού για μικροκλοπή που είχε διαπράξει σε ηλικία 7 ετών Το κορίτσι πήγε στην αστυνομία για να βγάλει ταυτότητα, αλλά τη συνέλαβαν επειδή εκκρεμούσε σε βάρος της ένταλμα σύλληψης και οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό, για να αποφυλακιστεί με παρέμβαση του εισαγγελέα. Η Μαρία Δαμανάκη έφερε το θέμα στη βουλή με επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Οκτώ τρις δρχ από το Γ'ΚΠΣ για την παιδεία.

Τεράστια ποσά αναμένεται να επενδυθούν την επόμενη δεκαετία στο χώρο της παιδείας από το Γ' κοινοτικό πλαίσιο στήριξης, όπου την περίοδο 2000-2006 θα εισρεύσουν στη χώρα μας περίπου 8 τρισ. δρχ. Αυτό αποφάσισε η κυβερνητική επιτροπή, ενώ όπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας η Ελλάδα προσβλέπει στη δημιουργία μετώπου με τις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου για να αποκρούσει τις πιέσεις των βορείων χωρών για περικοπές στα κονδύλια που θα περιλαμβάνει το πακέτο Σαντέρ.

Ληστεία σημειώθηκε στην Τράπεζα Αττικής στη Μεταμόρφωση.

Το υποκατάστημα της Τράπεζας Αττικής στη Μεταμόρφωση στην Αθήνα, ήταν ο σημερινός στόχος ενόπλων ληστών. Οι δύο δράστες, που φορούσαν κουκούλες ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων πελάτες και υπαλλήλους και αφού πήραν από τα ταμεία περίπου 3,5 εκατομμύρια δρχ διέφυγαν με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού.

Ενα 12χρονο Αλβανόπουλο παράδειγμα για όλους μας.

Η ενέργεια ενός 12χρονου Αλβανόπουλου, να παραδώσει στον κατοχό του το πορτοφόλι που βρήκε έξω από το γήπεδο του Απόλλωνα στην Καλαμαριά, θα αναγκάσει πολλούς στη χώρα μας να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους για τους Αλβανούς. Ο μικρός Μπερνάντι Πιτάρκι, που ζει φτωχικά μαζί με την οικογενειά του, δεν δέχθηκε ούτε τα εύρετρα.

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται η έκθεση "Ερμής 99".

Στο εμπορικοοικονομικό κέντρο των ΗΠΑ, στη Νέα Υόρκη, μεταφέρεται φέτος για πρώτη χρονιά η έκθεση ελληνοαμερικάνικων προϊόντων "Ερμής 99", η οποία θα πραγματοποιηθεί 7 και 8 Μαϊου στο ξενοδοχείο Χίλτον της πόλης. Η έκθεση, που θα ανοίξει τις πύλες της για έβδομη συνεχή χρονιά, αποτελεί το σημαντικότερο εμπορικοοικονομικό γεγονός της Ελληνικής Ομογένειας στην Αμερική, καθώς εκθέτες απο το χώρο των ποτών και των τροφίμων, της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, των Μέσων Ενημέρωσης, των τραπεζών κλπ θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, ταυτόχρονα δε να αναπτύξουν ένα ισχυρό δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ τους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολύ κοντά στην ΑΕΚ βρίσκεται ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ανγκελ Ιορντανέσκου, καθώς επιβεβαίωσε και ο ίδιος ότι δέχθηκε πρόταση συνεργασίας από τον Δημήτρη Μελισσανίδη, την οποία χαρακτήρισε ιδιαίτερα τιμητική. Ωστόσο, ο Ιορντανέσκου δεν έχει ακόμα απαντήσει επισήμως στην Ενωση, αφού θα περιμένει να γίνει πρώτα ο αγώνας της εθνικής με την Αλβανία και μετά να συζητήσει με τους υπεύθυνους της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για το αν θα του δωθεί η άδεια να εργαστεί παράλληλα με την εθνική ομάδα και στην ΑΕΚ.

Επέστρεψε σήμερα στην Αθήνα η αποστολή του Πανιωνίου από την Κύπρο, όπου χθες νίκησε 1-0 στη Λεμεσό τον Απόλλωνα και εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία του την πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου Κυπελλούχων. Τους κυανέρυθρους υποδέχθηκαν πολλοί φίλοι της ομάδας στο αεροδρόμιο, ενώ ο Ρόνι Γουίλαν τόνισε ότι στον επόμενο γύρο προτιμά ως αντίπαλο την περσινή κυπελλούχο Ευρώπης Τσέλσι.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 283,53 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,90, γαλλικό φράγκο προς 50,94, λίρα Αγγλίας προς 471,24, ελβετικό φράγκο προς 207,43, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,27, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 239,84, τη λίρα Κύπρου προς 576,80 και την ECU προς 335,21 δραχμές.

Εικόνα σταθεροποίησης παρουσίασε η αγορά του Χρηματιστηρίου στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε με οριακή άνοδο 0,06%, στις 2.255,74 μονάδες, ενώ σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε σημαντικά κέρδη σε ποσοστό 4,29%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 57,3 δισ. δρχ. Οι επενδυτές έχοντας προεξοφλήσει τη σημαντική υποχώρηση του πληθωρισμού για τον Οκτώβριο αναμένουν τις επόμενες κινήσεις του διοικητού της Τραπέζης της Ελλάδος την επόμενη εβδομάδα. Με άνοδο 25,7% έκλεισε η τιμή της μετοχής του "Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη", στις 4.400 δρχ. κατα την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής της στο Χρηματιστήριο.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αλλάζει από αύριο το σκηνικό του καιρού, καθώς αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τη νύχτα στα βουνά της βόρειας χώρας. Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, ενώ το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι αρχικά θα είναι νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους ισχυρούς. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 10 με 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 14 με 26 και στα νησιά 17 με 25 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με βροχή μετά το απόγευμα, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 15 με 24 και 14 με 19 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 6 November 1998 - 19:00:09 UTC