Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-11-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 07/11/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Προσκλητήριο για ενότητα στο κόμμα, απηύθυνε χθές ο πρωθυπουργός, στη Σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.
- Σημαντική πτώση κατα 4,7% σημείωσε ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο απο 5,2% που ήταν το Σεπτέμβριο.
- Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα, πήρε ο 22χρονος, ο οποίος κατηγορείται για το βιασμό τριών γυναικών στο Μαρούσι.
- Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών αποδίδεται η χθεσινή δολοφονία ενός 50χρονου Αλβανού στη Νίκαια στον Πειραιά.
- Απίστευτη περιπέτεια 13χρονης στη Θεσσαλονίκη.
- Το απόγευμα στις 7 και πέντε ώρα Ελλάδος, θα προσγειωθεί στο ακρωτήριο Κανάβεραλ, το διαστημικό λεωφορείο Ντισκάβερι.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Προσκλητήριο για ενότητα στο κόμμα, απηύθυνε χθές ο πρωθυπουργός, στη Σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Αποφασισμένος να προασπίσει την ενότητα του κόμματος, εμφανίστηκε χθές ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στη Σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώνονται το μεσημέρι στον "Αστέρα" της Βουλιαγμένης. Ο κ. Σημίτης παραδέχθηκε οτι έγιναν λάθη στην εκλογή προσώπων στις δημοτικές εκλογές, ενω απηύθυνε προσκλητήριο για ενότητα, ανασυγκρότηση και επανασυσπείρωση του ΠΑΣΟΚ με ταυτόχρονο άνοιγμα στην κοινωνία. Η Ν.Δ σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού, τόνισε, οτι ο κ. Σημίτης, επειδή δεν μπορεί να συννενώσει το κόμμα του, επισημοποίησε το δικαίωμα της διαφωνίας.

Σημαντική πτώση κατα 4,7% σημείωσε ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο απο 5,2% που ήταν το Σεπτέμβριο.

Σημαντική πτώση κατα 4,7% σημείωσε ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο απο 5,2% που ήταν το Σεπτέμβριο. Το Νοέμβριο εκτιμάται οτι θα συνεχισθεί η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, λόγω της θετικής επίδρασης απο τη μείωση της τιμής στο πετρέλαιο θέρμανσης. Ετσι, ο στόχος της κυβέρνησης για πτώση του πληθωρισμού το Δεκέμβριο στο 4,5% θεωρείται εφικτός, αν και ενδέχεται να πέσει και στο 4,3%.

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα, πήρε ο 22χρονος, ο οποίος κατηγορείται για το βιασμό τριών γυναικών στο Μαρούσι.

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα πήρε ο 22χρονος φοιτητής Μανώλης Αλιφραγκής, ο οποίος κατηγορείται για το βιασμό τριών γυναικών στο Μαρούσι. Χθές, μετά τη συμπληρωματική κατάθεση του κατηγορουμένου η ανακρίτρια απήγγειλε και νέες κατηγορίες σε βάρος του για άλλες πέντε επιθέσεις εναντίον γυναικών.

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών αποδίδεται η χθεσινή δολοφονία ενός 50χρονου Αλβανού στη Νίκαια στον Πειραιά.

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών αποδίδεται η χθεσινή δολοφονία ενός 50χρονου Αλβανού στη Νίκαια στον Πειραιά. Σύμφωνα με την αστυνομία, δράστης της δολοφονίας, φέρεται ένας 36χρονος ομοεθνής του, ο οποίος έστησε "καρτέρι" στο θύμα έξω απο το σπίτι του και αφού τον πυροβόλησε με επτά σφαίρες διέφυγε.

Απίστευτη περιπέτεια 13χρονης στη Θεσσαλονίκη.

Μια απίστευτη περιπέτεια έζησε μία 13χρονη στη Θεσσαλονίκη, όταν πήγε σε αστυνομικό τμήμα για να εκδώσει ταυτότητα. Η μικρή συνελήφθη και οδηγήθηκε στις φυλακές, γιατί όταν ήταν 7 ετών, είχε κατηγορηθεί για μικροκλοπή. Η υπόθεση προκάλεσε αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ η Μαρία Δαμανάκη έφερε το θέμα στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Το απόγευμα στις 7 και πέντε ώρα Ελλάδος, θα προσγειωθεί στο ακρωτήριο Κανάβεραλ, το διαστημικό λεωφορείο Ντισκάβερι.

Το απόγευμα στις 7 και πέντε ώρα Ελλάδος, θα προσγειωθεί στο ακρωτήριο Κανάβεραλ, το διαστημικό λεωφορείο Ντισκάβερι, στο πλήρωμα του οποίου επιβαίνει και ο 77χρονος Αμερικανός γερουσιαστής Τζόν Γκλέν. Οι επιτελείς της ΝΑΣΑ βρίσκονται σε εγρήγορση, καθώς στην περιοχή υπάρχει πιθανότητα να αναπτυχθούν χαμηλές νεφώσεις, γεγονός που θα δυσκόλευε την προσγείωση του Ντισκάβερι. Για λόγους ασφαλείας πάντως, έχει τεθεί σε ετοιμότητα και η αναπληρωματική πίστα προσγείωσης, στην αεροπορική βάση Εντουαρντς, στην Καλιφόρνια.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στην Τούμπα, ανοίγει σήμερα η αυλαία τη 9ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 5 το απόγευμα και θα μεταδοθεί απευθείας απο το συνδρομητικό κανάλι "Σούπερ Σπόρ".

Το παιχνίδι Αρη-Περιστερίου στις 7 το απόγευμα, ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής, του πρωταθλήματος της Α1 στο μπάσκετ. Ο αγώνας θα μεταδοθεί απευθείας απο το "Σούπερ Σπόρ". Εξάλλου στις 17.00 διεξάγονται τα παιχνίδια ΑΕΚ- Μαρούσι, Παπάγου- Ηρακλής και Ηράκλειο-Νήαρ Ηστ. Οι αγώνες ΠΑΟΚ-Απόλλων Πατρών, Ολυμπιακός-Πανιώνιος και Σπόρτιγκ- Παναθηναϊκός θα γίνουν αύριο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 283,53 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,90, γαλλικό φράγκο προς 50,94, λίρα Αγγλίας προς 471,24, ελβετικό φράγκο προς 207,43, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,27, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 239,84, τη λίρα Κύπρου προς 576,80 και την ECU προς 335,21 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Συννεφιά προβλέπεται σήμερα, με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. Από το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ασθενείς και στα πελάγη μέτριοι, αλλά αργότερα θα στραφούν σε βόρειους ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόερια 10 με 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 14 με 26 και στα νησιά 17 με 25 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις προβλέπονται για αύριο στη βορειοδυτική Ελλάδα. Στην υπόλοιπη χώρα, θα υπάρχουν αρχικά νεφώσεις με βροχές, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και πιθανόν στο Αιγαίο καταιγίδες. Σταδιακά όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί και στο Αιγαίο πολύ ισχυροί και πιθανόν τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 7 November 1998 - 9:00:23 UTC