Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-11-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 08/11/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δεκτή με πλειοψηφία, έγινε απο τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, η εισήγηση του πρωθυπουργού.
- Στον ΟΤΕ κατοχυρώθηκε ο διαγωνισμός, για την πώληση του 35% του τηλεπικοινωνιακού οργανισμού της Ρουμανίας.
- Συνεχίζονται και σήμερα στην Αθήνα, οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Ογκολογίας για την αντιμετώπιση του καρκίνου.
- Την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση, για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα ΙΧ αυτοκίνητα.
- Δεν υπάρχει απόφαση για εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων S-300 στην Κρήτη και όχι στην Κύπρο, δηλώνει ο Γιάννος Κρανιδιώτης.
- Δύο Ισραηλινοί συνελήφθησαν στην Κύπρο για κατασκοπεία σε βάρος της Εθνικής Φρουράς.
- Χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρα μετέφερε με την νταλίκα του Σέρβος οδηγός στο Κικλίς.
- Πειρατική επίθεση απο 4 ενόπλους Αλβανούς έγινε χθές στο φορτηγό πλοίο "Ερμίνα", το οποίο βρισκόταν έξω απο λιμάνι της Αλβανίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δεκτή με πλειοψηφία, έγινε απο τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, η εισήγηση του πρωθυπουργού.

Δεκτή με πλειοψηφία έγινε απο τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, η εισήγηση του πρωθυπουργού, για τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Πάντως 16 μέλη του κόμματος καταψήφισαν την εισήγηση του κ. Σημίτη, ενώ ένα ψήφισε λευκό. Κλείνοντας τις εργασίες της συνόδου, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για στρατηγική της νίκης που πρέπει να ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ, ώστε να έχει νικηφόρο αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές και να πετύχει το στόχο της ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ. Παράλληλα ο κ. Σημίτης έκανε ενωτικό άνοιγμα προς τα στελέχη εκείνα, που θεωρούν οτι το μισό κόμμα δε συμμετέχει στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Στον ΟΤΕ κατοχυρώθηκε ο διαγωνισμός, για την πώληση του 35% του τηλεπικοινωνιακού οργανισμού της Ρουμανίας.

Στον ΟΤΕ κατοχυρώθηκε ο διαγωνισμός που είχε προκηρύξει η ρουμανική κυβέρνηση, για την πώληση του 35% του τηλεπικοινωνιακού οργανισμού της χώρας. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν, οτι πρόκειται για μια σημαντική επιχειρηματική επιτυχία, καθώς ο ΟΤΕ εισήλθε σε μια αγορά περισσοτέρων απο 20 εκατομμυρίων καταναλωτών με μεγάλη προοπτική ανάπτυξης στις τηλεπικοινωνίες.

Συνεχίζονται και σήμερα στην Αθήνα, οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Ογκολογίας για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Συνεχίζονται και σήμερα στην Αθήνα, οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Ογκολογίας, με βασικό θέμα, η αντιμετώπιση του καρκίνου. Χθές, πρώτη μέρα του συνεδρίου, οι επιστήμονες έκαναν λόγο για μια συνεχιζόμενη επανάσταση, που έχει να κάνει με την ανακάλυψη νέων φαρμάκων, τα οποία έχουν ως στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής των ασθενών με καρκίνο, αλλά και την αντιμετώπιση των καρκινικών όγκων. Τόνισαν οτι τα επόμενα πέντε χρόνια θα κυκλοφορήσουν νέα φάρμακα για τον καρκίνο του παχέος εντέρου και για άλλες μορφές της νόσου αυτής.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση, για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα ΙΧ αυτοκίνητα.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα μειώνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα ΙΧ αυτοκίνητα. Με τη ρύθμιση αυτή αναμένεται να μειωθούν οι τιμές των αυτοκινήτων γύρω στο 6%.

Δεν υπάρχει απόφαση για εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων S-300 στην Κρήτη και όχι στην Κύπρο, δηλώνει ο Γιάννος Κρανιδιώτης.

Δεν υπάρχει απόφαση για εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων S-300 στην Κρήτη και όχι στην Κύπρο, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης. Οι δύο κυβερνήσεις, τόνισε, ο κ.Κρανιδιώτης, βρίσκονται σε συνεχή επαφή και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ενω υπογράμμισε οτι η απόφαση που ισχύει είναι αυτή που έχει πάρει το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου.

Δύο Ισραηλινοί συνελήφθησαν στην Κύπρο για κατασκοπεία σε βάρος της Εθνικής Φρουράς.

Δύο Ισραηλινοί συνελήφθησαν στην Κύπρο για κατασκοπεία σε βάρος της Εθνικής Φρουράς. Στην κατοχή των δύο ισραηλινών, βρέθηκαν έγγραφα, ανιχνευτές συχνοτήτων και χάρτες με διάφορες σημειώσεις.

Χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρα μετέφερε με την νταλίκα του Σέρβος οδηγός στο Κικλίς.

Χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρα μετέφερε με την νταλίκα του Σέρβος οδηγός, ο οποίος συνελήφθη απο την αστυνομία, στο Πολύκαστρο Κιλκίς. Ανδρες του ΣΔΟΕ κατέσχεσαν 400.000 πακέτα τσιγάρα, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται σε 250 εκατομμύρια δραχμές.

Πειρατική επίθεση απο 4 ενόπλους Αλβανούς έγινε χθές στο φορτηγό πλοίο "Ερμίνα", το οποίο βρισκόταν έξω απο λιμάνι της Αλβανίας.

Πειρατική επίθεση απο τέσσερις ενόπλους Αλβανούς έγινε χθές στο φορτηγό πλοίο "Ερμίνα", το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο έξω απο λιμάνι της Αλβανίας. Οι δράστες κλείδωσαν σε καμπίνα τα επτά μέλη του πληρώματος, όλοι Ελληνες, και αφαίρεσαν αντικείμενα του πλοίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε νικητής στο ντέρμπι της 9ης ημέρας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας που έγινε στο γήπεδο της Τούμπας, αφού νίκησε με 2-1 την ΑΕΚ. Τα δύο τέρματα των γηπεδούχων σημείωσε ο Πέρσι Ολιβάρες στο 63` με πέναλτι και στο 74`, ενώ για τους φιλοξενούμενους που προηγήθηκαν, σκόραρε ο Ντέμης Νικολαϊδης στο 40`.

Στο σημαντικότερο παιχνίδι γιά την 9η ημέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών είχαμε την δύσκολη νίκη της ΑΕΚ επί του Αμαρουσίου με 85-81. Ο αγώνας διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών στο ΟΑΚΑ λόγω της γνωστής τιμωρίας της "Ενωσης". Στο μεταξύ το Ηράκλειο, επιβλήθη με 80- 76 επι της Νήαρ Ηστ, ενω ο Ηρακλής επικράτησε εκτός έδρας επί του Παπάγου με 77-68. Τέλος ο Αρης επιβλήθηκε επι του Περιστερίου με 85-68.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 283,53 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 170,90, το γαλλικό φράγκο προς 50,94, τη λίρα Αγγλίας προς 471,24, το ελβετικό φράγκο προς 207,43, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,27, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 239,84, τη λίρα Κύπρου προς 576,80 και την Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα (ECU) προς 335,21 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές προβλέπονται σήμερα σε όλη τη χώρα, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και καταιγίδες στο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά μέτριοι έως ισχυροί, στα ανατολικά ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 6 με 15 βαθμούς, στα δυτικά 12 με 18 και στην υπόλοιπη χώρα 11 με 20 βαθμούς Κελσίου. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις, προβλέπονται για αύριο στα ανατολικά και νότια, ενω το πρωί πιθανόν να σημειωθούν λίγες βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά μέτριοι, στα ανατολικά ισχυροί έως πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις με προοδευτική εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 8 November 1998 - 9:00:08 UTC